Skotská Premier League - souhrn 25. kola

28.01.2012, 17:59, aktualizováno 28.01.2012, 17:59
Komentáře a souhrny
Rangers přehráli Hibernian jasně 4:0 a přiblížili se na jediný bod vedoucímu Celtiku. Jeho zápas na půdě Hearts stejně jako utkání Dundee - Kilmarnock byl odložen. Vedle Rangers doma uspěly také Motherwell a Aberdeen, Invernes a St. Mirren si body rozdělily.

Aberdeen FC - Dunfermline Athletic 1:0

28.01.2012 16:00

Góly: 24. Scott Vernon

Aberdeen doma jedinou brankou Vernona z prvního poločasu udolal Dunfermline a potvrdil tak vzestup formy. Naopak i po tomto kole bude poslední příčka patřit Dunfermlinu, ten porážkou v Aberdeenu nevyužil zaváhání předposledního Hibernianu.

První šanci zápasu si dle očekávání vytvořili domácí. Přihrávku McArdleho nezužitkoval Fyvie, neboť jeho střelu zlikvidoval pozorný brankář Turner. Do vedení však mohli jít hosté, ve 13. minutě totiž velmi nebezpečně hlavičkoval Buchanan a golman Jason Brown uchránil Aberdeenu čistý štít a prozatimní výsledek 0:0.

Pak opět převzal otěže zápasu Aberdeen, Fyvie opět ztroskotal a obránce Reynolds hlavou orazítkoval břevno! Ve 24. minutě už se hráči Dons dočkali, Reynolds připravil míč pro Vernona a anglický forvard hlavičkou překonal Turnera - 1:0 pro Aberdeen. Tato branka šla vzhledem k tomu jak k ní došlo na vrub samotného brankáře Turnera.

Ten se snažil svojí chybu napravit a měl k tomu možnosti, neboť Aberdeen nadále diktoval tempo. Proti Chrisu Clarkovi předvedl skvělý zákrok a Dunfermline byl tak stále ve hře o body. O chvíli později Turner opět úřadoval, tentokrát v tutovce vychytal Arnasona. Obraz hry druhého poločasu se vlastně vůbec nezměnil. V závěru Dunfermline vystrkovalo růžky, ale domácí si hubený náskok pohlídali.

Více informací k zápasu

Inverness CT - St. Mirren FC 0:0

28.01.2012 16:00

Góly: -

Spravedlivou remízou skončil duel mezi Invernessem a St. Mirrenem. Ačkoli bezbrankový stav nenapovídá žádnou velkou podívanou, konečnému výsledku by přece jenom nějaká ta branka slušela. Oba týmy si totiž v zápase vytvořily hned několik tutovek, jenže ani jedna z nich gólem neskončila.

V první fázi byli lepším mužstvem na hřišti hostující Saints, byť si větších šancí než soupeř až zas tolik nevytvořili. Ve 14. minutě měl McGowan dostatek času, aby si vybral to správné místo, vypálil, jenže přímo do gólmana Essona. Na druhé straně pálil jen nad břevno Tansey, ve 23. minutě zase přestřelil hostující Thompson.

Thompson se poté probil ještě jednou do zakončení, nicméně jeho hlavičku polapil Esson. Až na konci druhého dějství opravdu zahrozili domácí. Gillet si narovnal míč na pravačku a po jeho střele zazvonila tyčka. Stejně dobře přitom Inverness navázal v prvním poločase i na dějství druhé.

Pár minut po přestávce byl dvakrát v dobré pozici Tade. Nejprve trochu zbytečně hledal ještě někoho ze spoluhráčů místo toho, aby rovnou střílel. Horší neproměnění ale následovalo. Svým pasem Tadeho našel Hayes, jenže francouzský útočník z bezprostřední blízkosti ve stoprocentní pozici, navíc nikým nehlídán, trefil jen tyčku.

Po hodině hry vystrčil růžky také St. Mirren, Carey však z přímého kopu netrefil Essonovu bránu. Domácí gólman pak musel zasahovat i proti příležitosti Barrona, proti McGowanovi měl Esson štěstí, že ho protihráč nastřelil jen do ramene. Za domácí ještě stihl nastřelit tyčku střídající Gnakpa.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - St. Johnstone FC 3:2

28.01.2012 16:00

Góly: 22. Henrik Ojamaa, 65. Henrik Ojamaa, 75. Keith Lasley - 45. Jody Morris, 81. Francisco Sandaza (pen.)

Souboj dvou celků bojujících v horní polovině tabulky nakonec lépe vyzněl pro Motherwell, který urval vítězství v přestřelce 3:2 nad St. Johnstonem. Domácí tak stvrdili svou třetí pozici, zatímco hosté už z páté příčky vzhlížejí na svého soupeře s šestibodovou ztrátou. Dva góly v zápase vstřelil motherwellský forvard Henrik Ojamaa.

Po celý zápas se na obou stranách hrál hezký útočný fotbal. St. Johnstonský gólman Enckelman musel hned od začátku vyrazit střelu Murphyho do tyčky. První branka zápasu tak padla až ve 22. minutě, i když hosté byli díky Morrisovi, Haberově hlavičce nebo Sandazovi gólu rovněž dost blízko.

Ojamaa byl na rozdíl od nich přesný v koncovce a dobře mířenou ránou k pravé tyči načal účet zápasu. Na 2:0 mohl navýšit Hammell, jenže z dobré pozice smolně trefil pouze břevno. Závěr první půle ovšem lépe vyšel St. Johnstonu a ve 45. minutě se podařilo vyrovnat Morrisovi, jehož fantastická volej ke vzdálenější tyči bezpochyby bude patřit k těm nejhezčím trefám letošního ročníku SPL.

Do druhého dějství vstoupil lépe St. Johnstone, nicméně Craig ani Sandaza po hodině hry na brankáře Randolpha nevyzráli. V 65. minutě naopak Ojamaa podruhé skóroval. Estonec se znovu vřítil do vápna, byť obtěžován, tak ustál jeden z tvrdých soubojů, a vyloženou šanci proměnil znovu v branku.

A jako přes kopírák, těsně poté Hateley trefil břevno. V 75. minutě mohl být Motherwell ještě klidnější, na 3:1 totiž přesnou střelou pod břevno zvyšoval Lasley. Hostující Saints se přesto nevzdávali a devět minut před koncem utkání alespoň zdramatizovali. Sandazovo proměnění penalty ale bylo vše, co hosté stačili udělat.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Hibernian FC 4:0

28.01.2012 16:00

Góly: 27. Steven Davis, 55. David Healy, 72. Sone Aluko, 90. Steven Davis

Fotbalisté Glasgow Rangers doma smetli nekompromisně Hibernian 4:0 a vytvořili tak tlak na vedoucí Celtic. Jezdci celý zápas jasně ovládali, dvě branky zaznamenal Davis, čtvrthodiny před koncem uviděl červenou kartu hostující Mcpake.

Rangers se do soupeře zakousli hned v úvodních minutách, jen štěstí zachránilo Hibernian od první inkasované branky po hlavičce Bocanegry. Za chvíli zastavil praporek pomezního v jasné šanci Aluka! Hibs si také vytvořili zajímavou šanci, ovšem Soares přímo McGregora neohrozil. Domácí se dostali do vedení ve 27. minutě, Sone Aluko z půlící čáry vyslal přesnou kolmicí do samostatného úniku Davise, který nabídnutou šanci využil - 1:0 pro Rangers. Ještě do konce prvního poločasu mohlo být vedení Rangers dvojnásobné, jenže Edú střílel nepřesně a Wylde orazítkoval břevno!

Deset minut po změně stran hosté přeci jenom zvyšovali už na 2:0, s nakopnutým dlouhým balónem si nedokázal poradit obránce O’Hanlon, jehož hrubku neodvrátil ani golman Brown, který se rovněž nevyznamenal a míč doslova nabídl Healymu, který jej dopravil do sítě. Hned dvojnásobná chyba v defenzívě znamenala vedení Rangers 2:0.

Jestliže až do 71. minuty existovala jistá možnost zdramatizování zápasu ze strany Hiberninu, po druhé žluté kartě Mcpaka bylo po všem. Edinburský celek dohrával o deseti a proti v pohodě hrajícím Jezdcům to znamenalo konečnou. Zvláště když hned za minutu po vyloučení vstřelil z následného přímého kopu třetí branku domácích Aluko - 3:0 pro Rangers. V rozhodnutém utkání nakonec viděli diváci ještě jednu branku, ve třetí minutě nastavení se o ní postaral Davis. Uvnitř pokutového území se skvěle zorientoval Davis a svojí druhou brankou v zápase pečetil výsledek utkání. Rangers rozdrtili Hibernian 4:0 a alespoň dočasně stáhli náskok vedoucího Celtiku na jeden dva body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC24192348:1659
2.Rangers FC25184347:1458
3.Motherwell FC24125731:2941
4.Heart of Midlothian24105930:1835
5.St. Johnstone FC24105932:2735
6.Aberdeen FC25781027:3029
7.Dundee United2469933:3827
8.Kilmarnock FC2369827:3427
9.St. Mirren FC25691025:3627
10.Inverness Caledonian24751230:4026
11.Hibernian FC24461424:4518
12.Dunfermline Athletic24451526:5317
Zbývající zápasy
28.01. 16:00Dundee United - Kilmarnock FC
28.01. 16:00Heart of Midlothian - Celtic FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uloha splnena dokonca aj s urokmi pretoze sme si vyrazne vylepsili skore ktore bude v pripade rovnosti bodov na konci sezony rozhodovat o titule.

Man of the match Steve Davis, dufam ze mu dnesne goly pomozu vratit sa k vykonom ktore predvadzal trebars v minulej sezone. Pomaha mu spolupraca s Alukom ktory aj dnes hyril aktivitou a dal krasny gol z priameho kopu

Cakaju nas este 3 dni prestupoveho okna takze napatie bude stupat. Jelavic je zraneny ale nie je to nic vazne takze pripadny zaujemca sa bat nemusi. Najnovsia ponuka je z WHU a sice 5,5 melkov a utocnik Piquionne k tomu. Rangers sa aj to mali... naozaj neviem co zanho chcu Predavat ho na poslednu chvilu je riziko pretoze zanho niekoho kupit jednoducho musime. V hre je Poliak Pawel Brozek ktory v Trabzonspore nehrava a to pred nadchadzajucim EURO prenho nie je nic prijemne.

Ked som uz pri prestupoch, do Rangers mohli prist aj...Messi a Iniesta !

Nie nie, nie je to ziadna kacica, v roku 2003 bolo k tomu blizko, Alex McLeish totiz po rokoch prezradil ze obaja mali prist na Ibrox na hostovanie. Napokon to nevyslo a obaja tak prisli o vela.

Follow Follow

Reagovat
smazaný uživatel

Scumdee United vede na Ibroxu 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele