základní část, 30. kolo
19.03.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Inverness Caledonian 1:0

Dundee United zaznamenali už páté vítězství v řadě, tentokrát na ně nestačil Inverness. O vítězství domácího celku rozhodl krátce před poločasovou přestávkou záložník Danny Swanson.

Domácí do utkání vstoupili aktivně a Russell, autor obou gólů z posledního zápasu proti Hearts, mířil hlavou už ve třetí minutě po centru Watsona těsně nad bránu. Architektem úvodní příležitosti na druhé straně byl Hayes, který naservíroval míč na zadní tyč Foranovi, jehož střelu však gólman Perniš chytil do rukavic. Na okraji pokutového území Invernessu našel Goodwillie volného Davida Robertsona, jeho střela však postrádala na přesnosti.

Další šanci měl také Inverness, Odhiambo přihrál nabíhajícími Hoggovi, jehož střelu ale Perniš zablokoval nohami. Domácí postupně získávali na hřišti velkou převahu a Swansonova střela z okraje pokutového území byla tečována. Goodwillie poté využil uklouznutí Tokelyho, prošel přes Hogge, ale jeho zakončení vyrazil nohou gólman Esson. United se přesto ještě do konce poločasu ujali vedení. Obrana Invernessu si neporadila s centrem Davida Robertsona, Scott Robertson prodloužil na Swansona, jenž míč poslal levačkou do brány.

Slabá obranná hlavička Russella pustila na začátku druhé půle k šanci Rooneyho, ale útočník měl těžkou práci a nakonec mířil mimo bránu. Rooney měl o chvíli později další šanci, tentokrát byla jeho střela přesnější, ale postrádala na síle. United si chtěli pojistit výhru, David Robertson ale bránu přestřelil. Po nepřesné střele Hayese byl další pokus Swansona tečován nad bránu a neprosadil se ani Russell. V závěrečných minutách směřovala Foranova střela na bránu, ale Perniš zasáhl a připsal si čisté konto.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele