Ruská Premier liga - preview 19. kola

06.08.2011, 08:49, aktualizováno 07.08.2011, 09:19
Previews
Rubin Kazaň chce napravit nepříjemnou domácí prohru s Machačkalou, příležitost bude mít v Nalčiku. Spartak Moskva bude potvrzovat příslušnost k první osmičce v Grozném, Lokomotiv hostí Samaru a Amkar změří síly s Krasnodarem.
Amkar Perm - FK Krasnodar  (neděle 13:30)
Amkar Perm přivítá v 19. kole Premier Ligy FK Krasnodar. Perm se pokusí poprvé v historii vzájemných soubojů obrat krasnodarský tým o body, na jaře s ním vypadl v ruském poháru, následně ve 4. kole prohrál 0:1.

Perm před utkáním proti Krasnodaru přidal na soupisku nové posily - Marka Blažiće, Sergeje Geraščenkova a Michaila Oparina. Kádr v letním přestupovém období posílil i Krasnodar, záložník Vitórie Guimaraes Rui Miguel. Dalšími posilami jižanů jsou Otar Marcvaladze z Volgy a Oleg Samsonov z Křídel.

Jedenáctý Amkar má na marodce pouze brankáře Narubina. Hosté nastoupí bez diskvalifikovaných Martynoviče a Šipicina. Zraněný je Pikuščak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Rubin Kazaň  (neděle 15:45)
Pátý Rubin Kazaň bude napravovat výbuch proti Machačkale na hřišti patnáctého Spartaku Nalčik.

Kavkazský Spartak nastoupí s novými posilami, proti Kazani už můžou nastoupit Gudža Ruchaia i Semjon Fomin. Nenastoupí naopak kvůli zranění duo Jovanović a Berchamov.

Hostující Rubin oslavil postup do 4. předkola Ligy mistrů nad Dynamem Kyjev. O Ligu mistrů se utká s francouzským Olympiquem Lyon. Mezitím si ale svěřenci trenéra Berdyjeva neodpustili výsledkový debakl, když podlehli Anži na domácím hřišti vysoko 0:3 a propadli se na páté místo v tabulce.

Před utkáním proti Nalčiku sčítá Kazaň rozsáhlou marodku. Karetní trest nepustí do zápasu Ansaldiho, zranění zase Arlauskise, Bystrova, Carlose Eduarda, Kuzmina, Rjazanceva a Navase.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Spartak Moskva  (neděle 17:15)
Zlepšující se Těrek Groznyj bude potvrzovat vítězství v Tomsku proti Spartaku Moskva. Za bodovým ziskem ho bude hnát naplněná Ahmat Arena, nikdo si nebude chtít nechat ujít utkání proti věhlasnému moskevskému soupeři.

Speciální utkání bude hrát Čech Martin Jiránek, ten bude v dresu Těreku debutovat proti svému bývalému zaměstnavateli. Fanoušci Těreku budou hodně zvědaví i na 30letého Brazilce Ewertona, útočníka se zkušenostmi z top lig.

Spartak v létě posílili Demy de Zeeuw z Ajaxu a Emmanuel Emenike z Fenerbahce. Červenobílí jsou na neuspokojivém osmém místě a budou se snažit situaci co nejrychleji napravit. Těreku budou v zápase chybět diskvalifikovaný Omeljančuk a marodi Mguni, Essame a Jatčenko. Spartak je bez hříšníka Rodrigueze, zranění trápí Bryzgalova, McGeadyho, Paršivljuka a Šešukova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Křídla Sovětů Samara  (neděle 18:00)
Lokomotiv chytl pod portugalským koučem Couceirem druhý dech a drtí jednoho soupeře za druhým. Odnesou to v 19. kole i poslední Křídla Sovětů Samara?

S novými posilami vyběhne Loko na domácí stadion proti Samaře. Připraveni nastoupit jsou Da Costa, Obinna, Zapater a Caicedo. Lokomotiv po letní pauze vyřadil v osmifinále ruského poháru Krasnojar a v lize porazil Amkar a Rostov s celkovým skóre 7:0.

Křídla nepoznala chuť vítězství 6 kol v řadě. Blízko byla v minulém kole, ale nakonec v závěru od Permu inkasovala a jen remizovala 1:1. Tým kouče Kobeleva navíc přišel o jedničku v brance Mboliho, který odchází na hostování do CSKA Sofie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.26 - 5.50 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 16:45)
Devatenácté kolo ruské nejvyšší soutěže odstartuje ve velkém stylu. První zápas totiž obstarají dva největší favorité na titul. V Chimkách přivítá moskevské CSKA Zenit Petrohrad.

V jarní části střet těchto dvou klubů skončil skandálem. Petrohrad byl potrestán za to, že nenapsal na soupisku jediného domácího mladého hráče. Zápas tak skončil 3:0 pro CSKA. Nyní svěřenci Luciana Spallettiho musí svého hlavního soupeře o titul porazit, jinak se CSKA odtrhne od ostatních týmu a bude mít solidní bodový náskok.

Vedení CSKA se přes oficiální web klubu obrátilo k fanouškům s prosbou, aby se na zápas dostavili předčasně. Před zápasem dvou nejvážnějších kandidátů na titul se totiž očekává obrovský nával.

Útočník Armějců Seydou Doumbia, který byl vystřídán během zápasu s Krasnodarem v 18. kole ruské Premier Ligy a Zoran Tošić, jenž zápas tohoto kola vynechal, se vyjádřili k následujícímu zápasu proti úřadujícímu mistrovi. Jak informuje Bobsoccer, nemá Doumbia žádné problémy a Tošić se v úterý připojil ke společnému tréninku. Kvůli zranění vynechají střetnutí 19. kola Georgij Ščennikov, Mark Gonzáles a Tomáš Necid. Obránce Kirill Nababkin nenastoupí kvůli diskvalifikaci.

Hlavní trenér Zenitu Luciano Spalletti si myslí, že se Armějci budou snažit zvítězit, Zenit si ale do Moskvy jede taktéž pro tři body. "Musíme diktovat hru. Máme pro to vše potřebné, abychom zápas vyhráli," řekl Spalletti. Soustředění podle slov trenéra bude hrát hlavní roli. Na otázku, zda do zápasu zasáhne i nováček Zenitu, obránce Domenico Criscito, manažér petrohradského týmu odpověděl: "Ano, může hrát."

Hlavní trenér zároveň nevyloučil možnost, že do zápasu nastoupí i Roman Širokov. "Roman trénoval společně s ostatními, proto jsem v této otázce optimistický. Jestli nepřijde zhoršení, bude moct hrát proti Armějcům," řekl italský trenér Sovětskému sportu. "Stav Lukoviće musíme ještě pozorovat," doplnil Ital.

Šlágr kola odstartuje o tří čtvrtě na sedm moskevského času.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Tom Tomsk  (sobota 16:45)
V hlavním městě Dagestánu se odehraje jeden ze čtyř zápasů sobotní části ruské Premier Ligy. Anži Machačkala přivítá Tom.

Kolem Anži pokračují se záviděníhodnou pravidelnosti objevovat zprávy o přestupu toho či onoho fotbalisty do Anži. Poslední akvizici má být hráč Chelsea, Jurij Žirkov. Ovšem žádné zprávy nebyly oficiálně potvrzeny ani jednou stranou. Podle Life Sports už fotbalista dorazil na základnu klubu v podmoskevském Kratově a ráno prý podepsal kontrakt. Cena, kterou podle webu zaplatí dagestánský klub za ruského hráče, má být 15 miliónů euro a plat by měl mít fotbalista 5,5 milionů euro ročně.

Anži taktéž plánuje přivést záložníka Anatolije Timoščuka z Bayernu. Jak tvrdí Sovětský sport, dvaatřicetiletý fotbalista obdržel novou nabídku na přestup do Machačkaly.

Dva fotbalisté Anži, záložník Jucilei a útočník Diego Tardelli, se opět vrátili ke společnému tréninku. Podle informací oficiálního webu machačkalského týmu se oba Brazilci připravují s týmem na zápas 19. kola s Tomi.

Ve středu KDK RFS vynesl rozsudek o deset dní staré události, kdy v 17. kole Premier Ligy v zápase mezi Zenite a Anži, který se odehrál 24. července na machačkalském stadiónu Dinamo, fanoušci dělali nepořádek. Jestli se během následujících tři měsíců stane něco podobného, bude muset Anži odehrát dva domácí zápasy na neutrální půdě. Navíc bude muset machačkalský klub zaplatit pokutu 500 tisíc rublů.

Záložník Denic Bojarincev poté, co opustil Žemčužinu Soči jako volný hráč, podepsal v úterý kontrakt s Tomi. Informuje o tom tiskové oddělení klubu. Dohoda má délku trvání jeden rok s možnosti prodloužit o další rok. "Moc rád se vracím do Premier Ligy," prohlásil Bojarincev."Moc děkují vedeni Tomi za jejích zájem. Co se týče Žemčužiny, chci, aby se jim dařilo."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Dinamo Moskva  (sobota 19:00)
V rámci sobotní části 19. kola ruské nejvyšší soutěže proti sobě nastoupí Kubaň a Dinamo.

Devětadvacetiletý obránce Monaka z Pobřeží slonoviny, Igor Lolo, v nejbližší době podepíše kontrakt s Kubani. "Dlouho jsem se rozhodoval, než jsem se rozhodl opustit Monako," cituje Lola France Football. "Nyní už jsem si vybral, podepíšu kontrakt s krasnodarskou Kubani. Měl jsem nabídky z Toulouse a PAOKu, ale byl jsem ohromen infrastrukturou ruského klubu a zamiloval se do týmu."

Dinamo se dobře rozjelo. Svěřenci Sergeje Silkina dokázali zvítězit v šesti zápasech za sebou, včetně pohárového zápasu. Přitom dinamovci předvedli skvělou hru jak v obraně, tak v útoku. Skóre 18:1 z těchto šesti zápasů mluví za vše.

Záložník soligorského Šachťoru a reprezentant Běloruska Pavel Sitko se vypravil na lékařskou prohlídku. Jak informuje tiskové oddělení bílomodrého klubu, moskvané projevili zájem o tohoto fotbalistu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Volga Nižnij Novgorod - FK Rostov  (sobota 19:00)
V 19. kole ruské nejvyšší soutěže, konkrétně v její sobotní části, odehrají svůj duel Volga a Rostov.

V rámci přípravy k zápasu s FK Rostov nižněgorodská Volga provedla přípravný zápas se svým mládežnickým výběrem. V tomto zápase trenér bílomodrých měl příležitost kouknout se na velkou skupinu nováčků. Informuje o tom tiskové oddělení klubu. Konkrétně byli vyzkoušeni Andrej Eščenko, Dani Bondarv, Zurabi Arziani, Jánoš Sekeli, Vagif Džavadov a Nikita Maľarov. Poslední hráč se vyznamenál gólem.

Novými hráči Volgy se stali třiadvacetiletý gruzínský záložník Zubati Arziani a sedmadvacetiletý obránce Andrej Ješčenko. Na přestupovou listinu byli zapsáni tři hráči: obránce Miklós Gaál, záložník Alexandr Šulenin a útočník Petar Elić.

Ve čtvrtek podepsal Rostov kontrakty s pěti novými hráči. Těmi nejvýznamnějšími posilami se stali bývalý útočník Moskvy a Těreku, třiatřicetiletý Ector Brakamonte a 32 let starý chorvatský brankář Pletikosa. Argentinec podepsal smlouvu na jeden rok a Chorvat na dva. Svůj podpis pod kontrakt přidali čtyřiadvacetiletý estonský obránce Dmitrij Kruglov, rumunský záložník Košić a útočník řeckého původu Michal Papadopulos, který opouští Žemčužinu Soči.

"To není všechno," ubezpečil generální ředitel Rostova Jurij Belousov v interview pro Sport-express. "Moc chceme seriózně posílit. Naším úkolem jsou dva kvalitní fotbalisté." V Rostovu trénuje brazilský záložník Elson, u kterého není vyloučeno, že také přestoupí do donského klubu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva18125136:1241
2.Zenit Petrohrad18106228:1236
3.Dinamo Moskva18105329:1835
4.Rubin Kazaň1886424:1630
5.Anži Machačkala1886420:1430
6.Lokomotiv Moskva1884631:2228
7.Spartak Moskva1884620:2028
8.Kubaň Krasnodar1874719:1825
9.FK Krasnodar1858521:2423
10.Těrek Groznyj1864814:1822
11.Amkar Perm1855813:2420
12.Tom Tomsk1847718:2819
13.Volga Nižnij Novgorod18511217:2316
14.Spartak Nalčik1827915:2513
15.FK Rostov18341119:3313
16.Křídla Sovětů Samara18261010:2712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I když jsou Chimki "domácím" stadionem pro CSKA, taky mohli udělat výjimku a dát to na Lužniky. Byla by jistota takřka plného domů a s výbornou atmosférou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel nebyla - fanousci CSKA krome derby se Spartakem Luzniki nezaplnej. Chimki jsou pro ty jejich navstevy tak akorat i proti Zenitu. Ikdyz je to teda bida

Reagovat
smazaný uživatel

Nj., je to škoda. Někde jsem četl, že se na tento zápas chystá až 18 tisíc fanoušků Zenitu ale to mi připadá jako blbost, když čtu, že Chimki mají kapacitu 18 636..

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon by byla lepsi atmosfera, kdyby celej stadion zaplnil Zenit

Tipuju, ze se na CSKA z Petrohradu vyda tak 6 tisic lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

a 636 míst by připadlo VIPkařům... :)

Reagovat
Robbie

bude už za Anču Mačkalá hrát Dszuszak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně né.

Očekávaná sestava Machačkaly: Revishvili - Angbwa, Tagirbekov, Joao Carlos, Agalarov - Akhmedov, Roberto Carlos, Bussufa - Lakhiyalov, Holenda, Prudnikov

Proč nehraje a taky proč nehrajou třeba Brazilci Jucilei a Tardelli, to opravdu nevím

Reagovat
Arbiter

Cetls aspon to preview?

Reagovat
smazaný uživatel

on to někdy a někdo čte? :)

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by tu potom ale nepadaly blbý dotazy, takže ne každej

Reagovat
fantomas

Řikals "někdy někdo", což zní, jako kdyby to neměl číst nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si někdy diskuze, uvidíš, že drtivá většina lidí tyhle souhrny apod. nečte a pak se ptají blbě v diskuzích.

Reagovat
Arbiter

Kdyz ja pisu prevko,tak si jej po sobe prectu,takze minimalne jeden clovek to cte

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznávám se, že jsem předtím četl jen preview CSKA-Zenit a Kubaň-Dinamo, vždy čtu, pokud není hodně času, jen o zápasech, které mě víc zajímají. Jak je to tedy zatím s tou Maďarskou posilou z PSV? Mezi zraněnými hráči uveden není...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas CSKA - Petrohrad by mohl být vrcholem podzimní části ligy

Reagovat
smazaný uživatel

"Hlavní trenér Zenitu Luciano Spalletti si myslí, že se Armějci budou snažit zvítězit" - co je to za vetu?

Reagovat
Arbiter

Co presne se ti na ni nelibi?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo kdy vyhrat nechce?

Reagovat
Arbiter

Muzou hrat na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA Moskva si v dosavadním průběhu ruské ligy vypracoval pětibodový, který dnes může ještě zvýšit.

opravte si to hosi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele