Skotská Premier League - souhrn 17. kola

26.12.2009, 18:03, aktualizováno 27.12.2009, 14:57
Komentáře a souhrny
Rangers až nečekaně vysoko vyhráli na hřišti Hibernianu a znovu tak odskočili Celtiku. St. Johnstone veze díky hattricku MacDonalda tři body z Motherwellu, Hearts uspěli ve Falkirku a Dundee remizovalo s Kilmarnockem. V St. Mirren se kvůli sněhu a mrazu nehrálo.

Hibernian FC - Rangers FC 1:4

27.12.2009 13:00

Góly: 1. Anthony Stokes - 21. Kenny Miller, 37. Kris Boyd, 53. Nacho Novo, 66. Kenny Miller

Rangers obnovili na čele tabulky skotské Premier League čtyřbodový náskok, když i přes nepříznivý začátek zápasu a rychle inkasovaný gól dokázali v Hibernianu zvítězit vysoko 4:1.

Domácí Hibernian vstoupil do zápasu skvěle, hned po výkopu dostal dlouhý míč Zemmama, prošel až do pokutového území a přihrál volnému Stokesovi, který už jen poslal míč do brány. Rangers museli na inkasovaný gól hned po třinácti sekundách hry co nejrychleji odpovědět, po Laffertyho centru ale Miller přesně nenasměroval svoji hlavičku. Střelu Nova o chvíli později vyrazil gólman Ma-Kalambay a dorážku Millera zneškodnil pohotovým obraným zákrokem Hanlon.

Rychlost útoku Hibs ale dál dělala Rangers problémy a hlavně Zemmama byl pro obranu hostů velkou hrozbou, Papac ale nebezpečí zažehnal. Hibs svoji šanci neproměnili a brzy přišel trest v podobě vyrovnání. Míč získal Novo a našel nabíhajícího Boyda, který chytře posunul míč Millerovi a bývalý útočník Hibs z dálky prostřelil Ma-Kalambaye. Vrátit domácím vedení mohl o pár minut později Stokes, kterého centrem našel Wotherspoon, útočník Hibernianu ale nemířil přesně.

Osm minut před koncem prvního poločasu udělali domácí fatální chybu, Riordana totiž oloupil o míč Bougherra a centrovaný míč alžírského obránce využil ke vstřelení gólu útočník Boyd. Hibs se pokoušeli do poločasu alespoň o vyrovnání, centr Stokese ovšem McGregor vyboxoval. Také druhý poločas lépe vyšel hostům, v 53. minutě dostal míč Novo a šťastnou střelou k bližší tyči zvýšil už na 3:1 pro Rangers.

V 66. minutě navíc Boyd znovu přihrál Millerovi, ten si poradil i s ofsajdovou pastí Hibs a Ma-Kalambay si na jeho gólovou střelu pouze sáhl. Ke konci zápasu přicházelo ke střídáním a hra se kouskovala, což přivítali hlavně hosté. V posledních minutách už jen zkusil McGregora překvapit Rankin, gólman Rangers ale míč chytil. Poté, co na druhé straně nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Boydovi, skončilo utkání vítězstvím Rangers 4:1.

Více informací k zápasu

Motherwell FC - St. Johnstone FC 1:3

26.12.2009 16:00

Góly: 39. Steven Jennings - 54. Peter MacDonald, 57. Peter MacDonald, 70. Peter MacDonald

Zmrtvýchvstání St. Johnstonu a především skvělý výkon autora hattricku Petera MacDonalda pomohl ligovému nováčkovi k důležité výhře 3:1 v Motherwellu, který tak nedokázal napravit zaváhání z minulého kola.

Kouč Motherwellu udělal oproti zápasu s Rangers čtyři změny, které však k lepšímu výsledku nepomohly, naopak St. Johnstone měl jednu změnu v sestavě a hlavně ve druhém poločase zápasu jasně dominoval. Po pomalém začátku utkání byla první větší šance k vidění až v 15. minutě, kdy se Sutton dostal do pokutového území hostů a jeho následnou střelu vyrazil až gólman Smith. Na druhé straně měl se svou šancí lépe naložit Deuchar, jehož pokus Saunders zablokoval.

Souboj Deuchara a Saunderse měl ale pokračování na druhé straně hřiště, když bývalý hráč Gretny kopl Saunderse do hlavy, rozhodčí ale překvapivě nenařídil pokutový kop. Po půlhodině hry se ke střele odhodlal Millar, Ruddy ale neměl s míčem žádné problémy. Motherwell byl blízko brance v 35. minutě, Smith totiž jen vyrazil Suttonovu hlavičku po volném kopu Hateleyho a Lasley nastřelil zblízka pouze tyč.

O chvíli později chtěl O'Brien překvapit Smithe lobem, tomu se ale podařilo vyrazit míč na roh. Přesto se ve 39. minutě domácí přece jen ujali vedení, na centr Moutaouakila si naběhl Jennings a hlavičkou namířil míč do brány St. Johnstonu, 1:0. St. Johnstone v první půli nepodal dobrý výkon, do druhého poločasu ale nastoupil snad jiný tým. Hned po přestávce testoval Ruddyho Liam Craig, větší příležitosti ale přišly až o několik minut později.

Nedlouho poté mířil pouze nad břevno McKay, v 54. minutě už ale přišlo vyrovnání. Po dobré přihrávce Millara se k míči dostal MacDonald a dokázal prostřelit Ruddyho. Motherwellem inkasovaná branka otřásla a o tři minuty později už prohrával, téměř stejný gól totiž dal znovu MacDonald. To ale nebylo vše, dvacet minut před koncem zápasu totiž znovu zafungovala spolupráce centrujícího Millara s MacDonaldem, který hlavičkou zaznamenal svůj hattrick.

Motherwell se pokoušel snížit, Sutton měl ale smůlu a trefil tyč a Smith vychytal Saunderse. Pět minut před koncem utkání mohl naopak zvýšit vedení St. Johnstonu Craig, mířil ovšem mimo. Hosté do konce utkání vedení 3:1 udrželi a na své konto si připsali tři body.

Více informací k zápasu

Falkirk FC - Heart of Midlothian 0:1

26.12.2009 16:00

Góly: 43. Michael Stewart

Hearts se poprvé v nové sezóně dostali mezi šest nejlepších celků ligy a může za to sobotní výhra 1:0 ve Falkirku. Vítěznou střelu zápasu si připsal Michael Stewart, který druhým pokutovým kopem za týden zajistil Hearts tři body.

Domácí na začátku utkání poprvé zahrozili po odkopu Stewarta, míč totiž dostal Vitor Lima a jeho dalekonosná střela skončila v rukavicích gólmana Kella. Chvíli poté se po protiútoku Falkirku ke střele dostal Finnigan, nemířil ale přesně, tlak domácích se přesto zvyšoval. Volný kop Pedra Moutinha brankář chytil a po rohovém kopu stejného hráče mířil těsně nad bránu Flynn. Dvě minuty před koncem prvního poločasu ale hosté dostali velkou šanci k vedení, Barr totiž v pokutovém území fauloval Goncalvese a z následné penalty se Stewart nemýlil, 0:1.

Dvě minuty po začátku druhého poločasu byl Falkirk blízko vyrovnání, Mole totiž poslal k zemi Limu a domácí dostali šanci zahrávat volný kop z přijatelné dálky. K míči se postavil Zerara a ačkoliv vystřelil skvěle, Kello míč dokázal vyrazit. Kella otestoval i Finnigan, jehož střela z okraje pokutového území ale postrádala razanci.

Poté se k ohrožení brány dostali i hráči Hearts, Suso zahrával rohový kop a Jonsson mířil hlavičkou těsně nad bránu Olejnika. Lépe měl s hlavičkou po dalším rohovém kopu Susa naložit i obránce Bouzid, který míč nasměroval hodně mimo bránu. V závěrečných minutách se ještě ke střele dostal Suso, Olejnika ale nepřekonal. Ačkoliv Hearts nepodali příliš dobrý výkon, z Falkirku si odváží výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Hamilton Academical 2:0

26.12.2009 16:00

Góly: 13. Glenn Loovens, 90. Niall McGinn

Fotbalisté Celticu se alespoň do zítřejšího odpoledne přiblížili vedoucím Jezdcům na rozdíl jednoho bodu a dokázali tak napravit minulé zaváhání v Hearts. Domácí rozhodli o výhře po necelé čtvrthodině, při vabank hře Hamiltonu poté náskok navýšili v nastaveném čase.

V dresu Hamiltonu zářil hlavně český brankář Tomáš Černý, který si připsal nespočet fantastických zákroků, ovšem svým spoluhráčům bodový zisk nezachránil. V dresu hostů zářil též útočník Marco Paixao, avšak v koncovce byl horší a v jednoduchých šancích někdy totálně vyhořel. Celtic nasadil k drtivé ofenzívě už po osmi minutách hry a vypracoval si velký tlak. Po dlouhém pasu Landry N'Guemo vypálil tvrdě Aiden McGeady, jenže proti byl Černý, který pěkně vytěsnil kolem tyčky.

O něco později vybojoval McGeady rohový kop, ke kterému se postavil Robson. Po přetaženém centru vypálil přímo z voleje Loovens a balón zapadl přímo na zadní tyč - 1:0. O něco později ztratil kontrolu nad míčem Andreas Hinkel a nedokázal tak v nejdůležitější chvíli přesně zacílit, následně po spolupráci Marca Crosase s Georgiosem Samarasem namířil míč těsně nad branku McGeady. Hned poté se vytáhl Černý, který včasným vyběhnutím zlikvidoval sólo Scottu McDonaldovi.

Hamilton si vypracoval první možnost až pět minut před přestávkou, kdy dobře vystřelil Marco Paixao, jenže včas šel k zemi Boruc a zabránil vyrovnání. Ještě před pauzou nenavýšil z dobré pozice Robson, skóre se tak neměnilo. Jenže pak šel na hřiště Marc-Antoine Fortune a hra domácích se výrazně oživila. Hned po svém příchodu prověřil tvrdým pokusem Černého, jenomže ten se nenechal překvapit a kryl.

Na druhé straně mohl vyrovnat Flavio Paixao, jenže Boruc ani teď nezaváhal. V dalším průběhu měli domácí balón častěji na kopačkách, proto byli frustrováni, že se jim nedaří vsítit pojišťovací trefu. Tyčku totiž napálil Fortune, konečky prstů musel Černý vytěsnit ránu Samarase. Ke konci zápasů možnosti Celticu přibývali a Zelenobílí se nakonec dočkali v nastavení, kdy naprosto famózní sólo zakončil gólem střídající Nail McGinn.

Více informací k zápasu

Dundee United - Kilmarnock FC 0:0

26.12.2009 16:00

Góly: -

Dundee United se potácí v krizi a mizerné výkony z posledních týdnů tak kazí malinko dojem z jinak velmi dobře rozjeté sezóny. Proti Kilamrnocku, který měl být nalomen po prohře s Falkirkem, nedokázalo vsítit ani jednu branku a před vlastními fandy na Tannandice tak získalo pouze bod.

Dundee zřejmě zůstane až do konce letošního kalendářního roku na čtvrtém místě, avšak pokud Hibs překvapí Rangers, uteče mu pohárová příčka na hony daleko. Po odchodu trenéra Craiga Leveina byla právě k vidění špatná kombinace, čehož se i před duelem bál nový trenér Houston. Nicméně Dundee se opravdu snažilo a trefilo i tyčku, štěstěna ovšem byla na straně Killie. Kilmarnock i tak zůstává předposlední a bude muset v nejbližší době hlavně vítězit.

Přitom hosté vstoupili do duelu tou správnou nohou a měli v úvodu blíž ke skórování. V první možnosti se sice ocitl domácí Goodwillie, který netrefil pořádně načechraný centr Craiga Conwaye, na druhé straně byl ale blízko k brance Danny Invincibile, který po pasu Kevina Kyleho netrefil branku jen o milimetry. O něco později na druhé straně po rohovém kopu Conwaye hlavičkoval Garry Kenneth, ten byl hodně aktivní a o několik momentů později pálil také kousek vedle po přímém volném kopu Paula Dixona a přiklepnutí Jamese Fowlera.

Velmi překvapivě to zkoušel za Killie Craig Bryson, kdy napálil balón z voleje z dobrých 30 metrů, avšak balón nakonec skončil vedle. Velkou ztrátu utrpěli hosté ve 25. minutě, kdy se srazil Simon Ford s Dillonem a nahradit ho musel Jamie Hamill. A nutno podotknout, že toto střídání hru Killie ovlivnilo. Obrovskou možnost domácí spálili po půl hodině hry, na rohový kop Dillona si naskočil Daly, ovšem gólman Skelton kryl na brankové čáře.

Hned na to minul trestuhodně prázdnou klec Jennison Myrie-Williams, pak se nevešla kroucená Dillonova rána mezi tři tyče z dobrých 25 metrů. Orazítkovala sice břevno, branka z toho však nebyla. Sedm minut před koncem musel schovat tváře do dlaní Damian Casalinuovo. Vypálil totiž z malého vápna přímo k tyči, jenže naprosto famózní zákrok vytáhl brankář Mark Brown a konečky prstů vyrazil kolem tyčky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC17124139:1140
2.Celtic FC17113336:1836
3.Hibernian FC1795325:1432
4.Dundee United1677221:1528
5.Heart of Midlothian1755716:1920
6.Motherwell FC1748521:2820
7.St. Johnstone FC1754824:3019
8.Aberdeen FC1646612:1818
9.Hamilton Academical1644815:2616
10.St. Mirren FC1635818:2514
11.Kilmarnock FC1735912:2214
12.Falkirk FC1726914:2712
Zbývající zápasy
26.12. 16:00St. Mirren FC - Aberdeen FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak dnešní zápas byl celkem nervák, dokud nepadl ten gól v 90tý minutě. Hra se mě moc nelíbila, škoda Fortuneho tyčky a dalších nevyužitých šancí. Na druhou stranu se musí uznat že Černý chytal fakt dobře Pro mě dneska nejlepší Samaras, ikdyž nedal gól dostával se do šancí a i dobře nahrával. A ten gól v 90tý minutě to byla lahůdka která mě konečně dala jistotu tří bodů Hamilton hrál totiž dost dobře, až jsem to nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

on i loni mě Hamilton strašně překvapoval... především na ty silný týmy se umí vytáhnout... jinak Samarase mám strašně rád... i když třeba něco nedá, tak se dotane do mnoha šancí... a to je přece hlavní úkol útočníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak to vidim i já. Hamilton hrál dobře kombinačně ale co se šancí týče tak až na gól před kterým byla ruka takže ho neuznali tak neměli nic. Vlastně jedna střela kterou dobře vyrazil Boruc A co se Samarase týče tak souhlasim. Dneska měl taky dost šancí ale buď chyběl kousek a nebo ho dobře vychytal Černý. A v dnešním zápase připravil i dost nahrávek pro ostatní. Pro mě nejlepší muž zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Hamilton hral dobre a do posledni chvilky bojoval o vyrovnani, ale nakonec v 90 prisla pojistka po krasny trefe zitra musime porazit Hibs, aby nas naskok zustal pred derby 4 bodovy.

Reagovat
smazaný uživatel

Derby se hraje az 3.1. a pred tim se hraje jeste ve stredu liga(My s Killies a vy proti Dundee),takze budete muset udelat vic nez jen zitra porazit Hibbs a ze to budete mit sakra tezky.

Samaras dneska jasna jednicka zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

si myslim, ze az na ten zacatek, kdy nas Hibs zatlacili a v 10 vterine skorovali sme byli celej zaps lepsi a zaslouzene vedem 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Este 4 goly chybi Boydovi, aby se stal nejlepsim strelcem v historii Skotsky Premier League ted ma 155

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nechápu, jak si Boyda nemohli všimnout ostatní z Evropy... koncoví hráči jsou dneska luxusním zbožím... klidně by mohl hrát v Angii za ty nejlepší... ... jinak, kdo ten rekord drží?

Reagovat
smazaný uživatel

Henrik Larsson

Reagovat
smazaný uživatel

Boyda si vsimali a mali vazny zaujem Birmingham, Newcastle, Trabzon, Wolfsburg, Fenerbahçe...

Problem je v tom ze Kris chce stravit karieru v Rangers, pretoze tento klub miluje a je jeho velkym fanusikom uz od detstva. Sam odmietol trebars Trabzon kde mu nukali 35 000 libier tyzdenne, zatial co v Rangers pobera 16 000.

Pred rokom v januari ho chcel Birmingham, odmietol ho vsak napriek tomu ze Rangers akceptovali ponuku 2,000,000 libier ktora bola neskor navysena az na 3,5 mil. !!!

Oficialne sa uviedlo ze to cele stroskotalo na osobnych rozhovoroch s predstavitelmi anglickeho klubu ohladom zmluvy.

Podla najnovsich sprav sa Walter Smith chysta ponuknut Boydovi novu zmluvu, ta stavajuca mu totiz v lete konci a tak hrozi ze by mohol odist inam dokonca zadarmo.

Musim ale este podotknut ze pri pohlade na jeho golove statistiky zistime ze ma problem presadit sa vo "velkych" zapasoch. V europskych poharoch dal zatial len 2 goly, a napr. proti Celticu jeden jediny... Na doplnenie uvediem ze za Skotsko ma bilanciu 15 z / 7 golov, pricom repre sa docasne vzdal kym ju bude viest George Burley, ktory ho staval len vynimocne.

Ten ako uz vieme kormidlo opustil a tak i otazka navratu Krisa do Tartan Army nabera realne kontury, obzvlast potom co sa novovymenovany kouc Craig Levein vyjadril ze dvere do repre ma otvorene. Dnes som ho zahliadol aj na Easter Road, takze zrejme mu neusla skvela spolupraca s Kennym Millerom, ktory patri do zakladu reprezentacie.

Este k zapasu na Hibs. Uvod sokujuci (ale akcia to bola paradna), Hibs dobre kombinovali, potom co sme vsak vypojili z hry Zemmamu a sami ovladli stred pola, prisli sance a dnes bolo to zakoncenie ukazkove. Vitazstvo zasluzene. Hrac zapasu Kenny Miller ale pacil sa mi aj Nacho Novo. Je dobre ze dostava v case ked sa bude rozhodovat o jeho zotrvani (ci odchode) z Ibroxu sance hravat v zaklade. On sam chce zostat pretoze ako sam povedal miluje klub, krajinu a vsetko co mu pobyt na Ibrox prinasa by nerad opustil.

Ked si uvedomime ze cochvila sa vrati aj Pedro Mendes, bude nasa zostava opat silnejsia.

Common You Gers

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo asi nepochybuje o tom,ze Boyd tu statistiku prekona,ale nutno rict,ze v Skotske SPL vali od roku 99,proti tomu Henrik hral ve Skotsku "jen" 7 let,ale hral samozrejme paradne a v nasich srdcich zustane vecne.

Boyd i pres jeho prevedceni fandit a byt HUNEM urcite do repre patri,formu ma solidni a to uz docela dlouho.Oproti tomu Kenny Miller ktery miluje klub to je snad vtip,hral i za nas a hral by i za Satana,kdyby mu dobre zaplatil

Reagovat
smazaný uživatel

este raz si to dobre precitaj a potom pis.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Boyd hra SPL od maja 2001 (debutoval v poslednom kole sezony 2000-01)

2. do konca roka 2005 hral v Kilmarnocku kde sa goly strielaju o poznanie tazsie nez v kluboch Old Firm

3. za Rangers hra presne 4 roky, z toho mal obdobie (skoro celu sezonu) ked nehraval vobec alebo naskakoval na zaver zapasov.

4. to s tym Millerom si prehnal neviem kde to vidis. ale na vysvetlenie: fandi Rangers, to ze hral za Celtic bol omyl jeho zivota. prestupil tam na truc ked ho z Rangers vypoklonkovali po 2 rokoch. Vsak si za svoj navrat na Ibrox od fans aj nieco vytrpel... Dnes je vsetko (takmer) zabudnute, cas dal za pravdu aj Smithovi ktory ho vtedy bral naspat s tym ze nejaky cas budu problemy ale vsetko sa na dobre obrati. Kazdy gol do siete Celticu nam pomaha zabudnut.

a 3.januara opat zas o nieco viac.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nevěděl, že je takový vlastenec... ale oceňuju... dřív sotva nějaký hráč někam odešel, rád hrál za svoje město, za svůj mateřský klub... dneska uslyšíš od hráčů: "Jsem hrdý, že můžu hrát za tenhle klub." ... a za další rok v jiném klubu to samé...

Reagovat
smazaný uživatel

to su take talafatky ktore su hraci nauceni hovorit po tom co podpisu nejaky kontrakt.

dobre sa to pocuva, ziska si tym fans na svoju stranu a ma aspon o nieco lahsie zaciatky v novom klube.

ale od Boyda a Nova je to podlozene dlhovekou vernostou, najviac je to ale vidiet pri oslavach golov. ale najvacsim "blaznom" do Rangers je McCoist. ten keby mohol tak spava v stredovom kruhu Ibrox Parku

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra tedy

1.Hracem Kilmarnocku byl od 99,ale pravda je ze debutoval az 2001

2.Ano,hral za Killies,netvrdil jsem ze ne,je to take Skotsky tym a o tom ve kterem tymu se strileji goly snaze a ve kterem obtizneji,na to snad neexistuje zadna tabulka.

3.Za Rangers hraje dlouho a pokud obcas sedel,tak to mela nejaky(at uz padny ci ne)duvod,ver ,ze Henrik take neodehral uplne vsechny zapasy

4.s Millerom jsem to neprehnal,nemam ho rad,pokud to byl omyl jehop zivota tak ver,ze i my nejsme hrdi na to ze za nas hral.Byl bych pro,aby i sebelepsi hrac pokud nebude ctit tradici klubu a hrat za nej srdcem,tak at radsi"tahne"kopat za Hamilton ci St.Johnstone.

Myslim si o Boydovi ze je opravdu dobry hrac a stejne tak si cenim Waltra Smithe jako trenera,ale prijde mi smesne aby hrac na truc odchazel a dosel az treba k nejvetsimu nepriteli(jak velke je nepratelstvi v Glasgow vi kazdy kdo zna pomery tam) a pak se vratil zpet a sypal si popel na hlavu.Do pekla s tebou Kenny,nemam te rad vic nez Boyda,ted je pravym Hunem,ale aspon v tom ma jasno

Reagovat
smazaný uživatel

2. a co tak statistika poctu striel muzstiev v zapasoch. ak ma Rangers priemerne 10 striel na branu a Killie 3 tak asi nie je tazke usudit kde sa tie goly strielaju jednoduchsie

Reagovat
smazaný uživatel

3. Larsson mal v Celticu vzdy poziciu klucoveho hraca, a pokial bol zdravy hraval zaklad.

Vynechal akurat rok po zlomenine nohy v Lyone ale inak to bolo cele postavene na nom.

ale nema vyznam debatovat a hrat sa na keby. Moj nazor je ten ze ked Boyd zostane celu karieru v Rangers, prekona klubovy rekord, tzn. 355 golov Allyho McCoista (pocitaju sa vsetky sutazne goly).

Reagovat
smazaný uživatel

at prekona treba vsechny rekordy,nic to nemeni na tom,ze Larsson hral ve Skotsku kratsi dobu

Reagovat
Maverick 65

A Rangers dál válcují soupeře ve strhujícím tempu doufám že to vydrží co nejdéle

Reagovat
Bennhy

Kris Boyd

2006–??? Rangers 129 (92)

Reagovat
Ferguson6

Let´s go Rangers

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele