Ruská Premier Liga - souhrn 19. kola

06.08.2011, 18:49, aktualizováno 07.08.2011, 20:20
Komentáře a souhrny
Rubin ustál vyhrocené střetnutí v Nalčiku a veze odtud tři body. V 19. kole se jinak zatím nedaří Moskvanům. CSKA dovolilo Petrohradu stáhnout náskok a Dinamo nebodovalo s Kubaní. Lokomotiv zase remizoval se Samarou. Vyhrát dokázal alespoň Spartak nad Těrekem. Rostov i v devíti uhájil vedení nad Novgorodem a vítězství slaví rovněž FK Krasnodar s Machačkalou...

Lokomotiv Moskva - Křídla Sovětů Samara 0:0

07.08.2011 18:00

Góly: -

Lokomotiv doma překvapivě ztratil body s poslední Samarou. Zápas skončil remízou 0:0, nebyl ale nudný.

Zápas začali aktivněji domácí. Už po pár minutách se zjevil sám Syčov před Věremkem, ale jeho střela byla zblokována. V 18. minutě hlavičkoval Maicon k tyči, ale Věremko krásným zákrokem vytěsnil míč na roh. Domácí byli daleko lepší a zdálo se býti jasné, že gól je jen otázkou času. O prolomení hradeb se pokusil střelou z dálky Torbinskyj, ale mířil nepřesně. Na druhé straně pálil nepřesně Koroman. Do šaten se šlo nakonec za stavu 0:0. Lokomotiv byl daleko lepší.

Na začátku druhé půle zachránilo hosty dokonce břevno! Glušakov vypálil z hranice vápna a míč jen tak tak nezapadl do sítě. V 59. minutě měli domácí největší šanci. Maicon nacentroval na pravou tyč, kam Věremko nedosáhl a tam se zjevil Syčov, z metru mu stačilo nastavit nohu...jenže míč špatně trefil a střela skončila na tyči. V 75. minutě pálil k tyči Ibričič, ale Věremko čaroval.

V 80. minutě zaměstnal Maicon Věremka natolik, že se brankář hosté nestihl vrátit do pozice a Syčov odražený balon napálil do brány, ale tam stál obránce Petrov, který z brankové čáry míč vyrazil. V 86. se minutě dal Syčov konečně gól, ale z ofsajdu, tedy branka neuznána. Zápas tak skončil bezbrankovou remízu. Samara doslova vyválčila bod.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Moskva 2:4

07.08.2011 17:15

Góly: 20. Šamil Asildarov, 36. Maurício - 51. Dmitrij Kombarov (pen.), 76. Ari Ferreira, 90+5. Artjom Dzjuba, 90+9. Welliton

V gólovou přestřelku se změnil duel Těreku s moskevským Spartakem. Domácím patřila první půle, Spartaku druhá. Výsledek? 2:4.

Zápas začali lépe hosté. Již ve 4. minutě pálil hlavou Welliton, poté co mu krásně nacentroval Kirill Kombarov, jenže pálil nad. Spartak svého soupeře zatlačil před bránu a hráči Těreku se tak museli spolehnout na protiútoky. Jeden takový přišel ve 20. minutě, kdy domácí odkopli balon na půlku, kde číhal Asildarov. Ten převzal míč a uháněl k bráně. Do cesty se mu postavil Rojo, ale toho Šamil obehrál a běžel sám na Dikáně. Tomu taktéž nedal šanci a domácí se dostali do vedení.

V 34. minutě bylo před bránou Spartaku opět veselo. Maurício vyslal centr na bránu, ale ten skončil na ruce Roja. Penalta a žlutá karta. Pokutového kopu se ujal Asildarov, ale Dikáň jeho směr vystihl a míč vyrazil. Bohužel pro něj byl u něj nejdříve Maurício a v pohodě zvýšil na 2:0. O deset minut později kopali penaltu i hosté. Ve vápně čaroval dmitrij Kombarov, jenže Pavlenko jej sundal k zemi a verdikt byl jasný. Welliton si už připravoval míč, vystřelil, ale Džanajev jeho pokus tygřím skokem k pravé tyči lapil! Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

V 47. minutě se kopala další penalta. Džanajev čekal až se k němu dokutálí balon, aby jej mohl v pokutovém území chytit, ale Welliton byl rychlejší a udělal brankáři kličku. Ten mu skočil pod nohy, nic jiného nezbývalo. Penalta a červená karta. Do brány šel Godzjur. Ten sice skočil k tyči, ale exekutor penalty Dmitrij Kombarov pálil k druhé. Spartak tak snížil na 2:1.

Hosté jakoby chytli druhý dech a na obranu Těreku se valil jeden útok za druhým, aby také ne, když hráli v deseti. Vyrovnání přišelo v 76. minutě. Dmitrij Kombarov centroval z levého křídla na vzdálenější tyč, kde si počíhal Ari a odpoutal se od Zengueho a hlavičkoval k tyči, tam s ejiž chystal Godzjur, ale míč nechytil.

V 80. minutě si dali hráči pauzu. V Grozném vypadla elektřina.Po zhruba dvaceti minutách se začlo opět hrát. Vypadalo to, že už nic nestane, ale rozhodčí nastavil 6 minut a v páté bylo skóre otočeno. Welliton vypálil ve vápně a Godzjur na balon nedosáhl, střelu ještě dorazil u brankové čáry Dzjuba a Spartak vedl. A v 99. minutě byla zkáza Těreku dokonána. Domácí hráli vabank, ale to se jim vymstilo. Welliton běžel sám na brankáře domácích a neměl problém s tím, aby jej obehrál - 2:4 a konec zápasu.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Rubin Kazaň 0:1

07.08.2011 15:45

Góly: 72. Igor Lebeděnko

Nalčik opět ztratil. Tentokrát doma proti silnému Rubinu. Spartakovce tak dělí jen skóre od poslední Samary. Naopak Kazaň se zdá být před duelem s Lyonem v pohodě.

Utkání začalo očekávaně. Mírným tlakem Rubinu a úpornou obranou Spartakovců. Ti se dostali do šance až v 17. minutě, kdy po rohu pálil nad Siradze. Na druhé straně pálil Natcho, ale ani jeho pokus nebyl úspěšný. V 33. minutě mohlo být veselo. Siradze si ve vápně vyměnil míč s Leandrem, který na svého parťáka chtěl zpátky nacentrovat, ale trefil pouze ruku Romana Šaronova. Jasná žlutá karta a penalta. K té se postavil sám Leandro a poslal balon k levé tyči, jenže tam se také vrhnul gólman Ryžikov, který míč chytil! Do konce poločasu aktivitou hýřili spíše domácí, ale ovoce to nepřineslo, do kabin se šlo za stavu 0:0.

Hned po začátku poločasu zase úřadoval Leandro. Vystřelil zpoza vápna a míč letěl k pravé tyči po zemi, jenže při cestě jej tečoval Pilipčuk, takže míč letěl najednou do levé šibenice. Ryžikov si mohl oddechnout, střela jen těsně prolétla nad břevnem. Jelikož domácí neměli v koncovce štěstí nebo potřebnou kvalitu, tak se slavilo zákonitě na druhé straně. Konkrétně v 72. minutě. Lebeděnko uháněl s míčem k bráně, přihrál Natchovi, který mu obloučkem přihrál zpět do vápna, Igor si viditelně zpracoval balon paží a z otočky Fredriksona propálil. Pomezní musel celou akci vidět, ale nic nesignalizoval. Nalčik se snažil do konce utkání vyrovnat, ale na pozornou obranu si nepřišel. Utkání tak neprávem vyhrála Kazaň, jelikož byla horším týmem a dala gól, který neměl platit.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Krasnodar 0:2

07.08.2011 13:30

Góly: 13. Márcio Abreu, 48. Nikola Drinčić

V duelu dvou týmů ze středu tabulky se tak trochu překvapivě radoval hostující Krasnodar. Vyhrál na hřišti Permu 0:2.

Utkání načali aktivněji domácí. V 6. minutě zahrozil z přímého kopu Pejev, ale ze skrumáže nakonec nic nebylo. Avšak o 6 minut později udeřili nečekaně hosté. Milajjlovič udělal v obraně chybu a Movsisjan mu vzal míč a přihrál před vápno Marciovi a ten střelou k tyči překonal Chomutovského, nutno dodat, že brankář domácích měl na gólu svůj podíl.

V 25. minutě bylo před bránou domácích zase veselo. Movsisjan převzal balon a utíkal s ním k bráně a hezkou uličkou vyautoval hned 3 hráče Permu. Přihrávku převzal Tatarčuk, který si ale na vyběhnuvšího Chomutovského nepřišel. Do konce první půle toho již moc nepřihodilo, a tak se do kabin šlo za stavu 0:1.

Hráči byli možná ještě myslí v šatně a stav se opět měnil. V 48. minutě byl faulován Drinčič a sám se postavil k exekuci přímého kopu, vzdáleného zhruba 25 metrů od brány. Nikola vystřelil přímo na bránu a vysoký míč zapadl přímo pod břevno.

Domácí se po aktivním začátku dostali úplně mimo hru. Až v 78. minutě se do šance dostal Volkov, který z hranice pokutového území vystrašil Usminského, jeho přízemní střela prolétla jen těsně vedle tyče. Domácí i nadále pokračovali v obléhání svatyně Krasnodaru, avšak jejich snažení vyšlo naprázdno. Krasnodar se radoval z překvapivého, ale zaslouženého vítězství 0:2.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Dinamo Moskva 3:1

06.08.2011 19:00

Góly: 45. Sergej Davydov, 64. Sergej Davydov, 72. Michail Komkov - 59. Kevin Kurányi

Dinamo prohrálo v Krasnodaru s Kubani. Krasnodarský klub tak přerušil vítěznou sérii moskevského klubu, která čítala šest zápasů v řadě. Dva góly měl na svědomí Davydov, za nováčka v Premier Lize ještě skóroval Komkov.

Týmy začali v živém tempu. Už v první minutě Maximov málem vybojoval penaltu a v 5. minutě Kuranyi střílel nebezpečně hlavou. Vzápětí opět Kuranyi sklepl míč Voroninovi, jenže Ukrajinec minul. Hra měla dost rychlé tempo, ale postrádala nápad. Brzo se dinamovcům přestalo v útoku dařit. Snaha se ale bílomodrým upřít nedá.

Ke konci poločasu Dinamo opět nastartovalo. Pěkný průnik středem provedl Kuranyi, ovšem střílel přesně do náruče Budakova. Vzápětí střelu z dvaceti metrů vyslal Semšov. Balón ale letěl mimo. Zdálo se, že Dinamo úplně převzalo iniciativu. Jenže skórovala Kubaň. Navíc těsně před odchodem do šaten. Po dlouhém centru na Davydova balón nešikovně zastavil Fernandéz, takže kubanský útočník měl před sebou jen Šunina. Překonat ho neměl problém. br>
Po příchodu z šaten a odstartováni druhé půle hrubě chyboval Granat. Ten daroval balón Davydovu. Forvard si pak mohl připsat druhý gól. Avšak minul. A přece jen druhý gól si Davydov připsal. V 64. minutě utekl Granatovi a tvrdou ránou nedal Šuninovi šanci. Branka padla čtyři minuty poté, co Dinamo vyrovnalo. Skóroval Kuranyi.

Po inkasování druhého gólu se dinamovci začali pořádně snažit. Šanci měl Voronin, z otočky poslal sice krásnou, ale nepřesnou střelu. Z toho samého místa, ze kterého skóroval Kuranyi, pálil do tyče Semšov.

Petrescu poslal do hry Komkova a ten hned vstřelil gól. Sergej Silkin provedl dvojí střídání. Na trávník vyběhli Misimović a Kokorin. V 85. minutě Dinamo neproměnilo poslední šanci v zápase. Budakova nepřekonal z blízky Semšov.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - FK Rostov 0:1

06.08.2011 19:00

Góly: 82. Héctor Bracamonte

Rostov od konce května zvítězil poprvé, když porazil v Nižním Novgorodu Volgu. Úspěch v zápase, kde se žlutilo a vylučovalo, přinesl jižanům Bracamonte.

Volga měla dlouho převahu v prvním poločase, jenže nepřineslo to domácímu klubu takřka žádnou výhodu. Naopak Rostov předváděl nebezpečné výpady.

Zprvu Maxim Grigorjev nepřesně střílel po rozehráni standardní situace a pak mu velice zkušený Adamov přenechal právo vystřelit během protiútoku. Smůlou bylo, že i tentokrát Grigorjev minul. Tím nezářivějším a zároveň kuriózním momentem poločasu se stal útok Rostova, kdy si Kočiš s Adamovem překáželi a tak ani jeden nevystřelil do prázdné branky.

Po přestávce se trenér domácích snažil zlepšit útok a poslal do hry Chodžavu a pak i Adžindžala. Kolem 60. minuty vyběhl na hřiště ázerbájdžánský útočník Cavadov. Na to Balachnin odpověděl posláním na trávník svých nováčků, Bracamonteho a Élsona.

Druhý poločas vypadal zajímavěji. Oba týmy přitvrdily. Dohromady dokázali hráči nastřádat devět žlutých karet. Hosté dokonce dohrávali v devíti. Rostovský obránce Boussaidi hrál nečistě proti Cavadovi a byl hned poslán Sergejem Lapočkinem ze hřiště. Ke konci zápasu si druhou žlutou kartu vykoledoval Gaţcan.

Zápas rozhodla zkušenost a mistrovství Bracamonteho. Argentinec zpočátku zkoušel pozornost Abajeva a seřizoval si mušku. Při rozehráni jednoho z rohů si pohlídal odražený balón a poslal jej pod břevno. Volga nehledě na hráčskou převahu, nedokázala odpovědět ani jedním útokem.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Zenit Petrohrad 0:2

06.08.2011 16:45

Góly: 54. Aleksandr Keržakov, 55. Alexandr Aňukov

Zenit knockoutoval CSKA, když vstřelil dva góly během jedné minuty ve druhém poločase. Pitěrský klub zkrátil náskok CSKA na dva body a porazil hlavního konkurenta v boji o titul.

Zenit začal zápas bez náboje. Proto první šanci měli domácí. Vágner poslal pas na Dzagojeva, kterého na poslední chvíli předběhl Lombaerts. Pak střílel sám Brazilec, ovšem velice nepřesně. Zenit odpověděl střelou mimo bránu. Danny pak bránu trefil, avšak zároveň i Akinfejeva, který v ní stál připravený. Na hřišti probíhal strategický boj. Nikdo nechtěl ustoupit, vytvořit byť jedinou šanci u brány soupeře bylo dost složité. Postupně se Zenitu začalo dařit, chyběl poslední krůček. Největší příležitost měl v 27. minutě Danny, který bil zblízka po centru Keržakova. Trefil však Ignaševiče.

CSKA ke konci poločasu mělo jen šanci vytvořenou Vágnerem, který zastavil míč v pokutovém území. Jenže svou šanci propásl. Po změně stran střílel po pěkné akci Honda pouze do Dannyho. Na druhé straně rozběhnuvšího se Keržakova předběhl Akinfejev a sebral dotírajícímu útočníkovi míč takřka z kopaček.

A přece se Keržakov trefil. Odiah, který byl celý zápas utopený na pravé straně obrany, dovolil Criscitovi odcentrovat do středu šestnáctky. Tam zenitovský forvard předběhl Ignaševiče a krásnou nechytatelnou střelou překonal Akinfejeva. Než se stačili Armějci vzpamatovat, prohrávali 2:0. Tentokrát chybovala levá strana moskevské obrany. Danny poslal pas na absolutně nehlídaného Aňukova. Ten následně neměl sebemenší problém při překonávaní armějského kapitána.

Dva góly během minuty zničily CSKA. Leonid Slucky, který, jak se zdálo, nechápal, co se stalo, pustil na hřiště čerstvě uzdraveného Tošiće namísto Dzagojeva. A to i přesto, že o minutu dřív Alan měl šanci skórovat hlavou. Spalletti odpověděl vystřídáním Širokova, který se objevil na hřišti po několika měsících. Nakonec se v poslední půlhodině CSKA bezúspěšně snažilo útočit na bránu Malafejeva. Neměli však ani jednu šanci. Nejsledovanější zápas nejen 19. kola tak skončil vítězstvím Zenitu 2:0.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Tom Tomsk 2:0

06.08.2011 16:45

Góly: 17. Aleksandr Prudnikov, 83. Machač Gadžijev

Anži dokázala doma porazit Tom. Do střelecké listiny se zapsali Alexandr Prudnikov a Machača Gadžijev. Před zápasem byl dagestánskému publiku představena nová posila, Jurij Žirkov.

První příležitost v zápase si vytvořil Baženov. Fotbalista se dostal do šestnáctky z pravé strany a vnější stranou nohy poslal míč do vzdálenějšího rohu. Střela však letěla těsně vedle tyče. Tom začala aktivně, hosté si vytvořili několik standardek. Ale skórovalo Anži. Bussufa poslal z hloubě pole perfektní pas na Prudnikova, ten utekl obráncům a překonal bezmocného Pesjakova. Celkově byl Prudnikov velice aktivní.

Anži dovolovala soupeři hrát, jenže Tom toho nedokázala využit. Podržel i brankář Revišvili. Ke konci poločasu vyrazil nebezpečnou střelu Golyševa z hranice pokutového území.

V druhé půli Anži přenechalo Tomi území a hrálo na protiútoky. Jenže územní převaha byla Tomi k ničemu. Nebezpečné akce z kopaček hostů skoro nevznikaly. Jednou Smirnov zareagoval na pas Baľajkina ze standardní situace, jenže míč letěl nad břevnem. Ještě v jedné situaci Angbwa ve svém pokutovém území shodil Charitonova. Jenže Bezborodov penaltu neodpískal. Ve středu poločasu opustil hřiště Dzsudzsak. Tom poslala do hry Bojarinceva. Jenže nic zajímavého nováček v zápase nepředvedl.

Jasnou tečku za zápasem udělal v třiaosmdesáté minutě Gadžijev. Do té doby docela neviditelný fotbalista se dobře zorientoval při dorážce a poslal balón mezi obránci. Trenér a fotbalisté Tomi najednou zesmutněli. Zbývající desetiminutovka se tak stala jen formalitou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva19125236:1441
2.Zenit Petrohrad19116230:1239
3.Dinamo Moskva19105430:2135
4.Rubin Kazaň1996425:1633
5.Anži Machačkala1996422:1433
6.Spartak Moskva1994624:2231
7.Lokomotiv Moskva1985631:2229
8.Kubaň Krasnodar1984722:1928
9.FK Krasnodar1968523:2426
10.Těrek Groznyj1964916:2222
11.Amkar Perm1955913:2620
12.Tom Tomsk1947818:3019
13.Volga Nižnij Novgorod19511317:2416
14.FK Rostov19441120:3316
15.Spartak Nalčik19271015:2613
16.Křídla Sovětů Samara19271010:2713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dzsudzsák nastoupil od začáku, ale z mě nepochopitelných důvodu ho Gadžiev vystřídal v 60té minutě...

Reagovat
smazaný uživatel

do háje, už jen 2 body ::frown: :

ale je pravda, že obrana Zenitu nedala armějcům nejmenší šanci

Sluckij ať něco rychle vymyslí, než bude pozdě - ztratit za 2 kola náskok 5 bodů není dobré

Reagovat
FuckT

hmm takze Criscito Hubocana nevytlacil zo zodtavy ? cool, nesledujem moc Rusku ligu, ale zatial to vyzera, ze trener ma Hubocana bud rad, alebo zasluzi hravat pravidelne za Zenit Petrohrad, co by bolo dost dobre pre SR

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to pomerne prekvapivy, ze Hubocan zustal v sestave a nastoupil jako levej defenzivni zaloznik. Je dost mozny, ze je to hlavne kvuli ofenzivni nature Criscita a Hubocan bude mit za ukol z pozice levyho DM branit levou stranu obrany v pripadech kdy Criscito bude utocit. Dneska hrali oba vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

Hubočan hrál parádně, prakticky "vymazal" Vagnera Lova a Criscito, na to že to byl jeho první zápas, taky rozhodně nezklamal. Celá hra Petrohradu byla skvělá, pokud budou takto pokračovat, už moc se těším na jejich zápasy v LM. U CSKA si myslím, že jde o chvilkový pokles formy a brzy začnou zase vyhrávat, každopádně je dobře, že bude vyrovnanější boj o titul, rozhodně bych tam ještě zařadil Dinamo, které podle řady expertů hraje letos nejlepší fotbal v Rusku a bohužel asi i Machačkalu.

Reagovat
kubys

Já z toho Rostova seru

Reagovat
stas87

kolko uz? 8?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska dvojitej zásah . Co je to koučuje za hovado

Reagovat
smazaný uživatel

Akinfejev stagnuje, nemam z neho dobry pocit.

Reagovat
Arbiter

Nestagnuje, ty góly byly nechytatelné...

Reagovat
smazaný uživatel

už sem se lekl, že za Krasnodar hraje ten Abreu z Uruguaye.

Reagovat
stas87

to je tusim sebastian

Reagovat
smazaný uživatel

tak já původně vyděl to příjmení, nebylo tam křestní jméno.

Reagovat
stas87

videl v pohode,mna to tiez napadlo dnes o 18:00 derby,budes pozerat?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš Andělé proti ŠK Slovan zkurvená Bratislava? Jistěže. FCB+FCST, priateľstvo navždy !

Reagovat
Shevchenko

90+9?

Reagovat
stas87

tusim 2 cervene a penalta,mozno nejake zranenie aj tam bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Se divim ze Spartak odjel z Groznyho zivej, kdyz dali vyhrali golama v paty a devaty nastaveny minute - ceceni je tam museli roztrhat

Reagovat
smazaný uživatel

FK Krasnodar slaví výhru nad Perme, ty Machačkalo

Reagovat
kubys

A že by to znamenalo, že Slaví výhru i FK Krasnodar i Anži... Chtělo by to přemýšlet, než něco napíšeš...

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož káder Spartaka Trnavy a Křídel Sovětu je na stejné kvalitativní úrovni, je v EL solidní šance uhrát v Moskvě remizi. Ale hezčí by bylo třeba 2: 2 místo bezbrankové plychty.

Reagovat
Arbiter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele