základní část, 17. kolo
26.12.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - Heart of Midlothian 0:1

Hearts se poprvé v nové sezóně dostali mezi šest nejlepších celků ligy a může za to sobotní výhra 1:0 ve Falkirku. Vítěznou střelu zápasu si připsal Michael Stewart, který druhým pokutovým kopem za týden zajistil Hearts tři body.

Domácí na začátku utkání poprvé zahrozili po odkopu Stewarta, míč totiž dostal Vitor Lima a jeho dalekonosná střela skončila v rukavicích gólmana Kella. Chvíli poté se po protiútoku Falkirku ke střele dostal Finnigan, nemířil ale přesně, tlak domácích se přesto zvyšoval. Volný kop Pedra Moutinha brankář chytil a po rohovém kopu stejného hráče mířil těsně nad bránu Flynn. Dvě minuty před koncem prvního poločasu ale hosté dostali velkou šanci k vedení, Barr totiž v pokutovém území fauloval Goncalvese a z následné penalty se Stewart nemýlil, 0:1.

Dvě minuty po začátku druhého poločasu byl Falkirk blízko vyrovnání, Mole totiž poslal k zemi Limu a domácí dostali šanci zahrávat volný kop z přijatelné dálky. K míči se postavil Zerara a ačkoliv vystřelil skvěle, Kello míč dokázal vyrazit. Kella otestoval i Finnigan, jehož střela z okraje pokutového území ale postrádala razanci.

Poté se k ohrožení brány dostali i hráči Hearts, Suso zahrával rohový kop a Jonsson mířil hlavičkou těsně nad bránu Olejnika. Lépe měl s hlavičkou po dalším rohovém kopu Susa naložit i obránce Bouzid, který míč nasměroval hodně mimo bránu. V závěrečných minutách se ještě ke střele dostal Suso, Olejnika ale nepřekonal. Ačkoliv Hearts nepodali příliš dobrý výkon, z Falkirku si odváží výhru 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele