základní část, 17. kolo
26.12.2009 16:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - St. Johnstone FC 1:3

Zmrtvýchvstání St. Johnstonu a především skvělý výkon autora hattricku Petera MacDonalda pomohl ligovému nováčkovi k důležité výhře 3:1 v Motherwellu, který tak nedokázal napravit zaváhání z minulého kola.

Kouč Motherwellu udělal oproti zápasu s Rangers čtyři změny, které však k lepšímu výsledku nepomohly, naopak St. Johnstone měl jednu změnu v sestavě a hlavně ve druhém poločase zápasu jasně dominoval. Po pomalém začátku utkání byla první větší šance k vidění až v 15. minutě, kdy se Sutton dostal do pokutového území hostů a jeho následnou střelu vyrazil až gólman Smith. Na druhé straně měl se svou šancí lépe naložit Deuchar, jehož pokus Saunders zablokoval.

Souboj Deuchara a Saunderse měl ale pokračování na druhé straně hřiště, když bývalý hráč Gretny kopl Saunderse do hlavy, rozhodčí ale překvapivě nenařídil pokutový kop. Po půlhodině hry se ke střele odhodlal Millar, Ruddy ale neměl s míčem žádné problémy. Motherwell byl blízko brance v 35. minutě, Smith totiž jen vyrazil Suttonovu hlavičku po volném kopu Hateleyho a Lasley nastřelil zblízka pouze tyč.

O chvíli později chtěl O'Brien překvapit Smithe lobem, tomu se ale podařilo vyrazit míč na roh. Přesto se ve 39. minutě domácí přece jen ujali vedení, na centr Moutaouakila si naběhl Jennings a hlavičkou namířil míč do brány St. Johnstonu, 1:0. St. Johnstone v první půli nepodal dobrý výkon, do druhého poločasu ale nastoupil snad jiný tým. Hned po přestávce testoval Ruddyho Liam Craig, větší příležitosti ale přišly až o několik minut později.

Nedlouho poté mířil pouze nad břevno McKay, v 54. minutě už ale přišlo vyrovnání. Po dobré přihrávce Millara se k míči dostal MacDonald a dokázal prostřelit Ruddyho. Motherwellem inkasovaná branka otřásla a o tři minuty později už prohrával, téměř stejný gól totiž dal znovu MacDonald. To ale nebylo vše, dvacet minut před koncem zápasu totiž znovu zafungovala spolupráce centrujícího Millara s MacDonaldem, který hlavičkou zaznamenal svůj hattrick.

Motherwell se pokoušel snížit, Sutton měl ale smůlu a trefil tyč a Smith vychytal Saunderse. Pět minut před koncem utkání mohl naopak zvýšit vedení St. Johnstonu Craig, mířil ovšem mimo. Hosté do konce utkání vedení 3:1 udrželi a na své konto si připsali tři body.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele