základní část, 13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
1 : 3
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Inverness Caledonian 1:3

Fotbalisté Hamiltonu neopustí poslední příčku v SPL ani po 13. kole a jejich boj o záchranu se začíná rýsovat v jasných barvách. Hamilton sice dlouho bojoval s nováčkem z Inverness a po půlhodině hry dokonce vedl, jenže poté naprosto vyhořel v obraně a během desetiminutovky obdržel ve druhém dějství hned tři branky, které rozhodly o vítězi utkání. Hamilton je tak dvanáctý s devíti body, Inverness překvapivě pátý s jedenadvaceti body.

Hrdinou utkání se stal tradiční střelec Caledonian Adam Rooney a především on drží prapor svého týmu hodně vysoko. Nyní zařídil dvě branky, o jednu se postaral Jonathan Hayes. Přitom v prvním poločase byli Accies lepším výběrem a šli do zaslouženého vedení, jenže hned po pauze jako kdyby si dala defenzíva Hamiltonu dlouhou pauzu a po hodině hry nebylo co řešit. Tentokráte nepomohl mezi třmi tyčemi ani tradiční český čaroděj Tomáš Černý.

Hamilton však fotbalový svět přeci jen něčím potěšil. Kouč Billy Reid se nebál postavit do základní sestavy teprve sedmnáctiletého nadějného útočníka Davida Hopkirka, který se dostal do čtyř slibných šancí a rozhodně neudělal špatný dojem. Do první možnosti utkání se propracoval hostující Richie Foran, hlavičkoval ale těsně vedle vzdálenější tyče. Následně na druhé straně převzal Hopkirk přihrávku od Daniela Casalinuova, ovšem mířil příliš vysoko.

Hned na to vypálil velmi tvrdě Kevin McCann, skvělý zákrok vytáhl ze svého repertoáru gólman Ryan Esson. Následně byl však krátký na pokus Imrieho. Po výkopu gólmana Černého prodloužil hlavou před vápno Casalinuovo a Imrie napálil balón přímo do vzdálenějšího rohu Essonovy branky. Hosté se probrali necelých pět minut po pauze, když Adam Rooney využil obrovské hrubky Davida Eleberta a srovnal na 1:1.

Domácí se z jeho chyby neoklepali a za další tři minuty inkasovali podruhé. Opět u toho byl Rooney, který vyslal krásný centr z levé strany do vápna a do zívající branky doklepl míč Hayes. O sedm minut později si oba spoluhráči role vyměnili. Hayes našel chytrým pasem na zadní tyči Rooneyho a ten hlavou pečetil na konečných 3:1 pro Inverness. V příštím kole narazí Inverness na Hibernian, Hamilton v důležitém klání na St.Mirren.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele