základní část, 25. kolo
28.01.2012 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Hibernian FC 4:0

Fotbalisté Glasgow Rangers doma smetli nekompromisně Hibernian 4:0 a vytvořili tak tlak na vedoucí Celtic. Jezdci celý zápas jasně ovládali, dvě branky zaznamenal Davis, čtvrthodiny před koncem uviděl červenou kartu hostující Mcpake.

Rangers se do soupeře zakousli hned v úvodních minutách, jen štěstí zachránilo Hibernian od první inkasované branky po hlavičce Bocanegry. Za chvíli zastavil praporek pomezního v jasné šanci Aluka! Hibs si také vytvořili zajímavou šanci, ovšem Soares přímo McGregora neohrozil. Domácí se dostali do vedení ve 27. minutě, Sone Aluko z půlící čáry vyslal přesnou kolmicí do samostatného úniku Davise, který nabídnutou šanci využil - 1:0 pro Rangers. Ještě do konce prvního poločasu mohlo být vedení Rangers dvojnásobné, jenže Edú střílel nepřesně a Wylde orazítkoval břevno!

Deset minut po změně stran hosté přeci jenom zvyšovali už na 2:0, s nakopnutým dlouhým balónem si nedokázal poradit obránce O’Hanlon, jehož hrubku neodvrátil ani golman Brown, který se rovněž nevyznamenal a míč doslova nabídl Healymu, který jej dopravil do sítě. Hned dvojnásobná chyba v defenzívě znamenala vedení Rangers 2:0.

Jestliže až do 71. minuty existovala jistá možnost zdramatizování zápasu ze strany Hiberninu, po druhé žluté kartě Mcpaka bylo po všem. Edinburský celek dohrával o deseti a proti v pohodě hrajícím Jezdcům to znamenalo konečnou. Zvláště když hned za minutu po vyloučení vstřelil z následného přímého kopu třetí branku domácích Aluko - 3:0 pro Rangers. V rozhodnutém utkání nakonec viděli diváci ještě jednu branku, ve třetí minutě nastavení se o ní postaral Davis. Uvnitř pokutového území se skvěle zorientoval Davis a svojí druhou brankou v zápase pečetil výsledek utkání. Rangers rozdrtili Hibernian 4:0 a alespoň dočasně stáhli náskok vedoucího Celtiku na jeden dva body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele