Ruská Premier Liga - preview 12. kola

08.07.2010, 08:39, aktualizováno 10.07.2010, 08:31
Previews
Vedoucí Zenit včera nezaváhal, což dnes znamená zvýšený tlak na druhé CSKA. Armějci musí vyhrát, zvlášť když hostí poslední Saturn. Zabrat potřebují i Lokomotiv, který se zatím trápí ve středu tabulky, a Perm, jenž má na sestupové vody jen jednobodový náskok...
CSKA Moskva - FK Saturn  (sobota 14:00)
CSKA Moskva bude v sobotním utkání 12. kola Premier Ligy plnit roli favorita proti podmoskevskému Saturnu. Svěřenci trenéra Leonida Sluckého si proti outsiderovi nemůžou dovolit zaváhání, vedoucí Petrohrad se totiž včera vítězstvím nad Alanijí Vladikavkaz odtrhl na sedm bodů.

Armějci nenastoupí v nejsilnější sestavě, delší volno dostal jeden z nejlepších hráčů letošního mistrovství světa, Japonec Keisuke Honda. Teprve ve čtvrtek přiletěl z Chile Mark González a o den dříve Miloš Krasić. Třízápasový trest za vyloučení proti Těreku si odpykává další z účastníků mistrovství světa, Nigerijec Chidi Odiah.

Velmi diskutovaný je osud trojice Vágner Love, Guilherme a Krasić. Vágner Love si chce prodloužit působení ve Flamengu a nemá zájem se vracet do CSKA, o Guilhermeho vykoupení z Dynama Kyjev se intenzivně jedná a Miloš Krasić možná zamíří do Juventusu. "Jsme připraveni na každé řešení, ale fotbalisty takové třídy žádný trenér neodmítne. Můžete si představit, jakou ofenzívu můžeme mít: Honda, Dzagojev, González, Krasić, Tošić, Doumbia, Vágner, Guilherme, Necid!" rozplýval se kormidelník CSKA Leonid Sluckij.

V takové konkurenci by se rád prosadil i český záložník Luboš Kalouda, ale je to vůbec reálné, když se bývalá hvězda mistrovství světa dvacítek nedokázala usadit ani v základní sestavě pražské Sparty?

Saturnem se nese pochmurná atmosféra. Po vynikající minulé sezoně se podmoskevské mužstvo vedené mladým trenérem Gordějevem vrátilo na z oblaků na zem a po utrápeném jaru je poslední. Špatné výsledky se odrazily i na kádrových změnách, podmoskevští se rozloučili s veteránem Loskovem, Kudrjašovem a Levčenkem. Na prodej je Okoronkwo.

"Dojmy z rakouského soustředění mám pozitivní. Vše plánované jsme splnili, přálo nám i počasí. Jenom poslední zápas byl náročný v tom smyslu, že bylo velké horko. V této fázi přípravy hráči trpěli, a že na to byli připraveni, je jenom dobře. Zejména vzhledem k naší pozici v šampionátu, aby jí v pravý čas napravili, bude třeba trpět a vynaložit velké úsilí," řekl pro oficiální stránky Saturnu trenér Gordějev.

Na domácím hřišti CSKA porazilo Saturn šestkrát v řadě a celkově s tímto týmem neprohrálo šestnáct posledních utkání (11 vítězství, 4 remízy). Minulou sezonu Armějci vyhráli v obou duelech svorně 3:0.

Zápas zahájí sudí Nikolajev z Moskvy ve 14:00 SEČ a v přímém přenosu jej bude vysílat česká televizní stanice Nova sport.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasić, Šemberas, Dzagojev, Mamajev - Necid, Guilherme.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Machmudov, Němov, Sapeta, Karjaka - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Tom Tomsk  (sobota 16:15)
Jeden z adeptů na sestup z Premier Ligy Amkar Perm hostí Tom Tomsk, který je ve výrazně lepší pozici, okupuje šesté místo.

Perm pod staronovým trenérem Rachimovem neodstartoval sezónu dobře a s devíti body je blízko sestupovým vodám. "Máme dobré fotbalisty, potřebují do sebe dostat jen více sebedůvěry a začít proměňovat šance. Myslím, že v tomto směru se práce může posunout z mrtvého bodu. Máme jeden cíl, jít do každého zápasu s tím, že chceme bodovat," řekl oficiálním stránkám Permu Rachimov.

Tomsk hraje dobrý fotbal a má výsledky. Stínem je špatná finanční situace a nebýt finanční pomoci vlády, mohl sibiřský klub zbankrotovat. Přes léto navíc byla sestava Tomi oslabena dvěma odchody, levý obránce Andrej Ivanov se vrátil do Spartaku a Kim Nam-Illa zlákala lukrativní nabídka ze Saudské Arábie.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Kalašnikov, Gaál - Pejev, Novaković, Kolomejcev, Grišin - Volkov, Kušev.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Smirnov, Jokić, Ivanov - Charitonov, Mičkov, S.Kovalčuk, Skobljakov - Dzjuba, Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala  (sobota 18:30)
12. kolo ruské Premier Ligy uzavře souboj dagestánské Machačkaly s Lokomotivem Moskva. Původně se mělo utkání sehrát v Machačkale, ale komise ruského fotbalového svazu neuznala trávník stadionu Dinamo regulérním a po souhlasu všech stran bude sobotní utkání hostit moskevský Lokomotiv. Odveta, která je na programu 31. října, se sehraje v Machačkale.

Lokomotiv potřebuje body jako sůl, čelo tabulky se mu vzdaluje čím dál víc. Přitom před sezonou bylo cílem týmu trenéra Sjomina vrátit do Čerkizova ligový titul. V současnosti je Lokomotiv na neuspokojivém osmém místě.

V těchto dnech vedení klubu usilovně pracuje na posilách, tou první je obránce Spartaku Roman Šiškin. Je to však jen malá ryba mezi těmi, které plánuje ambiciózní klub přivést. Řeč je třeba o ostřílených ruských reprezentantech Izmajlovovi nebo Pavljučenkovi.

Lokomotivu se přes pauzu plně vyprázdnila marodka, především uzdravený tvůrce hry, Brazilec Wagner moskevskému celku citelně scházel. Současná největší hvězda Alijev mužstvo táhla góly, ale hře scházela myšlenka. Tu by měl přinést právě kanárek z Cruzeira. "Nabral jsem kondici a jsem připraven jít na hřiště, abych pomohl Lokomotivu získat ligový titul," řekl Wagner odhodlaně pro deník Sport-Express.

Hostující Anži Machačkala vedená zkušeným odborníkem Gadžijevem má v nohách náročný duel v Petrohradu, kde po boji prohrála gólem v závěru 1:2. V současnosti je nováček s deseti uhranými body dvanáctý. Co Anži před duelem s Loko trápí, je marodka. Zranění jsou Arziani, Holenda, Ivanov, Strelcov a Chodžava, kvůli kartám stojí hříšník Corajev.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Šukjurov, Peković, Tagirbekov, Kvirkvelija - Žosan, Kebe, Bakajev, Makajev, Agalarov - Gadžibekov.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Rodolfo, Janbajev - Syčjov, Dujmović, Tarasov, Alijev, Gatagov - Maicon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sibir Novosibirsk - Dinamo Moskva  (pátek 12:15)
Vzpamatovalo se přes letní pauzu matné Dinamo? Tato otázka se vznáší před utkáním bělomodrých před bouřlivým publikem v Sibiri.

Dinamo Moskva v přípravě dalo zapomenout na špatné výsledky v úvodních jedenácti kolech a vypadá to, že mužstvo se pomalu začíná sžívat s představami nového trenéra Miodraga Božoviče. Bělomodří vyhráli prestižní turnaj o pohár Lva Ljašina, ve finále porazili kyjevské Dinamo 2:0.

S Dinamem už trénoval hvězdný útočník Kevin Kuranyi, ale společně s další posilou Lomićem budou moct nastoupit za Dinamo až od prvního srpna, kdy se v Rusku otevřou přestupy. Především od Kuranyiho si ambiciózní klub slibuje velké věci. "Přišel jsem zde především proto, abych pomohl Dinamu stát se znovu ligovým mistrem," prohlásil německý kanonýr.

Ze současného kádru bude lodivod Božovič postrádat pouze vykartovaného Australana Wilksherea.

Před finalistou ruského poháru a účastníkem Evropské ligy Novosibirskem stojí jediný cíl, udržet si prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu.

V současnosti nováček uzavírá tabulku, v posledních třech kolech ale udělal výkonnostní progres. Na domácí půdě porazil Rostov 2:0 a Křídla Sovětů 4:1, venku po vyrovnaném průběhu podlehl mistrovské Kazani 1:0. Favorizované Dinamo nečeká v Novosibirsku procházka růžovým sadem.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Valentić, Buchrjakov, Filipenko, Mološ - Astafjev, Makarenko, Šulenin, Čížek - Ševčenko, Medvěděv.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Kowalczyk, Kolodin, Epureanu, Fernandéz - Samedov, Chochlov, Ropotan, Semšov, D.Kombarov - Voronin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara  (pátek 14:30)
Vítěz dvou posledních sezón Premier Ligy Rubin Kazaň hostí Křídla Sovětů Samara. Rubinu se přes léto vyprázdnila početná marodka a očekává se, že zahájí stíhací jízdu za prvním Petrohradem, na který tatarstánský tým ztrácí sedm bodů.

V průběhu jara byla většina opor Kazaně spíše na nemocničním lůžku, než na fotbalovém trávníku. Na výkonech mistra se to také odrazilo, Kazaň je průběžně třetí, podávala nevýrazné výkony a především v útoku se trápila, nastřílela pouze devět branek. Do Zenitu Petrohrad navíc s první srpnovým dnem míří útočník Bucharov. "Žádný kontrakt ještě Bucharov nepodepsal, existuje pouze předběžná dohoda. Pokud zůstane, budeme hledat ještě jednoho útočníka, pokud ne, tak dva. Peníze na přestupy nám vyčlenili," řekl trenér Berdyjev.

Právě nalezení kvalitních útočníků na trhu bude prvořadým cílem vedení Kazaně. S Rubinem se spojují hvězdní evropští útočníci, ale ti by do hlavního města Tatarstánu sotva šli, vypadá to, že se klub bude muset spoléhat na svůj vynikající scouting.

Podle deníku Sport-Express bude trenér Kurban Berdyjev kromě dlouhodobého maroda Šaronova postrádat i Argentince Cristiana Ansaldiho, který se teprve před pár dny vrátil do tréninkového procesu.

Rivalita mezi oběma kluby je velká, oba kluby leží na řece Volze a právě fanoušci Samary se po ní vypravili motorovou lodí "Cezar" až do Kazaně, na palubě jich bylo 170. Derby každoročně vzbuzuje výtržnosti na tribunách, právě těm chtějí kluby zamezit a na stadionu Centralnyj budou jak kazaňští, tak samarští policisté, videokamery a velmi podrobné prohlídky. "Derby je svátek, ne válka," apeluje na své fanoušky na svých oficiálních stránkách vedení Křídel Sovětů.

V Kazani se Křídlům Sovětů v posledních letech vůbec nedaří, naposledy odjeli hosté s debaklem 1:4. Ani letos se od mužstva trenéra Gazzajeva příliš nečeká, zvlášť s týmem, který letos kvůli finančním problémům postrádá kvalitu.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Orechov, Navas, Jordi - Gökdeniz, Noboa, Semak, Kasajev - Tekke, Bucharov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Drmič, Taranov, Belozerjov, Budylin - Samsonov, Bobjor, Petrovič, Tkačjov - Strelkov, Savin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.25 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad  (pátek 16:45)
Vedoucí Zenit Petrohrad čeká náročné utkání ve Vladikavkazu. Domácí Alanija zde před bouřlivým publikem letos málem porazila úřadujícího mistra Rubin Kazaň a rozstřílela slavný Spartak Moskva 5:2.

Zenit v letních přípravných utkáních válel, ale v nedělní dohrávce jen těsně unikl ztrátě bodů proti nováčkovi Anži Machačkale. O vítězství 2:1 rozhodl až v závěru Zyrjanov. Ve Vladikavkazu ho čeká možná ještě těžší utkání, domácí jsou při chuti a stojí při nich fantastické publikum.

Statistika vzájemných utkání silně favorizuje Zenit. Ten se s Alanijí utkal dvacetkrát a třináctkrát vyšel vítězně, přičemž v posledních šesti utkáních vždy vyhrál minimálně o dvě branky. Petrohrad je navíc letos venku nejlepších ze všech, hned pětkrát bral tři body.

Výbornou střeleckou bilanci má proti Vladikavkazu útočník Alexandr Keržakov, v letech 2001 až 2005 nasázel do sítě Leopardů pět branek ve čtyřech utkáních. Pikantní je, že své střelecké statistiky si v pátek dost možná vylepší na svém 23letém bratrovi Michailu Keržakovovi. Ten hájí branku kavkazského celku, kde je na hostování z Petrohradu.

Zatímco Alanija je kompletní, Zenitu Petrohrad bude chybět tvůrce hry Danny. Portugalec hájil barvy své země na mistrovství světa a volno má do neděle. Další účastník mistrovství světa, Srb Danko Lazovič, už se k Zenitu připojil a možná nastoupí od první minuty.

Poprvé v historii se bude ruská liga vysílat na české stanici, souboj Alanije s Petrohradem vysílá v pátek od 16:40 v přímém přenosu Nova sport.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
M.Keržakov - Mamah, Gnanou, Ivanov, da Costa - Stojanov, Gabulov, Florescu, Kirillov, Marenič - Kuzněcov.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Križanac, Lombaerts, Hubočan - Bystrov, Zyrjanov, Denisov, Širokov, Lazović - A.Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.70 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Spartak Moskva  (pátek 19:00)
Spartak Moskva se po letní přestávce musí náročným fanouškům revanšovat za nepřesvědčivé jarní výkony a první příležitost má v Rostovu.

Proti sobě se postaví sousedi v tabulce, oba týmy mají shodně šestnáct bodů a jsou těsně pod pohárovými příčkami. Červenobílí však mají zápas k dobru a nejsou to rozhodně oni, kdo by byl se současným umístěním spokojen.

Na jihu Ruska, obzvlášť v Rostovu, se soupeřům hraje velmi špatně, domácí publikum umí své miláčky vyhecovat k výbornému výkonu, navíc v podobné atmosféře ve Vladikavkazu Spartak Moskva ostudně podlehl domácí Alaniji 5:2.

V nadsázce se říká, že soupeřům stačí uhlídat hvězdné brazilské duo Alex - Welliton a mají vyhráno. Právě v ofenzívě má trenér Karpin velmi úzký výběr kvalitních fotbalistů, a pokud chce letos prorazit na domácí scéně a Lize mistrů, musí počínaje prvním srpnovým dnem kádr výrazně posílit.

Jestliže je trenér Rostovu Oleg Protasov zatím spokojen s umístění a výkony svého mužstva, při pohledu na absence mu nemůže být moc veselo. Tři důležití hráči základní sestavy o utkání přijdou, na marodce jsou Blatnjak s Kalačjovem, kvůli kartám stojí Pavlenko. Na druhé straně nenastoupí Drinćić, Ivanov a Makejev.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Okoronkwo, Lengyel, Andjelković - Lebeděnko, Kulčij, Gackan, Akimov, Lucenko - Adamov.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Suchý, Stranzl, Kudrjašov - Sajenko, Ibson, Sabitov, Alex, Ananidze - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.15 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Těrek Groznyj  (čtvrtek 17:00)
Ruská liga se po letní pauze opět rozbíhá. Dvanácté kolo odstartuje čtvrtečním soubojem kavkazských celků Spartaku Nalčik a Těreku Groznyj. Oba týmy jsou zatím příjemným překvapením letošní sezony.

Nalčiku dlouho okupoval čelo tabulky, nyní se drží na čtvrtém místě. "Každou sezonu si dávám za cíl dostat se do evropských pohárů a tato sezona není výjimkou. Oficiálně ale před klubem žádný takový cíl nestojí. Po sezoně uvidíme, jestli přešlapujeme na místě nebo jsme udělali posun," řekl trenér Jurij Krasnožan.

Zkušený stratég bude ve zbytku sezony postrádat klíčového muže obrany Amisulašviliho, který šel do Kayserisporu. Plánuje ho nahradit mladým Vasinem. Hrozil i návrat střelce Ďaďuna do Kazaně, ale kluby se dokázaly dohodnout na prodloužení hostování.

S letošními výkony nezůstává příliš pozadu ani čečenský Těrek, který je nyní devátý a ve vzájemném souboji se může přiblížit svému chudšímu kavkazskému rivalovi, kterému před pauzou pomalu docházel dech. Ve čtvrtečním duelu ale bude trenér Bajdačnyj bez svého tvůrce hry zraněného Georgijeva a vykartovaného Omeljančuka.

Duel o Kavkaz začíná na stadionu Spartak ve čtvrtek od 17:00 SEČ, hlavním sudím byl jmenován Jurij Baskakov z Moskvy.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudovič, Vasin, Filatov - Leandro, Geterijev, Koncedalov, Maljarov, Bikmajev - Ďaďun.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Haimović, Jatčenko - Kacajev, Mauricio, Lachijalov, Kobenko - Bracamonte, Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad1183015:427
2.CSKA Moskva1172219:923
3.Rubin Kazaň115519:320
4.Spartak Nalčik1154214:919
5.Tom Tomsk1153314:1218
6.Spartak Moskva1044214:1116
7.FK Rostov1151511:1616
8.Lokomotiv Moskva1143413:1115
9.Těrek Groznyj1135311:1014
10.Dinamo Moskva1135310:914
11.Alanija Vladikavkaz1133512:1512
12.Anži Machačkala1124510:1310
13.Amkar Perm112367:139
14.Křídla Sovětů Samara112278:188
15.FK Saturn111465:117
16.Sibir Novosibirsk1021712:207

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chm, tohle kolo nenabízí nějak moc úchvatné zápasy

Reagovat
stas87

hm skoda straty gerogijeva on a lachijalov a kobenko su kluc k dobrej hre tereku...tak to asi dopadne nudnym fotbalom a x mozno 0:0 v tomto kole zrejme nezsvaha rubin a ani cska cize by to chcelo doviezt 3 body z kavkazu tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Vladikavkazu se nadřete. Před pauzou to doma drtili, doma přehráli Rubin a jen kvůli obrovské hrubce gólmana přišli o vítězství a Spartak rozstříleli 5:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra na NOVA SPORT od 16:40 v přímém přenosu utkání Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad. Pozítří CSKA Moskva - Saturn v 15:00.

Konečně se ruská liga dostala do české televize.

Reagovat
raduinho

na ukor anglicke ligy..tak to sorry jamam radsi Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Na posranou anglickou ligu neměli práva.

Reagovat
smazaný uživatel

nova sport nebude vysílat premier league?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude.

Reagovat
uff

kto bude davat premier league v cechach

Reagovat
smazaný uživatel

Prima COOL

Reagovat
Mimalu

ani ta ne

Reagovat
FC Porto FC

Ne PL bude vysilat Digi Sport

Reagovat
smazaný uživatel

jen doufám, že nebudou komolit názvy jmen a týmu

Reagovat
smazaný uživatel

No to bude neco otresnyho.... a vetsi nudu nez CSKA - Saturn taky vybrat nemohli

Reagovat
FC Porto FC

A koupili i Portugalskou

Reagovat
smazaný uživatel

Do Dinama se vrací z hostování Aguiar, mohl odejít zpátky do Bragy, ale rozhodl se zůstat. Snad ho dokáže Božović oživit, hráč je to fantastický a právě kreativita Dinamu chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik - Těrek

sop://broker.sopcast.com:3912/79509

Reagovat
smazaný uživatel

jdeš s náma v sobotu popít?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné.

Reagovat
Radar

Dík, že ses ozval na icq

Reagovat
smazaný uživatel

Je možné, že Wolfsburg pustí Martinse do Kazaně, za 12 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade klobuk dole pred Vlkmi, super obchod pre nich, Martins uz nie je to co byval...

Reagovat
FC Porto FC

Bouzel v Newcatsle hral dobre ale v nemecku mu to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Sobotní utkání sehrají fotbalisté CSKA v azylu v Chimkách, výrazně blíže na stadion to tak budou mít fanoušci Saturnu (existují vůbec?)"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak par jich je ....ale chuligany maj docela aktivni

Reagovat
smazaný uživatel

Navic ta veta je blbost, Chimki sou na uplne opacny strane Moskvy nez Ramenskoje

Reagovat
stas87

preco na nova sporte nedavaju cska-saturn? su tam blbe formule

Reagovat
smazaný uživatel

dávají to až od 15:00.....

Reagovat
stas87

a druhy polcas zivo ci prvy a pojde to akoby zo zaznamu?

Reagovat
smazaný uživatel

Primej prenos davanej od pulky? to sou blbci

Reagovat
smazaný uživatel

Beztak to dají od začátku s hodinovým zpožděním.

Reagovat
10

Necid na rozhodčího - "loket čur*ku vole"

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kinskej má celkem problémy s Jabulanim.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid dolů, Krasić nebo González do hry a bude to ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď běží na Nova sportu druhý poločas.

Reagovat
herbage

Zatím nic moc, kdy bude hrát Doumbia? A Vágner Love se nevrátí? Vždyť má v CSKA platnou smlouvu, ne?

Reagovat
stas87

vagner chce hrat v brazilii do ruska spat nechce doumbia asi az od 1.8

Reagovat
smazaný uživatel

Prestupovy okno se otevira az 1.8.

Reagovat
smazaný uživatel

Si viděl jen pět minut ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, špatná reakce.

Reagovat
herbage

Ono víc ani nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni, návraty z hostování, přestupy, až od 1.8.

Reagovat
herbage

Aha, díky Hra se odchodem Necida zlepšila, je to celkem zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

A naprosto obvykly, akorat hru CSKA brzdi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ten komentátor mele? Guilherme hraje mnohem lépe než Necid.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ten osel mohl předpokládat, že dolů půjde Guilherme.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid byl dnes úplně k ničemu.

Reagovat
stas87

pockaj v dalsom kole da zas nejaku haluz a jeho fans mozu ist onanovat aky je to strelec

Reagovat
smazaný uživatel

Njn NS, na ESPN v HD celý zápas, na NS je 2. poločas a na začátku ještě 4:3.

A Vlasta Kaiser to je špecialista na Serii A a oni ho dají komentovat RPL. Těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byla reakce na tread nadtím.

Reagovat
herbage

Bože, ten Krasić je takovej trapák

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje hrozne posledni dobou, CSKA akorat ziska tim ze odejde a na jeho miste bude hrat Tosic.

Reagovat
herbage

Já myslel tu simulaci v šestnácte. Teď hraje špatně celé CSKA a Krasić není ten, kdo by to měl vytrhnout. Rovněž má v nohách tři zápasy MS a ještě neměl dovolenou. Kdy bude letní přestávka, aby mohl nabrat kondici?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt letni prestavka ted skoncila

Reagovat
herbage

A co chce CSKA s Krasićem jako dělat? Vždyť teď je před nima 15 ligových zápasů a kdy nabere kondici, když místo odpočinku měl přípravu se srbskou repre a zápasy MS?

Reagovat
smazaný uživatel

Odpočinek měl snad v zimě.

Reagovat
herbage

No je pravda, že v Rusku tak ti hráči vytížení nejsou, ale pro hráče PL by to byl zabiják. Ono už takhle mají málo času na odpočinek a v srpnu už jim začíná liga

Reagovat
smazaný uživatel

V Rusku se hraje jaro - podzim, pauzu mělo CSKA dlouhou v zimě, letní pauzu není moc dlouhá, tam by toho Krasić moc nenatrénoval a neodpočinul si pořádně.

Reagovat
herbage

A co kdyby hrála Ruská repre na MS a dostala se do finále, to by se rovněž hrála tenhle víkend liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, terminova listina se delala s ohledem na to, ze se Rusko na MS nedostalo.

Reagovat
herbage

Saturn hraje moc dobře, škoda že nemají lepší finální fázi. Obrana CSKA si o potrestání přímo žádá

Reagovat
smazaný uživatel

To CSKA je neskutecne marny

Reagovat
herbage

Který tým z RPL předvádí momentálně nejlepší hru? CSKA je dosti slabé, ale to se dalo očekávat. Lokomotiv, Dynamo i Spartak jsou koukám vysoo za očekáváním, Kazaň bez Domíngueze nemá tu lehkost a Nalčik ani Tomsk nevím jak hrají, takže hádám že nejlepší podívanou předvádí Zenit. Nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak to bude vypadat ted po prestavce tezko rict, je to prvni kolo ....do ty doby naopak CSKA hralo pomerne slusnej fotbal. Kazan hlavne mela mimo prakticky pulku zakladni sestavy, ted kdyz jsou v plny sile, tak Samaru prejeli s lehkosti - na Dominguezovi to nestoji

Jinak Zenit hraje nejlip

Reagovat
herbage

No ale hádám, že do Zenitu z let 2007-2008 má hodně daleko, ne? Někdy se na něj určitě podívám, protože jak di vedou hráči jako Rosina, Meira, Huszti, to musím vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim co na tehle hracich na ty lavicce uvidis

....no, tezko rict. Letosni Zenit je prave hodne podobnej tomu mistrovskymu z roku 2007. Hra nijaka, nudna, ale ucelna a sbira body. Tomu z roku 2008 kterej zaril krasnou ofenzivni hrou a drtivym utokem bohuzel ne ...v ty dobe ale zase naopak bodove horzne ztracel.

Reagovat
herbage

No myslím ten, jak táhnul pohárem Eufa a nikdo jej nedokázal zastavit. Pak vyhráli i superpohár, přišel z Dinama Danny, ale pak to šlo jen z kopce dolů. Aršavin začal trucovat, vydupal si přestup do Arsenalu, hráčům odešla forma. Škoda, byl to hodně sympatický tým. Ty vaše poslední nákupy dost dobře nechápu, navíc za takové prachy. Přitom mladých šikovných ruských hráčů je v RPL koukám dost. Dnes jsme viděl poprvé Samaru, znám tam jen Kinského, ale hráli dopředu velmi odvážně a i kombinačně byli zdatní. Stejně tak akademii máte dobrou, či alespoň jste mívali a byla by škoda toho nevyužít

Reagovat
Shevchenko

*Saturn

Reagovat
herbage

Jj, díky, ten jsem měl na mysli

Reagovat
smazaný uživatel

Odešli fyzicky, celou sezonu odehráli ve dvanácti lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis Saturn, ne Samaru ne?

Bohuzel je to tak no... kdyz se Zenitu kraluje ta odporna Gazpromovska zruda, tak to takhle dopada. Mlady hrace ma Zenit nejlepsi v Rusku, loni vyhrali i ligu dublu. Jenze hraci jako Ignatovic (nejlepsi strelec cely mladeznicky ligy), Baskirov nebo Sosnin nejsou pro Gazprom dostatecne "hezky jmena", takze radsi budou placat desitky milionu za jiny slavnejsi.

Reagovat
herbage

A co Bucharov, není to tak trošku kudla do zad Keržakovovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hlave Sasa bohuzel neni idealni typ utocnika do toho systemu co hraje Spalletti a nikdy ho bohuzel nemeni ...Bucharov se do toho hodi mnohem vic. Jestli opravdu prestoupi, tak se bojim, ze to bude znamenat lavicku pro Kerzakova

Reagovat
Shevchenko

Tak jak vyhráli UEFU, to byl snad nejsilnější tým evropy, to se nebojím říct. A jinak z těch co jsi napsal ani jeden momentálně nehraje v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomsk i Nalčik jsou herně hodně dobří, na to, jakým disponují kádrem, tak hrají super fotbal.

Reagovat
stas87

len doma....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
stas87

akoze nie?nalcik je hore predovsetkym kvoli tomu ze body sbiera doma terek hra doma ofenzivny futbal ak ide von brani a hra na x

Reagovat
smazaný uživatel

Herne je Nalcik vybornej i venku. Pamatuju si jak na Petrovskym mel Zenit dost stesti, ze nakonec vyvalcil vsechny body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomsk hraje ofenzivně i venku. Podle mě hrají dokonce nejkoukatelnější fotbal v Rusku. Nalčik venku hraje defenzivně, ale žádný beton, když je příležitost, vyrazí dopředu. Nato, jaký mají bezejmenný tým, tak klobouk dolů před jejich hrou.

Reagovat
Shevchenko

Tipuju Zenit, ale už to není takový ofenzivní válec.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni ....vsichni v Rusku letos hrajou neskutecne nudnej fotbal - je to hrozny

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ne.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA 1:1

Reagovat
FC Porto FC

To vis Kinský

Reagovat
smazaný uživatel

Jabulani

Reagovat
FC Porto FC

Jo svedem to na nej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele