Skotská Premier League - souhrn 13. kola

13.11.2010, 18:14, aktualizováno 14.11.2010, 16:57
Komentáře a souhrny
Celtic gólem z nastavení porazil St. Mirren a drží krok s Rangers, kteří podruhé doma nezaváhali, porazili Aberdeen a i po třináctém kole jim bude patřit první příčka. Poslední zůstává Hamilton, jelikož podlehl Invernessu. Hearts vezou body ze St. Johnstone, Hibernian porazil Motherwell a Dundee remizovalo s Kilmarnockem.

St. Mirren FC - Celtic FC 0:1

14.11.2010 15:00

Góly: 90. Gary Hooper

Zápas mezi St. Mirrenem a Celticem byl vcelku zajímavou podívanou a domácí nebyli daleko od překvapení, favorizovaný Celtic však nakonec svůj úkol splnil a díky gólu Garyho Hoopera z nastavení se dál drží jeden bod za vedoucími Rangers.

V první půlhodině byly větší šance k vidění jen zřídka, Celticu se dlouho nedařilo prolomit obrannou hráz Saints, kteří naopak hrozili z protiútoků. Po centru Maloneyho se k první střele dostal Stokes, ale míč mířil pouze nad bránu. O chvíli později Potter poslal k zemi Maloneyho, rozhodčí byl ale blízko a Potterovi udělil pouze žlutou kartu. Druhá půle už byla zajímavější, ke slovu se totiž dostali i domácí a Higdon z dálky nastřelil brankovou konstrukci.

Tahle příležitost probudila k větší aktivitě i Celtic, Murphy našel Hoopera, jeho hlavičku však Samson lehce chytil. Do zajímavější příležitosti se dostal Maloney, jeho pokus však skončil mimo bránu. St. Mirren byl také nebezpečný a Forster musel předvést působivý zákrok po střele Wardlawa.

Po dobré práci McGinna mířil pouze do boční sítě Murphy a dvacet minut před koncem zápasu si oba aktéři role vyměnili, po přihrávce Murphyho vyrazil McGinnovu střelu Samson. Hosté se přece jen nakonec dočkali, v 90. minutě se k míči dostal útočník Hooper a napodruhé překonal doposud bezchybného Samsona a Celticu zajistil důležité tři body.

Více informací k zápasu

St. Johnstone FC - Heart of Midlothian 0:2

13.11.2010 16:00

Góly: 64. Kevin Kyle (pen.), 90. Ryan Stevenson

Hearts pokračují ve skvělé formě a díky výhře 2:0 na hřišti St. Johnstonu se posunuli už na třetí ligovou příčku. Do vedení se hosté dostali v 64. minutě po penaltě Kevina Kylea a vítězství Hearts ještě v nastavení pojistil Ryan Stevenson.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a první příležitost měl po centru Blacka útočník Kyle, jeho hlavička však postrádala na razanci. Na druhé straně se do zajímavé šance dostal Samuel, ale bránu netrefil. Hearts mohl poslat do vedení Elliott, ale místo přihrávky lépe postavenému Kyleovi zvolil nepřesnou střelu nad bránu. První opravdu gólovou šanci měl St. Johnstone, Craig se ale do odkryté brány netrefil.

Krátce před koncem první půle našel Jonsson záložníka Skácela, ale jeho střelu dokázal vyrazit Enckelman. St. Johnstone o přestávce střídal, Craiga nahradil MacDonald, jenž se po centru Taylora dostal k první střele, ale mířil mimo bránu. Do vedení se však dostali hosté, Templetonův volný kop totiž trefil ruku Adamse a Kyle se z penalty nemýlil.

Hearts mohli rychle zdvojnásobit své vedení, když Skácel uvolnil Elliotta, ale jeho střelu vyrazil Enckelman. Domácí se snažili alespoň srovnat stav, ovšem gólové šance měli pouze hráči Hearts, Kyle však poslal hlavičku těsně mimo. Až v nastavení přišel druhý gól Hearts, Elliott přihrál Stevensonovi, jenž přesnou střelou zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Hibernian FC - Motherwell FC 2:1

13.11.2010 16:00

Góly: 14. Derek Riordan, 27. Derek Riordan - 10. Nick Blackman (pen.)

Co všechno museli fotbalisté Hibernianu udělat pro to, aby se jim konečně začalo dařit v nejvyšší soutěži? Ano, nechytli se nějakým obyčejným vítězstvím, museli rozdílem třídy zdolat Jezdce z Rangers na jejich půdě v poměru 3:0. Středeční nadšení potvrdili též v sobotu, kdy přivítali rivala z Motherwellu, který se do té doby nacházel na třetí pozici. Hibernian tak zvládl i druhý vzájemný duel s tímto soupeřem a posunul se na osmé místo tabulky.

Na kontě mají domácí čtrnáct bodů a pomaličku polehoučku začínají stahovat ztrátu na třetí pohárovou příčku. Motherwell klesl s dvaadvaceti body na čtvrtou pozici za Hearts a potvrdil, že se mu na Hibs příliš nedaří. Avšak hosté nepředvedli špatný výkon a dostali se dokonce do vedení po deseti minutách hry zásluhou asi největší současné opory Nicka Blackmana. Jenže na druhé straně se vrátil do sestavy po karetním trestu Derek Riordan.

Ten si odpykal jednozápasový distanc po vyloučení v utkání s Hearts. Neuběhla ani půlhodina a Riordan dvěma trefami otočil stav zápasu, hosté i přes tlak pozornou obranu soupeře už nepřekonali. Po klidném začátku odpískal sudí Dougie McDonald penaltu za ruku Michaela Harta po centru Jamieho Murphyho. A tu bez problémů proměnil Blackman, který tak vsítil již svou devátou branku v sezóně.

Blackman se dostal na druhé místo mezi střelci za suverénně vedoucího Kennyho Millera z Rangers. Blackman tak pokračuje v obdivuhodné formě, kdy ve třech zápasech vsítil pět branek včetně minulého hattricku proti St. Johnstone. Za necelých pět minut ale po dlouhém centru Valdase Trakyse uvolnil John Rankin patičkou Riordana a ten ve vápně pohotovou střelou zamířil přímo do dolního rohu - 1:1.

Ve 27. minutě utekl Riordan po obrovské hrubce Stephena Craigana a kolem bezmocného brankáře Randolpha dal na 2:1. Hosté se snažili vyrovnat, jenže se jim to nedařilo a navíc svůj hattrick mohl dokončit Riordan. Jeho chytrou střelu ale dokázal naprosto fantasticky zlikvidovat Randolph. Domácí si těsný náskok pohlídali a v příštím kole budou navazovat na dvě výhry v řadě na půdě Invernessu, Motherwell doma přivítá Hearts.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Aberdeen FC 2:0

13.11.2010 16:00

Góly: 21. Kenny Miller, 32. Vladimír Weiss

Rangers splnili svůj úkol a nejméně do neděle unikli druhému Celticu na rozdíl čtyř bodů. Zápas proti Aberdeenu se vyvíjel podle očekávání, když se domácí v 21. minutě ujali vedení gólem Millera a přibližně o deset minut později vstřelil druhý gól Weiss. Utkání tak skončilo vítězstvím Rangers 2:0.

Hosté byli už od prvních minut pod velkým tlakem, hlavičku McCullocha však Langfield chytil. Do vedení se Rangers přesto brzy dostali, když si na centr Weisse naběhl Miller a hlavičkou překonal gólmana Aberdeenu, 1:0. Jen o deset minut později si domácí pojistili vedení druhou brankou. Fleckova střela byla ještě zablokována, ale k míči se dostal Weiss a zvýšil na 2:0.

S hosty to vypadalo čím dál hůře, v pokutovém území totiž Diamond fauloval Whittakera a rozhodčí odpískal penaltu. K míči se postavil Miller, ale Aberdeen zachránil od pohromy dobrým zákrokem Langfield. Krátce před přestávkou mohl ještě zvýšit McCulloch, ale jeho pokus minul bránu. Také druhá půle patřila domácím, Millerova střela ale proletěla jen kolem brány a Weissův volný kop chytil Langfield.

Langfield podržel hosty i v další velké příležitosti Rangers, tentokrát si poradil se střelou Millera. Whittaker poslal přesný centr Naismithovi, ten však bránu netrefil. Hosté se konečně dostali k první zajímavější příležitosti po faulu na Hartleyho, Aluko však poslal volný kop vysoko nad bránu. Třetí gól Rangers mohl vstřelit Wylde, jenž nahradil Weisse, ale stejně jako o chvíli později McCulloch mířil mimo. Langfield chytil i střelu Flecka, Rangers se tak museli spokojit jen s výhrou 2:0.

Více informací k zápasu

Dundee United - Kilmarnock FC 1:1

13.11.2010 16:00

Góly: 23. Johnny Russell - 22. Conor Sammon

Dundee United dokázalo v domácím prostředí alespoň na chvíli zbrzdit mašinu jménem Kilmarnock a po třech vyhraných kolech ho připravilo o plný počet bodů. Nicméně domácí rozhodně sílu zvedajícího se soupeře cítili a ve vyrovnaném zápase by měli být s bodem spokojeni. Dundee v tabulce zůstává šesté s pětibodovým mankem na třetí Hearts, Kilmarnock okupuje sedmé místo a má o bod méně než jeho sobotní sok.

Obě branky padly v rychlém sledu po sobě, pak už diváci spíše sledovali urputný boj obou soupeřů. Do vedení šli hosté v polovině prvního poločasu zásluhou tradičního šutéra Conora Sammona, který se trefil dvakrát ve vloženém kole s Hamiltonem. Jenže od vedoucí trefy uplynulo 86 sekund a na Easter Road opět bylo přeci jen o něco veseleji. Vyrovnávací trefu zařídil Johny Russell. Zápas poté příliš šancí nepřinesl a body jsou tak rozděleny spravedlivě.

V samém úvodu si vypracoval vážnější možnosti domácí celek. Do dvou velmi slibných hlavičkových pozic si naběhl Garry Kenneth, avšak nemířil přesně a gólový účet zápasu proto neotevřel. Po čtvrthodině hry na opačné straně rozvlnil síť hlavou Frazer Wright, ale branka nemohla být kvůli předchozímu faulu Sammona uznána. Poté měli balón na kopačkách domácí borci, z branky se ale nakonec radovali hosté.

Po rychlé akci uvolnil Mehdi Taouil zpětnou přihrávkou do vápna právě Sammona a ten pohodlně zakončil. Dundee se chtělo rychle vrátit do hry a to se mu také povedlo. Krásný pas Prince Bueabena dokázal zužitkovat Johnny Russell a poslal z blízkosti balón za bezmocného gólmana Camerona Bella. Ještě do poločasu mohli naklonit misky vah opět na stranu Killie Sammon a Eremenko, dva perfektní zákroky ale předvedl gólman Dušan Perniš.

Na druhé straně se pokusil prodloužit svou sérii gólů v řadě za sebou David Goodwillie. Nejprve ale svou prudkou hlavičku poslal o něco vedle, hned na to vyslal tvrdou ránu z hranice vápna těsně nad břevno. Ve druhé půli hrozili v dresu hostů hlavně Eremenko a Pascali, v dresu United byli nejvíce vidět Goodwillie s Rusellem, stav se ale i přes jejich ofenzivní choutky již do závěrečného hvizdu nezměnil.

Více informací k zápasu

Hamilton Academical - Inverness CT 1:3

13.11.2010 16:00

Góly: 29. Dougie Imrie - 49. Adam Rooney, 52. Jonathan Hayes, 59. Adam Rooney

Fotbalisté Hamiltonu neopustí poslední příčku v SPL ani po 13. kole a jejich boj o záchranu se začíná rýsovat v jasných barvách. Hamilton sice dlouho bojoval s nováčkem z Inverness a po půlhodině hry dokonce vedl, jenže poté naprosto vyhořel v obraně a během desetiminutovky obdržel ve druhém dějství hned tři branky, které rozhodly o vítězi utkání. Hamilton je tak dvanáctý s devíti body, Inverness překvapivě pátý s jedenadvaceti body.

Hrdinou utkání se stal tradiční střelec Caledonian Adam Rooney a především on drží prapor svého týmu hodně vysoko. Nyní zařídil dvě branky, o jednu se postaral Jonathan Hayes. Přitom v prvním poločase byli Accies lepším výběrem a šli do zaslouženého vedení, jenže hned po pauze jako kdyby si dala defenzíva Hamiltonu dlouhou pauzu a po hodině hry nebylo co řešit. Tentokráte nepomohl mezi třmi tyčemi ani tradiční český čaroděj Tomáš Černý.

Hamilton však fotbalový svět přeci jen něčím potěšil. Kouč Billy Reid se nebál postavit do základní sestavy teprve sedmnáctiletého nadějného útočníka Davida Hopkirka, který se dostal do čtyř slibných šancí a rozhodně neudělal špatný dojem. Do první možnosti utkání se propracoval hostující Richie Foran, hlavičkoval ale těsně vedle vzdálenější tyče. Následně na druhé straně převzal Hopkirk přihrávku od Daniela Casalinuova, ovšem mířil příliš vysoko.

Hned na to vypálil velmi tvrdě Kevin McCann, skvělý zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Ryan Esson. Následně byl však krátký na pokus Imrieho. Po výkopu gólmana Černého prodloužil hlavou před vápno Casalinuovo a Imrie napálil balón přímo do vzdálenějšího rohu Essonovy branky. Hosté se probrali necelých pět minut po pauze, když Adam Rooney využil obrovské hrubky Davida Eleberta a srovnal na 1:1.

Domácí se z jeho chyby neoklepali a za další tři minuty inkasovali podruhé. Opět u toho byl Rooney, který vyslal krásný centr z levé strany do vápna a do zívající branky doklepl míč Hayes. O sedm minut později si oba spoluhráči role vyměnili. Hayes našel chytrým pasem na zadní tyči Rooneyho a ten hlavou pečetil na konečných 3:1 pro Inverness. V příštím kole narazí Inverness na Hibernian, Hamilton v důležitém klání na St.Mirren.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC13111131:1334
2.Celtic FC13110232:933
3.Heart of Midlothian1372420:1323
4.Motherwell FC1371521:1522
5.Inverness Caledonian1363420:1421
6.Dundee United1353514:1918
7.Kilmarnock FC1352620:1517
8.Hibernian FC1342715:2114
9.St. Mirren FC1332813:2511
10.St. Johnstone FC133289:2211
11.Aberdeen FC1331915:2810
12.Hamilton Academical1323811:279

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ICT

Reagovat
smazaný uživatel

vidim ze tento malicky klub z Highlands tu ma svojich fanusikov

Tento klub je najmladsim v Skotsku (zalozeny 1994) a svoju put zacal pochopitelne v 4.lige.

V roku 1997 postupil o sutaz vyssie a dalsie 2 dokonca uz do 2.ligy !

Sezona 2003-04 bola snad najuspesnejsou, ICT hrali v semifinale FA Cupu, vyhrali Challenge Cup (sutaz klubov 2.-4.ligy) ale hlavne premierovo postupili do Premier League.

Kedze vsak ich stadion nesplnal kriteria SPL, museli cely rocnik ako novacik odohrat v nedalekom (ale hlavne rivalskom) Aberdeene.

Po prestavbe stadiona uz tieto problemy odpadli a okrem jednej sezony (minulej) sa klub drzi v Premier League.

Pre mna uplne najbombastickejsi vysledok v ich kratkej historii pochadza z Celtic Parku.

V ramci Skotskeho pohara tu (ako druholigista) zvitazili senzacne 3-1 !!!

Kurz na ich vitazstvo bol vtedy 16,0...

Nie nadarmo vtedy vznikol vtip ze co vlastne znamena Celtic. Aha:

Celtic

Even

Lost

To

Inverness

Caley

Reagovat
Darren Fletcher

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vtip znam Jinak nejsem zadnej velkej fanousek Caley, spis jsou mi ze SPL nejsympatictejsi. Vsiml sem si jich pri jejich prvnim postupu do nejvyssi souteze a zalibili se mi. Strasne se mi libi jejich stadion a jeho umisteni prakticky na brehu more, na to jaky je to maly klub si vedou vyborne a jsem rad, ze letos maji naslapnuto k zachrane Navic ted maji nejakou neuveritelnou bilanci na hristich souperu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano viac nez rok vonku neprehrali (vratane druhej ligy) !

takto pred rokom v nej boli na 7.mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Pani redaktori nepouzivajte skrateny vyraz "Dundee" pokial sa jedna o Dundee United.

Vsimol som si ze presne tak to ma v blbom zvyku aj komentator na Sport 1 Hronik.

Dundee je mestsky rival United momentalne sice len vo First Division ale inak je to majster Skotska z roku 1962. Pouzivanie tohto "skrateneho" vyrazu je velkou chybou.

Inak dnesne kolo prinieslo celkom ocakavane vysledky.

Zaujal druhy gol Vladka Weissa na Ibrox i 15-ty Kennyho Millera ktory este stihol zahodit penaltu. Podstatna vsak nebola vyska skore ale 3 body.

Zle jazyky z Glasgow hovoria ze Celtic bude mat na konci lepsie skore co by mu pomohlo ziskat titul. Tie dobre vravia ze mu to nebude treba lebo bude mat menej - bodov.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alessandro24

Reagovat
Ferguson6

Skoda, ze po zajtrajsku si to skore pokazia. Verim St. Mirren (asi ako jeden z mala), ze zajtra to skonci 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taketo zelanie je otcom myslienky aj u mna ale po tom co som videl St Mirren minuly tyzden proti nam tak tomu velmi neverim

Tak slaby odpor od domaceho timu som snad proti nam este ani nevidel.

Nasi hrali prvy polcas viditelne unaveni a na stvrt plynu, po prestavke uz museli pridat a aj ked to nebolo bohvieco, zasluzene dali 3 goly.

V lete som bol prekvapeny ze angazovali manazera Dannyho Lennona z 3.ligy (Cowdenbeath).

A ked si tam priviedol par tretoligovych hracov to som bol uz fakt v soku s kym to chce preboha hrat. Zatial to tak aj vyzera

Skoda ze to nedava Sport 1, namiesto toho davaju nejaky zasrany hokej

Reagovat
Ferguson6

Proti nam im to nevyslo, tak sa proti Celtiku hecnu a bude to remiza.... Uvidis

Reagovat
smazaný uživatel

Vladino

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hráva Weiss a Fleck? ally

Reagovat
smazaný uživatel

John Fleck po vleklom zraneni len teraz zacal takze si vies predstavit.

Ma vsetko k tomu aby z neho bol coskoro plnohodnotny a klucovy hrac muzstva.

Debut v Rangers (v lete 2007) absolvoval v necelych 16 rokoch !!!

Je to najmladsi futbalista aky kedy hral finale pohara v Skotsku (2008, a nielen v Skotsku, dokonca ani v Anglicku mladsieho nemaju...).

Co sa tyka Vladka Weissa, zaciatok sezony sa mi velmi pacil, mal odvahu, predviedol skvely dribling, mal v prsty v mnohych goloch Rangers. Bol jednoznacne prinosom.

Co ma prekvapilo ze si hned braval lopty aj na standardky !!! To sa len tak nevidi aby to v time ktory je pokope 3 roky zahraval benjaminok z hostovania...

Teraz ho uz k priamym kopom velmi nepustaju (Davis a Papac) ale rohy zahrava vsetky.

Posledne dni mal problem s patou a to sa prejavilo aj na jeho vykonoch.

Trochu je sklamany ze nedostava viac sanci v Champions League ale Walter stavia taktiku defenzivnejsie ladenu a on v jeho planoch prilis nefiguruje.

Hral len proti Valencii doma a po jeho centri padol nas jediny gol.

Ak by som mal zatial zhodnotit jeho ucinkovanie skolskou znamkou dam mu 2.

K jednotke mi chyba viac prezentacii proti silnym timom (aj ked za to on az tak nemoze) a tiez to ze casto prilis soluje a neprihra ked moze. Ocakavam ze za 2-3 roky moze byt klucovym hracom v ktoromkolvek klube bude. U nas asi nie, po sezone ide pravdepodobne naspat do City ale pocul som ze ho Lubo Moravcik laka do Celticu

Minuly tyzden bol v Glasgow pri prilezitosti oslavy na pocest Chrisa Suttona a jednu noc spal u Vladka tak tam to zrejme zase rozoberali. Ale Vlade bol vraj neoblomny, povedal ze v Rangers je maximalne spokojny a nicoho nelutuje. Dokonca sa nebrani ani pripadnemu prestupu natvrdo i ked to z financneho hladiska nie je velmi realne.

Reagovat
Ferguson6

Inak mi teraz napadlo, ze pomer Slovakov v Old firms je 2:2:

Morvacik, Varga - Sebo, Weiss jr.

a verim, ze Vladko bude mat rozum, neposluchne Luba a do Celtiku nepojde. Preco by mal ist do horsieho, ked je zaujem z lepsieho??

Reagovat
smazaný uživatel

Vladko prekvapil,kdyz uz to vypadalo na prestup k nam,BUM byl u konkurence,nevede si tam spatne,ale pevne doufam,ze dvere k nam si tim zavrel,nadobro.

Dnes spokojenost s vyhrou,bylo drama az do konce,ale proc by meli 3body v zaverech vybojovavat jen ti modri Usmrkanci hon na ligu pokracuje

Reagovat
smazaný uživatel

Vladko Weiss chcel ist v stopach Luba Moravcika.

Presiel cely Glasgow, ale ziadne stopy nenasiel.

A tak vycerpani a nasrati zostal na druhom konci mesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech sveho krajana na pokoji,jeho jmeno ma porad velkou vahu,udelal toho vic nez muze Vladko zvladnout

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatam si ako sa vsetci cudovali ked ho tam Doc.Venglos dotiahol.

Nikto o nom nic nevedel hoci bol v Europe znamy (ale ostrovania maju vseobecne o europskom futbale slaby prehlad). A este k tomu v jeho veku (33).

Hoci zan odohral len 76 zapasov, maju ho naozaj za legendu.

Pamatam si zapas proti Juve na Parkhead kde doslova exceloval.

A veru aj nam zavesil par bananov

Keby bol Vladko u nas 4 roky ako Lubo (a nie na zaciatku kariery ale ku koncu) tak som si isty ze jeho prinos by bol priblizne rovnaky ak nie vacsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vladko je precenovany,muze byt soucasti tymu,ale na to byt hvezdou proste nema,v nicem nevinika natolik,aby zaril,treba jako ten zloduch Kenny

Reagovat
Ferguson6

Ma na to A preco by mal byt hrac, ktory dostane rozum zloduch?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vidim ze nesledujes nase zapasy

1. chlapec ma 20 rokov a zbiera prve skusenosti vo velkom futbale.

2. ma nadstandardnu techniku, klucku, zrychlenie na prvych metroch, slusnu strelu, centre.

3. rezervy ma v kolektivnejsom ponati hry.

Pamatam si ked prisli do Man Utd Cristiano Ronaldo ci Nani. Tychto povazujem za podobne typy hracov ako Weiss. Bola to jedna katastrofa, neviem ci to bolo priamym prechodom z Europy na ostrovy ale obaja boli timu viac na pritaz nez na osoh.

Vladko je na ostrovoch uz dhsie, ma skusenost s tamojsim stylom futbalu a zivota a jeho prinos pre tim je daleko vyssi nez u spominanych dvoch.

Co sa tyka Millera, az do 30-ky hviezdou nebol, tou sa stal v minulej sezone a v tejto to naplno potvrdzuje. Preto porovnanie Millera s Weissom kriva.

Reagovat
Ferguson6

Jasne, ze urobil viac ako moze Vladko zvladnut. Napriklad zvladol hrat v tych skaredych dresoch, to nezvladne vela Slovakov. Vlastne zvladli to len 2. Ale co sa tyka poctu titulov, pokial u nas nahodou zostane este dve sezony tak zvladne to co Lubo nezvladol. Vyhrat 3 tituly. A potencial ma vacsi ved Lubo u vas zacal ako 33 rocny. Vlado ma len 20 a uz hra za nas a pochybujem, ze v buducnosti bude hrat v 2. francuzkej ci nemeckej lige. Nieto japonskej. Tym nechcem znizovat kvalitu Moravcika, urcite to bol jeden z najlepsich slovenskych futbalistov, ale myslim si, ze Weiss jr. toho moze dokazat ovela viac .

Reagovat
smazaný uživatel

100% suhlas

Moravcik hral do 25 rokov v Plastike Nitra, Weiss ma v 20-tich skusenost s 2 velkymi klubmi (Man City a RFC) + Bolton.

Reagovat
Ferguson6

Celticboy to asi vzdal, ked si uvedomil, ze sa myli

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem, Flecka za pár rokov chcem vidieť v EPL...

Reagovat
Ferguson6

Az ked tam UEFA a FIFA dovolia hrat Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Celtic Skoro mi to vyslo s tou remizou Skoda St. Mirren, ale aj tak dlho vydrzali

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers hra priatelsky zapas proti Celticu.

V60. minute vedie 2-0, v tom okolo prejde lokomotiva a zapiska.

Modri si myslia ze sudi piska koniec tak odidu z ihriska a uz sa nevratia.

Zapas konci 2-2.

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
Ferguson6

ale nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je někomu vysvětlovat vtip.

Reagovat
Ferguson6

Tiez to nerad robim.... Ale teraz som si nie isty ci som tento dobre pochopil

Reagovat
Ferguson6

takze nakoniec chapem

Reagovat
Ferguson6

Ale je aj taky, v akom Celtic vyhral:

Rangers, vidiaci silu Celtiku sa rozhodli,že im v zápase postačí iba brankár.

Ostatní išli na pivo.

V 20.min dostali správu,že vedú 1:0,ich brankár dal gól.

Dlho nechodili žiadné správy.

V 88.min.však prišla sprcha, Celtic vyrovnali na 1:1....

Hráči Rangers to šprintom zobrali na štadión, zrazu počujú veľké oslavy a hlásenie miestneho komentára,

Celtic v nadstavení v 92min.dal druhý gól a vyhral 2:1.

Rangers vtrhli do kabíny, vidia tam sedieť zroneného svojho brankára

a ten iba smutne prehodí:

...chalani, prepáčte, v 25min. ma vylúčili...

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne pointa tychto vtipov je neschopnost Celticu

Reagovat
Ferguson6
Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Škóti stále pozerajú porno odzadu?

Pretože sa im páči tá časť, kde prostitútka vracia peniaze.

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz je v Skotsku aktualny aj tento:

Viete, čo robí futbalista, keď nevie bežať a zle vidí?

Rozhodcu.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

sledujem finale irskeho pohara to je vam zabava, idu penalty zapnite si to

http://www.rte.ie/live/index.html

Reagovat
Ferguson6

Ja verim Sligo

Reagovat
smazaný uživatel

to je pri pohlade na dresy jasne

Reagovat
Ferguson6

Nahodou, v Sharmrocku hrali aj Slovaci takze aj ich mam rad. Ale teraz viac verim Sligu

Reagovat
Ferguson6

Ale toto nevyzera dobre

Reagovat
Ferguson6

Ak nahodou Alan odide do United, Rangers by mali kupit toho brankara Sligo

Reagovat
smazaný uživatel

what a drama !

Reagovat
Ferguson6

Brankar Sliga

Reagovat
smazaný uživatel

tak chytit vsetky peny vo finale pohara to neviem kedy sa naposledy stalo

Reagovat
Ferguson6

Ani ja, toto bol 1. zapas irskeho pohara ktory som videl a v jeho historii sa nevyznam A pokial som komentatora dobre rozumel, tak sa to stalo naposledy v 1994...

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som aj minulorocne finale a tiez to bol skvely zapas plny vzruchu.

My tu u nas mame vseobecne nizku mienku o futbale v Skotsku, Irsku atd ale ked vidim ake dokazu spravit finale pohara zo vsetkym co k tomu patri, tak my sa mame co ucit a na tuto uroven to nedostaneme ani za 50 rokov.

Nadherne stadiony, vypredane hladisko, atmosfera, to je zazitok uz aj keby futbal nestal za nic.

U nas odfajcia finale pohara do dediny na druhy koniec republiky a ked zistia ze tam hra Trnava so Slovanom radsej odmontuju sedadla aby o ne neprisli. A na ten futbal pred par kriklunmi sa neda ani pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

napriklad v SPL tuto sezonu este ani jeden zapas neskoncil 0-0.

a hralo sa ich ak dobre pocitam 78.

Reagovat
Ferguson6

Bohuzial u nas nieje kde urobit to finale a zaco... Maximalne mozno v Ziline alebo Trnave.

Iri si postavili nadherny novy stadion, maju na to urcite aj viac penazi ako my a hlavne tam na futbal nepride 1500 usomranych dochodcov a 500 clenov futbalovo-hokejoveho fanklubu toho mesta, ktori si ani nedokazu odpovedat na jednoduchy pokrik BANKSA BYSTRICA. Neviem aka je navstevnost futbalu v Irsku, ale podla toho co poznam britskych fanusikov tak su to urcite lepsi ako ti nasi. U nas ma dobrych fanusikov len Trnava, co sa tyka choreografie, pokrikov a pod. Spravanim najlepsich enviem posudit, ale najhorsi su asi ti trnavsk...

Reagovat
smazaný uživatel

ked to vezmeme matematicky, Slovakov je viac nez Irov aj Skotov.

Oni na to maju a my nie, tak kde je potom problem?

V tom ze tam je futbal na uplne inej spolocenskej urovni a dostava sa mu patricne ohodnotenie.

Narodny stadion je roky ich hrdost, Aviva je byvaly (prestavany) Lansdowne Road, v Glasgowe maju krasny Hampden Park. Kazdy zapas je vypredany ci hra Spanielsko alebo San Marino. A o tom to je.

Bavit sa o tom ze u nas sme este ani len nezacali stavat (ani burat) ten nas planovany narodny stadion nema vyznam. Asi sa caka ze nam ho postavi dedo mraz.

Na nasu ligu nechodim uz roky, pamatam federalnu a zaciatky po osamostatneni, to este malo uroven. Dnes naozaj niet dovodu ist na stadion hoci som tam pesi za 5 minut.

Najhorsie je, ze nevidim na Slovensku ziadnu perspektivu zlepsenia.

Zatial co vonku futbal takmer vsade vyrazne napreduje (kvalitou, zazemim, navstevami atd.)

Reagovat
Ferguson6

Bohuzial nas postup na MS mal jediny ucinok, Laurinec a spol. si nahrabvali vrecka a uzili torchu slavy kym skoncili. Peniaze z toho nikde niesu. Kovacik povedal, ze mu Laurinec nechal na konte nulu. Kovacik vyzera, ze by tam s tym mohol pomoct. Aj Dukle sa pod nim, na jej pomery, celkom darilo a dari. 3 ucasti v europskych pohaoch su celkom slusne. Skoda, len ze najdalej to dotiahly do 1. kola. A ak ma naozaj 3 zaujemcov co chcu postavit stadion na Slovensku tak je to len dobre. davaju si termin 2013. Som zvedavy ci to aj tak bude, lebo podla povodneho navrhu uz mal Narodny Stadion stat. A podla toho, ze uz bol realny plan aj uzemny navrh, to zase stroskotalo na peniazoch, ktore u nas z futbalu len myznu ale nepribudaju nove. Podla vsetkych tych planov, uz sa mali stavt stadiony v Presove, Trnave, Kosiciach, Ziline, Bratislave aj Petrzalke. Zatial vyzera realne len Trnava v 2013, kde uz vsetko schvalili a maju stavitela toho isteho co staval stadiony aj na ME a Petrzalka, ale jej stadion bude Slovensku na nic. A to je cely odraz naseho futbalu. Stat nic nepodpori, zvaz nema peniaze a ani kluby nemaju peniaze... Za co postavili novy stadion Cesi alebo Macedonci?? Myslim, ze je to potupa, ked sa musim hanbit za satdion pred Macedonskom

Reagovat
smazaný uživatel

a co nam proti svetu chyba najviac je respekt, ucta.

ako chlapec som bol zaryty Duklista (B.Bystrica), nevynechal som ligu, B-cko, dorast.

ked k nam prisla Sparta, Slavka, Bohemka, Banik, hladel som na to vsetko s vyplestenymi ocami

na Kuku, Daneka, Drulaka, Nemecka, Nemca, Kukletu ci Suchoparka. vazil som si ze tito pani futbalisti chodili do mojho mesta hravat futbal hoci aj ako protivnici.

a to je ten rozdiel oproti dnesnej dobe ked si zelame smrt Spartaka, Slovana, Kosic a pod.

kym sa toto nezmeni tak uroven a spolocenske postavenie futbalu u nas hore nepojde.

a vzhladom na to aku dobu zijeme nevidim to vobec pozitivne.

Reagovat
Ferguson6

Ja na Duklu chodim rad a posledne zapasy sa aj bolo na co pozerat. S Kosicami 4:1, s dorastom United 5:1, so Slovanom sice 0:0 ale sance boli. Ale tie pokriky aj mne vadili. Ked nedokaze mozno 100 clenov BB fanklubu kricat nic ine len: Smrt Slovanu a choraly ktore Slovan urazaju, tak je to dost ubohe. Za cely zapas mozno 5-6 bystrickych choralov. To ked sme hrali minule v Ziline, dokazali Zilincania cely zapas VKUSE povzbudzovat a celkom slusne, az do konca. Na konci si to potom trochu pokazili. Bohuzial s tymy neslusnymi fanuikmi sa neda nic robit. keby nechodili oni, tak su na futbale ovela mensie navstevy, lebo pochybujem, ze ked oni nepojdu pridu rodiny s detmi... A ako si napisal, kym sa toto nezmeni, uroven futbalu hore nepojde...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho, irská liga. Kdysi jsem byl na finále Munster Cupu Waterford Utd. - Cork City (velké derby) fotbal stál za ..nic, ale ta atmosféra Škoda, že Waterford zas prohrál..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele