Skotská Premier League - souhrn 24. kola

21.01.2012, 15:32, aktualizováno 21.01.2012, 18:00
Komentáře a souhrny
Celtic bude i po čtyřiadvacátém kole v čele skotské ligy. Vice-mistr vyhrál na půdě St. Mirrenu a odskočil Rangers, kteří doma jenom remizovali s Aberdeenem. Před vlastními fanoušky získal tři body jenom Inverness...

Dundee United - Motherwell FC 1:1

21.01.2012 16:00

Góly: 28. Stephen Craigan (vl.) - 85. Michael Higdon

Fotbalisté Motherwellu nedokázali opět vyhrát a musí se spokojit alespoň s jedním bodem, který je však vzhledem k průběhu utkání velice cenný. Motherwell sice klesl v tabulce až na páté místo, nicméně je pouze o skóre za St. Johnstone a Hearts, k tomu má nějaký ten duel k dobru. Dundee United poskočilo o skóre před St. Mirren na šesté místo, ovšem pohárová Evropa se mu opět o nějaký ten korálek vzdálila.

Dundee United přitom vedlo od 28. minuty a drželo nadějný výsledek téměř až do konce, ovšem soupeř opět projevil silnou vůli v závěru a zmar přeměnil pět minut před koncem ve vyrovnávací trefu. Oba dvě branky vsítili hráči Motherwellu. Nejprve balón nasměroval do vlastní sítě kapitán hostů Stephen Craigan, v 85. minutě zachránil Motherwellu alespoň bod ostrostřelec Michael Higdon.

V úvodní možnosti zápasu se ocitl po krouceném přímém volném kopu Whena Hateleye obránce Garry Kenneth, který po chybě brankáře Dušana Perniše nedokázal balón umístit mezi tři tyče. První střelu na branku vyslal přesně po čtvrthodině hry Omar Daley, Dušan Perniš byl tentokráte pozorný a pohodlně balón chytil. Domácí zahrozili poprvé po centru Stuarta Armstronga, Jon Daly ale na zadní tyči minul hlavou.

Po dalších šancích na obou stranách se urodila první branka zápasu. Po pasu Paula Dixona podlehl veterán Craigan tlaku Johnyho Rusella a nešťastně nasměroval balón do vlastní sítě. Tím si vsítil už osmý vlastní gól v SPL a vytvořil nový rekord skotské nejvyšší soutěže. V dalším průběhu musel gólman celku z Fir Parku Darren Randolph zneškodnit přízemní ránu Russella, hned na to nebyl v zakončení přesný Daly.

Perniš měl přeci jen o něco více práce. Poradil si s dalekonosnou střelou Keitha Lasleyho, po skvělé práci Steva Jeninngse brilantně zlikvidoval i pokus v tváří tvář Higdonovi. Před vyrovnávací brankou dokázal vychytat též Jamie Murpyho, na ránu aktivního Higdona už však neměl. Po centru střídajícího Henrika Ojamay zakončil hvězdný útočník z deseti metrů k tyči a utkání se ve zbývajících minutách pouze dohrávalo.

Více informací k zápasu

Hibernian FC - St. Johnstone FC 2:3

21.01.2012 16:00

Góly: 70. Leigh Griffiths (pen.), 84. Callum Booth - 30. Lee Croft, 71. Liam Craig, 87. Francisco Sandaza

St. Johnstone se v souboji s Hibernian hned dvakrát ujalo vedení, domácí ovšem pokaždé dokázali přispěchat s odpovědí, konečné slovo si tak musel vzít až tři minuty před koncem Sandaza. Hosté se tak vracejí na vítěznou vlnu, zatímco Hibernian zůstávají o bod předposlední.

Premiéru si na hostující straně odbyl Lee Croft, jenž si do St. Johnstone odskočil na půlroční hostování z Derby. A nemuselo dlouho trvat a mohlo se jednat o pořádně hořké představení, za tvrdý zákrok na Osbourna ovšem od sudího Norrise viděl jen žluté napomenutí.

Ale jinak to byli domácí, kdo zahrozil jako první. Konkrétně pálil O'Connor, pozorný Enckelman si však poradil, po následném rohovém kopu mířil vysoko nad branku Booth. Poté se konečně začalo pomalu rozjíždět i St. Johnstone. Hodně prostoru měl před sebou Sandaza, ten však místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče zakončil z úhlu sám, výsledkem čehož byla naprosto promarněná příležitost.

Hosté se však nakonec přece jen ujali vedení po půlhodině hry. Croft potáhl balón, následně vystřelil z 18 metrů, trefil sice jen Hanlona, balón se ale k němu vrátil a napodruhé už mohl agilní středopolař jásah - 0:1. A ještě do poločasu to mohlo být o dvě branky. Craig nacentroval na hlavu Mackaye, ten ale na Browna nevyzrál.

Po obrátce začalo Hibernian hodně aktivně. Zcela volný se z ničeho nic ocitl ve vápně Stevenson, ani jemu se však s průběžným skóre nic udělat nepodařilo. To na druhé straně pálil Haber a Stephens ve spolupráci s Brownem museli hasit požár. Kanadský útočník měl po Sandazově pobídce další tutovku, ani protentokrát ovšem nebyl úspěšný. Další akci Sandazy musel za minutu dvanáct zastavovat už jen Brown.

Nečekaná zápletka potom přišla v 70. minutě. Anderson zastavil Griffithse nedovoleným způsobem, za což již musel sudí bez váhání nařídit pokutový kop. Míč si na značku postavil sám postižený a nešťastného Enckelmana poslal na opačnou stranu - 1:1. Hned vzápětí se ale skóre měnilo znovu. Chyby Stephense využil napadající Craig a bezpečně poslal svůj tým do vedení - 1:2. Ovšem ani to ještě nebyla konečná. Šest minut před koncem podruhé srovnal krok Booth, neuběhly však ani tři minuty a Sandaza definitivně rozhodl - 2:3.

Více informací k zápasu

Inverness CT - Heart of Midlothian 1:0

21.01.2012 16:00

Góly: 49. Shane Sutherland

Překvapivý výsledek se zrodil i v zápase mezi Invernessem a Heart of Midlothian. Srdce z Edinburghu nedokázala navázat na předchozí vítězství a celku, který hraje o záchranu, podlehla po jediné brance Sutherlanda.

Vše se nakonec mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby hosté proměnili hned svojí první šanci v zápase, která rozhodně nebyla malá. Už ve čtvrté minutě totiž orazítkoval břevno Hamill. Inverness palbu opětoval, avšak se střelou Grega Tanseyho neměl brankář Kello výraznější problémy. Slovenský brankář byl v akci i při další akci domácích, proti kapitánovi Richiemu Foranovi vytáhl slušný zákrok a uchránil hostům prozatímní nerozhodný stav. Skóre se neměnilo ani na druhé straně po ráně Davida Templetona, brankář Esson se předchozím zákrokem Kella nenechal zahanbit a také on předvedl dobrý zákrok. Inverness ale zápasu dominoval, byl lepším týmem a ve 36. minutě měl velkou šanci na skórování Francouz Gillet, opět se výrazně vyznamenal Kello.

Hosté si koledovali a jejich profesorský přístup se vymstil krátce po změně stran, přesněji ve 49. minutě. Hayesovu přesnou přihrávku zužitkoval teprve jednadvacetiletý Sutherland a Inverness poněkud překvapivě, avšak vzhledem k průběhu utkání zaslouženě, vedl nad Hearts 1:0.

Hosté po inkasované brance přidali plyn, ale stále se jim nedařilo překvapit obranu Caledonians. Ian Black pouze "pozdravil" svým střelecký pokusem Essona a na druhé straně se musel mít Marián Kello neustále na pozoru. Sutherlandovu střílenou přihrávku musel zneškodnit a deset minut před koncem zápasu uchránil Hearts od další inkasované branky dobrým zákrokem proti nebezpečnému Hayesovi. Nicméně tlak Hearts v samotném závěru sílil, Skácelova střela se však neujala a hostům nevyšla ani penalta, respektive jí sudí Salmond neodpískal. Hearts vyrovnat nestihli a s Invernessem překvapivě prohráli.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Dunfermline Athletic 0:3

21.01.2012 16:00

Góly: 42. Andrew Barrowman, 60. Joe Cardle, 87. Liam Buchanan

Fotbalisté Dunfermlinu si hrozbu pádu do druhé ligy vzali k srdci a dokázali předvést v Rugby Parku naprosto úchvatný výkon. Soupeři nasázeli tři branky na jeho půdě a postarali se o velké překvapení. V tabulce sice zůstanou poslední se sedmnácti body, ovšem jejich ztráta na Hibernian se zmenšila na pouhé dva korálky. A hlavně je toto vítězství může dostat hodně nahoru po psychické stránce.

Hosté ukořistili vítězství po osmi ligových utkáních, včetně těch pohárových nevyhráli dokonce desetkrát v řadě. Avšak pokud nováček soutěže bude pokračovat v takovýchto výkonech, dvanáctou příčku může brzy opustit. Kilmarnock vypadl z nejlepší šestky a se sedmadvaceti body klesl na sedmé místo, o skóre se totiž přes něj dostalo Dundee United. Dunfermline se poprvé trefil na konci prvního poločasu, uklidňující trefu přidal po hodině hry.

V první vážnější příležitosti se ve 12. minutě ocitl Ben Gordon, jenže nakonec branku soupeře o něco přestřelil. V celém průběhu úvodního dějství si brankáři na balón příliš nesáhli a hrálo se takřka bez šancí. V závěrečných minutách ale Dunfermline přidal a dočkal se vytoužené branky. Ve 39. minutě ještě Liam Buchanan neprostřelil brankáře Killie Camerona Bella, avšak o tři minuty později se radoval z vedoucí trefy Andrew Barrowman.

Ten se ocitl po kolmé přihrávce ve středu pokutového území a poslal balón přímo do pravého dolního rohu domácí svatyně. Ihned na to mohl srovnat Dean Shiels, jenže brankář Iain Turner odvrátil jeho pokus na rohový kop. Po něm byl ve vápně nováčka velký závar, jenže gól z toho nebyl. V úvodu druhého poločasu mohl skórovat Shiels, jenže neuspěl a Dunfermline tak udeřil přesně v 60. minutě.

Na pravé straně vápna se uvolnil Joe Cardle, podíval se směrem k brance a krouceno ranou k levé tyči dal hostům klid. Killie sice až do konce zápasu tlačili a měli šance, nicméně brankář Turner chytal výborně a balón do své branky nepustil. Tři minuty před závěrečným hvizdem uzavřel účet zápasu Buchanan, který po skvěle načasované přihrávce Andyho Kirka mířil naprosto přesně opět po zemi přímo do levého rohu - 0:3.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Aberdeen FC 1:1

21.01.2012 16:00

Góly: 67. Maurice Edu - 63. Kári Árnason

Rangers naprosto nepochopitelně i přes celou řadu šancí nedokázali přestřílet Aberdeen, který se tak postaral o velkou radost v táboře vedoucího Celticu, jehož náskok již nyní narůstá na čtyři body, ani to však ještě nemusí pro obhájce titulu znamenat neřešitelný problém.

Aberdeen dlouho držel domácí celek na uzdě, poctivě zahušťoval střed pole a nepouštěl si tak hráče Rangers na dostřel. I přesto si však RFC vypracovali stoprocentní šanci. Aluko rozehrál rohový kop, k hlavičce se protlačil Jelavić, s přispěním Browna ovšem balón za brankovou čáru nedotlačil. A za chvíli měl po Jelavičově pasu tutovku Healy, ani on však neuspěl.

A tak došlo i na Dons. Po spolupráci Fyvieho s Árnasonem však skončil balón jen těsně nad brankou nebo spíše dokonce pohladil břevno. Do přestávky to z velké dálky ještě pokoušeli Aluko a Wallace, ani jednomu z nich se však přesně zacílit nepodařilo.

Už po změně stran hledal Davis připraveného Jelaviče, ten však z nadějně vypadající akce nic nezískal, stejně pak dopadl i Wallace. Na druhé straně se o vzruch postaral Clark, uzdravený McGregor si však dokázal poradit. To ale už neplatilo o pár minut později. Rychlý protiútok potáhl Clark, následně ještě posunul na lépe postaveného Árnasona, jež parádní ranou nedal McGregorovi šanci zasáhnout - 0:1.

Aberdeen ovšem udělal to nejhorší, co mohl. Místo, aby se choval zodpovědně směrem dopředu a i dopředu. Pasivita se nakonec hostům ještě vrátila. Edu natáhl z obtížné pozice a parádní ranou nedal Brownovi sebemenší šanci zasáhnout. Rangers byli i nadále aktivní, zároveň však také v ofenzivě až příliš moc bezzubí. To na straně druhé pálil Árnason, na strážce domácí svatyně ovšem nevyzrál. A když neuspěli ani Jelavić s Eduem a po nich Aluko, rozešli se oba celky smírně.

Více informací k zápasu

St. Mirren FC - Celtic FC 0:2

21.01.2012 13:30

Góly: 71. James Forrest, 88. Scott Brown

Celtic potvrdil v St. Mirren Parku roli favorita a minimálně si vytvořil na dvě a půl hodiny pětibodový náskok na druhé Jezdce z Rangers. Navíc si připsal už svou dvanáctou výhru v řadě za sebou a útočí na rekord. St. Mirren prohrál s Celticem potřetí v sezóně a nevsítil mu ani branku, celkové skóre 0:9 rozhodně není lichotivé. V tabulce zůstane nejlépe osmý a ještě se před něj může dostat devátý Aberdeen.

Domácí ovšem drželi s favoritem dlouhou dobu krok a teprve dvacet minut před koncem rozhodli svěřenci Neilla Lennona o své výhře. V 71. minutě přesně zamířil James Forrest a dvě minuty před koncem normální hrací doby pojistil výsledek Craig Brown. Po úvodním oťukávání se dostal do šance domácí Mark McAusland, jenže gólman Fraser Forster naprosto brilantně zachytil balón na brankové čáře.

Po čtvrthodině hry zahrozili také hosté, kdy se z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Gary Hooper a gólman Craig Samson měl co dělat, aby jeho pokus odvrátil na rohový kop. Z něho si domácí mohli dát vlastní gól, Samson ale situaci na brankové čáře včas vyřešil. Další větší šance přišli až v závěru půle, v poslední pětiminutovce tlačili hlavně zelenobílí. Do listiny střelců se už teď málem zapsal Forrest, který však prudkou ránou orazítkoval pouze břevno.

Po změně stran útočných akcí přibylo. A překvapivě byli v první čtvrthodině blíže brance hosté. Nejprve Dougie Imrie nechal tvrdou ránou vyniknout skvělého Forstera, následně gólman Celticu podržel svůj tým proti ráně Paula McGowana, kterou vyrazil konečky prstů za koncovou čáru. Hosté ale udeřili z ničeho nic. Po nádherné kombinaci se uvolnil na hranici vápna aktivní Forrest a přímou ranou k tyči nedal Samsonovi žádnou naději - 0:1.

V poslední desetiminutovce se začali dít neskutečné věci. David Barron těsně před svým vystřídáním vypálil prudce na Forstera, ten však vyboxoval míč do bezpečí. Poté byli opět nebezpečnější hosté. Gary Hooper ve stoprocentní možnosti sice trefil pouze tyč, poté se ale nebál z dvaceti metrů vystřelit Brown a nádhernou ranou zamířil do pravé šibenice. Možnosti v nastavení už na výsledku 0:2 nic nezměnily a Celtic proto vyválčil velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC24192348:1659
2.Rangers FC24174343:1455
3.Heart of Midlothian24105930:1835
4.St. Johnstone FC23105830:2435
5.Motherwell FC22105725:2635
6.Dundee United2469933:3827
7.Kilmarnock FC2369827:3427
8.Aberdeen FC24681026:3026
9.St. Mirren FC24681025:3626
10.Inverness Caledonian23741230:4025
11.Hibernian FC23461324:4118
12.Dunfermline Athletic22451325:4917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boze ta fotka je tusim z obdobia Franci Jozka

Reagovat
smazaný uživatel

Dle ocekavani velmi tezke utkani ve kterem se nebojim priznat ze Celtic nebyl lepsim tymem,St.Mirren mel minimalne 2 ciste golove sance,nakonec to ale dopadlo stastne pro nas,po milionu nevyuzitych rohu v prvni puli to v te druhe nakonec vyslo,Forrest po nahravce Browna propalil obranu a kdyz to pak St.Mirren otevrelo tak se jeste krasne trefil Brown.Souper si zaslouzi poklonu coz jim ale naladu asi nezvedne,asi nejlip sami vedi ze pokud by se nejaka ta strela promenila vse mohlo byt jinak,ale neni a my vyhravame 12zapas v rade a minimalne na nejaky 2hodinky jsme 5bodu od Gers.

Muz zapasu dle me jednoznacne Foster,zachytal si vic nez cekal u soupere se mi libil Imrie.Neodpustim si opet narazku na skotske rozhodci,ne ze by Celtic mel vyhravat tyhle matche z penalt,ALE pokud pri hlavickovani ma obrance ruku nad hlavou tak se to piskat proste musi,nakonec to dopadlo I bez penalty.

Ted jsou na tahu ti druzi

tenhle dres co ma Brown na fotce uz nesezenes ani ve slevach na sport direct

Reagovat
smazaný uživatel

Brown

Reagovat
smazaný uživatel

ono celkovo dresy Celticu so zlatym podkladom loga SPL uz 3 roky nedostat

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic potvrdil ze sa stale vezie na vitaznej vlne a vtedy aj zapasy v ktorych jednoznacne nedominuje dokaze vyhravat.

Prichody Stokesa a hlavne Commonsa prebudili hosti lebo ti sa dovtedy akoby prisposobili domacim a hrali na remizu. Pre Rangers jasny signal porazit Aberdeen o com som presvedceny.

Par veci ktore ma zaujali:

Scott Brown

Kapitan Scepticu na jesen chybal a aj dnesny zapas je dokazom preco to muzstvu vtedy neslo ako by malo. Tmel kabiny, vodcovske schopnosti na ihrisku ale dnes pri gole ukazal ze nie je len nepoddajny medvedobijec ale ked treba vie pouzit aj hlavu.

Celtic fans

Hovori sa ze su najlepsi na svete. Zaver zapasu ukazal ze po Rangers fans su naozaj druhi na svete.

Dougie Imrie

V tyzdni som na BBC zaznamenal informaciu ze Dundee United ponuka za tohto hraca £25,000.

Povedal som si, sakra tam im chyba nejaka nula to nie je mozne. Za 25,000 si ho kupim ja a budem si s nim kopat na zahrade. V minulej sezone jediny tahal karu Accies ktori sice z SPL spadli ale on bol suverenne najlepsi hrac timu. Preluskal som vsetky podobne weby a vsade sa objavila ona spominana almuzna. Hamilton ju sice odmietol ale ked prisiel s ponukou St Mirren a pridal smiesnych £10,000, Imrie sa stahoval do Paisley. Stale neveriacky krutim hlavou a po dnesnom zapase este viac. Imrie bol najlepsim hracom domacich a hoci sance na gol nepremenil v ramci debutu to bol vyborny vykon. Utocna sila Saints s nim urcite stupne.

Btw. ta ciastka je tiez akymsi dokazom ze v skotskom futbale chybaju peniaze a aj hraci SPL parametrov su relativne lacni pretoze kupyschopnost klubov je prilis nizka.

Paul McGowan

Ty si hraval kedysi za Celtic? Nooooo, bolo to vidno, aj dnes si si inkognito obliekol jeho dres

Reagovat
smazaný uživatel

Brown ukazuje uz delsi dobu ze tam neni jen od toho aby nahanel hruzu,fotbalove sel nahoru,myslim ze se nemohl naucit hrat lepe fotbal,spis si to v hlave srovnal a zaznal ze jako kapitan bude dobrym fotbalistou a az po tom tim tvrdakem,dobra volba.

Celtic fans to je kapitola sama o sobe,nebudu se tu s tebou prit o tom kdo ze ma lepsi fanousky,je to jako by vas "volaky somar z Dolneho Kubina tvrdil ze teda Slovan je hned za nima",kdo zna situaci vi o tom sve a netreba pripominat velke akce jako Sevillu 2003,staci kdyz si vzpomenes na prosincove OF a celostadionove Just Can't Get Enough ,ale neni to jen o skvele atmosfere kdyz vedes v OF,ne nadarmo ma Celtic sve C.S.C po celem svete,jak bylo receno v jednom filmu na svete se kazdy paty citi Irem a nebo si na nej aspon hraje,ale ted bez postuchovani,vase strana Glasgow umi tak snad pouze lepe hajlovat ,jinak jste mimo nasi ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Raz by som chcel zazit OF finale v nejakom europskom pohari. Tam sa potom porovname lebo inak to nejde. Neviem kolko vas bolo v tej Seville ale v Manchestri bolo na Petrohrade 200 000 nasich fans.

Reagovat
smazaný uživatel

a ze mate Manchester sakra daleko Kolikrat si uz videl hrat ty tvoje hvezdy ty na zivo?

Jinak to finale Poharu nezni vubec spatne,ale toho se mi dva asi nedozijeme

Reagovat
smazaný uživatel

5x. keby som zil v Skotsku nevynecham ani jeden zapas.

akurat tie europske vonku su niekedy dost narocne financne aj casovo.

Reagovat
smazaný uživatel

zadna slava ale aspon ze tak plno lidi fandi Chelsea,Realum jsou ti nejvetsi fanousci a vubec jim nevadi ze treba nikdy svuj tym neuvidi.Kdyby muj tym hral finale ligy mistru tak prodam auto a jedu tam Minulej rok jsem byl na OF a i kdyz jsem predtim videl hrat man city,WHU,Inter,Real,Barcu atd tak tohle me dostalo uplne do kolen,tahle atmosfera neni jinde v evrope

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je stara znama fotka,mam jich doma v tomhle duchu vic,listek me stal a ted se podrz 30liber na internetu je prkupnici prodavaji kolem 200,ale kdyby si chtel nekdy jet dej vedet,vezmu te do autobusu,predstavim te a pak mi napises jak ses mel

Reagovat
smazaný uživatel

vy uz mate autobusy?

Reagovat
smazaný uživatel

jj kdyz jsem jel prvne tak se mi ta kolona zdala dlouha a napocital jsem jich 43 v rade

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3 na Ibroxu? Hmm, Brown říkal že z Old Firm nemá žádný strach, ale aby to zase nepřehnal

Reagovat
smazaný uživatel

ja vidim len dvoch utocnikov

Reagovat
smazaný uživatel

Vernn, Maggenis, Fallon... Škoda že není žádný stream, rád bych se díval

Reagovat
smazaný uživatel

Vernon Magennis, sakra, ani jména neumím napsat :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa treba zaregistrovat na Rangers TV ked je Red Army 100 rokov za opicami

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem si to ošéfoval, na Mordor web nevlezu

Reagovat
smazaný uživatel

Arnason brvno

Reagovat
smazaný uživatel

krasna tabuľka

Reagovat
smazaný uživatel

30min do konce a porad bez golu,to zni slibne

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

po vsech tech letech co vas tlaci dopredu,ze te pusa neboli

Reagovat
smazaný uživatel

poprosim rukolapne dokazy ako tento

Reagovat
smazaný uživatel

jaky je toto dukaz,to ze vladla na stadionu dobra nalada prece nic nedokazuje,ze by smali tomu ze i kdyz nam nepiskli penaltu tak to preci jen vyslo?

Reagovat
smazaný uživatel

to je zaber hned po druhom gole Celticu

Reagovat
smazaný uživatel

Neil slavil goal a rozhodci je rad ze se mu to ted uklidni,protoze je rozhodnuto,porad na tom nejak nevidim nic usvedcujiciho,pokud si ten zapas videl tak mi rekni ze nemela byt piskla penalta za tu ruku a jestli to ze nam rozhodci nebudou piskat penalty znamena ze nas protezuji tak asi jo Ja rozhodci ve skotsku nemam rad jeste vic nez ty cesko-slovenske,ale mam za to ze tam to neni o uplatkach,ale jsou proste tak spatni

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem ci sa nastrelena (nahlavickovana) ruka ma piskat

fakt je ze nebyt toho ide to na branu ale netvrdim ze by to v nej aj skoncilo.

najdi to v pravidlach a potom posudime.

Reagovat
smazaný uživatel

ruka nad hlavou muze byt nastrelena jak chce,tam nema co delat

Reagovat
smazaný uživatel

zaujimave ze akonahle skotski sudi opustia SPL a piskaju v Europe tak su jedni z najlepsich

bude to aj tym ze v Skotsku je hra velmi rychla a tvrda a to sa rozhoduje urcite tazsie nez trebars nejake calcio kde vsetci len poklusavaju a taktizuju.

konkretne pri tejto "ruke" o ktorej sa bavime by bola zase penalta zase absurdny vymysel a do buducna nebezpecny precedens pretoze by sa mohlo stat ze akonahle sa hrac objavi v 16-tke bude ho zaujimat len superova ruka ktoru trafi urcite skor nez branu. bol by s tymi rukami riadny chaos. mala by sa piskat len umyselna ruka. pokial je to mozne vobec posudit, ak nie tak sa pokracuje dalej a hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

pokracuji dal,mame 3body a nic vic me dneska nezajima(krome toho ze vy mate z dneska jen jeden) ale ve vapne proste nemuzes hazet rukama nad hlavou a vzhledem k tomu jak byla nastrelena tak samozrejme nemuze byt o nejakym umyslnym nastrelim ani rec mam rad tvrdost a nasazeni a proto to maji v SPL hodne tezky,ale ruka nad hlavou(nehlede k tomu ze letela smerem k brane a tim padem ovlivnila hru) se piskat mela

Reagovat
smazaný uživatel

strela letela samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

jeste bych poprosil prejmenovat strelce druhe branky Celticu,opravdu neni Craig

Reagovat
smazaný uživatel

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
smazaný uživatel

neoznamuju,jsem rad ze nekdo si vubec dava tu praci a informuje o SPL,nejaka mala chybicka me nerozhodi,zvlast kdyz vedeme SPL

Reagovat
smazaný uživatel

dpc

Reagovat
smazaný uživatel

to mi neriiiikej,goooooooallll

Reagovat
smazaný uživatel

futbal sa hra 90 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole pískej konec!

Reagovat
smazaný uživatel

MartanCJ14.01.2012 19:03

Kari Arnanson tam v 60. minutě vyšle ze 40 yardů gól a pak se ubetunuje 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak 0:1 to neskončí a ze 40 yardů to taky nebylo :)

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

sakra,komplikuje se to

Reagovat
smazaný uživatel

Edu ten uz mel byt mesic s Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

tento gol bude mat na konci mozno vacsiu hodnotu ako tych 900 000 co ponukali

Reagovat
Godwinson

Můžu se zeptat, jak se daří Matthewsovi v Celticu? :)

Reagovat
smazaný uživatel

zo zaciatku hraval potom bol chvilu zraneny a uz je viac na lavicke ako na ihrisku.

ale to je podla mna len docasne lebo pri tej obrannej mizerii celticu patri do zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych to jinak ale v podstate souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To Killie nechapem 0-3

teraz ma napada oni uz prehrali doma aj 3-6 s ICT ktori boli vtedy posledni ako Pars teraz

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem na ně měl vsazeno... ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

mal si dat radsej Dons x2

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje Jelavič?góly dává,ale podle mě průměrák

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja by som to lepsie nenapisal. LFC ma zaujem, berte si ho za 6,5 melkov.

Nas Nr.1 target je Grant Holt z Norwichu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ztráta 2 bodů dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Strata ktora sa necakala ale ked neremizujeme vonku (ani raz) tak si ich obcas doprajeme doma na Ibrox. -4 a tlak na hracov sa bude zvysovat ale ani Celtic nebude vyhravat donekonecna.

Ostatne, cisto matematicky a teoreticky, Rangers to ma stale vo svojich rukach.

Ak vyhra vsetky svoje zapasy do konca sezony, stane sa majstrom bez ohladu na to ako bude hrat Sceptic.

Follow Follow

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak sezona je jeste dliouha,vis sam ze se muze stat plno veci,na zavery je moc brzo,ale ted jsme 4body pred vama a to nevypada vubec zle,pristi tyden muzeme nechat nejake ty hvezdy trosku odpocinout,Falkirk by nemel byt az tak nebezpecny.

opet si dovolim poznamenat ze ta suverenita Rangers je trosku precenena

Reagovat
smazaný uživatel

viem ze tim nestoji na jednom hracovi ale 1000x skoda Naismitha a jeho zranenia.

mali sme naskok, nehrali sme v poharoch, vsetko nam hralo do karat.

teraz je cas ked pridu v kadri dalsie zmeny, ak odide este aj Jelavic budeme sa musiet velmi rychlo zorientovat aby nam ten vlak neusiel este dalej.

este 10 dni a transfer window sa zavrie, az potom bude jasne s kym sezonu dohrame.

na velke zmeny ale teraz cas nie je pretoze to vzdy trva kym si vsetko sadne ako treba a tento cas si v momentalnej situacii dovolit nemozeme. obzvlast pokial sa nejedna o zvucne posily europskej triedy ktore su schopne vdaka svojej kvalite naskocit a rozhodovat zapasy okamzite.

estonec, hondurasan ci mladik zo svedskej 21-tky takymi urcite nie su.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ze treba jen tri zapasy ve kterych by se muzstvo sehravalo a nejaky bod ztratilo muzou na konci rozhodnout celou soutez,opet asi po ste musim souhlasit ze ztrata Naismitha je pro vas klicova,vzdy jsem trval na tom ze ze soucasneho kadru za neco stoji jen on,Davis a McGregor

Reagovat
smazaný uživatel

pridaj si este tychto: Alexander, Whittaker, Bocanegra, Goian, Papac, Aluko, Lafferty...

je pravda ze to nie je trieda Gazzu, Lauda, Bronckhorsta a pod. ale k tomu snad nema vyznam ani nic dodavat. vsetci vieme aka situacia v klube je.

kazda gazdina vari len z toho co si moze dovolit nakupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bocanedra,Lafferty no to snad ani nebudu komentovat a treba zrovna Aluka si tu stiral jeste par tydnu zpatky ty sam

trida Gazzy atd uz do Glasgow jen tak nezavita,doba nam uz nepreje,penize jsou jinde.

Zustanu jen u tech trech

Reagovat
smazaný uživatel

Viem co som o nom pisal

Zlepsuje sa, je to cirkusant s loptou prilepenou na kopacke ktory vzdy vpredu nieco betarske vymysli.

Takych hracov uz v muzstve nemame (ani Davis sa s nim v tomto smere nemoze rovnat) preto si ho treba vazit. Som si isty ze jeho hranice sa budu este posuvat a pripravi nam nejeden skvely zazitok.

Boca je skvely bek, som zanho rad, obcas sice "zdrevenie" ale je to v ramci normy.

Laugherty je specificky hrac a povaha, ked to ma v hlave zrovnane vie byt velmi platnym hracom. Spominam si na jeden zapas proti Hearts ked sme na Tynecastle prehravali tesne pred koncom 0-1 a boli sme na uterak. Ked prisiel ako striedajuci hrac bolo ho plne ihrisko a napokon sme to otocili na 2-1. Toto by mu mali pustat nonstop aby to do seba dostal. Potom mame vyhrane. Uvidime ako bude vyzerat ked sa vrati z marodky.

Reagovat
smazaný uživatel

Motherwell captain Stephen Craigan created a Scottish Premier League record by scoring his eighth own goal in their draw with Dundee United

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej shooter se vzdycky hodi,kupte ho

Reagovat
smazaný uživatel

no vam ho nie je treba ked mate Majstorovica

Reagovat
smazaný uživatel

POLL

Walter Smith oznacil dnes sa luciaceho Davida Weira (41) za svoj najlepsi nakup do Rangers.

Kto bol podla vas najlepsi prestup do Old Firms za poslednych 20 rokov?

Vysledky podla Daily Record:

Larsson 67,2 %

Gascoigne 28,2 %

Boyd 1,4 %

Moravcik 1,3 %

Lennon 1,0 %

van Bronckhorst 0,9 %

Sice mi chybaju v ponuke borci ako Laudrup, De Boer, Albertz, Negri, Miller, Reyna, Numan, Arteta, Lovenkrands, Mols ... resp. Sutton, Viduka, Petrov, Nakamura ... ale hlasovanie by u mna vyhral aj tak jednoznacne GAZZA. Skoda ze nehral na Ibrox o cosi dlhsie

Moje poradie:

1.Gascoigne

2.Laudrup

3.Larsson

4.Negri

5.Albertz

6.Nakamura

7.Boyd

8.Miller

9.Moravcik

10.van Bronckhorst

Reagovat
smazaný uživatel

68 komentářů u souhrnu Skotské ligy, neuvěřitelné...ale z toho má 33 komentů "ally", to ještě víc zarážející

Reagovat
smazaný uživatel

teraz to vyzera ze trpim samomluvou

budem rad ked sa pridaju aj dalsi ale aj nieco konstruktivne a poucne nie len zvasty typu "skotska liga nema uroven" a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

v klidu Ally,kde jinde bych s tebou pokecal,pocitani komentaru mi prijde docela trapne,je opravd dulezitejsich 300kde se resi hlouposti a davaji se palce nahoru a dolu a nebo treba 33od Allyho,kde se obcas i neco dozvis

Reagovat
smazaný uživatel

tak dik, som si napr. isty v tom ze o tom ze Celtic ma druhych naj fans na svete si nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

1. Red Army, 2. Tims, 3. Huns?

Reagovat
smazaný uživatel

nananananna Kari Arnason Arnason Karii Arnason!!

http://www.youtube.com/watch?v=AqApQtM4TGs&feature=player_embedded

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele