Ruská Premier liga - preview 16. kola

26.06.2011, 08:48
Previews
Poslední kolo před měsíční přestávkou před sebou má ruská nejvyšší soutěž. CSKA Moskva hraje v Permu a bude hájit první místo před Zenitem, který hostí Těrek. Rubin přivítá Kubaň, Dinamo Moskva změří síly s Lokomotivem...
Tom Tomsk - Volga Nižnij Novgorod  (neděle 12:15)
Šestnácté kolo ruské ligy načnou sousedi v tabulce, Tomsk doma přivítá Volgu.

Tomsk taktéž doma v minulém kole pouze remizoval s tragickým Rostovem a jeho zajímavá serie se poněkud zadrhla. Z posledních čtyř zápasů, z nichž hrál tři doma, dokázal uhrát pouhé tři body za stejný počet remíz. Nicméně chudý sibiřský klub produkuje překvapivě zajímavý a pěkný fotbal. Bude hlavně záležet na tom, jak si povede kanonýr Kannunikov, který ofenzívu Tomičů poslední zápasy táhl a získal pro tým mnoho bodů.

Volga je na tom po výborném začátku strašidelně. Z posledních deseti zápasů bodovala pouze dvakrát, a to s posledními týmy tabulky - Nalčikem a se Samarou. Nižněnovgorodský klub tak mílovými kroky míří za sestupem ze soutěže. V minulém kole padli modrobílí na hřišti Kazaně po bezkrevném výkonu 2:0. Hlavním problémem Volgy je slabá produktivita, čehož si je vedení vědomo a k hrdinům druhé ligy Chazovovi a Martzvaladzemu bude ještě chtít někoho přikoupit.

Zápas začne v 12:15 SEČ a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku. První zápas vyhrála Volga 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - CSKA Moskva  (neděle 14:30)
Amkar se v rámci 16. kola pokusí ubránit doma body proti válci jménem CSKA Moskva, který drtí celou ligu a Permiči by měli být další oběť. Uvidíme, zdali dokážou silný klub obrat o body.

Perm v domácím prostředí? To je je nuda a zpravidla výsledek 1:0. Z posledních čtyř utkání tak lze charakterizovat hned tři. Tým kouče Rachimova ví, že v ofenzívě moc silný není, a proto se soustředí hlavně na neprostupnou defenzívu a hlavě doma se to daří. Proto je uralský celek na pěkném desátém místě tabulky. Kouč je tak plný zdravého sebevědomí a v týdnu se nechal slyšet, že jeho celek na CSKA má, neboť s moskveskými celky hrají jeho hoši vždy dobře (viz například výhra nad Lokomotivem). Uralský celek v minulém kole doma tradičně vyhrál po klasickém výkonu nad slabým Nalčikem 1:0.

CSKA je prostě k nezastavení. Tým Leonida Sluckého naposled prohrál v sedmém kole s moskevským Spartakem a od té doby nevyhrál pouhé dva zápasy, které skončily remízami. Řádí hlavně útočné duo Doumbia-Love, které de facto samo opět přehrálo Lokomotiv v kole minulém. Oba hráči se dokáží najít i poslepu a v tom je jejich velká zbraň. Doumbia dal v minulém kole dvě branky. Navíc to vypadá, že i záložní řada je na tom nadmíru dobře. Hlavně Honda s Tošičem předvádějí vynikající výkony a vydatně tak podporují silný útok. V obraně nemají Armějci problém, a když už dostanou branku, tak tři zase dají. Skóre 29-10 mluví za vše.

Zápas začne v 14:30 ŠEČ a bude ho řídit pan Bilkov z Nižného Novgorodu. První utkání skončilo 2:0 pro CSKA.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.00 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - Těrek Groznyj  (neděle 17:45)
V šestnáctém kole ruské nejvyšší soutěže jeden z adeptů na titul, Zenit, přivítá klub z hlavního města Čečenska, Těrek Groznyj.

Pitěrci vedou boj s CSKA o první místo. A v případě neúspěchu Armějců v Permu se mohou ocitnout na prvním místě. Avšak nový kouč Těreku Isa Bajtijev dokázal sladit tým, proto zenitovce nečeká procházka růžovým sadem.

"Nevím, jaka je situace v klubu a jak to tam vypadalo, když tam byl Gullit. Ovšem výměna trenéra samozřejmě dává impuls fotbalistům. A tento příběh jen podtrhuje, že trenérská role ve fotbale je velice riziková. Ale když si vedení klubu myslí, že tým přes potenciál základní sestavy není dostatečně silný nebo nepodává adekvátní výkony, tak je výměna manažera spravedlivá," prohlásil hlavní trenér Zenitu Luciano Spalletti.

"Nebudeme riskovat zdraví Širokova. Chceme počkat, abychom si byli jisti, že se vrátí úplně zdravý. Navíc během pauzy ho můžeme konečně perfektně připravit. Pokud Hubočan opouští trénink, znamená to, že má opravdu velké bolesti. Je to silný a trpělivý kluk. Doufám, že díky charakteru Huba bude k dispozici proti Těreku, protože Luković vynechává zápas kvůli diskvalifikaci," dodal italský trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.75 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik  (neděle 17:45)
V jistém slova smyslu šlágr kola nabídne duel mezi předposledními Křídly a posledním nalčickým Spartakem. Oběma jde pochopitelně o hodně.

Kdo se chce v neděli koukat na pěkný fotbal, ten by měl tento duel patrně vynechat. Oba týmy produkují vlastně hrozný fotbal. Domácí Samara v minulém kola byla doma zostuzena Machačkalou, která ji smetla 0:3. Za zmínku spíše stojí vhozený banán na hřiště, který kapitána hostí a legendu fotbalu Roberta Carlose naštval natolik, že se sebral a šel ze hřiště. Dobrou reklamu si tedy fanoušci na Metallurgu neudělali. Křídla mají nadále problém s koncovkou, jsou na tom co se týče branek nejhůře v lize. Dá se tedy čekat, že tým bude hrát více ofenzivně a v útoku se k sobě postaví Savin s Pečnikem.

Nalčik v minulém kole padl na hřišti Permu. Zápas to byl strašný, ale jedna dorážka se chytila. Nalčik pravidelně přijíždí na hřiště soupeřů s tím, aby remizoval. Tým absolutně rezignoval na nějakou hru a pouze brání. Z tohoto se snaží vymanit hlavně Leandro, který svými výkony malému klubu z jižního Ruska často pomáhá k bodům. Za zmínku z útočné fáze stojí maximálně útočník Portnjagin, který se snaží větrat obrany soupeřů, ale nikdo mu v jeho práci nepomáhá. Proto je Nalčik poslední s jednou výhrou, kterou si připsal právě v prvním kole se Samarou.

Zápas začne v 17:45 SEČ a bude jej rozhodovat pan Jeskov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Kubaň Krasnodar  (neděle 17:45)
Do přestávky ruské Premier Ligy Rubin čeká poslední zápas na domácí půdě. Tým Kurbana Berdyjeva přivítá krasnodarskou Kubaň.

K tomuto zápasu se Kazanci připravují s dobrou náladou. Pokud teda nebudeme brát ohled na klasické problémy se zdravím hráčů.

Klub fanoušků FK Rubin se připravuje na druhé masové motor rallye. Této akce se podle oficiálního webu Rubinu mohou zůčastnit všichni zájemci.

V oficiálních zápasech se Rubin s Kubani setkal čtyřiadvacetkrát. Desetkrát to bylo v mistrovství SSSR, jednou v poháru SSSR a třináctkrát v mistrovství Ruska. Kazanci dokázali zvítězit desetrkát, sedmkrát pak zápas skončil remízou a stejný počet zápasů skončil porážkou Rubinu.

Jak už bylo předesláno, Rubin má i letos problémy se zraněnými hráči. K zítřejšímu zápasu jistě nenastoupí Arlauskis, Ďaďun, Kalešin, Eduardo, Kuzmin, Orechov, Rjazancev a Gökdeniz. A pouze poslední jmenovaný se nenachází na marodce týmu. Turecký záložník je diskvalifikovaný. To Kubaň tak rozsáhlé problémy se zraněnými nemá. Krasnodarský klub bude postrádat pouze Žiljajeva a Corajeva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 19:00)
V šestnáctém kole ruské Premier Ligy se odehraje také moskevské derby, ve kterém Dinamo přivítá Lokomotiv.

Při dobrém průběhu zápasu se bílomodří mohou dostat do první trojky nejlepších týmu RPL. Ovšem železničáři nejspíš nenechají body svému soupeři jen tak zadarmo. Dočasný trenér Vladimír Maminov po dvou porážkách za sebou je, dá se říct, přitlačen ke zdi. Proto derby slibuje velice zajímavou podívanou.

"Trochu jsme pozměnili obraz naší hry. Začali jsme hrát více kompaktně a více zodpovědně. Ten systém, který je chlapcům ordinován, je téměř dokonale zažitý. Po zápase se Spartakem nemám absolutně žádné připomínky. Vše, co jsme plánovali a o čem jsme hovořili, realizovali hráči na 100%. Za Miodraga se to ne vždy dařilo. Změnil se i tréningový proces. Více se soustřeďujeme na teoretická a taktická cvičení," cituje trenéra Dinama Dmitrije Chochlova Sovětský sport.

"Silkin má vizi. A v danou chvíli funguje docela dobře. Kromě umění nepřekážet je potřeba umět trénovat. Sergej Nikolajevič velice hodně komunikuje s kluky, správně sestavil tréningový proces," dodal Chochlov.

V pátek po teoretickém cvičení fotbalisté Lokomotivu provedli regenerační trénink. Trénink absolvovali všichni fotbalisté kromě Dmitrije Tarasova, jenž se připravuje individuálně. Z Říma hlásí návrat gólman Anton Amelčenko, který se v sobotu vrátil, aby mohl podstoupit rehabilitace.

Během toho černohorský specialista Miodar Božovič, který je největším kandidátem na post hlavního trenéra Lokomotiva, navštívil kanceláře moskevského klubu. Mluvil s prezidentkou železničářů Olgou Smorodskou a jejím poradcem Alexejem Smertinem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - FK Rostov  (neděle 19:00)
Spartakovci si po minulém derby pokusí napravit náladu na letos tragickém Rostovu. Paradoxem je, že mužstvo Valerije Karpina v minulém kole doma prohrálo, zatímco Rostov bodoval venku.

Začněme u domácích. Ti se v minulém kole střetli s Dinammem Moskva, které je pod koučem Silkinem skoro nepřemožitelné. Spartak podal bídný výkon, hostující tým si na hřišti dělal, co chtěl. Zápas skončil po dvou velkých chybách v obraně 0:2. Mokevský klub je vůbec v letošní sezoně jako jarní počasí. To deklarují poslední zápasy, kdy Karpinovi hoši přišli o výhru v poslední minutě v Tomsku, následně vyhráli na Lokomotivu a nakonec doma prohráli s Dinamem. Týmu chybí vůdčí osobnost, která by hru podržela a jistila.

Rostov si v minulém kole udržel "vynikající" průměr obdržených žlutých karet a týmu tak kvůli disciplinárním trestům budou chybět červený Okoronkwo a čtyřikrát žlutý Česnauskis. Ti si své přestupky připsali v minulém bláznivém zápase v Tomsku, kde se kopaly dvě penalty a obě byly proměneny. Tým z jižního Ruska tak zaznamenal po třech zápasech další bod. Rostované jsou na tom v tabulce špatně. Tým, který měl před sezonou velké ambice, se teď potácí dva body od patnácté Samary. Tady není všechno v pořádku...

Zápas začne v 19:00 SEČ a bude ho řídit pan Lapoškin z Petrohradu. První zápas vyhrál doma Rostov 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.40 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Anži Machačkala  (neděle 19:00)
FK Krasnodar přivítá na svém hřišti Anži z Machačkaly s legendárním Robertem Carlosem v základní sestavě.

Krasnodarci v minulém zápase podlehli na domácí půdě Těreku, nyní si mohou náladu vylepšit. Proto ale musí porazit tým Gadži Gadžijeva. A pak mohou přemýšlet o posílení základní sestavy.

Mimochodem, český obránce Martin Jiránek a gruzinský útočník Otar Marcvaldze v nejbližších dnech posílí sestavu fotbalového klubu Krasnodar. Podle informaci Soccernews.ru jsou oba hráči domluveni na smlouvách.

Po lékařské prohlídce, kterou v pátek absolvovali útočník Anži Šamil Lachijalov a záložník Mubarak Bussufa, bylo jasné, že týmu v 16. kole ruské Premier Ligy nepomohou. Informuje o tom tiskové oddělení machačkalského klubu. U Lachijalova bylo objevené poškození menisku. Zatím není jasné, zda bude muset podstoupit chirurgický zákrok. V každém případě však jistě nebude způsobilý ke hře minimálně měsíc.

Bussufa prošel lékařskou prohlídkou v Belgii u lékařů Anderlechtu. Podle jejích závěrů zranění, které utržil v zápase s Křídly Sovětů, není tak vážné, jak se obávalo vedení Anži. Předběžné odhady mluví o třítýdenní pauze.

Soupeři se už utkali na začátku letošní sezóny, zápas skončil nerozhodně 0:0. V tom zápase debutovala hvězda Anži a nováček Premier Ligy, Roberto Carlos. Nadcházející zápas bude pro hosty opravdu nesnadným. Zraněno je hned několik důležitých hráčů, na marodce se nachází téměř polovina základní sestavy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.90 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1494129:1031
2.Zenit Petrohrad1585226:1229
3.Rubin Kazaň1576223:1127
4.Dinamo Moskva1575321:1726
5.Anži Machačkala1575315:1126
6.Lokomotiv Moskva1564523:1822
7.Kubaň Krasnodar1563615:1421
8.Spartak Moskva1563614:1721
9.FK Krasnodar1555516:1920
10.Amkar Perm1554612:1719
11.Těrek Groznyj1553713:1718
12.Tom Tomsk1537515:2316
13.Volga Nižnij Novgorod1441914:1713
14.FK Rostov1534817:2513
15.Křídla Sovětů Samara152588:2211
16.Spartak Nalčik1516811:229

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera mě jeden Rusák brutálně ožral, ať jdou někam i s tou jejich ligou

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

chlastat s Rusákama je o játra, marně jsem se o to na delší dobu pokoušel loni i letos

Reagovat
smazaný uživatel

jdu na záchod přijdu a tam panák vodky, a na záchod sem chodil často

Reagovat
smazaný uživatel

Anži

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele