základní část, 24. kolo
21.01.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 1:1

Fotbalisté Motherwellu nedokázali opět vyhrát a musí se spokojit alespoň s jedním bodem, který je však vzhledem k průběhu utkání velice cenný. Motherwell sice klesl v tabulce až na páté místo, nicméně je pouze o skóre za St. Johnstone a Hearts, k tomu má nějaký ten duel k dobru. Dundee United poskočilo o skóre před St. Mirren na šesté místo, ovšem pohárová Evropa se mu opět o nějaký ten korálek vzdálila.

Dundee United přitom vedlo od 28. minuty a drželo nadějný výsledek téměř až do konce, ovšem soupeř opět projevil silnou vůli v závěru a zmar přeměnil pět minut před koncem ve vyrovnávací trefu. Oba dvě branky vsítili hráči Motherwellu. Nejprve balón nasměroval do vlastní sítě kapitán hostů Stephen Craigan, v 85. minutě zachránil Motherwellu alespoň bod ostrostřelec Michael Higdon.

V úvodní možnosti zápasu se ocitl po krouceném přímém volném kopu Whena Hateleye obránce Garry Kenneth, který po chybě brankáře Dušana Perniše nedokázal balón umístit mezi tři tyče. První střelu na branku vyslal přesně po čtvrthodině hry Omar Daley, Dušan Perniš byl tentokráte pozorný a pohodlně balón chytil. Domácí zahrozili poprvé po centru Stuarta Armstronga, Jon Daly ale na zadní tyči minul hlavou.

Po dalších šancích na obou stranách se urodila první branka zápasu. Po pasu Paula Dixona podlehl veterán Craigan tlaku Johnyho Rusella a nešťastně nasměroval balón do vlastní sítě. Tím si vsítil už osmý vlastní gól v SPL a vytvořil nový rekord skotské nejvyšší soutěže. V dalším průběhu musel gólman celku z Fir Parku Darren Randolph zneškodnit přízemní ránu Russella, hned na to nebyl v zakončení přesný Daly.

Perniš měl přeci jen o něco více práce. Poradil si s dalekonosnou střelou Keitha Lasleyho, po skvělé práci Steva Jeninngse brilantně zlikvidoval i pokus v tváří tvář Higdonovi. Před vyrovnávací brankou dokázal vychytat též Jamie Murpyho, na ránu aktivního Higdona už však neměl. Po centru střídajícího Henrika Ojamay zakončil hvězdný útočník z deseti metrů k tyči a utkání se ve zbývajících minutách pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele