základní část, 30. kolo
19.03.2011 16:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 3:2

Český záložník Rudolf Skácel je znovu hrdinou Heart of Midlothian, v dnešním utkání dvěma góly pomohl svému celku k výhře 3:2 nad St. Mirrenem. Podceňovaní hosté se brzy ujali vedení gólem Higdona, Skácel však ve druhé půli srovnal, načež zaznamenal druhý gól Higdon. Hearts se však nehodlali vzdát, Stevenson srovnal stav a v nastavení zajistil výhru domácích Skácel.

Oba kluby šly do utkání s prohrami z posledního utkání a na St. Mirrenu byla vidět velká snaha ukořistit dobrý výsledek. Už v první minutě našel Thomson napravo Mooye, jenž poslal centr do pokutového území, Higdonovu slabou střelu však Kello chytil. Další příležitost měl Higdon po krásné přihrávce Thomsona, ale v zakončení naprosto zklamal. V 15. minutě vše napravil, volný kop McLeana prodloužil McGregor a Higdon hlavičkou překonal Kella. Na druhé straně se ke střele dostal Skácel, ale mířil těsně mimo.

St. Mirren měl po půlhodině hry další gólovou příležitost, když McGowan trefil tyč a Thomson poté zasáhl proti dorážce Mooye. Pro domácí byla první půle velkým zklamáním a po přestávce přišli na hřiště Robinson a Driver, jenž nahradili nevýrazné Obuu a Mrowiece. Templeton mířil z okraje pokutového území nad bránu, ale v 55. minutě prošel Skácel přes Goodwina a poslal nechytatelnou střelu za Gallacherova záda, 1:1.

Hosté se však vrátili do vedení, v 69. minutě dostal míč Higdon, otočil se a přesnou střelou do horního rohu napodobil Skácela, 1:2. Po přihrávce Zaliukase mohl Skácel srovnat, ale tentokrát Gallacher jeho pokus vytěsnil. K dalekonosné ráně se odhodlal Stevenson, ale míč doplachtil jen do postranní sítě. V 82. minutě však obrana hostí zaváhala při vhazovaném míči a Stevenson srovnal na 2:2. Hearts si sice výhru nezasloužili, ale fotbal je nevyzpytatelný. Rohový kop Thomsona prodloužil Robinson a Skácel v nastavení vystřelil Hearts tři body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele