Ruská Premier Liga - preview 11. kola

14.05.2010, 11:07, aktualizováno 15.05.2010, 10:12
Previews
Lokomotiv se doma utká s Amkarem Perm, Dinamo Moskva bude chtít napravit nepřesvědčivé výsledky v klání proti Vladikavkazu. Tomsk bude odpoledne hostit největší překvapení ligy Nalčik. Zápasy Zenitu a Sibiru Novosibirsk jsou kvůli finále poháru odloženy.
Lokomotiv Moskva - Amkar Perm  (sobota 12:00)
Sobotní část jedenáctého kola rozehraje zápas Lokomotivu s Amkarem.

Tento zápas bude určitě zajímavým pro trenéra Rašida Rachimova, který v loňské sezóně vedl železničáře. A právě v roce 2009 pod vedením Rachimova vyhrál Lokomotiv nad Amkarem. Před zápasem ze strany domácího klubu přicházejí rozporuplné informace. Zprvu web Sports.ru přinesl informaci, že Odemwingie byl vyškrtnut z tréninkového procesu. Fotbalista se prý rozhodl, že se bude připravovat na mistrovství světa a informoval o tom hlavního trenéra Jurije Semina.

Ovšem záhy klub tuto spekulaci vyvrátil. Podle oficiálních stránek klubu se útočník připravuje na zápas společně s celým týmem.

Podle bývalého trenéra železničářů Eštrekova bude muset skórovat někdo z útočníků týmu. "Zápas to bude těžký, ale myslím si, že Lokomotiv zvítězí a gól vstřelí někdo z útočníků. Útočníci musí nakonec plnit svou práci. Zatím střílejí góly pouze záložníci a obránci. Zdá se také, že Syčev nemá konstantní formu. Není tak svěží. Takovou hru, jakou od něj očekávají fanoušci, zatím nepředvádí. No uvidíme, co bude po přestávce. Navíc zápas s Amkarem, to je skvělá příležitost pro vstřelení gólu."

Hostům bude proti Lokomotivu kromě zraněných Kuševa, Čerenčikova a Sirakova chybět pouze diskvalifikovaný Bělorukov. Domácím nepomůžou Jefimov, Wagner a Kombalev. Všichni tři mají zdravotní problémy.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Glušakov, Dujmovič, Tarasov, Alijev, Maicon - Syčev
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Gáal, Popov, Kalašnikov, Fedoriv - Pejev, Kněževiž, Novaković, Grišin - Volkov, Burmistrov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Spartak Nalčik  (sobota 14:15)
O čtvrt na pět moskevského času začne zápas v Tomsku, kde sedmá Tom přivítá čtvrtý Spartak Nalčik.

Nalčik a Tom se dají považovat za opravdovou senzaci první části letošní sezóny. A ani dluhy ve výplatách nejsou překážkou pro to, aby tomský klub předváděl dobré výkony. "Dluhy ve výplatách jsou, nikam se od nich neschováme," řekl Sportbox.ru brankař Tomi Sergej Parejko. "Ale musíme se soustředit na fotbal. Ať nejlepší hráči odvádějí svou práci a vedení tu svou."

Hráči obou týmů se zúčastní charitativní akce "Obyčejný zázrak", kterou televize TV2 pořádá čtvrtým rokem. V rámci této akce 110 rodin obdrží finanční pomoc, celá sbírka činí 15 milionů rublů. Tentokrát fotbalisté pomůžou desetiletném Vladimíru Šebalkovi, který trpí Downovým syndromem a potřebuje delfínoterapií, jenž stojí minimálně 120 tisíc rublů. Oba týmy vyběhnou na trávníky ve speciálních dresech, které vyzývají k jeho pomoci.

Ani jeden tým, zdá se, nemá vážnější potíže se zraněnými. Nalčik by měl být kompletní a Tomi bude chybět pouze Maznov.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjaev, Smirnov, Jokić, Ivanov - Klimov, Mičkov, Kil Nam-Il, Charitonov - Dzjuba, Kornilenko
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Šanicin, Geterijev, Koncedalov, Maljarov, Leonardo - Djadjun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Alanija Vladikavkaz  (sobota 16:30)
Posledním zápasem tento víkend bude duel mezi Dinamem Moskva a Alaniji Vladikavkaz. Tento zápas zároveň uzavře jarní část sezóny.

V souvislosti s nedostatečnými výsledky vypadá, že v kabině Dinama roste nervozita a frustrace zápas od zápasu. Vše se nakonec projevilo v duelu desátého kola proti Anži, kdy si po inkasovaném góle vyměnili pár peprných poznáme a uštědřili si pár žďuchanců brankář Gabulov a kapitán Dmitrij Chochlov. "Bylo to po inkasované brance. Takové věci se ve fotbale stávají, nic hrozného se nestalo," prohlásil Boževič.

"Po zápase jsem čekal, že se poperou, ale oni se prát nechtěli. Možná by bylo lepší, kdyby se porvali. A proč? Protože jsou to dobré a silné emoce - startují psychiku. Možná by pak tým hrál lépe a my bychom vyhráli další zápas. Ale opakuji, prát se nechtěli," dodal trenér Dinama.

Na rozdíl od svého soupeře je Alanija každým zápasem lepší. A i když v zápase s Rubinem nedokázala zvítězit, tak v zápase s moskevským Spartakem severoosetský tým zvítězil jednoznačně.

Domácím v zápase nepomůže zraněný Samedov, soupeři pak budou chybět Mašukov a Čočijev. Oba hráči Alanije jsou také zranění.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Kolodin, Epureanu, Granat - K.Kombarov, Chochlov, Semšov, Česnauskis - Kokorin, Voronin
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Mamah, Cnanou, Ivanov, da Costa - Stojanov, Gabulov, Florescu, Kirillov, Marenič - Nizamutdinov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - FK Saturn  (pátek 14:00)
Jedenácté kolo ruské nejvyšší fotbalové soutěže odstartuje zápas v Grozném mezi domácím Těrekem a hostujícím Saturnem.

Saturn se dostal do situace, jenž připomíná tu z minulé sezóny. Tým nezvládl začátek sezóny a po deseti kolech je na posledním místě. Ale Těrek není nijak daleko od svého soupeře. Oba týmy dělí pouhé čtyři body. "Čeká nás venku těžký zápas," prohlásil kapitán Saturnu Alexej Igonin. "Ale pokusíme se v posledním zápase před přestávkou ze sebe vyždímat to nejlepší, co máme."

Domácí tým pokračuje v kritizování sudích, tentokrát ještě před zápasem. Adresátem jejích kritiky je rozhodčí Maxim Lajuškin. "V roce 2008 nám tento rozhodčí pískal zápas, ve kterém podmoskevský tým vyhrál 3:1. Pískal ho tendenčně," cituje zástupce generálního ředitele Těreku, Andreje Fedkova, Sport-Express. "Trápí nás i to, že Lajuškin příliš často píská zápasy Saturnu. 14.dubna jsme poslali oficiální dopis vedoucím Premier Ligy s prosbou, aby rozhodčí z Moskvy a Moskevské oblasti nepískali naše zápasy s moskevskými a podmoskevskými týmy a nechápeme, proč naše prosba byla ignorována. Tak vzniká situace, jenž není ve prospěch RFPL, RFS a ani Těreku."

Jak už tomu bylo v předešlých zápasech, i nyní vynechá duel s Těrekem brankářská jednička Saturnu Antonin Kinský, který si ještě nedoléčil zranění. Sice se český brankář vrátil do týmu, ale zranění si obnovil. Nyní se vrátí až v červenci, po konci pauzy. Saturnu bude také chybět diskvalifikovaný Sapeta a zranění Jevsejev, Kovel a Parfenov. Těrek žádná zranění nehlásí. Poslední zápas v Grozném mezi těmito týmy skončil nerozhodně 2:2.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Omeljančuk, Ferreira, Haimović, Jatčenko - Arse, Georgiev, Lachijalov, Kobenko - Bracamonte, Asildarov
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Čiljuškin - Angbwa, Gračev, Igonin, Nachušev - Ivanov, Machmudov, Nemov, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - CSKA Moskva  (pátek 16:15)
Tahákem páteční části jedenáctého kola bude zápas dvou týmu, které bojují o prvenství v lize. Kazanský Rubin přivítá moskevské CSKA.

CSKA mohlo mít před tímto zápasem vážné problémy. Brazilec Guilherme se nacházel pořád z rodinných důvodů v Brazílií a druhý útočník, Čech Tomáš Necid, je diskvalifikován, protože si v minulém zápase nechal nesmyslně dát žlutou kartu, která byla jeho čtvrtou v této sezóně. To znamená automatický stop na další zápas.

Dobrá zpráva však dorazila dnes ráno, protože Guilherme přiletěl do Kazaně a společně s týmem se bude na zápas připravovat.

Oba týmy mají stejný počet bodů, CSKA má lepší pozici v tabulce jen díky lepšímu skóre. Je to nejlépe střílející tým v lize. Naproti tomu je Rubin nejlépe bránicím týmem. Počet inkasovaných branek v deseti zápasech je dechberoucí. Kazanský tým má skóre 9:2.

Marodka na straně domácích je pořad početná, budou jím chybět zranění Ansaldi, Gekdeniz, Kasajev, Rjazancev, Tekke a Šaronov. CSKA nepomůžou diskvalifikovaný Odiah, již zmíněný Necid a zraněný V. Berezuckij. Hráči Rubinu se po zápase odeberou na dovolenou. Od prvního června je čeká soustředění v Rakousku.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Salukvadze, Orechov, César Navas, Chorde - Bystrov, Murawski, Noboa, Semak, Gorbaněc - Bucharov
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščenikov - Krasić, Šemberas, Honda, Dzagojev, González - Guilherme
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - FK Rostov  (pátek 18:30)
Páteční část jedenáctého kola uzavře souboj čtrnáctých Křídel Sovětů a sedmého Rostovu.

Hlavní trenér Křídel Jurij Gazzajev se vyjádřil k zápasu, jenž Samaru čeká: "To hlavní, o čem přemýšlíme je fyzická připravenost naších hráčů a také ta psychická. Všichni dobře ví, jak je Rostov kvalitní tým. A nikdo nepochybuje o tom, že bude bojovat o vysoké příčky."

"Nějaké body tým ztrácí, nějaké ziskává. Celkově má Rostov kvalitní hráče a lavičku dostatečně velkou. Proto do zápasu musíme vložit všechny své síly," cituje trenéra oficiální stránky klubu.

Zároveň trenér Rostovu Oleg Protasov povídal o problémech svého týmu: "Naším hlavním nedostatkem je naše herní nestabilita. Musíme najít kořeny tohoto problému a co nejdřív to vyřešit."

V souvislosti s tím, že zápas proběhne nezvykle pozdě, vedení provedlo několik neobvyklých kroků, aby zvýšilo návštěvnost. "Strav romantický večer na Metallurgu", to je název akce, ve které cena dvou vstupenek na jeden ze sektorů je stejná, jako cena jedné vstupenky. Navíc všichni, kdo navštívili zápas mládeže, obdrželi zdarma vstupenku na večerní zápas.

Gazzajev nemůže počítat se srbským záložníkem Potrovičem. Sedmadvacetiletý fotbalista si natrhl sval v předešlém zápase. Domácím v tomto zápase nepomůže diskvalifikovaný Pavlenko a zranění Grigalava, Kalačev, Okoronkwo a Prošin.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Drmić, Džordžiević, Belozjorov, Budylin - Bober, Gridněv, Taranov, Andžidžal, Tkačev - Strelkov
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Ghionea, Živanović, Andjelković - Lebeděnko, Kulčij, Ivanov, Gackan, Blatnjak - Adamov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.80 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad1073013:324
2.CSKA Moskva1062218:920
3.Rubin Kazaň105509:220
4.Spartak Nalčik1054114:819
5.Spartak Moskva1044214:1116
6.Tom Tomsk1043313:1215
7.FK Rostov104159:1513
8.Lokomotiv Moskva1033411:1112
9.Alanija Vladikavkaz1033412:1312
10.Těrek Groznyj102539:1011
11.Dinamo Moskva102538:911
12.Anži Machačkala102449:1110
13.Amkar Perm102357:119
14.Křídla Sovětů Samara102267:168
15.FK Saturn101455:97
16.Sibir Novosibirsk1021712:207
Zbývající zápasy
15.05. 00:00Zenit Petrohrad - Anži Machačkala
15.05. 12:00Spartak Moskva - Sibir Novosibirsk

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těrek - Saturn 2? ..tak to budu hodne prekvapenej, jeslti to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš kdo píše preview a souhrny?

Reagovat
Tomanatura

Nevíte někdo, kde přesně bude mít Kazaň to soustředění?

Reagovat
Tomanatura

Měl být nový komentář...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz si je rozkliknes, mas tam vzdycky podepsanyho autora...

Reagovat
Arbiter

na co to vlastně chceš?

Reagovat
Arbiter

To fox: nejaky nymand:-/

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ti výjde ten tip, tak klobouk dolů :)

Reagovat
Arbiter

To Kerza: sam jsi rikal,ze sazet na neco,co ma kurz pod dva nema cenu ::bigring::

Reagovat
smazaný uživatel

Pod dva? to sem nerikal nikdy ...navic, tady nejde o sazeni ale o prosty tipovani vysledku

Reagovat
Arbiter

To Tomanatura: zkus se podivat na jejich webovky a pokud tam nebude anglictina a rusky neumis,az budu na plnohodnotnem netu,podivam se ti...

Reagovat
Tomanatura

http://rubin-kazan.ru/main/

Hledal jsem to v té anglické části, ale tam pochopitelně chybí většina informací a o tom soustředění tam není ani slovo. nechceš se mrknout, jestli tam něco nepíšou v ruštině?

Reagovat
smazaný uživatel

http://rubin-kazan.ru/press-center/news/clubnews/15781/

Jestli spravne prepisuju ten nazev, tak by to melo bejt ve meste "Stengenerger-Zichov". A proc te zajima soustredeni zrovna Rubinu?

Reagovat
Tomanatura

Aha, díky. Ten název musím teda vyhledat přes google, protože to asi nebude ten správný Každopádně kdyby to bylo někde poblíž (prý hranice s Německem), tak se tam pojedu kuknout.

Píšou tam, že mají i druhé soustředění v Rakousku o něco pozdíš, ale nepíšou název. O tom nic nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nesleduju podrobnosti tataru ....nojo, ale tak urcite je spousta zajimavejsich muzstev - treba Zenit v Kitzbühlu

Reagovat
Tomanatura

Fakt? To je zas až moc z cesty, ale tak teoreticky by to šlo udělat. Kdy tam bude?

Reagovat
smazaný uživatel

11. - 25. cervna

Reagovat
smazaný uživatel

A ty bydlis kde?

Reagovat
Tomanatura

Přes prázdniny budu jen v Salzburgu...

Reagovat
Arbiter

pokud vím, tak Tomanatura žije v Rakousku, tak se asi zajímá?

Reagovat
Shevchenko

Na kdy byly ty dva zápasy odloženy?

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit - Anzi na 4.7.2010 ...Spartak me nezajima.

Reagovat
Arbiter

Zenit jak píše Kerža, ten druhý se zatím neví, nebylo stanoveno datum...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele