základní část, 25. kolo
28.01.2012 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Motherwell FC - St. Johnstone FC 3:2

Souboj dvou celků bojujících v horní polovině tabulky nakonec lépe vyzněl pro Motherwell, který urval vítězství v přestřelce 3:2 nad St. Johnstonem. Domácí tak stvrdili svou třetí pozici, zatímco hosté už z páté příčky vzhlížejí na svého soupeře s šestibodovou ztrátou. Dva góly v zápase vstřelil motherwellský forvard Henrik Ojamaa.

Po celý zápas se na obou stranách hrál hezký útočný fotbal. St. Johnstonský gólman Enckelman musel hned od začátku vyrazit střelu Murphyho do tyčky. První branka zápasu tak padla až ve 22. minutě, i když hosté byli díky Morrisovi, Haberově hlavičce nebo Sandazovi gólu rovněž dost blízko.

Ojamaa byl na rozdíl od nich přesný v koncovce a dobře mířenou ránou k pravé tyči načal účet zápasu. Na 2:0 mohl navýšit Hammell, jenže z dobré pozice smolně trefil pouze břevno. Závěr první půle ovšem lépe vyšel St. Johnstonu a ve 45. minutě se podařilo vyrovnat Morrisovi, jehož fantastická volej ke vzdálenější tyči bezpochyby bude patřit k těm nejhezčím trefám letošního ročníku SPL.

Do druhého dějství vstoupil lépe St. Johnstone, nicméně Craig ani Sandaza po hodině hry na brankáře Randolpha nevyzráli. V 65. minutě naopak Ojamaa podruhé skóroval. Estonec se znovu vřítil do vápna, byť obtěžován, tak ustál jeden z tvrdých soubojů, a vyloženou šanci proměnil znovu v branku.

A jako přes kopírák, těsně poté Hateley trefil břevno. V 75. minutě mohl být Motherwell ještě klidnější, na 3:1 totiž přesnou střelou pod břevno zvyšoval Lasley. Hostující Saints se přesto nevzdávali a devět minut před koncem utkání alespoň zdramatizovali. Sandazovo proměnění penalty ale bylo vše, co hosté stačili udělat.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele