základní část, 13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Kilmarnock FC 1:1

Dundee United dokázalo v domácím prostředí alespoň na chvíli zbrzdit mašinu jménem Kilmarnock a po třech vyhraných kolech ho připravilo o plný počet bodů. Nicméně domácí rozhodně sílu zvedajícího se soupeře cítili a ve vyrovnaném zápase by měli být s bodem spokojeni. Dundee v tabulce zůstává šesté s pětibodovým mankem na třetí Hearts, Kilmarnock okupuje sedmé místo a má o bod méně než jeho sobotní sok.

Obě branky padly v rychlém sledu po sobě, pak už diváci spíše sledovali urputný boj obou soupeřů. Do vedení šli hosté v polovině prvního poločasu zásluhou tradičního šutéra Conora Sammona, který se trefil dvakrát ve vloženém kole s Hamiltonem. Jenže od vedoucí trefy uplynulo 86 sekund a na Easter Road opět bylo přeci jen o něco veseleji. Vyrovnávací trefu zařídil Johny Russell. Zápas poté příliš šancí nepřinesl a body jsou tak rozděleny spravedlivě.

V samém úvodu si vypracoval vážnější možnosti domácí celek. Do dvou velmi slibných hlavičkových pozic si naběhl Garry Kenneth, avšak nemířil přesně a gólový účet zápasu proto neotevřel. Po čtvrthodině hry na opačné straně rozvlnil síť hlavou Frazer Wright, ale branka nemohla být kvůli předchozímu faulu Sammona uznána. Poté měli balón na kopačkách domácí borci, z branky se ale nakonec radovali hosté.

Po rychlé akci uvolnil Mehdi Taouil zpětnou přihrávkou do vápna právě Sammona a ten pohodlně zakončil. Dundee se chtělo rychle vrátit do hry a to se mu také povedlo. Krásný pas Prince Bueabena dokázal zužitkovat Johnny Russell a poslal z blízkosti balón za bezmocného gólmana Camerona Bella. Ještě do poločasu mohli naklonit misky vah opět na stranu Killie Sammon a Eremenko, dva perfektní zákroky ale předvedl gólman Dušan Perniš.

Na druhé straně se pokusil prodloužit svou sérii gólů v řadě za sebou David Goodwillie. Nejprve ale svou prudkou hlavičku poslal o něco vedle, hned na to vyslal tvrdou ránu z hranice vápna těsně nad břevno. Ve druhé půli hrozili v dresu hostů hlavně Eremenko a Pascali, v dresu United byli nejvíce vidět Goodwillie s Rusellem, stav se ale i přes jejich ofenzivní choutky již do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele