Ruská Premier Liga - souhrn 12. kola

08.07.2010, 19:13, aktualizováno 10.07.2010, 20:29
Komentáře a souhrny
CSKA Moskva jen remizoval se Saturnem a znovu ztratil v boji o nejvyšší příčky. Zenit odvezl tři body z Vladikavkazu a je orvní, třetí místo patří Rubinu Kazaň, který neměl problémy se Samarou. Amkar přehrál Tomsk, Lokomotiv si poradil s Anži Nalčik si včera poradil s Těrekem. Ve druhé polovině tabulky zůstává Dinamo, které remizovalo se Sibirem.

Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala 2:1

10.07.2010 18:30

Góly: 16. Tomislav Dujmović, 68. Oleksandr Alijev - 90. Rasim Tagirbekov

V dohrávce 11. kola Anži Machačkala těžce potrápil na stadionu Petrovskij Zenit Petrohrad a ve 12. kole čekal hráče Anži další výlet na půdu horkého favorita. Tentokrát na hřiště Lokomotivu Moskva. Domácí si však před poloprázdnými domácími tribunami dokázali poradit a zvítězili 2:1.

Trenér domácích Jurij Sjomin přes letní přestávku dále hledal optimální složení sestavy Lokomotivu a proti Anži nastoupili domácí se dvěma hroty. Jenom na lavičce pak začali překvapivě Tarasov, Kuzmin a v poslední době nevýrazný Syčov. Jenom na lavičce začal i uzdravený brazilec Wagner. Do sestavy se naopak vrátil Dmitrij Torbinskij.

Do vedení šli domácí už v 17. minutě, kdy právě Torbinskij vybojoval přímý volný kop. K jeho rozehrávce se postavil tradiční exekutor Alexandr Alijev k jehož centru se ve vápně probojoval Tomislav Dujmovič a otevřel skóre zápasu. Gólové šance se pak vystřídaly na obou stranách, ale o něco více ze hry měl domácí Lokomotiv.

Při dobývání Guilhermeho branky byli hosté nejnebezpečnější převážně z několika standardních situací ve druhém poločase, pokaždé však neúspěšně. Snahu Anži o vyrovnáví pak utnuli domácí druhou trefou do branky Revišviliho. Maicon v pokutovém území zamotal domácí obranu, předložil míč Alijevovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V závěru dokázali hráči Anži už jen kosmeticky upravit výsledek zápasu, když se v nastaveném čase po závaru před brankou prosadil Tagirbekov a snížil na konečných 2:1 pro domácí Lokomotiv Moskva.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Tom Tomsk 2:1

10.07.2010 16:15

Góly: 71. Martin Kušev (pen.), 90. Aleksandr Kolomejcev - 67. Sjarhej Karnilenka (pen.)

Amkar Perm na domácím stadionu Zvezda předvedl velký charakter, když dokázal otočit zápas s Tomskem, ve kterém ještě v 70. minutě prohrával 0:1. Nakonec domácí góly Kuševa a Kolomejceva ve třetí nastavené minutě obrátili skóre a zvítězili 2:1. Tímto vítězstvím navíc Amkar ukončil svou sedmizápasovou sérii bez vítězství.

V tropických teplotách v Permi nebylo k vidění příliš rychlého fotbalu a hráči jakoby více než se soupeřem bojovali s úmorným vedrem. Hosté z Tomsku si počínali o něco agresivněji a bojovněji, více střel na bránu si však nakonec vybojoval domácí Amkar. V prvním poločase se však gólově neuchytila ani jedna a poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve stejném duchu pokračovala i druhá půle a zdálo se, že se všichni aktéři nakonec spokojí s utrápenou bezgólovou remízou. Proti však byl sudí Eduard Malyj, který v 66. minutě odpískal penaltu po sporném zákroku Bělorukova na pronikajícího Dzjubu. Nejlepší střelec Tomsku Andrej Kornilenko se z nařízené penalty nemýlil a poslal hosty do vedení.

Domácí Amkar po inkasovaném gólu nepřestal bojovat a o pár minut později byl za svou snahu odměněn penaltou ve svůj prospěch. Pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Kušev a v 71. minutě tak srovnal stav na 1:1. Svůj bojovný výkon pak domácí korunovali ve třetí nastavené minutě, když Pejev vysunul nový objev domácích Aleksandra Kolomějceva a ten neomylně trefil pravý dolní roh Parejkovy branky.

Na poslední chvíli tak Amkar vybojoval veledůležité tří body a vzdálil se od zóny sestupu. Naopak hosty z Tomsku může ztráta všech bodů stát hned několik příček v ligové tabulce.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Saturn 1:1

10.07.2010 14:00

Góly: 27. Alan Dzagojev - 7. Dmitrij Kiričenko

CSKA Moskva se nepodařil první utkání po letní přestávce a jen remizoval se Saturnem 1:1. Za hosty otevřel skóre Kiričenko, Armějci vyrovnali díky Dzagojevovi.

Fotbalisté CSKA v prvním utkání po letní pauze nenastoupili v nejsilnější sestavě, odpočinek po mistrovství světa si dopřává Keisuke Honda a ani na lavičku se nedostal lídr obrany Ignaševič. Pouze na lavičce zůstali Krasić s Gonzálezem, kteří do Moskvy přicestovali teprve uprostřed týdne. Trenér Sluckij dnes zvolil rozestavení 4-4-2 s Necidem a Guilhermem na hrotu.

V těchto dnech sužují Moskvu vysoké teploty a dusno, což příliš nenahrává fotbalu ve vysokém tempu. Na dnešním utkání byl osobně přítomen nový trenér ruské reprezentace Dick Advocaat, aby se podíval především na hráče CSKA, v jejímž kádru je reprezentantů hned několik.

Armějci nizozemskému trenérovi příliš radosti neudělali, přestože vládli nad míčem, hned v 7. minutě z ojedinělého útoku Saturnu otevřel nádhernou střelou skóre Dmitrij Kiričenko. První nebezpečný moment u branky Saturnu si vypracovali domácí v 16. minutě, Guilherme chytře vysunul Necida, ale ten pálil z vyložené pozice jen do míst, kde stál jeho spoluobčan Kinský.

Ve 27. minutě už brankář Saturnu Antonín Kinský lovil míč ze sítě, na hranici pravé strany pokutového území se uvolnil Dzagojev a jeho prudká střela s přispěním chyby českého gólmana rozvlnila síť.

Červenomodří mohli v prvním poločase dokonat obrat, ale se střelami Mamajeva a Aldonina si už Kinský poradil bezvadně. Ve 37. minutě dal Kiričenko druhou branku, ale sudí Nikolajev chybně zaznamenal ofsajd a do kabin se šlo za stavu 1:1

Brzy po změně stran se opět mohl vyznamenat Necid, ale místo umístěné střely volil sílu a překopl branku. V další šanci CSKA vysunul Guilherme střelce první branky Dzagojeva, ale tentokrát nejproduktivnější hráč ruské ligy minul.

Trenér Sluckij se pokusil oživit hru moskevského celku v 64. minutě hned dvojím střídáním, na hřiště poslal ofenzivní esa Gonzáleze a Krasiće. Druhý jmenovaný Srb měl po pár minutách pobytu na hřišti příležitost dostat CSKA do vedení, ale na Kinského nevyzrál. Šanci Vasilije Berezuckého o pár minut později hasil u brankové čáry Karjaka.

Strhnout vítězství na svou stranu mohl i Saturn, který hrozil výpady do otevřené obrany. Ale ani domácím ani hostům se nepodařila vstřelit kýžená branka, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. "Špatný výsledek. I když v závěru jsme mohli inkasovat, to už jsme hráli vabank. Měli jsme příležitosti, abychom vyhráli, bohužel to nevyšlo," řekl pro NTV - Plus kormidelník CSKA Sluckij.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Spartak Moskva 1:0

09.07.2010 19:00

Góly: 13. Aljaksandr Kulčyj

Velký překvapení přichystal trenér Karpin v základní sestavě, místo hvězdného Brazilce Alexe nasadil Gruzínce Ananidzeho. Domácí nastoupil v očekávané sestavě.

Spartak, který hnalo za vítězství tradičně velký počet příznivců, se musel od počátku bránit nájezdům Rostovčanů. Ve 13. minutě se mužstvo Olega Protasova dostalo do vedení, po velmi nejisté defenzivní práci Jiránka měl Kulčij čas připravit si míč na střelu a Džanajev se po míči natahoval marně.

Spartak byl opravdu žalostný a první střelu mezi tři tyče brankáře Amelčenka vyslal až v nastavení prvního poločasu! S projektilem Sajenka neměl brankář Rostovu výraznější problém.

Bylo jen otázkou času, kdy trenér Karpin vyšle na hřiště tvůrce hry Alexe, a stalo se tak v 56. minutě, kdy vystřídal nevýrazného krajana Wellitona. Kouč červenobílých tak změnil rozestavení 4-4-2 na 4-2-3-1. Alex přinesl oživení do hry hostů. Jeho střela jen těsně minula branku a v další akci vysunul Ananidzeho, který selhal na Amelčenkovi.

Většina druhého poločasu se hrála na polovině Jižanů, domácí zuby nehty bránili těsné vedení a úřadující vicemistr se hnal alespoň za vyrovnávající brankou. V jednu chvíli se na hřišti objevilo v dresu Rostova sedm obránců, na vině je totiž vyloučení Gackana, kvůli kterému mužstvo dohrávalo v početním oslabení. Obrana domácích nápor vydržela a poprvé od roku 2004 se raduje z vítězství nad slavným soupeřem. Tentokrát fanoušci a hráči červenobílých odjíždí s pochmurnou náladou domů.

"Nepovedlo se dnes pouze jedno - skórovat. Podle mě dnes bylo na hřišti pouze jedno mužstvo," zhodnotil utkání nepříliš sebekriticky trenér Spartaku Valerij Karpin. Jeho protějšek na lavičce Rostova Oleg Protasov byl jiného názoru. "První utkání po přestávce je vždy náročné. Zejména proti Spartaku. Měli jsme problémy s kádrem, kvůli nim bylo na lavičce příliš mnoho obránců. Soupeř nás donutil se bránit, ale hráči byli šikovní, setrvali a domnívám se, že vybojovali zasloužené vítězství," vyjádřil se Protasov pro NTV - Plus.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad 1:3

09.07.2010 16:45

Góly: 78. Georgij Gabulov - 27. Roman Širokov, 34. Vladimir Bystrov, 39. Danko Lazović

Do Vladikavkazu Petrohrad odletěl bez Dannyho, který po mistrovství světa odpočívá. Do kádru se naopak vrátil Srb Lazovič, ale trenér Spalletti ho nechal na lavičce a nasadil mladého Ionova. Trenér Ševčuk se mohl spolehnout na uzdraveného Mašukova, v důsledku čehož dostal mladý kapitán Gabulov v ofenzívě více prostoru.

Nejdříve se zdálo, že bude Vladikavkaz pro Pitěrce nepříjemným soupeřem, hráčům Leopardů se dařilo zastavovat hostující útoky a standardní situace, s přibývajícími minutami ale favorit přesunul blíže k brance Alanije. Poprvé obrana Vladikavkazu kapitulovala už ve 27. minutě, Keržakov si naběhl za obranu domácích, byl sražen nešikovným brankářem Chomičem a nařízenou penaltu proměnil Širokov. To už nebyl na hřišti Aňukov, kterého zranil spoluhráč Malafejev.

Další branka do sítě Leopardů na sebe nenechala dlouho čekat, nový muž na hřišti Lazović zahrál nacvičený signál ze standardky a zakončovatel Bystrov přesně k tyči zvýšil na 2:0. Definitivním K.O. byla pro Alaniji třetí branka, Lazović z úctyhodné vzdálenosti překonal z přímého kopu Chomiče, který ani tentokrát neměl čisté svědomí.

Reakce domácího trenéra Ševčuka na sebe nenechala dlouho čekat, smolař utkání Chomič šel překvapivě ze hřiště dolů a do branky se postavil Michail Keržakov, bratr úspěšnějšího Alexandra působícího na druhé straně barikády.

Před koncem poločasu měla Alanija výhodu přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti poté, co Malafejev nesmyslně zahrál rukou vně pokutové území. Brankář Petrohradu mohl být rád, že neuviděl červenou kartu. Na následném přímém kopu si ale napravil reputaci a míč vyrazil.

Do druhého poločasu udělal trenér Ševčuk ještě jednu změnu, nevýrazného Kuzněcova nahradil Daduem. A Vladikavkaz v útoku pookřál, domácí se snažili o čestnou branku a té nakonec docílili. Přibližně deset minut před koncem Ivanov vyhrál vzdušný souboj v šestnáctce Petrohradu a snížil na konečných 1:3.

"První poločas jsme odehráli zdařile, ve kterém jsme rozhodli zápas. Skórovali jsme z penalty a dvou standardních situacích, právě to je ta nejlepší možnost, jak skórovat v současném fotbalu," řekl k utkání Ital na lavičce Zenitu Luciano Spalletti.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara 3:0

09.07.2010 14:30

Góly: 33. Alan Kasajev, 68. Petr Bystrov, 84. Aleksandr Rjazancev (pen.)

Rubin Kazaň s uzdravenými oporami porazil ve volžském derby Křídla Sovětů 3:0. O branky vítězů se postarali Kasajev, Bucharov a Rjazancev.

Trenér Kazaně Kurban Berdyjev si mohl před utkáním konečně mnou ruce, že většina opor byla zdravých a mimo hru byli jen obránce Šaronov s Ansaldim. V základní sestavě nastoupil i střelec Alexandr Bucharov, který jedná o přestupu do Zenitu Petrohrad.

Na stadionu Centralnyj v Kazani nabídlo volžské derby fotbal obstojného tempa, přitom nad Tatarstánem vládly vysoké teploty a dusno. Nad míčem vládla Kazaň, ale první vážnou příležitost si vypracovaly Křídla Sovětů. V 6. minutě musel proti obloučku Taranova vytáhnout bravurní zákrok brankář Ryžikov. U branky Samary vzbudila vzruch jedině úmyslná ruka Budylina ve vlastním pokutovém území, penalta se nekopala.

V dobré formě hrál záložník Alan Kasajev, který byl důvodem, proč hostující trenér Gazzajev stáhl ze hřiště hořícího Drmiče a nahradil ho mladíkem Callagovem. Právě Kasajev byl u první branky utkání, když jeho chytrá střela zapadla za záda překvapeného Chilana Lobose.

Vrásky na čele vystoupaly trenérovi Berdyjevovi krátce před koncem poločasu, po hlavičkovém souboji se vážně zranil teprve nedávno uzdravený Vitalij Kalešin a byl odnesen na nosítkách a zaměněn Španělem Jordim.

Po změně stran oběma týmům výrazně docházely síly a hrálo se prakticky v chůzi. Blízko vyrovnání byl Petrović, ale po bdělé teči obránce Kazaně jeho přízemní střela jen těsně minula tyč. Na další šance už neměly Křídla Sovětů ani síly ani kvalitu.

O osudu utkání definitivně rozhodl v 79. minutě útočník Alexandr Bucharov, který si naběhl na rohový kop nového muže na trávníku Bystrova a hlavou nekompromisně rozvlnil síť. Za rozhodnutého stavu se dostal poprvé v této sezoně na hřiště Alexandr Rjazancev a svůj návrat na trávníky po vleklém zranění oslavil třetí branku v síti Samary poté, co byl faulován a nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Dinamo Moskva 2:2

09.07.2010 12:15

Góly: 58. Igor Ševčenko, 80. Ivan Nagibin - 7. Dmitrij Kombarov, 68. Leandro Fernández

Trenér Miodrag Božovič přes léto udělal v sestavě několik změn, na levou obranu přesunul Argentince Fernandeze a ve středu zálohy vsadil na trio Chochlov - Semšov - Ropotan. A od začátku utkání to vypadalo, že tyto tahy výrazně oživí tápající moskevský klub. Dinamo přitlačilo nováčka na vlastní polovinu a už v 7. minutě využil zlé rozehrávky domácí obrany záložník Dmitrij Kombarov a dostal bělomodré do vedení 1:0.

Dinamo celý první poločas kralovalo a mělo ještě několik šancí na navýšení skóre. Tu největší spálil střelou do tyče Igor Semšov. Novosibirsk sice tahal za kratší konec, ale jeho útočníci několikrát našli recept na obranu Dinama a přesvědčili se, že defenzíva moskevského klubu nehraje v nejlepší formě.

Po změně stran Sibir zvýšila aktivitu, domácímu celku pomohlo nasazení obrovitého Antipenka a především ze standardních situací bylo před brankou Dinama rušno. Netrvalo dlouho a obrana hostů povolila, Epureanu nezachytil přihrávku na Igora Ševčenka, ten obehrál brankáře Gabulova a skóroval do prázdné branky. V průběhu druhého poločasu ale Sibiranům došly síly, trenér Kriušenko poslal ze hry střelce branky Ševčenka a nováček opět inkasoval. V 68. minutě prodloužil hlavičku Epureaneho do sítě kolega z obrany Fernandéz.

Ale přeci jenom se ukázalo vystřídání Ševčenka za Nagibina jako dobrý tah. V 80. minutě po nepřesvědčivém zákroku brankáře Gabulova vyrovnal na 2:2 právě nový muž na hřišti Nagibin z přímého kopu. Reputaci si Gabulov napravil v závěru utkání, kdy svými zákroky uchránil Moskvany od pohromy.

"Výborně jsme začali zápas, brzy otevřeli skóre. Měli jsme momenty, kdy jsme mohli navýšit skóre, ale také Sibire byly momenty. Takže můžeme být spokojeni, že jsme v Novosibirsku neprohráli," řekl po utkání pro stanici NTV - PLUS trenér Dinama Moskva Miodrag Božović.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 2:1

08.07.2010 17:00

Góly: 16. Roman Koncedalov, 40. Leandro (pen.) - 50. Levan Gvazava

Spartak Nalčik v napínavém kavkazském souboji porazil Těrek Groznyj 2:1. Hostům nepomohla ani třicetiminutová početní převaha po vyloučení domácího kapitána Džudoviče.

Senzace letošní sezony Spartak Nalčik v prvním utkání po letní pauze nastoupil už bez opory obrany Amisulašviliho, který odešel do Turecka. Nelze pochybovat o tom, že pro mužstvo trenéra Krasnožana je odchod kapitána velkou ztrátou, vždyť Amisulašvili společně s Džudovičem tvořili výborně fungující obrannou dvojici. Ve středu defenzívy se tak objevila nová tvář, teprve 21letý zadák Vasin.

Tato změna byla jedinou v sestavě Spartaku oproti prohranému duelu v Tomsku. Nicméně po pár odehraných minutách musel trenér Krasnožan sáhnout ke druhé vynucené změně. Po nevybíravém zákrok Ucijeva skončil předčasně zápas pro Filatova. Krasnožan poslal na levou stranu obrany Chataženkova.

Hosté rovněž nastoupili bez stabilního obránce, Omeljančuk byl pro dnešní zápas vykartovaný. Do hry se nedostal ani tvůrce hry Georgijev, který má po operaci menisku.

Zápas měl od začátku vysokou úroveň a diváci na stadionu Spartak se rozhodně nenudili. V 16. minutě je zvedl ze sedadel Koncedalov, který si naběhl na chytrou přihrávku Brazilce Leandra a poslal Nalčik do vedení 1:0. Nalčik na hřišti působil svěžeji a organizovaněji, gólman Těreku Dikan, který se díky dobrým výkonům dostal až do ukrajinské reprezentace, měl před svoji svatyní rušno. Územní převahu Nalčik proměnil ve druhou branku, zákrok na Siradzeho ocenil sudí Baskakov penaltou a z té se aktivní Leandro nemýlil.

Po změně stran trenér Těreku Bajdačnyj vsadil všechno na ofenzívu, do druhého poločasu vyběhl Gvazava a v jeho průběhu další ofenzivní hráči Kobenko se Sadajevem. Vyplatilo se, nový muž na hřišti Gvazava po několika minutách pobytu na trávníku krásnou střelou snížil na 1:2.

Další kapitulaci ale obrana Nalčiku nepovolila, třebaže při ní stálo i štěstí, střelu Sadajeva jeden z obránců vykopl na brankové čáře. Vyznamenat se mohl i útočník Groznyj Asildarov, střílel těsně nad. Více už ale skvěle fungující obrana červenobílých svému kavkazskému sokovi nepovolila, naopak z dvou přímých kopů pořádně vystrašil Dikana dělostřelec Kisenkov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad1293018:530
2.CSKA Moskva1273220:1024
3.Rubin Kazaň1265112:323
4.Spartak Nalčik1264216:1022
5.FK Rostov1261512:1619
6.Lokomotiv Moskva1253415:1218
7.Tom Tomsk1253415:1418
8.Spartak Moskva1144314:1216
9.Dinamo Moskva1236312:1115
10.Těrek Groznyj1235412:1214
11.Alanija Vladikavkaz1233613:1812
12.Amkar Perm123369:1412
13.Anži Machačkala1224611:1510
14.FK Saturn121566:128
15.Sibir Novosibirsk1122714:228
16.Křídla Sovětů Samara122288:218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stas87: dneska to byl nakonec hodně dobrý zápas, žádná nuda.

Bucharov má stát 10 - 12 mega, ne 20 - 30, jak se objevovalo v médiích.

Reagovat
stas87

no sam som prekvapeny teraz citam suhrn zo zapasu nalcik je mi celkom sympaticky aj terek ale nalcik pojde dole lebo vonku nevie zahrat....myslis ze privezeme 3body z kavkazu?ja asi budem prizdisrac a dam x2

Reagovat
smazaný uživatel

Já Nalčik tipuju kolem toho šestého, sedmého místa. Očekávám, že Dinamo půjde hodně nahoru a probudí se i Spartak s Lokomotivem. Každopádně letos je Nalčik příjemným překvapením, hrají fakt výborně. Líbí se mi hlavně Brazilec Leandro, ten podle mě v kavkazském Spartaku moc dlouho nevydrží, už ve Vladivostoku mě zaujal.

Vy to budete mít ve Vladikavkazu hodně těžké, Alanija to umí doma vybláznit, 5:2 Spartaku hovoří za vše. Navíc bez Dannyho a možná i Lazoviče to bude velká dřina, ti dva vás na jaře táhli.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevim kde na to všichni přišli na podle TM je má stát 12, což se podle mě celkem dá..

Reagovat
FC Porto FC

Dinamo s Kuranyim nak dole jinak doufam ze ligu vyhraje CSKA bo Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Kuranyi může nastoupit až od 1.8.

Reagovat
domingo

Doufáš, že ligu vyhraje CSKA, bo Zenit co? Nemáš ho rád?

Reagovat
FC Porto FC

Nee jen tyhle dva tymy maji v tymu me oblibene hrace viz Dzagojev M Gonzalez Honda

Reagovat
domingo

Tak to piš správně.

Reagovat
smazaný uživatel

"CSKA protože Zenit?" Když neumíš používat spojku BO, tak jí nepoužívej..

Reagovat
Kongo

Reagovat
smazaný uživatel

třeba to umí a jen chtěl zdůraznit "nenávist" vůči Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Chm, Analčík jede ale liga zas není ani v polovině, stát se může hodně věcí, třeba ta, že nakonec milovnící ovcí skončí na 6-7 místě třeba

Reagovat
FC Porto FC

Dneska se budu divat na ruskou ligu kterou nova sport koupila s Portugalskou ale zbavila se PL....

Reagovat
smazaný uživatel

Kasajev. Na něj je radost se dívat, techniku má vytříbenou a ten gól....

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, tataři s přehledem...

Reagovat
smazaný uživatel

BMW, jak je to s tím Bucharovem bo teď dával gól za Kazaň..

Reagovat
smazaný uživatel

..kdyz neumis pouzivat akronym BTW, tak ho nepouzivej

...co by s nim, hraje za Kazan, vzdyt nikam neprestoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty sleduj vtipné hlášky na netu a budeš taky používat ironicky BMW Jak nepřestoupil, dyť je to bráno za hotovou věc, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Bucharov normalne hraje dal za Kazan, nic nepodepsal a nikam neprestoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupovat se v Rusku může až 1. srpna.

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi zapomněl Keržak0v zmínit, dík.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo relevantni jenom v pripade, ze by Bucharov uz prestoupil ...jako treba v pripade Kuranyho, kterej dneska jeste za Dinamo hrat nemoh.

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? To mi laicky vysvětli

Reagovat
Didier Drogba

by my way

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, mam vlci mlhu nebo ve Vladikavkazu slysim naky vuvuzely?

Reagovat
smazaný uživatel

A ve Vladikavkazu koukam pres leto na hristi pestovali brambory asi

Reagovat
smazaný uživatel

nebuď tak zaujatý, prostě nemaj za sponzora Gazprom, no, musí si nějak vydělat na hráče a chod klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Zadnej Gazprom neni potreba prosimte ...v lete a jeste ve Vladikavkazu (miste srovnatelnym se Spanelskem) musi bejt travnik jako ze skatulky.

Reagovat
smazaný uživatel

narážka na Zenit prosimtě...

Reagovat
smazaný uživatel

Chomič jde dolů, to se vidí málokdy. Ale asi na tom nebude psychicky nejlépe, zaviněná penalta, laciný gól. Tak konečně dojde k souboji bratrů Keržakovových, tipuju, že Alexandr jednoho dá.

Reagovat
smazaný uživatel

střídaj golmana?

Reagovat
smazaný uživatel

Vystřídali před poločasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, 3:0 po poločase, to hraje Vladi tak hrůzostrašně?

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit je nepustil pomalu za polovinu, navíc k vedení 3:0 došel typickým italským Spallettiho způsobem, tři šance, tři góly...(Co by za to Advocaat dal.) Vladikavkaz hodně potopil vlastní brankář.

Reagovat
FC Porto FC

tak stridani golmana oba golmani zluta karta to se muze stat jen v rusku :DD

Reagovat
smazaný uživatel

amatere ignorantská..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinde brankari zluty karty nedostavaj nebo co?

Reagovat
FC Porto FC

To asi jo ale stridani golmanu?

Reagovat
smazaný uživatel

No, to me taky dost prekvapilo a taky sem to videl poprvy... no a co?

Reagovat
FC Porto FC

nic,,,,,,, :) ale Danko dal dobrej gol :)

Reagovat
smazaný uživatel

Danko je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko je hokejová země.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt duvod

Reagovat
smazaný uživatel

To není důvod, ale....no to je jedno.

Reagovat
FC Porto FC

Kerzak0ve proc nehraje Meira a Danny?

Reagovat
smazaný uživatel

Danny ma jeste volno po MS a Meira holt vypad ze sestavy... Spalletti vic veri Krizanacovi s Lombaertsem.

Reagovat
FC Porto FC

Jeste mam dotaz jak ses dostal k fandeni zenitu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

wtf se jako reakce nehodí čeče

Reagovat
smazaný uživatel

Uz zase))) ....proste me Rusko zajimalo jako zeme a nejvic prave Petrohrad. Takze sem se o ruskej fotbal a o petrohradskej klub Zenit zacal zajimat (tehdy to byl skromnej klub, ne tovarna hnusnyho Gazpromu ) a pak pozdeji zacal i sledovat zapasy. To bylo nekdy kolem roku 2004 kdyz se zacalo dat neco sledovat po netu a oblibil sem si na EURU Kerzakova ....pak sem zacal do Petrohradu jezdit, travit tam nejakej cas, seznamil se s mistnima ultras, dostal se mezi ne do kotle, krome domacich zapasu jezdit i na vyjezdy a uz to bylo....

Az se me tu na to priste zase nekdo zepta, tak uz snad budu hazet jenom odkaz k minulejm dikusim

Reagovat
smazaný uživatel

ve zkratce - to mesto proste miluju

Reagovat
FC Porto FC

tak to chapu kdyz uz si byl na zapase a si kamos i s ultras jinak teda sorry za zeptani ja myslel ze sem prvni

Reagovat
smazaný uživatel

No... "uz sem byl na zapase" snazim se tam bejt co nejvic to de.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a teď, když si vemu, že se tě jednou v jednom baru na tohle ptali tařka celej večer... :)) Mám to zas ale stejný s Baníkem

Reagovat
FC Porto FC

Fakt?Toho se ho furt vyptavali? beztak Zenit nema na PORTO

Reagovat
smazaný uživatel

ne, vymejšlím si

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Shevchenko

Vymejšlíš? No fuj.

Reagovat
smazaný uživatel

každý den není posvícení, no

Reagovat
smazaný uživatel

Gabulov hraje výborně, ve Vladikavkazu moc dlouho nebude.

Zenitu chyběl k ideálu Danny a je třeba posílit střední obranu a levého beka, to jsou největší slabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

na levého beka je koupenej Lumb, ne? Škoda, že nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Spallettiho nepřesvědčil, takže na tomto postu chce v létě posílit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo po 12. kolech uhrálo dvakrát méně bodů než Zenit. A to chce titul. Oni jsou snad prokletí, když mají peníze.

Reagovat
FC Porto FC

Jak rikal spanhel tak na stopera muzou dat Meieru

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Martins, kluci? v Rusku jsou na tu BL nějaký fixovaný, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

proč Martins nebo proč fixovaný?

Reagovat
smazaný uživatel

fixovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

ruský kluby pořád chtěj kupovat a taky kupujou hráče z BL, daleko víc než třeba z L1 nebo PD

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze nekupujou hrace z Premier League nebo PD je docela pochopitelny. Hraci z dvou nejlepsich lig sveta do Ruska chodit nepudou.... z ostatnich lig nijak zvlast vic z Bundesligy nenakupujou. Kdybych mel jmenovat jednu ligu kde chtej kluby nejvic nakupovat, tak to uz spis Serii A.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak moc hráčů z Bundesligy nechodí, navíc opačným směrem se taky hráči stěhují. Viz Timoščuk, Pogrebňak, Olić.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlépe se nakupuje v Brazílii, tam jsou levní a výborní hráči. Odtud podle mě Rusové přivádí nejvíc hráčů. V Německu to není ono, dostupní fotbalisté jsou drazí a průměrní (Fathi, Huszti).

Reagovat
Arne

Z Fathiho se průměrný hráč stal v Rusku... Ještě tak půlroku před přestupem patřil ke kandidátům na repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak niekto vie ako hral Hubočan tak napíšte, vďaka.

Reagovat
smazaný uživatel

To svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni dobu je docela slabej bohuzel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi nie je náhoda, že sa nedostal na ms...

Reagovat
smazaný uživatel

To zase ne... myslim ze minimalne pres takovyho Duricu se tam rozhodne dostat mel.

Reagovat
FC Porto FC

Ja ten zapas videl sice jen 1 zapas ale Hubocan hral tak prumer Jinak presne co rikas nejlepsi a nejlevnejsi hraci se nakupuji v brazilii sam vim kdyz fandim Portu ale mezi dobre patri i nakupovani argentincu a hracu v argentincky lize viz. Falcao z River Plate

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Alejandro Domínguez z River Plate.

Reagovat
FC Porto FC

Falcao je 2x lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Podle sports.ru, které čerpá ze zdrojů ve vedení Kazaně, podepsal Martins tříletý kontrakt a Rubin za něj zaplatil 8 milionů eur. Tak to je paráda, Martins je moc dobrý hráč, poslední rok jsem ho viděl jen v Lize mistrů, kde hrál proti ruským klubům. CSKA dal v základní skupině gól a jeho příchod na hřiště v osmifinále Evropské ligy byl hlavním důvodem, proč Němci postoupili.

Když asi odejde Bucharov, tak to chce přivést ještě jednoho výborného útočníka a bude to s ofenzívou Kazaně ok.

Reagovat
Arne

CSKA dal gól?

Jinak ty jsi dělal tu fotku nahoře? Takhle velkou jsem tu jakživ neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně nedal, ale výborně ho připravil pro Džeka.

JJ, je ze oficiálních stránek Zenitu, ale do adminu jsem ji neukládal.

Reagovat
Arne

Ok... Já si pamatoval, že Grafite hattrick a v odvětě to tam zpoza vápna poslal jeden z Bosňáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to v odvetě, Martins vysunul Džeka a ten dal na 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak prohrává deset minut před koncem 1:0 a Alex byl dokonce na lavičce. Ten tým je strašně slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Kazan je fakt neskutecne trapna... at uz se tam na ten fotbal fakt vykaslou. Leto, nadherny pocasi, zadnej hokej se nehral, maly derby se Samarou a stadion prazdnej ...akorat ten blbej cas zapasu muze trochu omlouvat....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak střed obrany se sestrami už opravdu ne, bez Ignaševiče to nešlo. Šlo vidět, že složení Nababkin - Berezuckij, Berezuckij, Ščennikov spolu ještě nikdy nehrálo a podle toho to vypadalo. Celkově byl výkon CSKA slaboučký, hře moc chyběl Honda a Gonzalez s Krasićem se připojili k týmu až uprostřed týdne, takže jejich výkon nemohl být optimální.

Ale u Krasiće bych se pozastavil, ten už mi pár měsíců pije krev, ať už je v tom Juventusu. Nejlepší na place Dzagojev. Guilherme nehrál ve svoji obvyklé formě, ale pořád byl mnohem prospěšnější než Necid, ten dnes byl ve dvou gólovkách a obě vyřešil jako dřevorubec, marnost!.

Saturn podal sympatický výkon, nehrál žádný beton a se štěstím mohl zápas i vyhrát. Líbil se mi Machmudov.

Reagovat
smazaný uživatel

Na totalne tragickej vykon CSKA stacil i pesi fotbal Saturnu naprosto zaslouzena remiza... ikdyz CSKA si za tu tragedii nezaslouzilo mozna ani ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na druhou stranu vysoké teploty a dusno nějakému svižnému fotbalu příliš nenapomáhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Kinský dostal od jabulaniho solidně....

Reagovat
FC Porto FC

Kinsky dto dobre vychytal

Reagovat
smazaný uživatel

Spis naopak ne?

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
FC Porto FC

Ten 1 gol no

Reagovat
smazaný uživatel

No a nebejt ty hrubky kvuli kterymu Saturn ten jedinej gol dostal, tak vyhrali.... nevim co Kinsky dneksa tak vychytal podle tebe

Reagovat
FC Porto FC

Remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt ho tragicky CSKA pomalu ani neohrozilo... o remizu se melo bat spis CSKA nez Saturn.

Reagovat
FC Porto FC

A pak tam meli tu golovku jak daval hlavickou a ten borec to vyrazil

Reagovat
FC Porto FC

Jinak Dzagojev valel ale bylo poznat ze tam Mark a Honda chyby.....

Reagovat
smazaný uživatel

Alijev je borec, letos zatim fakt jasne nejlepsi hrac ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Saturn remíza s CSKA? WTF? Aspoň, že se neprosadil ten nejlepšíútočníknasvětě Necid

Reagovat
FC Porto FC

Co proti nemu mas?

Reagovat
smazaný uživatel

no, určitě ménně než proti tobě

Reagovat
FC Porto FC

Tak to ma Tomáš dobry

Reagovat
smazaný uživatel

spíše ty se zamysli nad sebou

Reagovat
kubys

O půl páté mi psal Hruška a žil...co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, já mám vokno jak cyp. Moc si toho nepamatuji Ale prej sem na Stodolní naběhl na Pavla Srníčka a začal sem se s ním bavit jak se starým kamarádem... A prej sem potkal i Spanhela ale to si taky moc nepamatuji, jak řikám, vokno jak cyp A teď jen přemejšlím, jestli mám jít konečně spát či ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele