základní část, 17. kolo
27.12.2009 13:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Hibernian FC - Rangers FC 1:4

Rangers obnovili na čele tabulky skotské Premier League čtyřbodový náskok, když i přes nepříznivý začátek zápasu a rychle inkasovaný gól dokázali v Hibernianu zvítězit vysoko 4:1.

Domácí Hibernian vstoupil do zápasu skvěle, hned po výkopu dostal dlouhý míč Zemmama, prošel až do pokutového území a přihrál volnému Stokesovi, který už jen poslal míč do brány. Rangers museli na inkasovaný gól hned po třinácti sekundách hry co nejrychleji odpovědět, po Laffertyho centru ale Miller přesně nenasměroval svoji hlavičku. Střelu Nova o chvíli později vyrazil gólman Ma-Kalambay a dorážku Millera zneškodnil pohotovým obraným zákrokem Hanlon.

Rychlost útoku Hibs ale dál dělala Rangers problémy a hlavně Zemmama byl pro obranu hostů velkou hrozbou, Papac ale nebezpečí zažehnal. Hibs svoji šanci neproměnili a brzy přišel trest v podobě vyrovnání. Míč získal Novo a našel nabíhajícího Boyda, který chytře posunul míč Millerovi a bývalý útočník Hibs z dálky prostřelil Ma-Kalambaye. Vrátit domácím vedení mohl o pár minut později Stokes, kterého centrem našel Wotherspoon, útočník Hibernianu ale nemířil přesně.

Osm minut před koncem prvního poločasu udělali domácí fatální chybu, Riordana totiž oloupil o míč Bougherra a centrovaný míč alžírského obránce využil ke vstřelení gólu útočník Boyd. Hibs se pokoušeli do poločasu alespoň o vyrovnání, centr Stokese ovšem McGregor vyboxoval. Také druhý poločas lépe vyšel hostům, v 53. minutě dostal míč Novo a šťastnou střelou k bližší tyči zvýšil už na 3:1 pro Rangers.

V 66. minutě navíc Boyd znovu přihrál Millerovi, ten si poradil i s ofsajdovou pastí Hibs a Ma-Kalambay si na jeho gólovou střelu pouze sáhl. Ke konci zápasu přicházelo ke střídáním a hra se kouskovala, což přivítali hlavně hosté. V posledních minutách už jen zkusil McGregora překvapit Rankin, gólman Rangers ale míč chytil. Poté, co na druhé straně nebyl kvůli ofsajdu uznán gól Boydovi, skončilo utkání vítězstvím Rangers 4:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že Hibs udržej formu a domácí neporazitelnost (až na jeden zápas ) a budou alespoň remizovat. Tipuju 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

toto je zapas ako hrom !!! ...je tazke tipovat vitaza, Rangers v poslednych zapasoch chytili formu a valcuju jedneho supera za druhym, naproti tomu Hibs doma vyhravaju a uz dlho neinkasovali v domacom prostredi. Hibs v poslednom stretnuti mali vybornu efektivitu, s Aberdeenom mali tri strely a z nich dali 2 goly, oba strelil Anthony Stokes. ...moj tip 1:1 , aj ked viac sanci budu mat Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

...za Hibs nebude hrat zraneny zaloznik McBride a ani dolezity obranca Sol Bamba (kvoli Africkemu poharu, repr. Pobrezia Slonoviny) ..preto sa viac priklanam na stranu Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

...a teda oprava - tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele