základní část, 25. kolo
28.01.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Dunfermline Athletic 1:0

Aberdeen doma jedinou brankou Vernona z prvního poločasu udolal Dunfermline a potvrdil tak vzestup formy. Naopak i po tomto kole bude poslední příčka patřit Dunfermlinu, ten porážkou v Aberdeenu nevyužil zaváhání předposledního Hibernianu.

První šanci zápasu si dle očekávání vytvořili domácí. Přihrávku McArdleho nezužitkoval Fyvie, neboť jeho střelu zlikvidoval pozorný brankář Turner. Do vedení však mohli jít hosté, ve 13. minutě totiž velmi nebezpečně hlavičkoval Buchanan a golman Jason Brown uchránil Aberdeenu čistý štít a prozatimní výsledek 0:0.

Pak opět převzal otěže zápasu Aberdeen, Fyvie opět ztroskotal a obránce Reynolds hlavou orazítkoval břevno! Ve 24. minutě už se hráči Dons dočkali, Reynolds připravil míč pro Vernona a anglický forvard hlavičkou překonal Turnera - 1:0 pro Aberdeen. Tato branka šla vzhledem k tomu jak k ní došlo na vrub samotného brankáře Turnera.

Ten se snažil svojí chybu napravit a měl k tomu možnosti, neboť Aberdeen nadále diktoval tempo. Proti Chrisu Clarkovi předvedl skvělý zákrok a Dunfermline byl tak stále ve hře o body. O chvíli později Turner opět úřadoval, tentokrát v tutovce vychytal Arnasona. Obraz hry druhého poločasu se vlastně vůbec nezměnil. V závěru Dunfermline vystrkovalo růžky, ale domácí si hubený náskok pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele