Ruská Premier Liga souhrn - 7. kolo

25.04.2008, 19:01, aktualizováno 27.04.2008, 19:57
Komentáře a souhrny
Neděli otevřela výhra Saturnu na hřišti Tomsku, následovala remíza Spartaku s FK Moskva. Lokomotiv si neporadil s obranou Nalčiku a remizoval 0:0. Luč- Energia nestačila v sobotu dopoledne na CSKA Moskva, Amkar Perm doma přehrál Šinnik Jaroslavl. Kazaň vyhrála i na hřišti Dinama Moskva a stanovila nový rekord soutěže...

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 0:2

25.04.2008 17:00

Góly: 28. Dato Kvirkvelia, 34. Sergej Semak

Vítězná jízda Rubinu Kazaň pokračuje i nadále, vedoucí mužstvo soutěže zvítězilo také na hřišti Dinama Moskva a stanovilo nový rekord v historii soutěže, úvodních sedm utkání se nikomu vyhrát nepodařilo.

Trenéři obou celků změnili jen kosmeticky zahajovací jedenáctky oproti minulém kolu. První minuty byla chaotické, Rubinu se dařil presing a Dinamo vyprodukovalo hodně ztrát a navíc špatně organizovalo útočné výlety. Vše, co si za prvních dvacet minut Dinamovci vytvořili, byla nepřesná hlavička Tanasijeviče a nadějná příležitost Kirilla Kombarova. Ani Rubin si toho moc nevytvořil, Semak střílel po elegantní přihrávce Rjazanceva přesně do míst, kde stál brankář Šunin.

Dinamo se poté prezentovalo akcí, která málem skončila gólem - Semšov našel Kirilla Kombarov, ten však střílel nad. Rubin odpověděl ještě nebezpečnějšími momenty, šanci Rjazanceva chytal Šunin, gólman Dinama vychytal i Sibaju. V 27. minutě už Dinamo kapitulovalo, centr z levé strany propadl ke Kvirkvelijovi, který razantní střelou rozvlnil síť.

Dinamo se nestačilo vzpamatovat z první inkasované branky a Rubin udeřil podruhé. Rychlonohý Turek Gekdeniz Karadeniz utekl obraně Dinama, předložil přesnou finální přihrávku neobsazenému Semakovi a Rubin zvýšil své vedení na 2:0. Rubin se poté zatáhl do obrany, ale Dinamo si až na střely Danniho a Kolodina, při kterých neoplýval přílišnou jistotou brankář Ryžikov, nic dalšího nevytvořilo.

Kouč Dinama Kobelev do druhé poločasu poslal útočné eso Cvetana Genkova. V úvodu druhého dějství mohlo Dinamo snížit na rozdíl jedné branky, když střílel Semšov do tyče a míč následně putoval po brankové čáře Rubinu. S přibývajícími minutami hráči Rubinu kouskovali hru častými fauly a také neustále zdržovali. V 72. minutě musel kvůli zranění odstoupit gólman Kazaně Ryžikov, nahradil jej Kozko. Rubinu hluché momenty v utkání hrály do karet, soupeř vypadl z rytmu a šanci měl Rjazancev, Šunin však jeho střelu vyrazil. Unikající Keržakov se dostal do pokutového území a po kontaktu s obráncem upadl. Píšťalka Dorošenka zůstala němá.

Rubin si v závěru vedení 2:0 udržel a může se těšit ze sedmého vítězství v ruské Premier Lize. Dinamo je zatím druhé se sedmibodovou ztrátou na svého pokořitele.

Více informací k zápasu

Luč-Energija Vladivostok - CSKA Moskva 1:3

26.04.2008 09:00

Góly: 22. Vitali Bulyha - 24. , 43. Vágner Love, 89. Jevgenij Aldonin

Duo Brazilců Vágner Love a Jo Alvés rozhodlo o vítězství CSKA na hřišti Luč – Energije Vladivostok.

Proti sobě se postavila mužstva, která po šesti odehraných kolech vsítila vůbec nejméně branek v soutěži, především u CSKA tento fakt musí nejednoho fanouška zaskočit. Kvalita terénu na stadionu Vladivostoku byla opět v katastrofálním stavu, je až s podivem, že RFPL uznala povrch za regulérní, a protože se během utkání spustil liják, na hráče čekala místy bažina.

Přestože se hrálo na nefotbalovém trávníku, k vidění byl celkem zajímavý fotbal. První šance Vladivostoku ve 22. minutě skončila gólem, dalekonosný přímý kop Bolygy se otřel o břevno a zapadl za záda bezmocného Akinfejeva. Hráče CSKA však inkasovaná branka neznervóznila, zpočátku sice po přihrávce Krasiče neuspěl Jo Alvés, ale poté se už brazilský útočník nemýlil, po individuální práci Žirkova na levém křídle hlavičkou vyrovnal.

Luč se mohl dost do opětovného vedení, Ševčenko v pokutovém území převzal míč a Aldonin jej nevybíravým způsobem fauloval, sudí Sušina ukázal na značku pokutového kopu. Exekutor Bazajev ale branku nevstřelil, skvělým zákrokem ho vychytal reprezentační brankář Akinfejev. V závěru první půle kralovali červenomodří, po průniku Vágnera Loveho zazvonila tyč. Nadějnou střelu Aldonina zase zastavila kaluž. Druhá branka CSKA padla v 43. minutě, Jo poslal do pokutového území míč, který prošel přes skrumáž těl a dostal se na zadní tyč, kde ho Vágner Love bez problémů poslal do sítě.

Ve druhém poločase se hrál doslova bahenní fotbal, hráčům se míč zastavoval o kaluže. Vladivostok si nedokázal vytvořit větší příležitost. Na druhé straně mohla padnout branka po akci Vágnera Lova, který v 82. minutě přihrál Jo Alvésovi před prázdnou branku, ale jeho krajan přestřelil. Přesto se hosté třetí pojišťující branky dočkali, Aldonin střílel pod břevno, Čech neměl šanci. Trenér armádního mužstva Gazzajev v nastaveném čase využil možnosti střídání a poprvé v sezóně se dostal na hřiště Luboš Kalouda, za necelou minutu pobytu na hřišti se ale k míči nedostal.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Šinnik Jaroslavl 2:0

26.04.2008 11:30

Góly: 54. Predrag Sikimić, 86. Nikola Drinčić

Amkar Perm zvítězil nad Šinnikem Jaroslavl 2:0. Hrdinou utkání se stal střídající srbský fotbalista Predrag Sikimič, který vsítil jednu branku, v závěru pečetil vítězství Amkaru Drinčič.

Už v úvodu utkání si vytvořil hostující Šinnik gólovou šanci, byl v ní Slavoljub Djordjević, jeho hlavičku Vladimir Gabulov zpacifikoval. Šinnik na půdě Amkaru působil nebojácně a často kombinoval na jeho polovině. V prvním poločase se hrálo spíše ve středu hřiště a obě mužstva se dostávala k pokutovému území jen zřídkakdy. Nejvýraznější výkon podal rozhodčí Maksim Lajuškin, který rozdal celkem deset žlutých karet a také jednu červenou, pod sprchy šel v 37. minutě obránce Šinniku Ricardo Silva.

V deseti se Šinnik soustředil především na vlastní vrátka a Amkar začínal získávat půdu pod nohama, Dujmovič v koncovce selhal. V 44. minutě Amkar kopal za faul Basta na Žiljajeva penaltu, tradiční exekutor Kušev jí však zahodil. Další tutovku mě Bulhar Peev, ale v jasné šanci ve vzdálenosti pěti metrů od branky se netrefil mezi tři tyče.
br> Do druhého poločasu nastoupil Sikimič a důvěru splatil v 53. minutě razantní hlavičkou – 1:0. Lajuškin během oslavy vstřelené branky vyloučil Kuševa, který směrem k lavičce Šinniku ukázal nevhodné gesto. Oba týmy tak hrály o deseti, obraz hry se však příliš nezměnil, Amkar stále držel míč na polovině soupeře. Konečnou podobu výsledku dal v 86. minutě Drinčič.

Více informací k zápasu

FK Chimki - Křídla Sovětů Samara 1:0

26.04.2008 16:30

Góly: 38. Arcjom Radzkow

FK Chimki se dočkalo prvního vítězství v tomto ročníku, když zvítězilo proti Křídlům Sovětů Samara 1:0. Jedinou branku vsítil Artem Radkov.

V první tříminutovce měl nadějné příležitosti Savin, ale do brzkého vedení Samaru nedostal. Břevno zase zazvonilo po střele domácího útočníka Antipenka. Uprostřed prvního poločasu k vidění moc fotbalu nebylo, zato v závěru jich bylo nespočet. Po precizním centru Kovby hlavičkoval Savin do tyče. Potom se nastartoval kolotoč nebezpečných momentů před brankou Samary, nebezpečný byl především Chorvat Blatnjak, který v minulém kole vsítil dvě branky. Blatnjak byl strůjcem úvodní branky, jeho střelu Lobos neudržel a dorážející Artem Radkov se nemýlil – 1:0.

Hosté chtěli do konce poločasu odpovědět, Tichonov s Adžindžalem vytvořili příležitost pro urostlého fotbalistu Olega Ivanova, jeho střela na vzdálenější tyč si však cestu mezi tři tyče nenašla. O poločase oba kluby sáhly po jednom střídání, autora první branky Radkova střídal Golovatenco, na druhé straně zůstal v kabině Kovba, který přepustil místo Boberovi.

Ve druhém poločase byla Samara aktivnější, Leiton z levé strany zásoboval útočníky přesnými centry a z jednoho mohl skórovat Savin, na míč ale nedosáhl. Aktivní Savin měl v 64. minutě další příležitost, Savin obehrál bez problému Pilipčuka, jeho koncovka z osmi metrů však byla kostrbatá. Vyrovnat mohl střídající Salugin, ale brankář a zároveň kapitán Berezovskij jeho střelu fantasticky zneškodnil. Trenér Juščenko se o vítězství strachoval do poslední minuty, opět mu přidělal vrásky Salugin, mířil těsně nad.

FK Chimki nakonec vyhráli 1:0 a odpoutalo se od posledního místa tabulky, uhrálo také první čisté konto v soutěži, nicméně stále je nejvíce inkasujícím celkem v soutěži.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Saturn 0:1

27.04.2008 11:30

Góly: 32. Ján Ďurica

Saturn Moskva dobyl Sibiř a na hřišti Tomsku zvítězil nejnižším možný rozdílem 1:0. O jedinou branku utkání se postaral ve 33. minutě slovenský obránce Jan Ďurica. Saturn se tak posunul z dvanáctého na deváté místo. Tom Tomsk naopak klesl na pozici jedenáctou.

Prvních patnáct minut se hrálo velmi aktivně a s nasazením, ovšem mnoho šancí se nedostavovalo. První větší šanci utkání měli hosté. Alexej Ivanov skvěle přerušil pas Sergeje Sobljakova a následně našel před pokutovým územím Petra Němova, který však nemířil přesně. Tomsk útočil spíše sporadicky a velmi bezzubě. Saturn si tak vytvořil tlak. Marko Topič vybojoval míč a zatáhl jej k lajně, odkud odcentroval do vápna, kde před naskakujícím Andrejem Karjakou stačili odehrát domácí obránci. Ve 33. minutě již tlak vyústil v zaslouženou branku. Karjaka se uvolnil na pravé straně, naservíroval míč před bránu a Ján Ďurica poslal přesně mířenou střelou Saturn do vedení. Krátce před přestávkou se do výraznější šance dostal také Tom, ale Antonín Kinský s přehledem zlikvidoval pokus Hrvoje Vejiče.

Brzy po změně stran mohli hosté své vedení navýšit, ale Slovák Martin Jakubko ztroskotal na brankáři Mandrykinovi. Domácí byli bezradní a pokoušeli se donutit dlouhými pasy zadáky Saturnu k chybě. Defenzíva hostí spolu s českým brankářem Kinským pracovala bezchybně. Saturn dohrával již zkušeně a snažil se držet míč na kopačkách. Jak Mandrykin, tak Kinský si ještě připsali několik ne příliš složitých zákroků a hostující celek si tak ze Sibiře odváží tři body za vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Moskva 1:1

27.04.2008 14:00

Góly: 55. Aleksandr Pavlenko - 67. Héctor Bracamonte

Šlágr 7. kola ruské ligy mezi Spartakem Moskva a FK Moskva skončil remízou 1:1. V moskevském derby poslal domácí do vedení Alexander Pavlenko, ovšem za dalších třináct minut rozhodl o dělbě bodů útočník FK Moskva Hector Bracamonte.

Spartak Moskva byl tím týmem, který udával tempo prvního poločasu. Jako první se v šanci ocitl Cristian Omar Maidana, jeho pokus byl však nepřesný. Zkoušel to také Nikita Baženov, ale stejně jako Maidana nepřesně. Tlak Spartaku byl čím dál tím větší, jenomže branky se domácí fanoušci nedočkali ani po příležitosti Alexandra Pavlenka. Na druhé straně zahrozil Tomáš Čížek, jeho pokus však chorvatský brankář Stipe Pletikosa zneškodnil. První poločas skončil bez branek.

Do druhé půle vstoupily oba týmy beze změn. Moskevský FK mohl do vedení poslat Gaston Maxi Lopez, ale brankář Pletikosa byl proti. V 55. minutě udeřili jako první domácí. Stadion Lužniki rozveselil po chybě brankáře Juriho Ževnova Alexander Pavlenko. Spartak tedy vedl 1:0, ale tento výsledek vydržel pouze do 68. minuty, když Hector Bracamonte vyrovnal. Vrátit vedení na stranu Spartaku mohl opět Alexander Pavlenko, ale proti němu skvěle zasáhl Ževnov. Brankář FK Moskva byl ve střehu i po ráně z třiceti metrů brazilského útočníka Wellitona. Oba týmy v závěru hrály opatrně, a tak už branka nepadla. Derby skončilo smírně 1:1.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Spartak Nalčik 0:0

27.04.2008 17:00

Góly: -

Lokomotiv v posledním utkání 7. kola jen remizoval doma se Spartakem Nalčik a propadl se na čtvrtou pozici.

Před utkáním s Nalčikem měl Lokomotiv možnost dostat se na druhou příčku, chyběla však jedna překážka, porazit hostující mužstvo. Nalčik na rozdíl od Těreku hrál aktivně směrem dopředu a nepřijel jenom bránit. V 7. minutě zahrozil Spartak poprvé, akce Ricarda ale gólem neskončila. Nepochodil ani Syčev na druhé straně, jeho rána zblízka letěla přesně do míst, kde stál brankář hostů Chomič. Uplynula sotva čtvrthodina a Lokomotiv si vzal opět slovo, Torbinskij střela těsně minula tyč, pokus Kocişe vytěsnil Chomič na rohový kop

V 26. minutě zahrozil opět Ricardo, ale Levenec jeho střelu vyškrábl do bezpečí. Poté se obě mužstva přesunuly daleko od nebezpečných prostorů a k vidění byla bitva o střed hřiště.

Prakticky bezprostředně po přestávce vznikl zajímavý sporný moment před brankou Nalčiku, po souboji s obráncem upadl Torbinskij, ale píšťalka sudího Ivanova zůstala němá. Další střelecký pokus Lokomotivu z kopačky Biljaletdinova se neujal. Lokomotiv měl další příležitosti, po rohovém kopu se do hlavičky opřel Spahič, ale k radosti mu chybělo několik centimetrů. V 75. minutě se mohl vyznamenat i Nalčik, obrana Lokomotivu na poslední chvíli zpacifikovala pokus Kisenkova. O chvíli později dalekonosný pokus Siradzeho jen těsně minul levou tyč Levenece

Kouč domácích Rachimov v závěru poslal do hry třetího útočníka Armanda Traorého. V 90. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Spartaku Nalčik Gogita Gogua. Klíčový moment utkání přišel v druhé minutě nastaveného času, po ruce Džudoviče kopal Odemwingie penaltu. Hrdina zápasů Chomič ale nigerijského reprezentanta vychytal! Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0, z které určitě mají větší radost hosté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň770014:221
2.Lokomotiv Moskva74218:314
3.Dinamo Moskva742111:714
4.Amkar Perm741210:413
5.CSKA Moskva73227:411
6.Krylja Sovětov Samara73139:710
7.Spartak Moskva724111:1010
8.Těrek Groznyj63036:109
9.FK Saturn72237:78
10.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
11.Spartak Nalčik72145:87
12.Tom Tomsk72145:97
13.Šinnik Jaroslavl71248:125
14.Luč-Energija Vladivostok71245:95
15.FK Chimki71248:175
16.FK Moskva70436:114
Zbývající zápasy
16.07. 14:00Zenit Sankt-Petěrburg - Těrek Groznyj

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rubin. Nestačím se divit.

Reagovat
M11

no teda to cumim... Kazan respekt

Reagovat
smazaný uživatel

tak Rubin zatím jede neskutečně,pokud takhle budou pokračovat,tak je o titulu rozhodnuto

Reagovat
Radin

Když tenkrát Dinamo vyhrálo prvních 6 zápasů v řadě,byl titul?Tipnu si že nebyl,nic není jasné je přece jen brzo,ale jsou sympatičtí a když se to povede,tak proč ne :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl.

Reagovat
Radin

jo dík

Reagovat
smazaný uživatel

zatím nic vyhráno nemají,ale pokud tímto stylem budou pokračovat,tak by se to mohlo povést...navíc to bude dobrá změna oproti moskevské hegemonii v posledních letech

Reagovat
Radin

Tu narušil už Zenit,ale jo,třeba se začíná blýskat na lepší časy pro kluby mimo Moskvu a pohrne se jich tam víc,když jim ukážou ,že to jde,kdy se tohle u nás stane zase s Prahou?Otázka je, na jak dlouho to je :-))

Reagovat
smazaný uživatel

o Zenitu vím,ale koukni na předchozí vítězě ruský PL,v posledních 16 letech se pouze 2x radoval mimomoskevský tým,jinak,šest titulů v řadě pro Spartak v sezónách 96-01 mluví za vše jinak,z letošních výkonů CSKA se musím smát,mají jeden z nejlepších kádrů v Rusku,pokud né vůbec nejlepší a průměr branek zatím méně,než 1 na zápas,to je k smíchu

co se týče mimopražských týmů u nás,tak to nevím,titul může v budoucnu urvat třeba Baník,když udrží opory a vyrovná svoje výkony...

Reagovat
One-Real

Rubin .Přál bych ji titul pokud se nemýlím už dlouho ho neměli není tomu tak?

Reagovat
Radin

ty jo všude píšem skoro ve stejnou dobu a to sem mezitím jedl

Reagovat
One-Real

Reagovat
M11

V utkání 7. kola ruské Premier Ligy mezi Luč Energijí Vladivostok a CSKA Moskva debutoval český fotbalista Luboš Kalouda. Ve druhé minutě nastaveného času střídal Krasiče.

no.. malicky pokrok.. ale tomuhle se snad ani debut rikat neda..

Reagovat
smazaný uživatel

chudák.... ale tak začátek no, teď to bude v 80. minutě, pak v 70. a takle se to možná protáhne až za nějakej rok budev základu

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda do toho! díky za debut!

Reagovat
Radin

To čekání na debut Kaloudy mi přišlo jako čekání na další Feninův gól,je to smutný takovej debut

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda mi vytřel zrak! Tipoval jsem, že si letos vůbec nezahraje...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli tohle beres jako zahrani tak prosim, ale mozna to je urcity krok dopredu(snad

Reagovat
Slejdy

kazan

Reagovat
Slejdy

spartak diky

Reagovat
smazaný uživatel

Ďurica. Slovákům to v ruské lize celkem střílí, před několika koly Jakubko 2. Ale kdy se probudí čeští střelci?

Reagovat
smazaný uživatel

naj lavy stoper ruskej ligy minuly rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele