základní část, 13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - Aberdeen FC 2:0

Rangers splnili svůj úkol a nejméně do neděle unikli druhému Celticu na rozdíl čtyř bodů. Zápas proti Aberdeenu se vyvíjel podle očekávání, když se domácí v 21. minutě ujali vedení gólem Millera a přibližně o deset minut později vstřelil druhý gól Weiss. Utkání tak skončilo vítězstvím Rangers 2:0.

Hosté byli už od prvních minut pod velkým tlakem, hlavičku McCullocha však Langfield chytil. Do vedení se Rangers přesto brzy dostali, když si na centr Weisse naběhl Miller a hlavičkou překonal gólmana Aberdeenu, 1:0. Jen o deset minut později si domácí pojistili vedení druhou brankou. Fleckova střela byla ještě zablokována, ale k míči se dostal Weiss a zvýšil na 2:0.

S hosty to vypadalo čím dál hůře, v pokutovém území totiž Diamond fauloval Whittakera a rozhodčí odpískal penaltu. K míči se postavil Miller, ale Aberdeen zachránil od pohromy dobrým zákrokem Langfield. Krátce před přestávkou mohl ještě zvýšit McCulloch, ale jeho pokus minul bránu. Také druhá půle patřila domácím, Millerova střela ale proletěla jen kolem brány a Weissův volný kop chytil Langfield.

Langfield podržel hosty i v další velké příležitosti Rangers, tentokrát si poradil se střelou Millera. Whittaker poslal přesný centr Naismithovi, ten však bránu netrefil. Hosté se konečně dostali k první zajímavější příležitosti po faulu na Hartleyho, Aluko však poslal volný kop vysoko nad bránu. Třetí gól Rangers mohl vstřelit Wylde, jenž nahradil Weisse, ale stejně jako o chvíli později McCulloch mířil mimo. Langfield chytil i střelu Flecka, Rangers se tak museli spokojit jen s výhrou 2:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele