Ruská Premier Liga - souhrn 11. kola

14.05.2010, 16:09, aktualizováno 15.05.2010, 18:23
Komentáře a souhrny
Lokomotiv na úvod soboty porazil Amkar, Nalčik jede s prázdnou z Tomsku. Dinamo dokázalo zabrat proti Alanii. Rubin včera doma nestačil na CSKA Moskva a prohrál 0:1, Těrek zvítězil nad Saturnem Moskva a Rostov veze všechny body ze Samary.

Dinamo Moskva - Alanija Vladikavkaz 2:0

15.05.2010 16:30

Góly: 19. Kirill Kombarov, 49. Kirill Kombarov

Ambiciózní Dinamo Moskva dokázalo poprvé pod vedením Miodraga Božoviče zvítězit a přípsalo si letošní třetí vítězství v lize. Vítězství 2:0 mu na domácím hřišti v Chimkách vystřílel dvěma góly Kirill Kombarov.

V zápase zazářil i Kirillův bratr Dmitrij, který hned v úvodních minutách utkání několikrát pořádně zatopil tožskému obránci Mamachovi. Alania nedokázala zkrotit úvodní nápor domácích a hned v 19. minutě poprvé inkasovala. Po akci Voronina poslal gólovou přihrávku právě Dmitrij Kombarov a jeho bratr Kirill neomylně zakončil.

V dalších minutách pokračoval tlak Dinama a Kirill Kombarov měl na noze další gólovou šanci. Tentokrát však trefil pouze jednoho z obránců hostí. Ve zbytku poločasu se hrálo převážně na polovině hostí, kteří dokázali zahrozit pouze ranou Stojanova, kterou Gabulov bez problému zneškodnil.

Druhý poločas domáci začali ještě více z ostra než poločas první a od prvních minut zatlačili Alanii k vlastní brance. Ve 4. minutě druhé půle pak Granat poslal přihrávku na pravý kraj pokutového území, kde byl připravený Kirill Kombarov, který ranou k vzdálené tyči zvýšil stav utkání na 2:0.

Ani ve zbytku zápasu Alania nijak zvlášť domácí branku neohrozila a Dinamo tak dokráčelo k suverénímu a veledůležitému vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Spartak Nalčik 1:0

15.05.2010 14:15

Góly: 66. Sjarhej Karnilenka (pen.)

Tom díky gólu Sergeje Kornilenka z penalty zvítězila nad Spartakem Nalčik a končí jarní část na páté pozici.

Už v šesté minutě Charitonov vyslal tvrdou střelu zpoza šestnáctky, Fredrikson poslal míč na roh. V 10. minutě Kornilenko vytvořil gólovou šanci, když přelstil Amusašviliho a vystřelil na vzdálenější tyč. Fredrikson svou nohou balón odkopl a o dorážejícího Charitonova se postarala obrana.

Spartak takový průběh nejspíš nechával chladným, jelikož svou příležitost nevyužil ani Kornilenko a ani Jokić. Ve 28. minutě pak nečekanou střelu na bránu z pětadvaceti metrů vyslal Rusić. Trefil pouze břevno. Hosté vyrovnali hru, která ke konci poločasu začala postrádat grády.

Druhý poločas začal první střelou spartakovců na bránu. Parejko, pro kterého tento zápas byl 150. v Premier Lize, vychytal střelu Koncedalova. V odpověď domácí vytvořili hned dvě šance. Avšak Fredrikson odrazil jak střelu Klimova, tak hlavičku Dzjuby. Postupně se hra opět uklidňovala, ovšem domácí chtěli vstřelit gól. Na hřišti se objevil Prudnikov, jenž střídal Kovalčuka. Pár minut na to Džudovič fauloval Dzjubu v pokutovém území a Almir Kajumov nekompromisně nařídil penaltu. Tu bez potíži proměnil Kornilenko.

Konec zápasu strávili hosté v útoku. Bikmajev dokonce skóroval, ale z ofsajdové pozice. Ofsajd nedovolil vstřelit gól střídajícímu Echkini. Do pokutového území vtrhl Filatov, ale Klimov se Smirnovem zpacifikovali hostujícího obránce. Poslední šanci ve třetí minutě nastaveného času promrhal opět Filatov, když trefil břevno.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Amkar Perm 2:0

15.05.2010 12:00

Góly: 17. Oleksandr Alijev, 79. Maicon

Fotbalisté Lokomotivu zvítězili na domácí půdě nad Amkarem. V prvním poločase krásnou střelou z přímého kopu vstřelil gól Alijev a po přestávce skvělou kombinaci železničářů završil brankou Maicon.

Soupeři začali zápas v rozvážném tempu. Hosté ale pomalu začali být aktivnějšími. Ovšem ani hráči Permi nezůstávali pasivními. Grišin jednou vyslal tvrdou střelu, že ji Guilherme neudržel a pustil na roh. Fedoriv pak donutil brankaře Loko po své dalekonosné střele spadnout na trávník.

Celkově se fanoušci nenudili. Mezi nimi ani návštěva z Anglie, útočník Roman Pavljučenko. V 16. minutě byl odpískán třicet metrů od brány faul. K exekuci se postavil Alijev. Brankář Amkaru nejspíš postavil špatně zeď a mistr standardních situací železničářů přímou střelou vstřelil gól.

Za chvíli se Amkaru přihodila další nepříjemnost, Popov se zranil a Rachimov musel střídat. Na hřiště vyběhl Kalašnikov. Permský klub pak mohl vyrovnat. Pejev dobře rozehrál standardní situaci. Guilherme musel zasahovat. O něco později hosté skórovali, ovšem z ofsajdové situace, čehož si rozhodčí všimli. Ke konci poločasu se jim zranil i druhý hráč, tentokrát Fedoriv.

Po přestávce mohli domácí zvýšit skóre. Alijev znovu střílel z přímého kopu, ale brankář Permi se vyznamenal. Amkar se snažil ze všech sil, ale hostům se nedařila závěrečná fáze.

To samé se dalo říct i o útočníkovi Lokomotivu, Syčevovi, kterému se vůbec nedařilo. V 67. minutě měl skvělou příležitost Vito a pak se Guilhermého snažil obehrát Burmistrov.

Domácí odpověděli skvělým útokem v režií Janbajeva a Syčeva. Druhý jmenovaný poslal krasný pas svému spoluhráči do šestnáctky, ale Kolomejcev na poslední chvíli dokázal odkopnout balón. V 75. minutě padl poslední gól zápasu. Skvělé zahrála opět dvojice Syčev-Janbajev a jejích kombinaci završil Maicon. Ve zbylém čase domácí kontrolovali hru a nedovolili Amkaru korigovat skóre.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 1:2

14.05.2010 18:30

Góly: 61. Aleksandr Alchazov - 21. Roman Adamov, 47. Roman Adamov

Dvě branky Romana Adamova rozhodly o zaslouženém vítězství Rostovu na půdě Křídel Sovětů Samara. Za domácí snižoval Alchazov, ale další recept na organizovanou obranu Jižanů Samara nenašla.

Páteční duel v Samaře doprovázel déšť, který hrál sotva do karet dobrému fotbalu, zvlášť při pohledu na kvalitu terénu stadionu Metallurg. V sedmé minutě mohl Křídla Sovětů dostat do vedení Savin, ale Amelčenko jeho gólovku fantastickým způsobem zlikvidoval. Savin sice následně přesvědčoval sudího, že míč překonal brankovou čáru, ale marně. V 16. minutě zoufali nad neproměněnou loženkou i na druhé straně, střelu Adamova po rohovém kopu na čáře zlikvidoval jeden ze zadáků domácích.

Ve 21. minutě se poprve měnilo skóre. Roman Adamov vnikl do šestnáctky Křídel a jeho chytrý pokus se odrazil od tyče do branky.

Druhý poločas odstartoval druhou brankou Adamova v utkání. Bývalý hráč Křídel Sovětů si naběhl na dlouhý pas z hloubi pole, zpracoval si ho na hruď, odstavil si obránce a překonal osamoceného Lobose. Zpátky do hry dostal "Krysy" útočník Alchazov, který v 61. minutě bravurně provedeným lobem snížil na 1:2.

Když v závěru utkání obránce Samary Taranov vystřihl krásné nůžky těsně vedle, zůstal stav nezměněn. Rostov si odváží cenné tři body ze Samary a přes letní pauzu se ukotvil poblíž pohárových příček.  

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - CSKA Moskva 0:1

14.05.2010 16:15

Góly: 38. Mark González

Gól chilského záložníka Marka Gonzálese přetrhl sérii neporazitelnosti Rubinu v letošní sezóně. CSKA si díky této výhře udrželo před letní pauzou druhé místo.

Oba týmy se do zápasu vrhly ve vysokém tempu. V šesté minutě měli dobrou příležitost otevřít skóre domácí. Po přízemním centru z pravé strany přiletěl míč do pokutového území, kde ho Berezuckij nebezpečně odvracel na roh. Po protiútoku získalo CSKA přímý kop. Exekutorem se stal Sergej Ignaševič, který střílel docela přesně, ale zkušený Ryžikov nedovolil změnu stavu.

Postupně Rubin převzal iniciativu. Navíc se Armějcům přestaly dařit přihrávky a odražené balóny po nepřesných pasech přebírali domácí. V 25. minutě Semak s Bucharovem málem ukuchtili gól, ale vše skončilo rohovým kopem. Po jeho rozehrávce se Navas pokoušel vylepšit svou gólovou bilanci, ale Akinfejev skvěle balón vyboxoval.

Pár minut na to hosté potrestali nepřesnost Rubinu. Po spolupráci Guilhermeho a Dzagojeva vyslal druhý jmenovaný přesný pas na Gonzálese, který vtrhl do šestnáctky. A chilský fotbalista neminul cíl. Po vstřelené brance začalo CSKA hrát s větším sebevědomím. Domácí, s vědomím, že jsou to oni, kdo musí dát gól, se nemohli k Akinfejevovi pořádně přiblížit, aby ho ohrozili. Proto se do šaten šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas odstartoval beze změn na obou stranách. Rubin se hned snažil útočit na bránu soupeře. Obrana Armějců, i když s velkým úsilím, se dokázala s útoky domácích vypořádat. Protiútoky CSKA byly velmi nebezpečné. V 63. minutě Honda přesně odcentroval na hlavu Dzagojeva, ten sklepl míč Guilhermemu, jenže brazilský útočník minul cíl. Postupně se Armějcům podařilo odsunout hru od své brány. Berdyjev uprostřed poločasu provedl dvě střídání, aby se pokusil s průběhem zápasu něco udělat. Ale ani Baljakin a ani Tekke nedokázali zvýšit útočnou aktivitu.

V 83. minutě mohl Aldonin zvýšit odstup CSKA, když se vydal sám proti Ryžikovi. Ale brankář Rubinu dokázal zlikvidovat šanci. Ke konci zápasu Sluckij poslal na hřiště Mamajeva. Organizovaný poslední útok Rubinu se nevydařil. Rozhodčí Bezborodov nastavil pouhé dvě minuty, během kterých hosté sebevědomě dohráli vítězný zápas.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Saturn 2:0

14.05.2010 14:00

Góly: 19. Maurício, 52. Héctor Bracamonte

V závěru jarní části soutěže přivítal Těrek Groznyj na svém hřišti podmoskevský Saturn. Hosté potřetí za sebou nastoupili v brance s náhradníkem Čiljuškinem a k dispoizici nebylo několik dalších opor. Naopak Těrek nastoupil v plné síle a na domácím hřišti chtěl všechny tři body.

V úvodu utkání se však žádný tlak domácích nekonal a naopak to byli hosté kdo se jako první osmělil k první vážnější akci zápasu. Po rohu hostí však Ivanov mířil jen do břevna Dikaňovy branky. Těrek však ihned udeřil na druhé straně. Bracamonte však nejprve gólově neuspěl a první trefu zápasu zaznamenal až v 19. minutě Mauricio.

Zbytek první půle pokračoval v ne příliš záživném duchu. Na hřišti byly vidět spíše tvrdé souboje, mnoho nepřesností a přerušení hry. Ale hned po poločasovém hvizdu přišla fotbalové akce z kopaček Těreku a v 52. minutě vstřelil druhý gól zápasu Hector Bracamonte.

Po druhém inkasovaném gólu již hoste zcela ztratili úvodní náboj a domácí Těrek kontroloval zbytek zápasu. V závěru ještě parkrát gólově zahrozil, ale na místě byl brankář Čiljuškin. Nakonec tak Těrek zaslouženě zvítězil nad Saturnem 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad1073013:324
2.CSKA Moskva1172219:923
3.Rubin Kazaň115519:320
4.Spartak Nalčik1154214:919
5.Tom Tomsk1153314:1218
6.Spartak Moskva1044214:1116
7.FK Rostov1151511:1616
8.Lokomotiv Moskva1143413:1115
9.Těrek Groznyj1135311:1014
10.Dinamo Moskva1135310:914
11.Alanija Vladikavkaz1133512:1512
12.Anži Machačkala102449:1110
13.Amkar Perm112367:139
14.Křídla Sovětů Samara112278:188
15.FK Saturn111465:117
16.Sibir Novosibirsk1021712:207
Zbývající zápasy
15.05. 12:00Spartak Moskva - Sibir Novosibirsk
21.07. 00:00Zenit Petrohrad - Anži Machačkala

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

saturn je v pěkných sračkách...

Reagovat
Tomanatura

CSKA zasloužené vítězství, měli víc šancí více ze hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rubin je neuveritelnej... on v 75. minute prohrava doma 0:1 a Berdyjev dava pokyny postavit tri defenzivni zalozniky

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

Na druhou stranu- má dost zraněných, nedíval jsem se, koho měl na lavičce, ale asi moc možností neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Galiulin, Portnjagin nebo Tekke byly slusny posily do utoku... navic, neslo o stridani, ale obycejny takticky pokyny aby se Semak stahnul a doplnil dvojici defenzivnich zalozniku.

Reagovat
Arbiter

Tekke a slušná posila do útoku?

Reagovat
smazaný uživatel

"v závěru jarní části..." Kdy vlastně začíná přestávka a začne druhá část ligy?

Reagovat
Arbiter

to je poslední kolo, další je až v červenci...

Reagovat
smazaný uživatel

jakto ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jakto? letni prestavka jako vsude jinde, co na tom nechapes?

Reagovat
irik

Zenith bude mistr?

Reagovat
Arbiter

těžko říct tak z hlavy ale zatím k tomu mají dobře našlápnuto

Reagovat
smazaný uživatel

Zenith nevim... ale Zenit bude

Reagovat
Arbiter

neříkej hop

Reagovat
smazaný uživatel

dokud neřekneš hip?

Reagovat
Arbiter

dokud nepřeskočíš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Kdo je v rusku Rekordmeister? ZSKA nebo Spartak?

Reagovat
smazaný uživatel

Muzes ty nazvy klubu psat normalne jako clovek?

...Spartak.

Reagovat
irik

Hm . Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA se svejma 3 titulama rozhodne ne

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit by se přitom měl naučit správně psát, vždyť doteď musí bolet ta neskutečná sada, jakou od něj dostal Bayern.

Reagovat
irik

To víš, že to bolí. Strašně moc, jako každá darda, co jsme dostali od těch barbarů zpozamoskví ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady si zas trochu přestřelil, ono Bavoři jsou leckdy větší barbaři než Rusové

Reagovat
smazaný uživatel

The Zenith.

Reagovat
smazaný uživatel

? ...co to je za przneni?

Reagovat
Arbiter

gloryhunteři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

The Zenith 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Сенит

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanda potrugalský ligy bych se chtěl zeptat, jak to vypadá s Luisem Aguairem

Reagovat
smazaný uživatel

Do 9. června se o jeho osudu rozhodne, je to čistě na rozhodnutí trenéra Božoviče.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně jsem nečekal, že Kazaň doma prohraje s CSKA....Předpokládal jsem remízu...Akce vedoucí k jedinému gólu zápasu byla lahůdková, Dzagojev je opět ve formě a to mě nesmírně těší. Zatím nejproduktivnější hráč celé ligy...

http://www.rfpl.org/videotapes?id=1731

Gólová akce začíná od 1:15...

Reagovat
Radar

Solidně je rozebrali a ta poslední přihrávka - prostě dokonalost.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, dokonalá akce.

Reagovat
smazaný uživatel

Super akce... aspon taky zacal hrat a nejenom se vztekat.

Reagovat
smazaný uživatel

To je bomber ten Aliev...

Reagovat
smazaný uživatel

Pavljučenko byl dneska na zápase Loko - Amkar. Bych se hodně divil, kdyby se v létě Loko neupsal.

Reagovat
Arbiter

u slepic se celkem rozehrál, nemyslím si, že odejde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele