Serie A preview - 4. kolo

22.09.2007, 02:24, aktualizováno 23.09.2007, 11:53
Previews
Čtvrté kolo Serie A chystá jeden velký šlágr, vedoucí tým tabulky a jediný stoprocentní AS Řím přivítá turínský Juventus, který v minulém kole ztratil orvní body doma s Udinese. AC Milán hostí Parmu, Inter jede na hřiště posledního Livorna, Fiorentina se představí v Catanii, Lazio v Bergamu. Dobře hrající nováček z Neapole, jemuž patří třetí místo, hraje v Empoli.
Udinese Calcio - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Udinese s Regginou zatím prohrály jenom jednou, hosté však stále čekají na první výhru a za svým sobotním soupeřem zaostávají o dva body.

Udinese se lépe hraje na hřištích soupeřů. V prvním kole si přivezlo bod ze hřiště Interu Milán, před týdnem dokonce zvítězilo v Turíně nad Juventusem. Doma už je to o poznání horší, tým je složen spíše brejkově a proti připravené obraně se prosazuje jen velmi těžko. "Musíme hrát se stejným zaujetím jako v Turíně. Jedinou věcí, které se obávám, je to, zda na hřiště půjdeme správně naladěni," říká obránce Andrea Dossena. Do sestavy domácích se vracejí Felipe a Giampiero Pinzi, zlomené žebro vystavilo stop Tomáši Sivokovi.

Reggina v minulém kole přišla o neporazitelnost a vyloučeného Valdeze, samotná prohra s římským AS se však za velkou ztrátu pokládat nedá. "Odehráli jsme vynikající první poločas, během něhož jsme měli více příležitostí, než soupeř. Ale Řím je týmem s obrovskou kvalitou a v deseti jsme poté už neměli šanci," hodnotí téměř týden starý duel kouč Regginy Massimo Ficcadenti. Ten bude do poslední chvíle čekat, zda bude moci nastoupit nemocný kanonýr Amoruso.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Zápotočný, Coda, Zapata, Mesto, D'Agostino, Inler, Dossena, Quagliarella, Asamoah, Di Natale.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo, Stadsgaard, Lanzaro, Aronica, Modesto, Barreto, Cascione, Hallfredsson, Vigiani, Tullberg, Cozza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.30 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Milán - FC Parma  (sobota 20:30)
San Siro uvidí souboj dvou týmů, na jejichž kontech zatím převládají nerozhodné výsledky. AC Milán i Parma se se svými soupeři o body podělily již dvakrát, tentokráte se ovšem očekává snadné vítězství domácích.

Rossoneri si v týdnu poradili v úvodním utkání Ligy mistrů s Benfikou. Výsledek 2:1 je zavádějící, svěřenci Carla Ancelottiho totiž měli obrovskou převahu a portugalský klub svou jedinou trefu zaznamenal až v samém závěru zápasu. "Proti Benfice jsme pobavili fanoušky. Jsem si jistý, že stejně budeme hrát také v lize a začneme již v utkání s Parmou," prohlásil obránce Massimo Oddo. Ancelotti se bude muset obejít pouze bez dlouhodobých marodů Maldiniho, Ronalda a Serginha.

Parma měla v neděli blízko k výhře nad Cagliari, neproměnila však spoustu šancí včetně pokutového kopu a nakonec zachraňovala remízu. "Nedaří se nám proměňovat šance, musíme být klidnější a trpělivější. Pokud se nám to podaří, přijdou i výsledky," věří trenér Domenico Di Carlo, jemuž budou chybět zranění Cardone s Budanem a podle všeho také nemocný Morfeo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida, Oddo, Nesta, Bonera, Jankulovski, Brocchi, Pirlo, Ambrosini, Kaká, Seedorf, Gilardino.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci, Coly, Falcone, Rossi, Castellini, Zenoni, Cigarini, Morrone, Dessena, Corradi, Reginaldo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.40 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Juventus Turín  (neděle 15:00)
Olympijský stadion v Římě uvidí první souboj gigantů v ligové sezoně 2007/2008. Domácí AS zatím jako jediný klub neztratilo ani jeden bod, ani jednou nainkasovalo a tuto sérii bude chtít prodloužit v duelu s Juventusem Turín.

Giallorossi předvádějí zřejmě nejhezčí fotbal na Apeninském poloostrově a odměnou jim jsou čtyři výhry ve čtyřech soutěžních zápasech. Ke třem ligovým ve středu svěřemci Luciana Spallettiho přidali triumf 2:0 nad Dynamem Kyjev, které však mělo štěstí, že si domů na Ukrajinu neodvezlo daleko větší brankový příděl.

"Hrajeme dobře a zápasy kontrolujeme," pochvaluje si zatím Spalletti. Jeho tým si bude muset dát pozor především na Davida Trezegueta, který se v posledním ligovém souboji obou velkoklubů trefil dvakrát a přispěl k výhře Juve 4:1. V Římě pak nedari vzpomínají také na vůbec poslední duel s turínským klubem, v němž v létě brzy vedli 2:0, nakonec ale podlehli 2:5.

Juventus před týdnem přišel o svoji stoprocentní bilanci a doma přenechal všechny body Udinese. "Jsem zklamán, měli jsme proměnit šance a zvítězit," prohlásil po utkání trenér Claudio Ranieri, který ke svému nedělnímu soupeři chová velký respekt. "Řím hraje společně s Barcelonou a Arsenalem nejlepší fotbal v Evropě," vysekl Ranieri poklonu Giallorossi.

Ani jeden z týmů nenastoupí v kompletním složením. Domácím bude chybět obránce Marco Andreolli, v nominaci Juventusu zase nejsou distancovaný Zebina a zraněný Camoranesi. Fit je naopak Zdeněk Grygera.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni, Cassetti, Mexes, Juan, Tonetto, Aquilani, De Rossi, Taddei, Perrotta, Mancini, Totti.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon, Grygera, Andrade, Criscito, Chiellini, Salihamidžič, Almiron, Zanetti, Nedvěd.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Souboj dvou zatím neporažených uvidí Bergamo, Atalanta je na osmé příčce, Lazio je na tom o pět pozic hůře.

Římský celek za sebou má utkání Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus, v němž po remíze 1:1 prodloužil svou letošní neporazitelnost. "Neprohráli jsme a můžeme být spokojeni. Náš tým se teprve dává dohromady, navíc máme několik zraněných hráčů," říká kouč Delio Rossi. Jeho tým v šesti soutěžních zápasech pětkrát remizoval, tentokráte se bude muset obejít bez Mutarelliho a Mauriho.

Rovněž Atalanta zatím nepoznala hořkost porážky a v minulém kole vydřela bod ve Florencii. "Nevypracovali jsme si příliš šancí, ale i to nám stačilo. Týmu se daří a věří si," pochvaluej si trenér Luigi Del Neri. Dobrou zprávou pro domácí fanoušky je prodloužení smlouvy s ofenzivním záložníkem Donim, špatnou pak zranění Carrozzieriho a absence Manfrediniho, který si odpykává disciplinární trest.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola, Rivalta, Talamonti, Capelli, Bellini, Ferreira Pinto, De Ascentis, Tissone, Langella, Doni, Zampagna.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Muslera, Behrami, Stendardo, Cribari, Zauri, Mudingayi, Ledesma, Manfredini, Mauri, Pandev, Makinwa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Turín - AC Siena  (neděle 15:00)
V jednom z těch méně atraktivních zápasů čtvrtého kola zavítá Siena na hřiště turínského FC. Domácí jsou na dvanáctém místě, hostujícímu celku patří osmnáctá příčka.

Siena měla před týdnem velice blízko k cennému skalpu milánského AC, o vítězství vak přišla až v poslední minutě a po střele Seedorfa do břevna nakonec mohla být ráda za remízu. Problémem Sieny je špatná ofenziva, na hřiště v Turíně nevyběhnou Scardovelli, Bertotto a Ficagna.

Domácí mají na svém kontě tři remízy a s dvanáctou příčkou mohou být spokojeni, k úplné spokojenosti chybí ještě vítězství, kterého by rádi dosáhli nyní. O první tříbodový zisk v sezoně se na trávníku nepřičiní zranění Lazetič, Franceschini, Vailatti a Ventola.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni, Comotto, Natale, Dellafiore, Lanna, Grella, Corini, Barone, Rosina, Recoba, Bjelanovič.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Eleftheropoulos, Rossettini, Portanova, Loria, Grimi, Vergassola, Codrea, Galloppa, Bucchi, Maccarone, De Ceglie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.15 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
V sicilsko-sardinském derby změří síly dva sousedé v tabulce. Oba týmy mají shodně pět bodů a od sebe je dělí pouze skóre, které o jednu branku vyznívá ve prospěch devátého Cagliari.

Palermo v úvodu sezony nemá nejlepší formu a ukázalo to také v Mladé Boleslavi. Italský celek byl po většinu zápasu horším týmem, přesto si nakonec domů zásluhou branky Jankoviče z nastavení odvezl výhru 1:0. Trenér Stefano Colantuono nyní do základní sestavy vrátí několik fotbalistů včetně útočníka Amauriho. Ten má vynikající formu a prezident Maurizio Zamparini se již pomalu smiřuje s hráčovým odchodem. "Za ta slova mu děkuji. Snad budu mít dobrou sezonu a pomohu k postupu do Ligy mistrů. V tom případě bych neviděl důvod, proč bych měl odejít," dal Amauri naději fanouškům Palerma.

Cagliari na konci týdne přišlo o kapitána, Diego Lopez si natrhl stehenní sval a mimo hru bude možná až šest týdnů. Proti Palermu to nebude snadné. Mají vynikající individuality a jejich hra je dobře organizovaná. Musíme se jim vyrovnat ve všech směrech," uvědomuje si domácí záložník Davide Biondini.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Fortin, Ferri, Canini, Bianco, Del Grosso, Foggia, Conti, Parola, D'Agostino, Matri, Larrivey.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana, Diana, Rinaudo, Barzagli, Zaccardo, Jankovič, Migliaccio, Simplicio, Caserta, Miccoli, Amauri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Catania zatím získala pouze dva body a potvrzuje tak roli jednoho ze žhavých kandidátů na sestup do Serie B. Spokojeni určitě nejsou ani ve Fiorentině, která je s pěti body sedmá.

"Ulepšujeme se. Proti Fiorentině by mohlo slavit úspěch rozestavení 4-3-2-1 nebo 4-3-3. Máme před sebou dva domácí zápasy, snad v nich získáme maximální počet bodů," přeje si trenér Catanie Silvio Baldini. Ten bude muset znovu usednout na tribunu kvůli disciplinárnímu trestu za nakopnutí parmského kolegy Domenica Di Carla. Společnost v hledišti budou Baldinimu dělat Andrea Sottil, Christian Ezequiel Llama a zřejmě také Giuseppe Colucci.

Fiorentina si ve čtvrtek zadělala na postup do základní skupiny Poháru UEFA, v Groningenu však rozhodně myslela na víc, než na remízu 1:1. Ta byla pro Violu již třetí v řadě, v minulém kole totiž doma ztratila body s Atalantou a předtím si přivezla bod ze hřiště AC Milán. "V neděli nás čeká hodně těžký zápas," tuší záložník Zdravko Kuzmanovič. "Oproti zápasu s Groningenem uvidíte jinou Fiorentinu. V základní sestavě určitě proběhnou nějaké změny," prohlásil trenér Cesare Prandelli.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri, Silvestri, Terlizzi, Stovini, Vargas, Baiocco, Edusei, Babu, Tedesco, Mascara, Spinesi.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Ujfaluši, Dainelli, Gamberini, Balzaretti, Montolivo, Donadel, Gobbi, Semioli, Mutu, Pazzini.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Empoli zastupuje Itálii v Poháru UEFA, Neapol by se do pohárové Evropy ráda podívala v příští sezoně. Nováček soutěže začal sezonu dobře a podle úvodních kol by Pohár UEFA nemusel být nedosažitelnou metou.

Empoli v lize ještě nevyhrálo a chuť vítězství poznalo až ve čtvrtek, výhra 2:1 nad FC Curych však není nejlepším vkladem před švýcarskou odvetou. Trenér Luigi Cagni nemůže proti Neapoli počítat s trojicí Mchelidze, Ascoli, Marianini.

Neapol má zatím fantastickou bilanci na hřištích soupeřů, v jediném venkovním zápase totiž porazila Udinese 5:0 Podobný výsledek se nyní sice očekávat nedá, nováček soutěže ale chce znovu bodovat. "Bude to těžký zápas. Ne náhodou se Empoli loni kvalifikovalo do Poháru UEFA. Budeme se muset maximálně soustředit na svůj vlastní výkon, za každou chybu můžeme tvrdě zaplatit," hledá klíč k úspěchu záložník Manuele Blasi.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli, Raggi, Adani, Vanigli, Tosto, Busce, Giacomazzi, Moro, Giovinco, Vannucchi, Saudati.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello, Cupi, Cannavaro, Dommizi, Grava, Hamšík, Gargano, Blasi, Savini, Zalayeta, Lavezzi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Inter Milán  (neděle 15:00)
V Toskánsku bude k vidění souboj dvou týmů, které mají co napravovat. Livorno zatím získalo pouze jeden bod a v tabulce Serie A je poslední. Interu sice patří druhá příčka, ve středu však v Lize mistrů vyhořel na půdě Fenerbahce Istanbul.

Nerazzurri sice v Turecku podlehli 0:1, domácí však byli jasně lepší a konečný výsledek byl pro italský klub hodně milosrdný. "Neodehráli jsme dobrý zápas. Fenerbahce bylo lepší a zasloužilo si vyhrát," přiznal sportovně trenér Roberto Mancini. Tomu se do sesatavy vracejí pro evropské poháry distancovaní Julio Cruz, Maicon, Ivan Cordoba a Nicolas Burdisso, mimo hru zůstávají Marco Materazzi, Christian Chivu a Patrick Vieira.

Livorno sice dalo pouze o jednu branku méně než Inter, zároveň jich ale deset inkasovalo a zatím zůstává na samém dně ligové tabulky. "Jsem spokojen v tím, jak můj tým přistupuje k tomuto zápasu. Vysoké porážky od Juventusu a Palerma nebyly ničím příjemným, ale dostali jsme se z nich," pochvaluje si kouč Livorna Fernando Orsi, jemuž bude chybět potrestaný Vidigal.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia, Kněževič, Pavan, Galante, Balleri, Pulzetti, Loviso, De Vezze, Pasquale, Bogdani, Tavano.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell, Zanetti, Dacourt, Cesar, Jimenez, Ibrahimovič, Adriano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 3.60 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sampdoria Janov - FC Janov  (neděle 20:30)
Hodně vyhecovaný duel se odehraje na Comunale Luigi Ferraris, po necelých třinácti letech se totiž bude konat janovské derby mezi Sampdorií a FC.

Zatím poslední janovské derby nese i podpis české kopané, dvěma góly ho totiž ve prospěch FC Janov rozhodl Tomáš Skuhravý. "Zvláště pro fanoušky jde o speciální zápas. Nehraje se jenom o tři body, vítěz vyhraje daleko více, než jenom tento zápas," nastínil důležitost utkání trenér hostujícího týmu Gian Piero Gasperini. FC Janov v minulém kole protrhl střeleckou smůlu, tentokráte by rád poprvé po svém návratu do Serie A vyhrál.

Gólově chudé jsou i zápasy Sampdorie, jejíž fotbalisté se ve třech zápasech trefili do černého pouze dvakrát. Sebevědomí si domácí příliš nezvedli ani ve čtvrtek, kdy doma v Poháru UEFA pouze remizovali s dánským Aalborgem. Tento duel se možná stane osudným pro brankáře Castellazziho, na kterého fanoušci ve čtvrtek pískali.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellezzi, Campagnoro, Sala, Bastrini, Zenoni, Palombo, Volpi, Pieri, Delvecchio, Bellucci, Montella.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho, Bega, Bovo, Lucarelli, Rossi, Milanetto, Konko, Fabiano, Leon, Borriello, Di Vaio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Řím33007:09
2.Inter Milán32105:17
3.Neapol SSC32017:26
4.Juventus Turín32018:46
5.AC Milán31205:25
6.ACF Fiorentina31206:45
7.Atalanta Bergamo31205:35
8.Cagliari Calcio31115:44
9.Citta di Palermo31115:54
10.Sampdoria Janov31112:34
11.Udinese Calcio31112:64
12.FC Turín30305:53
13.Lazio Řím30302:23
14.FC Parma30213:52
Reggina Calcio30213:52
16.Calcio Catania30212:42
17.FC Janov30211:42
18.AC Siena30122:61
19.Empoli FC30121:51
20.AS Livorno30124:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
M11

nemuzu se dockat AS-JUVE...come on JUVE

Reagovat
HOST*

AS Juve rozstrili

Reagovat
M11

je favorit ale to zase ne

Reagovat
Slejdy

come on AS

Reagovat
HOST*

Opravdu sy mzslíte že bude místo Inzagiho hrát Gilardino

Reagovat
HOST*

v 17h bude Inter na 1.místě

Reagovat
Slejdy

aha ale nenapsals ktery den

Reagovat
HOST*

debilní livorno

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*

netlem se

Reagovat
M11

nebo ?

Reagovat
HOST*

nebo je to jedno páč nevim komu fandíš

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele