Ruská Premier liga - souhrn 16. kola

26.06.2011, 14:23, aktualizováno 26.06.2011, 20:55
Komentáře a souhrny
CSKA vyhrálo v Permi a pojistilo si první místo v tabulce, jelikož Zenit jenom remizoval s Těrekem. Taktéž jen bod uhrála Machačkala, ještě hůře dopadla Kazaň, která doma nestačila na Kubaň. Volga vyhrála v Tomsku, Nalčik uspěl v Samaře, Dinamo rozdrtilo Lokomotiv a Spartak zdolal Rostov...

Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 4:1

26.06.2011 19:00

Góly: 10. Kevin Kurányi, 25. Kevin Kurányi, 37. Igor Semšov, 80. Andrij Voronin - 67. Dmitrij Loskov

Dvě branky Kuranyiho a tři asistence Voronina pomohly Dinamu k vítězství 4:1 v derby proti Lokomotivu. Bělomodří mají fazónu jako hrom a posunuli se na třetí místo v tabulce.

Hostujícímu Lokomotivu vyšly úvodní minuty utkání, ale Dinamo z první šance otevřelo skóre. Pas Voronina našel Kuranyiho, Němec vyhrál souboj s Burlakem a pohotově rozvlnil síť na vzdálenější tyči - 1:0. Ve 25. minutě spolupráce bývalých bundesligových hráčů přinesla druhou branku. Voronin vysunul Kuranyiho přesným pasem, útočník Dinama byl opět důraznější než hostující obrana a poslal míč za brankovou čáru -2:0.

Přesně o minutu později bylo Dinamo o deseti. Koronin udeřil Šiškina a šel pod sprchy. Hosté přidali na aktivitě, ale více než držet míč nedokázali. Naopak v 37. minutě Dinamo z rychlého protiútoku udeřilo potřetí. Opět v tom měl prsty Voronin. Ukrajinec typickou uličkou vysunul do nájezdu Semšova a záložník Dinama nepohrdl - 3:0.

Poločasová pauza přišla Lokomotivu vhod. Místo Ignatjeva se objevil na hřišti Gatagov. Nový muž na hřišti mohl ihned skórovat, ale o milimetry minul vzdálenější tyč. Lokomotiv měl i další šance, při Dinamu stáli všichni svatí. V 67. minutě ale gólman Šunin přeci jenom kapituloval. Skvělý přímý kop veterána Loskova se odrazil od břevna do branky Dinama - 3:1. V té době už oba týmy hrály v deseti, obránce Loko Ďurica dostal druhou žlutou kartu za faul na Kuranyiho.

Poslední slovo mělo Dinamo. V 79. minutě hráč zápasu Voronin využil zaváhání obránce Burlaka a sám před Guilhermem se nemýlil - 4:1. Dinamo pod trenérem Silkinem září a posunulo se na třetí místo. Lokomotiv pravděpodobně bude řešit výsledkové nezdary výměnou trenéra.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Rostov 3:2

26.06.2011 19:00

Góly: 54. Welliton, 57. Artem Kuleša (vl.), 81. Dmitrij Kombarov - 62. Roman Adamov, 67. Alexandru Gaţcan

Moskevský Spartak hrál pořádně na nervy domácím fanouškům, když si nechal od Rostova inkasovat dvě branky. Nakonec ale Spartakovci dovedli zápas do vítězného konce a díky brance Dmitrije Kombarova vyhráli 3:2.

V prvním poločase Spartak dominoval, ale koncovka mužstva byla velmi neplodná. Ananidze po spolupráci s Wellitonem v gólovce selhal. Nebezpečně pak stříleli D.Kombarov s Šešukovem. Nepřesnou střelu vyslal i Kirill Kombarov. Rostov hrozil sporadicky. V prvním poločase ani jeden tým nevyprodukoval žádnou přímou střelu na branku.

Po změně stran vyslal na hřiště Dzjubu a Spartak začal hrát více po křídlech. Vyplatilo se. Po jedné křídelní akci otevřel v 54. minutě skóre Brazilec Welliton. O tři minuty později Spartak vedl 2:0, střelu Ananidzeho si srazil do vlastní sítě mladík Kuleša.

Zdálo se, že Spartak dovede utkání s přehledem do vítězného konce, ale chyba lávky. Adamov v 62. minutě snížil na 1:2. Aby toho nebylo málo, vyrovnal na 2:2 v 66. minutě Gackan.

Spartak se opět vrhl do útoku, ale síť ne a ne rozvlnit. Až v 81. minutě se to povedlo Dmitriji Kombarovovi, který po centru Ariho přeskočil obránce a hlavou zařídil Spartaku vítězství. V závěru zápasu byly šance na obou stranách, ale stav 3:2 pro Spartak se neměnil.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Anži Machačkala 2:2

26.06.2011 19:00

Góly: 62. Márcio Abreu, 65. Andrej Michejev - 38. Aleksej Ivanov, 79. Benoît Angbwa

V utkání mezi Krasnodarem a Anži sahaly po vítězství oba týmy, nakonec ale utkání 16. kola Premier Ligy skončilo remízou 2:2.

V prvním poločase měli navrch domácí hráči. Obranu Machačkaly zlobil především Armén Movsisjan. Blízko gólu byl Erochin, ale z úhlu napálil tyč. Hostující Anži útočila minimálně, ale v 37. minutě se dostala do vedení 1:0. Střílenou přihrávku Prudnikova si zpracoval Němov a poslal míč do levého rohu branky branky Krasnodaru.

Krasnodar vyrovnal po změně stran, konkrétně v 61. minutě. Dalekonosná střela Abreua za pomocí odskoku rozvlnila síť. V 66. minutě bylo v Krasnodaru veselo, střídající Michajev z dorážky poslal domácí mužstvo do vedení 2:1. Hráči Anži si však nechtěli před dovolenou zkazit náladu a nakonec se v 78. minutě dočkali vyrovnání. Roberto Carlos zakroutil míč do pokutového území Krasnodaru a Angbwa hlavou překonal gólmana Gorodova.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Těrek Groznyj 0:0

26.06.2011 16:45

Góly: -

Bezbranková remíza se zrodila v utkání mezi Zenitem Petrohrad a Těrekem Groznyj. Hráči Zenitu si mohou stěžovat na špatnou koncovku, Těrek v nedělním utkání navíc bránil velmi zodpovědně. Pod novým trenérem Bajtijevem se čečenskému mužstvu začíná dařit.

První útok Zenitu volal po gólu. Tvůrce hry Danny střelou z hranice šestnáctky orazítkoval břevno. Odpověď Těreku na sebe nenechala dlouho čekat, po centru Georgijeva chyboval při vybíhání gólman Malafejev, obránci Petrohradu ale dokázali jeho chybu uhasit. Zenit měl častěji míč pod kontrolou, ale v útoku narážel na pevnou obranu Těreku. Další velkou šanci Zenitu měl Lazović, ale vybíhající Džanajev míč stihl odkopnout do bezpečí.

Po změně stran se z rychlého protiútoku mohl vyznamenat Portugalec Danny, ale z výborné pozice zakončoval nepřesvědčivě. V další šanci domácího Zenitu Keržakov postupoval ze strany do pokutového území a zkoušel obstřelit Džanajeva, gólman Těreku ale konečky prstů šanci zlikvidoval. Hostující Těrek bránil výborně a další šance ofenzivním hvězdám Zenitu nepovolil. Naopak stadion Petrovskij málem umlčela střela Mauricia, bdělý Malafejev ale střelu mířící pod břevno vytáhl na roh. V závěru zápasu měl dvě dobré šance útočník Petrohradu Keržakov, ale nebylo mu přáno.

Těrek potvrdil vzrůstající formu a veze si z Petrohradu bod za remízu 0:0. Neúspěšného kouče Ruuda Gullita zatím Bajtijev skvěle nahrazuje.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik 0:2

26.06.2011 16:45

Góly: 26. Adnan Zahirović, 43. Arsen Gošokov

Spartak Nalčik vyhrál venku nad Křídly Sovětů. Nalčik tak zároveň přetrhl svou čtrnáctízápasovou nevýherní sérii a opustil poslední místo turnajové tabulky. Vystřídal ho právě dnešní soupeř Spartaku.

Už v prvním poločase samarského souboje spartakovci dali najevo, že si přijeli pro tři body. Nalčané docela jistě útočili, občas měli teritoriální převahu. Zároveň demonstrovali spolehlivou hru v obraně.

V důsledku toho si svěřenci Tašujeva už do přestávky zajistili velice komfortní náskok. Uprostřed poločasu otevřel skóre Adan Zachirovič a ke konci první půle si přidal zářez na pomyslnou pažbu Arsen Goroškov. Dokázal totiž proměnit svou šanci, když šel sám na brankaře. První gól Samařané inkasovali hlavně kvůli hrubé chybě brankaře Křídel Paisa Mboli.

Křídla v první půli předváděli docela pomalý fotbal s velkým množstvím chyb v nahrávkách. Přesto měla šanci na gól. A i když pouze jednu, byla to šance stoprocentní. Dárek Samařanům přichystal osud v čtyřicáté minutě hry, ovšem Jurij Kirillov jim pohrdl. Perfektně obehrál obránce na hranici pokutového území, jenže střela stála za starou belu.

Domácí začali aktivně druhou půli, všichni hráči se rvali dopředu. Bohužel obrana hostů nápor Samařanů vydržela. Fredrikson si však zachytal. Skvělou šanci na snížení stavu měl Pečnik, balón ovšem poslal přímo do brankáře. Blíž k polovině druhého poločasu se útočné snažení domácích poněkud zmírnilo. A tak finální hvizd rozhodčího potvrdil jasnou výhru Spartaku.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Kubaň Krasnodar 0:2

26.06.2011 16:45

Góly: 53. Zelăo, 70. Gheorghe Bucur

Kubaň dokázala porazit Rubin a přetrhnout tak deset zápasů trvající bezproherní sérii Kazaně. Svěřenci Dana Petrescu zároveň po třech porážkách získali nějaké body.

Hra začala vystrašením soupeře, Němov se snažil střílet přes sebe, trefil však hlavu Armaši. Kazanci dobře útočili ve snaze poslat Medveděva do zakončení. Ten však pořád prohrával souboj s obránci a spoléhal na odpískání penalty. Kubanci postupně převzali otěže hry a stali se opravdovými vládci na hřišti.

Hra byla v docela živém tempu, chyběly ovšem nebezpečné situace. Nakonec v pětadvacáté minutě bylo docela horko u brány domácích, když se Kulik snažil poslat míč do sítě po teči Medveděva. Ryžikov však dokázal míč vyrazit. Kazanský gólman pak deset minut nato vyběhl na výlet z brány, jako by chtěl útočit. A málem se mu to vymstilo. U rohového praporku ho okradl o balón Bukur, zastavit ho musel za cenu žluté karty.

V sedmadvacáté minutě se musel předvést Budakov, když po centru Bystrova zakončoval Bocchetti. Poslední slovo v prvním poločase měli přece je hosté. Traoré však poslal balón z deseti metrů od brány nad svatyni Ryžikova.

Začátkem druhé půle přišel první gól zápasu. Hosté z Krasnodaru dokázali vstřelit branku po třech stech minutách. Po rozehrání rohu nejvýš vyskočil Zelao a poslal míč do brány. Ryžikov si na míč sáhl, ale zachránit svůj tým už nedokázal. Vyrovnat mohli Kazanci hned v následujícím útoku, Budakov však na rozdíl od svého kolegy míč vyrazil.

Kubanci s radosti přijali roli týmu, který spoléhá na protiútoky. Jednu z příležitostí musel hasit na poslední chvíli Navas. Nedovolil totiž Traorému pořádně vystřelit. Domácí se docela zlobili na Jegorova, který mohl odpískat pokutový kop v jejích prospěch. Medveděv poslal míč kolem Zelaa a balón trefil ruku Brazilce.

V 70. minutě se Berdyjev rozhodl k Medveděvu přidat mladého Moldavana Antoňuka, ale mladík se ani nestačil ohřát na hřišti, jak Kubaň zvýšila své skóre. Bukur, žongluje v šestnáctce soupeře, obehrál dva obránce a přesně vystřelil pod břevno. V podstatě to znamenalo konec zápasu. Rubinu se v tomto zápase absolutně nic nedařilo. Kubaň tak porazila Rubin 2:0.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - CSKA Moskva 0:2

26.06.2011 14:30

Góly: 8. Seydou Doumbia, 84. Seydou Doumbia

CSKA zvítězilo popáté za sebou v ruské Premier Lize, když dokázalo porazit Amkar Perm. V druhém zápase za sebou skóroval Seidu Doumbia, který devíti góly dohnal nejlepšího kanonýra ligy Danka Lazoviće.

Taktika CSKA přinutila domácí tým převzít iniciativu a hned při prvním protiútoku tento způsob hry přinesl Armějcům ovoce. Zatímco Amkar těžce vymýšlel, jak provést útok, CSKA během pár pasů přeběhlo celé hřiště a Honda poslal na výlet Doumbiu. Útočník utekl dvěma obráncům a tvrdou střelou nedal šanci Chomutovskemu. Neprůstřelnost domácích v Permi tak skončila a hra pokračovala na polovině hostů.

Mimochodem, zbytek první půle moc gólových šanci nepřinesl. Za zmínku snad jen stoji dalekonosná střela Pejeva nad bránu, průnik Novakoviće, který se zadrhl před pokutovým území CSKA, a pak několik pokusů amkarských hráčů o centr do šestnáctky hostů.

Uprostřed poločasu Michail Vilkov kvůli podmínkám, které panovaly na hřišti, přerušil zápas, aby se hráči mohli občerstvit. Ale ani po osvěžení se obrázek hry nezměnil. Armějci pořád čekali na protiútok, domácí tlačili míč dopředu.

Taková pasivní hra se evidentně nelíbila Sluckému, protože po přestávce hráči CSKA přece jen přidali na tempu s cílem vstřelit druhý gól. Permský klub najednou ztratil veškerou převahu a tlak. V 60. minutě Rachimov poslal do hry Ristiće s Volkovem a o něco později ještě Grišina, který vstřelil vítězný gól do sítě Spartaku Nalčik.

Sluckij se chytal za hlavu, když po průniku upadl Oliseh, naštěstí pro Armějce to nebylo nic vážného. O něco později dobře střílel ze standardní situace Tošić. Chomutovskij však v pohodě zasáhl. Následně Hondu vystřídal Dzagojev.

A právě Dzagojev zorganizoval druhý gól zápasu. Bylo to ve chvíli, kdy domácí šli na poslední steč. Jeho pas na Doumbiu byl finálním, forvard technicky překopl brankáře. A v tu chvíli bylo jasné, že CSKA zvítězí po páté v řadě.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Volga Nižnij Novgorod 0:3

26.06.2011 12:15

Góly: 18. Otar Marcvaladze, 45. Otar Marcvaladze, 90. Ruslan Adžindžal

Tomiči doma překvapivě nestačili na špatnou Volgu a prohráli vysoko 0:3. Mužem utkání se stal dvougólový Martsvaladze.

Začátek utkání byl zajímavý z obou stran, nejdříve se uvedli domácí, když po přímém kopu hlvičkoval nebezpečně Kannunikov, ale jeho hlavička letěla nad. O pár minut později pálil na druhé straně po uličce za obranu Achmetovič, vyběhnuvší Pesjakov se jen díval. Střela letěla mimo tři tyče. O dvě minuty později se skóre již měnilo. Gogua po centru z vlastní půle prodloužil míč na Martsvaladzeho, který se probil obranou a z úhlu vymetl šibenici Pesjakovovy svatyně. Volga se tak dostala do vedení!

Poté se obraz hry úplně změnil. Volga ovládla hřiště a na bránu Tomsku se vailil jeden útok za druhým. Postupně pálili Martsvaladze s Tursunovem, ale jejich střely cíl nenašly. V 45. minutě se prvně jmenovaný mohl opět radovat z branky. A opět z krásné. Pětadvacet metrů před bránou nasadil jesličky obránci a bez přípravy vypálil. Útočník Novgorodu si patrně oblíbil pravou šibenici, balon tam opět skončil. 0:2! A tak zároveň skončil první poločas.

Druhá půle již nebyla tak svižná a pěkná jako ta první. Šancí bylo pomálu a Nižnyj Novgorod se soustředil spíš jen na bránění náskoku, i když měl stále více ze hry. Tomiči nestíhali. A tak se dostáváme až do nastavení druhého poločasu. Martsvaladze vybojoval ve vápně balon, z úhlu nacentroval před bránu, střídající Adžindžal na malém vápně zpracoval balon a propálil Pesjakova. Hráči Volgy se tak radovali potřetí z gólu a zápas stejným výsledkem i skončil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva15104131:1034
2.Zenit Petrohrad1686226:1230
3.Dinamo Moskva1685325:1829
4.Rubin Kazaň1676323:1327
5.Anži Machačkala1676317:1327
6.Kubaň Krasnodar1673617:1424
7.Spartak Moskva1673617:1924
8.Lokomotiv Moskva1664624:2222
9.FK Krasnodar1656518:2121
10.Těrek Groznyj1654713:1719
11.Amkar Perm1654712:1919
12.Volga Nižnij Novgorod1551917:1716
13.Tom Tomsk1637615:2616
14.FK Rostov1634919:2813
15.Spartak Nalčik1626813:2212
16.Křídla Sovětů Samara162598:2411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CSKA Doumbia v poslední době září, CSKA má parádní útok, už se na ně těším v lize mistrů, mohlo by to zase být 1/4 finále, jako před 2 lety

Reagovat
smazaný uživatel

To je Samara zase v háji? Poslední místo...

Reagovat
Alf da Gama

Bohužel to tak vypadá.

Reagovat
stas87

no do riti,dneska som si po dlhej dobe podal,chcel som dat spartak a dal som radsej kazan

Reagovat
k0udy

Dinamo válí

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik už v Permu hráli perfetkně..

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale komentářů :D

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se, že Kevin tu svou "hladovku" překonal

Reagovat
smazaný uživatel

Voronin a koneckonců celé Dinamo mě nepřestávají překvapovat .

Doumbia...nemám slov. Ale to bylo jasné, že CSKA kupuje extratřídu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele