základní část, 13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hibernian FC - Motherwell FC 2:1

Co všechno museli fotbalisté Hibernianu udělat pro to, aby se jim konečně začalo dařit v nejvyšší soutěži? Ano, nechytli se nějakým obyčejným vítězstvím, museli rozdílem třídy zdolat Jezdce z Rangers na jejich půdě v poměru 3:0. Středeční nadšení potvrdili též v sobotu, kdy přivítali rivala z Motherwellu, který se do té doby nacházel na třetí pozici. Hibernian tak zvládl i druhý vzájemný duel s tímto soupeřem a posunul se na osmé místo tabulky.

Na kontě mají domácí čtrnáct bodů a pomaličku polehoučku začínají stahovat ztrátu na třetí pohárovou příčku. Motherwell klesl s dvaadvaceti body na čtvrtou pozici za Hearts a potvrdil, že se mu na Hibs příliš nedaří. Avšak hosté nepředvedli špatný výkon a dostali se dokonce do vedení po deseti minutách hry zásluhou asi největší současné opory Nicka Blackmana. Jenže na druhé straně se vrátil do sestavy po karetním trestu Derek Riordan.

Ten si odpykal jednozápasový distanc po vyloučení v utkání s Hearts. Neuběhla ani půlhodina a Riordan dvěma trefami otočil stav zápasu, hosté i přes tlak pozornou obranu soupeře už nepřekonali. Po klidném začátku odpískal sudí Dougie McDonald penaltu za ruku Michaela Harta po centru Jamieho Murphyho. A tu bez problémů proměnil Blackman, který tak vsítil již svou devátou branku v sezóně.

Blackman se dostal na druhé místo mezi střelci za suverénně vedoucího Kennyho Millera z Rangers. Blackman tak pokračuje v obdivuhodné formě, kdy ve třech zápasech vsítil pět branek včetně minulého hattricku proti St. Johnstone. Za necelých pět minut ale po dlouhém centru Valdase Trakyse uvolnil John Rankin patičkou Riordana a ten ve vápně pohotovou střelou zamířil přímo do dolního rohu - 1:1.

Ve 27. minutě utekl Riordan po obrovské hrubce Stephena Craigana a kolem bezmocného brankáře Randolpha dal na 2:1. Hosté se snažili vyrovnat, jenže se jim to nedařilo a navíc svůj hattrick mohl dokončit Riordan. Jeho chytrou střelu ale dokázal naprosto fantasticky zlikvidovat Randolph. Domácí si těsný náskok pohlídali a v příštím kole budou navazovat na dvě výhry v řadě na půdě Invernessu, Motherwell doma přivítá Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele