základní část, 17. kolo
26.12.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Hamilton Academical 2:0

Fotbalisté Celticu se alespoň do zítřejšího odpoledne přiblížili vedoucím Jezdcům na rozdíl jednoho bodu a dokázali tak napravit minulé zaváhání v Hearts. Domácí rozhodli o výhře po necelé čtvrthodině, při vabank hře Hamiltonu poté náskok navýšili v nastaveném čase.

V dresu Hamiltonu zářil hlavně český brankář Tomáš Černý, který si připsal nespočet fantastických zákroků, ovšem svým spoluhráčům bodový zisk nezachránil. V dresu hostů zářil též útočník Marco Paixao, avšak v koncovce byl horší a v jednoduchých šancích někdy totálně vyhořel. Celtic nasadil k drtivé ofenzívě už po osmi minutách hry a vypracoval si velký tlak. Po dlouhém pasu Landry N'Guemo vypálil tvrdě Aiden McGeady, jenže proti byl Černý, který pěkně vytěsnil kolem tyčky.

O něco později vybojoval McGeady rohový kop, ke kterému se postavil Robson. Po přetaženém centru vypálil přímo z voleje Loovens a balón zapadl přímo na zadní tyč - 1:0. O něco později ztratil kontrolu nad míčem Andreas Hinkel a nedokázal tak v nejdůležitější chvíli přesně zacílit, následně po spolupráci Marca Crosase s Georgiosem Samarasem namířil míč těsně nad branku McGeady. Hned poté se vytáhl Černý, který včasným vyběhnutím zlikvidoval sólo Scottu McDonaldovi.

Hamilton si vypracoval první možnost až pět minut před přestávkou, kdy dobře vystřelil Marco Paixao, jenže včas šel k zemi Boruc a zabránil vyrovnání. Ještě před pauzou nenavýšil z dobré pozice Robson, skóre se tak neměnilo. Jenže pak šel na hřiště Marc-Antoine Fortune a hra domácích se výrazně oživila. Hned po svém příchodu prověřil tvrdým pokusem Černého, jenomže ten se nenechal překvapit a kryl.

Na druhé straně mohl vyrovnat Flavio Paixao, jenže Boruc ani teď nezaváhal. V dalším průběhu měli domácí balón častěji na kopačkách, proto byli frustrováni, že se jim nedaří vsítit pojišťovací trefu. Tyčku totiž napálil Fortune, konečky prstů musel Černý vytěsnit ránu Samarase. Ke konci zápasů možnosti Celticu přibývali a Zelenobílí se nakonec dočkali v nastavení, kdy naprosto famózní sólo zakončil gólem střídající Nail McGinn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jinýho než výhru neberu, Huni hrajou v Hibs kteří mají bezva formu takže budu doufat v překvapení. Tip na náš zápas: 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele