základní část, 24. kolo
21.01.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers si remízou s Aberdeenem ještě více zkomplikovali obhajobu

Rangers naprosto nepochopitelně i přes celou řadu šancí nedokázali přestřílet Aberdeen, který se tak postaral o velkou radost v táboře vedoucího Celticu, jehož náskok již nyní narůstá na čtyři body, ani to však ještě nemusí pro obhájce titulu znamenat neřešitelný problém.

Aberdeen dlouho držel domácí celek na uzdě, poctivě zahušťoval střed pole a nepouštěl si tak hráče Rangers na dostřel. I přesto si však RFC vypracovali stoprocentní šanci. Aluko rozehrál rohový kop, k hlavičce se protlačil Jelavić, s přispěním Browna ovšem balón za brankovou čáru nedotlačil. A za chvíli měl po Jelavičově pasu tutovku Healy, ani on však neuspěl.

A tak došlo i na Dons. Po spolupráci Fyvieho s Árnasonem však skončil balón jen těsně nad brankou nebo spíše dokonce pohladil břevno. Do přestávky to z velké dálky ještě pokoušeli Aluko a Wallace, ani jednomu z nich se však přesně zacílit nepodařilo.

Už po změně stran hledal Davis připraveného Jelaviče, ten však z nadějně vypadající akce nic nezískal, stejně pak dopadl i Wallace. Na druhé straně se o vzruch postaral Clark, uzdravený McGregor si však dokázal poradit. To ale už neplatilo o pár minut později. Rychlý protiútok potáhl Clark, následně ještě posunul na lépe postaveného Árnasona, jež parádní ranou nedal McGregorovi šanci zasáhnout - 0:1.

Aberdeen ovšem udělal to nejhorší, co mohl. Místo, aby se choval zodpovědně směrem dopředu a i dopředu. Pasivita se nakonec hostům ještě vrátila. Edu natáhl z obtížné pozice a parádní ranou nedal Brownovi sebemenší šanci zasáhnout. Rangers byli i nadále aktivní, zároveň však také v ofenzivě až příliš moc bezzubí. To na straně druhé pálil Árnason, na strážce domácí svatyně ovšem nevyzrál. A když neuspěli ani Jelavić s Eduem a po nich Aluko, rozešli se oba celky smírně.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

idiots

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele