základní část, 24. kolo
21.01.2012 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dunfermline Athletic 0:3

Fotbalisté Dunfermlinu si hrozbu pádu do druhé ligy vzali k srdci a dokázali předvést v Rugby Parku naprosto úchvatný výkon. Soupeři nasázeli tři branky na jeho půdě a postarali se o velké překvapení. V tabulce sice zůstanou poslední se sedmnácti body, ovšem jejich ztráta na Hibernian se zmenšila na pouhé dva korálky. A hlavně je toto vítězství může dostat hodně nahoru po psychické stránce.

Hosté ukořistili vítězství po osmi ligových utkáních, včetně těch pohárových nevyhráli dokonce desetkrát v řadě. Avšak pokud nováček soutěže bude pokračovat v takovýchto výkonech, dvanáctou příčku může brzy opustit. Kilmarnock vypadl z nejlepší šestky a se sedmadvaceti body klesl na sedmé místo, o skóre se totiž přes něj dostalo Dundee United. Dunfermline se poprvé trefil na konci prvního poločasu, uklidňující trefu přidal po hodině hry.

V první vážnější příležitosti se ve 12. minutě ocitl Ben Gordon, jenže nakonec branku soupeře o něco přestřelil. V celém průběhu úvodního dějství si brankáři na balón příliš nesáhli a hrálo se takřka bez šancí. V závěrečných minutách ale Dunfermline přidal a dočkal se vytoužené branky. Ve 39. minutě ještě Liam Buchanan neprostřelil brankáře Killie Camerona Bella, avšak o tři minuty později se radoval z vedoucí trefy Andrew Barrowman.

Ten se ocitl po kolmé přihrávce ve středu pokutového území a poslal balón přímo do pravého dolního rohu domácí svatyně. Ihned na to mohl srovnat Dean Shiels, jenže brankář Iain Turner odvrátil jeho pokus na rohový kop. Po něm byl ve vápně nováčka velký závar, jenže gól z toho nebyl. V úvodu druhého poločasu mohl skórovat Shiels, jenže neuspěl a Dunfermline tak udeřil přesně v 60. minutě.

Na pravé straně vápna se uvolnil Joe Cardle, podíval se směrem k brance a krouceno ranou k levé tyči dal hostům klid. Killie sice až do konce zápasu tlačili a měli šance, nicméně brankář Turner chytal výborně a balón do své branky nepustil. Tři minuty před závěrečným hvizdem uzavřel účet zápasu Buchanan, který po skvěle načasované přihrávce Andyho Kirka mířil naprosto přesně opět po zemi přímo do levého rohu - 0:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele