Serie A preview - 6. kolo

28.09.2007, 23:30, aktualizováno 30.09.2007, 10:49
Previews
Italskou Serii A čeká boj o čelo tabulky, vedoucí AS Řím hostí obhájce trofeje, milánský Inter, jemuž patří druhé místo. Případné remízy by mohly využít týmy na dalších příčkách, Juventus změří síly v turínském derby s FC, Neapol hostí Janov, Palermo jede do Empoli. Trápící se AC Milán se utká s Catanií, prozatím šestou Fiorentinu čeká Livorno.
AS Řím - Inter Milán  (sobota 18:00)
Šesté kolo italské nejvyšší soutěže odstartuje největší šlágr tohoto víkendu. V souboji dvou vedoucích týmů tabulky a aspirantů na mistrovské Scudetto přivítá AS Řím milánský Inter...

V hlavním městě Itálie se v posledních dnech točilo téměř vše okolo Francesca Tottiho. Kapitán Giallorossi oslavil své 31. narozeniny a ve středu vinou zranění stehenního svalu nenastoupil k utkání s Fiorentinou. Zdravotní problémy ovšem nebyly vážné a Totti nechybí v nominaci pro duel s Interem. "Oba týmy jsou kandidáty na Scudetto. Bude to těžký zápas, zároveň nás ale dobře připraví na Ligu mistrů," vyhlíží Totti úterní duel na Old Trafford, v němž se AS pokusí oplatit Manchesteru United loňskou potupnou porážku 1:7.

Svěřenci Luciana Spallettiho jsou uprostřed velice těžké série. Před nimi jsou zápasy s Interem a Manchesterem United, za nimi pak souboje s Juventusem (2:2) a Fiorentinou (2:2). "Neměli bychom se soustředit na góly, které dostáváme, ale spíše na ty, které sami dáme. Kvůli tomu bychom pochopitelně neměli vypouštět defenzivu, ale je to něco, čeho se hodně obávám," říká Spalletti. Ten se bude muset obejít bez zraněných Andreolliho, Cassettiho, Taddeie a Aquilaniho.

Inter neprožívá právě nejlepší období, přesto je na druhé příčce ligové tabulky o skóre právě za AS Řím. Nerazzurri nezvládají zápasy na hřištích soupeřů a po porážce od Fenerbahce před týdnem senzačně ztratili body na hřišti tou dobou posledního Livorna. Klíčovou postavou Interu je zatím Zlatan Ibrahimovič, na jehož kontě je již šest branek. "Není pravda, že jsem tím rozhodujícím hráčem. Všichni jsme důležití. Když hrají dobře všichni, je to jednodušší i pro mě. Do Říma jedeme vyhrát," vyhlašuje Ibrahimovič.

Inter ve středu až nečekaně snadno zdolal Sampdorii a umlčel tak rostoucí kritiku. "Odehráli jsme skvělý zápas. Šli jsme na hřiště s odhodláním odčinit poslední nezdary. Teď se nám snad podaří porazit také AS Řím," přeje si Mancini, jemuž budou chybět distancovaný Maicon, zranění Materazzi a fit nebude ani Vieira. Naopak připraven by měl být rumunský obránce Chivu, který si před dvěma týdny při plnění reprezentačních povinností poranil rameno. Měl být mimo hru měsíc, ale podle slov trenéra Manciniho by proti svému bývalému klubu mohl nastoupit.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni, Panucci, Mexes, Juan, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Giuly, Perrotta, Mancini, Totti.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Zanetti, Cordoba, Samuel, Chivu, Figo, Cambiasso, Stankovič, Cesar, Crespo, Ibrahimovič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.05 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Livorno - ACF Fiorentina  (sobota 20:30)
Livorno ve středu chvíli před koncem přišlo o cenný bod ze hřiště Neapole a i nadále zůstává v sestupovém pásmu. Pouze bod získala také Fiorentina, která doma remizovala s AS Řím. Tentokráte budou chtít oba celky bodovat naplno.

V Livornu se loni přel prezident s trenérem a podobně tomu možná bude i letos. Aldo Spinelli je nespokojený s Fernandem Orsim a již brzy by mohlo dojít ke změně na trenérském postu. "Nejsem nazlobený jenom na Orsiho, ale také na hráče. Jsou věci, které byste ani neměli vidět. Je třeba něco změnit, Neapol si zasloužila vyhrát a přehrála nás na všech frontách," zlobí se Spinelli. Za Livorno v sobotu večer nenastoupí Stefano Rossini a otazník visí nad startem Antonia Filippiniho.

Fiorentina zatím nenašla přemožitele, v tabulce jí patří šestá pozice a na vedoucí tandem AS Řím, Inter Milán ztrácí pouze dva body. "Každé tři dny nás čeká další test, tento zápas byl hodně důležitý. Pokud budeme i nadále tvrdě pracovat, dostaneme se v tabulce ještě výše. Jsme na správné cestě," pochvaloval si po utkání s AS trenér Fiorentiny Cesare Prandelli. Ten nebude mít k dispozici zraněného Jorgensena a distancovaného Donadela. Velký otazník se vznáší rovněž nad startem kanonýra Mutua.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia, Grandoni, Galante, Kněževič, Balleri, E. Filippini, Loviso, A. Filippini, Pasquale, Diamonti, Bogdani.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Ujfaluši, Kroldrup, Gamberini, Pasqual, Pazienza, Liverani, Montolivo, Santana, Pazzini, Osvaldo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 2.90 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sampdoria Janov - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Sampdoria upadá do mírné krize a proti Atalantě by ráda konečně získala další tři body. Existují ovšem daleko snadnější úkoly, tento bude o to složitější, že Bergamo zatím nenašlo přemožitele.

Domácí si nutně potřebují udobřit fanoušky, po trapném výkonu v městském derby s FC Janov (0:0) prohráli vysoko 0:3 s Interem Milán. Sampdoria v létě hodně posilovala v útoku a získala Bellucciho, Montellu a Cassana, této hvězdné trojici se ovšem zatím nedaří a na kontě Sampdorie jsou pouhé dvě vstřelené branky. Kouč Mazzari nemůže pro duel s Atalantou počítat s Accardim, Maggiem a Zenonim.

Atalanta patřila již loni k příjemným překvapením Serie A a ve stejných výsledcích pokračuje také letos. Ve středu sice "pouze" remizovala v Sieně, i přesto drží vynikající sedmou pozici. Spolehlivé výkony stále odvádí zkušený Doni, který si v útoku skvěle rozumí se Zampagnou. Do zápasu v Janově nezasáhnou spoluhráči této dvojice Costinha, Forsyth, Talamonti, Bellini, Inzaghi a Manfredini.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Mirante, Lucchini, Sala, Gastaldiello, Campagnaro, Palombo, Volpi, Pieri, Delvecchio, Bellucci, Montella.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola, Rivalta, Carrozzieri, Capelli, Belleri, Ferreira Pinto, De Ascentis, Tissone, Langella, Doni, Zampagna.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - AC Siena  (neděle 15:00)
Cagliari a Siena měly bojovat o záchranu a tyto prognózy zatím oba kluby potvrzují. I proto bude jejich vzájemný duel dvojnásob důležitý.

Cagliari si bude chtít napravit špatnou bilanci na vlastním hřišti, kde zatím nezískalo ani jeden bod. Siena si z venkovních zápasů jeden bodík již přivezla a nyní by chtěla svůj zisk minimálně zdvojnásobit.

Trenéři Giampaolo a Mandorlini mají problémy se složením sestavy. Hůře je na tom hostující kouč, jemuž budou chybět Scardovelli, Locatelli, Ficagna, Chiesa a Maccarone. V domácí sestavě se neobjeví Shala, Lopez a Conti.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Fortin, Ferri, Bianco, Canini, Del Grosso, Foggia, Budel Parola, D'Agostino, Acquafresca, Larrivey.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Eleftheropoulos, Bertotto, Portanova, Loria, Grimi, Vergassola, Galloppa, Codrea, Frick, Bucchi, De Ceglie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Oba účastníci Poháru UEFA se po úvodních pěti kolech pohybují na opačných pólech ligové tabulky. Empoli je až osmnácté, Palermu patří pátá pozice.

Empoli zatím doplácí na tragickou ofenzivu. Za 450 minut dali jeho fotbalisté pouze jednu branku a v tomto ohledu jsou suverénně nejhorší v celé Serii A. Obrat k lepšímu nezačal ani v utkání s Catanií, která doma ve středu zvítězila 1:0. Hodně se v úvodu sezony trápí střelec Saudati, obranu Palerma v neděli neohrozí Marzoratti.

Palermo začalo letošní sezonu podobně jako tu loňskou a už po úvodních kolech je jisté, že opět bude bojovat o pohárovou Evropu. Svěřenci trenéra Colantuona vyhráli již tři mistrovská utkání v řadě a především to poslední bylo obzvláště cenné. Palermo ve středu díky vynikajícímu závěru dokázalo otočit stav duelu s AC Milán a na své konto si překvapivě připsalo tři body za výhru 2:1. V Empoli by měl nastoupit pouze jeden klasický útočník, mimo hru jsou Capuano a Pisano.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli, Raggi, Vanigli, Adani, Tosto, Giacomazzi, Moro, Busce, Vanucchi, Pozzi, Saudati.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana, Diana, Rinaudo, Barzagli, Zaccardo, Migliaccio, Guana, Caserta, Miccoli, Jankovič, Amauri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.95 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - FC Parma  (neděle 15:00)
Udinese a Parma se zatím pohybují v klidnějším středu tabulky, což překvapuje především u hostujícího klubu. Ve vzájemném souboji budou jasným favoritem domácí.

Udinese v týdnu prohrálo na hřišti FC Janov a propadlo se na osmou příčku. Po delší době nemířil do černého ve vynikající formě hrající Antonio Di Natale, kteřý předtím sestřelil ukrajinskou reprezentaci, Juventus a Regginu. Vrátit se zpět na vítěznou vlnu Udinese nepomohou zranění Sivok, Pinzi a Siqueira.

Parma by letos konečně nemusela mít problémy se záchranou, v poslední době se jí totiž daří a na senzační remízu s AC Milán ve středu navázala první výhrou sezony nad turínským FC. Trenér Di Carlo bude v Udinese postrádat zraněnou trojici Budan, Bucci, Gasbarroni, zásahem do sestavy pak je třízápasový stop pro Colyho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Zapata, Coda, Felipe, Mesto, D'Agostino, Inler, Dossena, Quagliarella, Di Natale, Floro Flores.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Pavarini, Zenoni, Falcone, Couto, Castellini, Pisanu, Cigarini, Parravicini, Morrone, Corradi, Reginaldo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Calcio Catania  (neděle 15:00)
AC Milán vstoupil do nové sezony Serie A katastrofálně, po úvodní výhře nad Sampadorií Janov už čtyři kola po sobě naplno nebodoval a krčí se na osmé příčce tabulky. Kouč Ancelotti sice veřejně prohlašuje, že prioritou je Liga mistrů, ale tak špatné výsledky v domácí soutěži nečekal ani v nejhorším snu.

Nicméně Emerson si tak trochu zahrál na proroka, podle něj je nálada v týmu optimistická a v příštích dnech či týdnech přijde znatelné zlepšení. V brance AC bude opět stát Kalač, jednička Dida měl v poslední době problémy s ramenem a k dispozici nebude ani na Ligu mistrů proti Celticu Glasgow. Milánským budou chybět také dlouhodobě zraněný Ronaldo a Paolo Maldini.

Fotbalisté Catanie na Milán neumějí a neočekává se, že by značně nepříznivou sérii v neděli přerušili. I když Milán v momentálním rozpoložení zranitelný určitě je, takže prostor pro překvapení se nějaký nechme. V těžkém utkání bude hostujícímu týmu chybět distancované duo ze zálohy Giacomo Tedesco a Davide Baiocco. Obejít se musí také bez kouče Baldiniho, kterému stále trvá trest za nakopnutí trenéra Parmy v úvodním kole italské nejvyšší soutěže. Catania v minulém kole poprvé naplno bodovala, když doma porazila Empoli. "Neměl jsem žádné pochyby o tom, že dříve či později tento tým vyhraje," nechal se po zápase slyšet prezident Antonio Pulvirenti.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Kalac; Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Emerson; Kakà, Seedorf; Gilardino.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito; Silvestri, Terlizzi, Stovini, Sabato; Izco, Edusei, Vargas; Martinez, Mascara, Spinesi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.40 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Neapol SSC - FC Janov  (neděle 15:00)
Neapol uvidí souboj dvou nováčků, na trávník zatím čtvrtého týmu tabulky zavítá FC Janov. V posledních čtyřech vzájemných utkáních se body dělily, zrodí se remíza i nyní?

Neapol je příjemným překvapením soutěžního ročníku 2007/2008, po úvodní prohře s Cagliari ještě neinkasovala a s deseti body je čtvrtá. Čest tomuto klubu nedělají fanoušci, kteří během duelu s Livornem házeli na hrací plochu dýmovnice a disciplinární komise rozhodla jasně - zápas s FC Janov se bude hrát před prázdnými tribunami. Domácí mají na marodce pouze brankáře Iezza.

Janov ve středu konečně zvítězil a možná trochu překvapivě porazil Udinese. Hosté mají velké problémy s koncovkou a všechny čtyři branky, které zatím letos dali, má na svědomí Marco Borriello. Ten v sestavě jistě nebude chybět ani v Neapoli, hrát naopak nebudou Masiello, Figueroa, Fabiano, Santos a Bega.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello, Cupi, Cannavaro, Domizzi, Garics, Blasi, Gargano, Bogliacino, Savini, Zalayeta, Lavezzi.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Scarpi, De Rossa, Bovo, Lucarelli, Konko, Paro, Danič, Danilo, Leon, Borriello, Sculli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Reggina Calcio - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Regginu opět čeká boj o přežití - po pěti kolech je až na samém dně tabulky. Nedaří se zatím ani Laziu, které si první výhru na své konto připsalo až ve středu.

Lazio doma celkem přesvědčivě přehrálo Cagliari, o což se dvěma přesnými zásahy přičinil probuzený kanonýr Rocchi. Díky prvnímu tříbodovému zisku se Lazio posunulo na desátou pozici, ambice římského klubu jsou však mnohem vyšší a do Regginy si pojede pro další výhru. K té nepomůžou Siviglia, Diakite a Firmani.

Reggina se trápí, zatím dala pouze tři branky a v týdnu utrpěla debakl od Juventusu. Jistou pozici rozhodně nemá trenér Ficcadenti, případná porážka od Lazia by se mohla stát tím pověstným posledním hřebíčkem do jeho rakve. Ficcadenti bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, chybět bude jenom Garcia.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo, Lanzaro, Valdez, Aronica, Modesto, Barreto, Cascione, Hallfredsson, Joelson, Amoruso, Tullberg.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Muslera, Behrami, Stendardo, Cribari, Kolarov, Mudingayi, Baronio, Mutarelli, Mauri, Rocchi, Makinwa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.00 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Turín - Juventus Turín  (neděle 20:30)
Po hodně dlouhé době se v Turíně bude hrát městské derby. Slabší z obou rivalů, FC, přivítá Juventus, který i vzhledem k postavení v tabulce bude jasným favoritem.

Na domácí lavičce bude chybět trenér Walter Novellino. Ten měl stop na jedno utkání již ve středu, kdy ale zákaz porušil a během poločasové přestávky přišel do kabiny. Disciplinární komise mu za to udělila trest na další zápas a pokutu deset tisíc eur. "Hráči vědí, jak moc je zápas s Juventusem důležitý. Jsem přesvědčený o tom, že ze sebe vydají maximum," říká Novellinův asistent Giuseppe Degradi.

Juventus by jistě rád navázal na sezonu 2002/2003, v níž svého soka porazil dvakrát 4:0. Stejným vásledkem skončilo i poslední vystoupení "Staré dámy" v letošní sezoně - ve středu tímto výsledkem smetla Regginu. "Viděl jsem velkého bojového ducha. Všichni hráči do toho dali vše a byli jsme také odměněni. Branky dali čtyři různí fotbalisté a co je důležité, neinkasovali jsme," pochvaluje si trenér Claudio Ranieri. Tomu budou chybět Vincenzo Iaquinta, Mauro Camoranesi, Jorge Andrade a Jonathan Zebina, fit naopak bude Buffon. Kompletní nenastoupí ani domácí - distancovaný je David Di Michele a až před utkáním se rozhodne o startu Alessandra Rosiny.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni, Comotto, Natali, Dellafiore, Lanna, Zanetti, Grella, Corini, Barone, Recoba, Ventola.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon, Grygera, Legrottaglie, Criscito, Chiellini, Nocerino, Zanetti, Almiron, Nedvěd, Trezeguet, Del Piero.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.55 - 3.20 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím532011:411
2.Inter Milán532010:311
3.Juventus Turín531114:610
4.Neapol SSC53118:210
5.Citta di Palermo53118:610
6.ACF Fiorentina52309:69
7.Atalanta Bergamo52308:59
8.Udinese Calcio52126:97
9.AC Milán51317:56
10.Lazio Řím51316:56
11.FC Parma51316:66
12.FC Janov51314:66
13.Calcio Catania51223:55
14.Sampdoria Janov51222:65
15.Cagliari Calcio51136:84
FC Turín50416:84
17.AC Siena50324:83
18.Empoli FC50231:62
19.AS Livorno50236:132
20.Reggina Calcio50233:112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

AS Řím - Inter Milán 1

AS Livorno - ACF Fiorentina 2

Sampdoria Janov - Atalanta Bergamo 1

Cagliari Calcio - AC Siena 1

Empoli FC - Citta di Palermo 2

Udinese Calcio - FC Parma 1

AC Milán - Calcio Catania 1

Neapol SSC - FC Janov 1

Reggina Calcio - Lazio Řím 2

FC Turín - Juventus Turín 02

Reagovat
Slejdy

souhlasim ale nejaky vyprc tam bude

Reagovat
satan_666

no Siena,pArma a reggINA by NemUSeLi prOhRaT

Reagovat
HOST*

AC by mohlo už vyhrát,jestli ne tak to bude propadák jako hrom a Shevchenko tvýho 1 tipu máš chybu,bude tam 2

Reagovat
HOST*

a měl sem pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

V pravděpodobné sestavě Neapole mi nějak chybí Hamšík.

Reagovat
M11

Juve come on!

Reagovat
Slejdy

komóón

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele