základní část, 24. kolo
21.01.2012 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone si z Edinburghu odváží tři body a udržuje se na pohárových příčkách

St. Johnstone se v souboji s Hibernian hned dvakrát ujalo vedení, domácí ovšem pokaždé dokázali přispěchat s odpovědí, konečné slovo si tak musel vzít až tři minuty před koncem Sandaza. Hosté se tak vracejí na vítěznou vlnu, zatímco Hibernian zůstávají o bod předposlední.

Premiéru si na hostující straně odbyl Lee Croft, jenž si do St. Johnstone odskočil na půlroční hostování z Derby. A nemuselo dlouho trvat a mohlo se jednat o pořádně hořké představení, za tvrdý zákrok na Osbourna ovšem od sudího Norrise viděl jen žluté napomenutí.

Ale jinak to byli domácí, kdo zahrozil jako první. Konkrétně pálil O'Connor, pozorný Enckelman si však poradil, po následném rohovém kopu mířil vysoko nad branku Booth. Poté se konečně začalo pomalu rozjíždět i St. Johnstone. Hodně prostoru měl před sebou Sandaza, ten však místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče zakončil z úhlu sám, výsledkem čehož byla naprosto promarněná příležitost.

Hosté se však nakonec přece jen ujali vedení po půlhodině hry. Croft potáhl balón, následně vystřelil z 18 metrů, trefil sice jen Hanlona, balón se ale k němu vrátil a napodruhé už mohl agilní středopolař jásah - 0:1. A ještě do poločasu to mohlo být o dvě branky. Craig nacentroval na hlavu Mackaye, ten ale na Browna nevyzrál.

Po obrátce začalo Hibernian hodně aktivně. Zcela volný se z ničeho nic ocitl ve vápně Stevenson, ani jemu se však s průběžným skóre nic udělat nepodařilo. To na druhé straně pálil Haber a Stephens ve spolupráci s Brownem museli hasit požár. Kanadský útočník měl po Sandazově pobídce další tutovku, ani protentokrát ovšem nebyl úspěšný. Další akci Sandazy musel za minutu dvanáct zastavovat už jen Brown.

Nečekaná zápletka potom přišla v 70. minutě. Anderson zastavil Griffithse nedovoleným způsobem, za což již musel sudí bez váhání nařídit pokutový kop. Míč si na značku postavil sám postižený a nešťastného Enckelmana poslal na opačnou stranu - 1:1. Hned vzápětí se ale skóre měnilo znovu. Chyby Stephense využil napadající Craig a bezpečně poslal svůj tým do vedení - 1:2. Ovšem ani to ještě nebyla konečná. Šest minut před koncem podruhé srovnal krok Booth, neuběhly však ani tři minuty a Sandaza definitivně rozhodl - 2:3.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele