Premier League - souhrn 29. kola: Man City na dostřel Arsenalu

16.03., 18:07, aktualizováno 25.04., 23:05
Komentáře a souhrny
Phil Foden (© AFP)

Arsenal se nijak nemazal v londýnském derby s Chelsea a potupil ji hned pěti brankami. Čtyřgólovým vítězstvím v Brightonu zareagoval Manchester City, krok však neudržel Liverpool, který porážkou 0:2 s městským rivalem Evertonem vyšel naprázdno podruhé z předešlých tří kol. Po sérii zaváhání uspěl Manchester United, který splnil povinnost proti Sheffieldu United.

Brighton & Hove Albion - Manchester City 0:4

25.04.2024 21:00

Góly: 17. Kevin De Bruyne, 26. Phil Foden, 34. Phil Foden, 62. Julián Álvarez

Manchester City zvládl dohrávku 29. kola Premier League, když porazil Brighton na jeho hřišti 4:0. Hosté rozhodli o důležitém vítězství už v prvním poločase, ve kterém vstřelili hned tři branky. V 17. minutě otevřel skóre zápasu Kevin De Bruyne, jenž se v nejvyšší anglické soutěži vůbec poprvé prosadil hlavou. Ještě větším hrdinou se však stal Phil Foden, který na svého kolegu navázal rovnou dvěma góly. Angličanova trefa ve 26. minutě navíc byla jeho jubilejní 50. v Premier League. Citizens tak mají závod o titul stále ve svých rukou, neboť na první Arsenal ztrácí jediný bod, přičemž mají utkání k dobru.

Řada expertů považovala Manchester City za nejvážnějšího favorita na zisk titulu i díky zdánlivě nejlehčímu losu závěru ročníku v porovnání s Arsenalem a Liverpoolem. Jeden z papírově nejobtížnějších duelů ho čekal v Brightonu, Racci totiž doma prohráli v celé sezoně jen dvakrát. Aktuálně za sebou navíc měli takřka dvoutýdenní volno, během nějž Citizens odehráli dvě soutěžní klání a vypadli z Ligy mistrů.

Tým Pepa Guardioly od začátku ukazoval svou klasickou kontrolu hry s velkým množstvím přihrávek. V 17. minutě se navíc De Bruyne položil do centru Kylea Walkera a parádní hlavičkou zhruba ze vzdálenosti penalty otevřel gólový účet. Domácí odpověděli podobným způsobem prostřednictvím Lewise Dunka po rohovém kopu, Ederson byl ale pozorný. Většina první půle ovšem patřila Fodenovi. Ten nejprve v 26. minutě navýšil vedení svého celku tečovanou střelou z přímého kopu. A následně ve 34. minutě zužitkoval výborné napadání celého týmu, když z první úspěšně završil akci po zisku míče a upravil na poločasových 3:0.

Po změně stran bylo znát, že utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuté a dlouho se čekalo na větší šanci. Až v 60. minutě zkusil Julián Álvarez technicky zakončit do vzdálenějšího horního rohu, jeho pokus však letěl nad branku Jasona Steela. O chvíli později se už argentinský mistr světa mohl radovat z gólu, když po rychlém protiútoku zužitkoval Walkerovu práci a dorážel do odkryté brány. V největší příležitosti Racků se ocitl pět minut před koncem Joao Pedro, krajana Edersona ale o čisté konto připravit nedokázal.

Brighton tak svého soupeře na cestě za obhajobou titulu nepřibrzdil. V příštím kole se představí 28. dubna v Bournemouthu, Citizens nastoupí tentýž den v Nottinghamu.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sheffield United 4:2

24.04.2024 21:00

Góly: 42. Harry Maguire, 61. Bruno Fernandes (pen.), 81. Bruno Fernandes, 85. Rasmus Højlund - 35. Jayden Bogle, 50. Ben Brereton

Manchester United se v dohrávce 29. kola Premier League s beznadějně posledním Sheffieldem pořádně natrápil, nakonec ale bral vítězství 4:2. Hráči ve žlutých dresech sice dvakrát senzačně vedli, ani jednou se jim však nepodařilo náskok uhájit. O ten druhý je připravil famózně hrající kapitán Bruno Fernandes, jenž nejprve z penalty vyrovnal a na prahu závěrečné desetiminutovky krásnou ranou k tyči strhl výhru na stranu Rudých ďáblů.

Tým z Manchesteru už čtyřikrát v řadě v lize nevyhrál a na jeho krizi takřka dodala třešničku ostuda ze semifinále FA Cupu. V něm ještě v 71. minutě vedl o tři góly, pak však druholigové Coventry nechal senzačně srovnat a na postup si musel počkat až do penalt. Sheffield nezvládl dva poslední klíčové duely a po roce stráveném mezi anglickou elitou takřka jistě mířil zpět o patro níže.

Red Devils podle očekávání režírovali hru a soupeře zřídka pouštěli přes středovou čáru. Již v prvních vteřinách se prezentoval zajímavým dalekonosným pokusem Diogo Dalot, brankář Sheffieldu Wesley Foderingham se ovšem zaskočit nenechal. V souboji jeden na jednoho si na 33letém gólmanovi vylámal zuby i Alejandro Garnacho.

Jeho protějšek André Onana však svůj den neměl, neboť prachbídnou přihrávkou vybídl ke skórování Jaydena Bogleho, který hladce prošel pokutovým územím a poslal The Blades do překvapivého vedení. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve 42. minutě našel centr Garnacha do šestnáctky hlavu Harryho Maguira a jediný zdravý stoper Rudých ďáblů se v zakončení nemýlil. Navázat na něj mohl Garnacho, jenž se zjevil sám před bránou soupeře. I podruhé však ze situace vyšel vítězně Foderingham.

Svěřenci manažera Erika ten Haga však hned v 50. minutě opět pustili svého soupeře do vedení, když si ve vlastním vápně nepohlídali Bena Breretona Díaze, jenž využil perfektní nahrávky Bena Osborna. I na tuto situaci našli fotbalisté Manchesteru odpověď. Pomohl jim v tom sudí Michael Salisbury, který po faulu Austona Trustyho nařídil pokutový kop, s nímž si velezkušeně poradil Fernandes.

Portugalský špílmachr se tak stal strůjcem obratu United, jelikož v 81. minutě si převzal míč před pokutovým územím a nádhernou střelou k pravé tyči rozjásal Old Trafford. Jen o čtyři minuty později si Fernandes v šestnáctce zpracoval míč a vyhledal Rasmuse Höjlunda, který nezaváhal a pojistil Rudým ďáblům vítězství.

Absencemi zmítaný Manchester tak nedopustil překvapení a získal všechny body. V příštím kole přivítá 27. dubna Burnley, Sheffield bude hrát tentýž den v Newcastlu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Liverpool FC 2:0

24.04.2024 21:00

Góly: 27. Jarrad Branthwaite, 58. Dominic Calvert-Lewin

Liverpool podlehl v dohrávce 29. kola Premier League Evertonu na jeho hřišti 0:2 a utrpěl další bolestivou ztrátu v boji o mistrovský titul. K prvnímu domácímu vítězství nad odvěkým rivalem od roku 2010 nasměroval Karamelky gól Jarrada Branthwaita, na něhož po změně stran navázal Dominic Calvert-Lewin. Reds tedy nevyhráli už třetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší anglické soutěže a na druhém místě zůstali pouhý bod před Manchesterem City, který má ovšem dva duely k dobru.

Poslední ligový duel Evertonu přinesl unikátní úkaz. Jeho soupeř z Nottinghamu, jenž odešel z utkání poražen, si s koncem utkání postěžoval na sociálních sítích na tři sporné verdikty jdoucí ve všech případech proti němu. Radost Karamelek z upevnění 16. příčky to však nikterak nezmenšilo. Slavilo se i v červené části Liverpoolu, když Reds i díky 100. trefě Dioga Joty na anglických trávnících porazili Fulham.

V Goodison Parku vypukla erupce radosti domácích příznivců už v páté minutě, kdy Alisson fauloval v pokutovém území Calverta-Lewina. Nakonec se ale ukázalo, že celé akci předcházel ofsajd. Everton byl nadále aktivnějším celkem, což v 16. minutě vyústilo v obrovskou šanci Calverta-Lewina, tentokrát však jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Alisson fantasticky zlikvidoval.

Karamelky se ovšem sladkého vedení přece jen dočkaly. Po několika odrazech v pokutovém území se ve 27. minutě dostal k míči Branthwaite, jenž jej přízemní střelou propasíroval pod tělem brazilského brankáře. The Reds po inkasovaném gólu zabrali a po půlhodině hry mohli srovnat, Darwin Núňez ale ztroskotal na famózním Jordanu Pickfordovi. A právě díky anglickému gólmanovi domácí přežili i následný tlak červených.

Jedním z nejaktivnějších hráčů prvního dějství byl Calvert-Lewin, který se v 58. minutě dočkal zasloužené branky. Po rohovém kopu se objevil nikým nehlídaný na zadní tyči a hlavičkou nekompromisně rozjásal domácí tribuny. Po hodině hry mohl srovnat Luis Díaz, jeho technický pokus ovšem skončil jen na pravé tyči. Výběr po sezoně se loučícího Jürgena Kloppa se ani v závěru nezmohl na vysněný comeback a ze zápasu odešel bez bodu.

Střetnutí rivalů nacházejících se na opačných pólech tabulky tak ovládl hůře postavený Everton. Ten v příštím kole přivítá 27. dubna Brentford, Liverpool se tentýž den představí na půdě West Hamu.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Newcastle United 2:0

24.04.2024 21:00

Góly: 55. Jean-Philippe Mateta, 88. Jean-Philippe Mateta

Crystal Palace porazil v dohrávce 29. kola Premier League hostující Newcastle 2:0, a definitivně si tak zajistil setrvání mezi anglickou fotbalovou elitou i pro příští ročník. První poločas nabídl jen minimum střeleckých příležitostí. Ve druhém dějství ale poslal Orly do vedení Jean-Philippe Mateta, který pak vítězství další přesnou trefou stvrdil a rozhodl o třetím triumfu londýnského celku v řadě.

Domácí mužstvo mělo za sebou dva velice povedené zápasy, když po vítězství na půdě Liverpoolu doma rozstřílelo West Ham 5:2. Ani tentokrát však Eagles nečekal jednoduchý úkol, neboť na jejich hřiště přicestovaly Straky z Newcastlu. Hosté v posledních týdnech také rapidně zlepšili své výkony, což vyvrcholilo čtyřgólovým debaklem Tottenhamu.

Aktivněji do zápasu vstoupili Orli, kteří si první výraznější šanci vytvořili ve 12. minutě, kdy z hranice pokutového území nebezpečně pálil Eberechi Eze. Jeho projektil ale branku těsně minul. Tentýž hráč o několik minut později poslal přesný centr do vápna, jenže Mateta hlavou míč mezi tři tyče neusměrnil. Magpies se sice podařilo postupem času hru opticky vyrovnat, avšak za celý poločas se nezmohli na jedinou střelu na branku, a oba celky tak odcházely do kabin za bezgólového stavu.

První zásah tedy přišel až v 55. minutě, kdy si Mateta parádně narazil s Jordanem Ayewem a chladnokrevně překonal Martina Dúbravku. Zvýšit vedení domácích mohl o několik minut později Eze, jenže to by nesměl z nadějné standardní situace napálit jen zeď. Eagles po vstřeleném gólu na hřišti jednoznačně dominovali, avšak vstřelit pojišťující branku se jim nedařilo.

Ještě hůře na tom ale byli hráči Newcastlu, kteří ani přes narůstající tlak s blížícím se závěrem utkání nebyli schopni výrazněji ohrozit Deana Hendersona. V 88. minutě se poté domácí dočkali druhé trefy, když po přihrávce Willa Hughese přidal svůj druhý gól střelou mezi nohy gólmana Dúbravky Mateta.

Crystal Palace tak potvrdilo skvělou formu a získalo další tři body. Oba celky mají na programu další ligové kolo 27. dubna. Eagles se utkají s Fulhamem, Magpies vyzvou doma Sheffield.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 0:1

24.04.2024 20:45

Góly: 37. Antoine Semenyo

Bournemouth zvítězil ve 29. kole Premier League na hřišti Wolves 1:0. The Cherries byli po většinu duelu jasně nebezpečnějším týmem, z mnoha střeleckých příležitostí ale využili jedinou. Mrzet je to však příliš nemuselo, neboť Vlci dokázali odpovědět na trefu Antoina Semenya ze 37. minuty jen neuznanými zásahy Hee-Chan Hwanga a Maxe Kilmana. Hosté se tak v tabulce ze 13. místa vyhoupli až do elitní desítky, když mimo jiné přeskočili právě The Wanderers.

Manažer Gary O’Neil popsal zdravotní stav kádru Wolves jako nejhorší, se kterým se musel ve své trenérské kariéře vypořádat. Znát to bylo na duelu s unaveným Arsenalem, jenž se nepředstavil v nejlepší formě, přesto si z Molineux Stadium odvezl tři body. Reparát mohli Vlci složit proti Bournemouthu. Ten sice třikrát za sebou nevyhrál, ale závěr sezony mohl odehrát zcela bez tlaku, jelikož jeho sestup už byl matematicky vyloučen.

Začátek duelu patřil jednoznačně hostům, kteří Vlkům komplikovali rozehrávku dobrým pohybem a vysokým presinkem. To v deváté minutě vyústilo ve ztrátu míče Tommyho Doyla před vlastním vápnem, čehož však Cherries nedokázali využít, když po rychlé souhře Dominic Solanke tečovaným pokusem minul. Chvíli nato pálil nebezpečně z dálky Miloš Kerkez, jeho pumelici ale zlikvidoval José Sá.

Zákrok první půle nicméně Portugalec předvedl ve 26. minutě, kdy levou rukou famózně vystavil stopku střele unikajícího Justina Kluiverta. Gólové vyústění aktivity Bournemouthu tak přišlo až ve 37. minutě. Sražený centr z levé strany si na hranici malého vápna našel Semenyo a razantní ranou mezi nohy brankáře Sá poslal svěřence Andoniho Iraoly do vedení.

Obraz hry se po změně stran víceméně nezměnil a velké příležitosti na straně Třešní nadále přibývaly. Zvýšení náskoku svého týmu byl blízko Semenyo, jenže stejně jako stoper Marcos Senesi krátce nato prostor mezi třemi tyčemi z dobré pozice minul.

Výbuch radosti na Molineux Stadium přišel v 65. minutě, trval však jen krátce. Hwang sice prostřelil Marka Traverse, videorozhodčí ale objevil předchozí faul a branku odvolal. V 79. minutě Kerkez nevybíravě sestřelil Matta Dohertyho, hlavní arbitr Stuart Attwell neváhal a poslal maďarského obránce předčasně do sprch. Velký tlak Vlků mohl v závěru ve vyrovnání proměnit Kilman, avšak ani jeho gól nemohl platit, tentokrát pro milimetrový ofsajd.

Zraněními sužovaní Wolves tak zapsali porážku rovnající se sedmému soutěžnímu utkání v řadě bez vítězství. V příštím kole přivítají 27. dubna Luton, na hřiště Bournemouthu přijede o den později Brighton.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 5:0

23.04.2024 21:00

Góly: 4. Leandro Trossard, 52. Ben White, 57. Kai Havertz, 65. Kai Havertz, 70. Ben White

Londýnský Arsenal zabránil třetímu domácímu zaváhání napříč soutěžemi v řadě, když v dohrávce 29. kola Premier League rozdrtil Chelsea výsledkem 5:0. Hosté vyběhli na trávník svého rivala bez nemocného Colea Palmera a absence jednoho z nejlepších střelců ligy byla znát. The Blues od začátku doháněli manko způsobené gólem Leandra Trossarda, který byl už 100. v podání Arsenalu v této sezoně. Po změně stran se následně blýskli dvěma trefami Ben White a také Kai Havertz, bývalý hráč Blues. Kanonýři tak v čele neúplné tabulky opět o něco odskočili hlavním pronásledovatelům Liverpoolu a Manchesteru City.

Mikel Arteta se přidal k Pepu Guardiolovi a po vítězném zápase s Wolves se obul do náročného rozpisu utkání. Okrajově ním omluvil také vypadnutí z Ligy mistrů, u nějž však rovněž narážel na určitou nezkušenost jeho kádru. Oba faktory se zřejmě podílely na klesající kvalitě výkonů Kanonýrů, kteří už museli v cestě za titulem neustále vítězit, ani to jim však nemuselo stačit na Manchester City. Právě ten před několika dny vyřadil v semifinále FA Cupu po nepřesvědčivém výkonu Chelsea.

Před vlastními fanoušky se Kanonýři chtěli předvést a do utkání vstoupili velmi aktivně. Už ve čtvrté minutě rozjeli nebezpečnou akci, při níž došel Declan Rice až do soupeřova vápna, kde předal míč Trossardovi. Šikovný křídelník se nerozpakoval a tvrdou ranou z úhlu překvapil Djordjeho Petroviče. The Blues dělal velké problémy aktivní presink domácích, z něj pramenící velké příležitosti Havertze a Trossarda ale skončily na rukavicích Petroviče. Až ve 30. minutě hráči v modrých dresech zahrozili. Ránu Marca Cucurelly ovšem zblokovala defenziva Gunners a dorážka Enza Fernándeze mířila těsně vedle levé tyče.

I do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe Arsenal. Šance Rice i Havertze, kdy oba hráči stříleli z pravé strany, vykryl Petrovič. V 52. minutě však srbský gólman zůstal krátký na pohotovou dorážku Whitea. Po chvíli se prosadil také Havertz, kterého výborným pasem z půli hřiště vyslal do úniku Martin Ödegaard. Rozjetý gólostroj Kanonýrů pokračoval i nadále, když v 65. minutě šikovně zpracoval opět Havertz a zamířil přesně k pravé tyči mimo dosah brankáře. Vzápětí další zásah přidal White, když se snažil nacentrovat, ale míč doplachtil až do sítě za záda bezmocného Petroviče. Po pětigólovém přídělu Arteta rozhodl, že je čas prostřídat tým, a najednou tak obměnil hned čtveřici hráčů. Po změnách v sestavě domácí dohráli duel v klidnějším tempu.

Arsenal tak hodil Manchesteru City rukavici a unikl mu v tabulce na rozdíl čtyř bodů, byť odehrál o dva zápasy více. Ve svém dalším utkání se představí 28. dubna na hřišti Tottenhamu, Chelsea bude hrát o den dříve na stadionu Aston Villy.

Více informací k zápasu

West Ham United - Aston Villa 1:1

17.03.2024 15:00

Góly: 29. Michail Antonio - 79. Nicolò Zaniolo

Hráči West Hamu remizovali ve 29. kole anglické Premier League s Aston Villou 1:1. O jediný gól Kladivářů se významně zasloužil Vladimír Coufal, jenž asistoval Michailu Antoniovi. Pravý bek The Irons si připsal už sedmou asistenci v této ligové sezoně a posunul se na dělené druhé místo v tabulce produktivity obránců. Druhý z Čechů, Tomáš Souček, rovněž účastník gólové akce domácích, odehrál celý zápas. V dresu hostů se trefil na prahu závěrečné desetiminutovky Nicoló Zaniolo.

Vínová a nebeská modř, barvy obou klubů, nebyly to jediné, co West Ham sdílel s Aston Villou. Společným jmenovatelem byla i forma, klopýtnutí v posledním ligovém utkání a ambice na příčky zajišťující pohárovou Evropu. Vyšší důvěru měli u bookmakerů přece jen v tabulce lépe umístění hosté, a to navzdory čerstvým šrámům po debaklu 0:4 od Tottenhamu. Ve čtvrtek si však oba celky spravily náladu jednoznačným postupem v Evropské, potažmo Konferenční lize.

Úvod zápasu patřil svěřencům trenéra Unaie Emeryho. Gól z toho však nepramenil, a to ani po šanci nejproduktivnějšího hráče soutěže Ollieho Watkinse, který nechal vyniknout domácího brankáře Alphonse Areolu. Ten zvládl pokrýt i nebezpečnou střelu Morgana Rogerse. Zahrozit tedy mohli i domácí. Pokus Coufala ještě zpacifikoval Emiliano Martínez, když ale reprezentační bek nacentroval přímo na hlavu Antonia, stačilo jamajskému útočníkovi jen trknout do míče a běžet slavit.

Po změně stran West Ham nechal Villans kombinovat a věnoval se hlavně pečlivé obraně. I tak se ale hosté dostali k několika zajímavým příležitostem. Matty Cash však místo střely zvolil nahrávku, která nenašla adresáta a střela Youriho Tielemanse skončila na pozorném Areolovi. Nejlepší zákrok si francouzský gólman ponechal na pokus Ezriho Konsy, když zlikvidoval jeho nebezpečný pokus z hranice malého vápna. Vyrovnání se Aston Villa nakonec dočkala. Moussa Diaby díky své rychlosti předběhl celou obranu a nahrál Zaniolovi, jenž pohodlně zakončil.

Hosté tak navázali na předešlé ligové utkání a znovu ztratili body se soupeřem z Londýna. Další duel ji čeká po reprezentační přestávce, kdy 30. března vyzve doma Wolves. Kladiváři pojedou téhož dne do Newcastlu.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Tottenham Hotspur 3:0

16.03.2024 18:30

Góly: 42. Rodrigo Muniz, 49. Saša Lukić, 61. Rodrigo Muniz

Fulham ovládl ve 29. kole Premier League londýnské derby, když na svém hřišti porazil Tottenham jasně 3:0. Dynamická hra vyústila v úvodní branku ve 42. minutě, kdy se prosadil nakonec dvougólový Rodrigo Muniz. Ten se rozstřílel po příchodu Armanda Broji na hostování. Brazilcova forma je tak pro The Whites náplastí za poplatek, který musí zaplatit za nevyužívání zapůjčeného útočníka. Spurs se naopak museli smířit s první porážkou na hřišti Chalupářů od roku 2011.

Nejprestižnějším duelem sobotního programu Premier League, který značně prořídl kvůli FA Cupu, bylo malé londýnské derby mezi Chalupáři a Kohouty. Favoritem byli bezesporu hosté, kteří v minulém kole připravili kouči Aston Villy Unaiovi Emerymu nejtěžší domácí prohru v kariéře. Na stadionu Fulhamu navíc Tottenham v lize vyhrál sedmkrát za sebou. K utnutí této série chtěl přispět Rodrigo Muniz, autor pěti gólů z posledních šesti duelů.

Oba týmy si od začátku utkání nenechaly nic zadarmo. Fulham v první čtvrthodině hry svého soupeře tlačil, ale jistý Guglielmo Vicario dokázal šance eliminovat. Italský brankář se blýskl především v 11. minutě proti střele z úhlu od Alexe Iwobiho. Ve 23. minutě předvedl Antonee Robinson úžasné sólo a přihrál na malé vápno. Rodrigo Muniz ale v milionové šanci míč netrefil. O chvíli později si zpracoval míč v šestnáctce James Maddison, avšak jen o kousek minul levou tyč. Ve 42. minutě vyslal Robinson milimetrový centr na Rodriga Munize a ten chladnokrevně zakončil na vzdálenější tyč.

Lepší vstup do druhé půle si The Cottagers nemohli přát. Rychlý centr z pravé strany od Timothyho Castagneho zasáhl Sasa Lukič svým kolenem a přidal svému týmu ve 49. minutě druhý gól. O 12 minut později trefil Calvin Bassey břevno, to jej však nemuselo mrzet, protože míč se odrazil přesně k Rodrigu Munizovi, ten už neměl problém zakončit do odkryté branky. V pořadí čtvrtý gól vstřelil Joao Palhinha, ale jeho radost trvala jen chvíli, protože byl v ofsajdovém postavení. Snížení měl na své kopačce střídající Timo Werner, ale v ideální pozici minul. V 87. minutě zkusil své štěstí Richarlison ranou z voleje, ovšem branku neohrozil.

Tottenham tak pohrdl možností posunout se na čtvrtou příčku tabulky a nezískal ani bod. V příštím kole přivítá 30. března Luton, Fulham bude hrát tentýž den v Sheffieldu.

Více informací k zápasu

Luton Town - Nottingham Forest 1:1

16.03.2024 16:00

Góly: 89. Luke Berry - 34. Chris Wood

Hráči Nottinghamu remizovali ve 29. kole Premier League na půdě Lutonu 1:1. Zápas nabídl od začátku bojovný fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Jako první se ve 34. minutě prosadili hosté, jejichž skvělou kombinaci přesvědčivě zakončil Chris Wood. The Hatters však nesložili zbraně a v samém závěru se jim zásluhou střídajícího Lukea Berryho podařilo vyrovnat. Domácí pozdním zásahem udrželi ztrátu právě na Forest, kteří drží poslední nesestupovou pozici, na třech bodech.

Cesta sympaticky hrajícího nováčka za setrváním v lize dostala v dohrávce na hřišti Bournemouthu další trhlinu, když jeho hráči zahodili luxusní tříbrankový náskok a nakonec odjeli s porážkou 3:4. Další příležitost jak si ulevit v sestupových starostech měli proti svému tabulkovému sousedovi z Nottinghamu. V případě vítězství se Luton mohl na hosty bodově dotáhnout.

Velice důležitý zápas pro oba celky začali lépe domácí. V osmé minutě využil zaváhání v obraně Ross Barkley a vyslal tvrdou střelu z vápna, na kterou zareagoval dobrým zákrokem Matz Sels. O chvíli později předvedl anglický záložník skvělou individuální akci, ovšem tentokrát jeho pokus mířil těsně vedle tyče. Ve 34. minutě vymyslel úžasný centr Morgan Gibbs-White, na jehož konci ukázal svůj střelecký instinkt Wood a zakončil pod břevno. Radost z vyrovnání po trefě Tedena Mengiho trvala domácím jen chvilku, protože ve 42. minutě byl jejich gól zrušen z důvodu zahrání rukou.

Forest se snažil zaskočit svého soupeře hned v první minutě druhého poločasu. Na krásný balon za obranu si naběhl Gibbs-White, avšak ten špičkou kopačky trefil pouze rameno vyběhlého Thomase Kaminskiho. Stopku navýšení vedení následně vystavil Mengi, když vykopl technický pokus Anthonyho Elangy z brankové čáry. Své štěstí poté zkusil i Murillo, dalekonosnou střelu z vlastní půlky hřiště ovšem dokázal na poslední chvílí vyrazit Kaminski na roh. Domácí v poslední desetiminutovce vyvinuli obrovský nátlak. Odměnou jim byl vyrovnávací gól v 89. minutě. Přetažený roh vrátil Reece Burke na malé vápno, kde stál Berry a volejem prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V souboji o první nesestupovou pozici se tedy zrodila remíza, která bude o něco více vyhovovat hostům. Ti se po návratu z reprezentační pauzy utkají 30. března s Crystal Palace, Luton se ve stejný den představí na hřišti Tottenhamu.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Brentford FC 2:1

16.03.2024 16:00

Góly: 10. Jacob Bruun Larsen (pen.), 62. David Datro Fofana - 83. Kristoffer Ajer

Fotbalisté Burnley zvítězili ve 29. kole Premier League nad Brentfordem 2:1. V první půli se stalo hned několik kuriózních situací, nejdůležitější však byla červená karta pro Sergia Reguilóna a následně proměněná penalta, o kterou se postaral Jacob Bruun Larsen. Ani ve druhém dějství se diváci nenudili a po šancích na obou stranách nakonec vsítil vítězný gól David Datro Fofana. The Clarets si tak připsali teprve druhý domácí triumf v sezoně, a to i přesto, že v závěru utkání hlavou snížil Kristoffer Ajer.

Svěřenci Vincenta Kompanyho minulý víkend sahali po první výhře od prosince, dvougólové vedení nad West Hamem ale neudrželi a z Londýna si odvezli pouze remízu. Nyní museli o další cenný zisk do tabulky zabojovat proti Brentfordu, jenž se rovněž pral s bídnou formou. Z předchozích pěti zápasů totiž vytěžil jediný bod, i když nerozhodný duel s Chelsea a těsná porážka se suverénním Arsenalem dávaly tušit pomalu se zlepšující výkony.

Hned v úvodu se The Clarets dočkali penalty, když Vitinha ve vápně strčil Reguilón, což se nakonec ukázalo jako poslední počin španělského wingbeka v zápase, poněvadž mu sudí po zhlédnutí videa ukázal červenou kartu. Pokutový kop si vzal na starosti odchovanec BVB Bruun Larsen, jenž prudkou ranou překonal Marka Flekkena. Stupidní chyba v defenzivě mohla znamenat opět nerozhodný stav, nepřesnou přihrávku mířenou na vlastní bránu ale dokázal Arijanet Murič odkopnout včas. V závěru poločasu mohl zvýšit vedení Fofana, jenže z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prázdnou klec. I na druhé straně přišla obrovská šance, nicméně Yoane Wissa v souboji jeden na jednoho na kosovského brankáře nevyzrál.

Po změně stran bylo poměrně dost aktivní duo Sander Berge a Charlie Taylor, přičemž druhý jmenovaný se pokusil o několik centrů do vápna, které ovšem nenacházely správné adresáty. Ojedinělou šanci střídajícího Keaneho Lewise-Pottera fantastickým návratem zneškodnil Vitinho, načež z protiútoku s ledovým klidem zvýšil vedení z Chelsea zapůjčený Fofana. Kromě dlouho očekávaného návratu Bryana Mbeuma se příznivci Bees dočkali ještě kontaktní branky Ajera, nicméně vytoužené vyrovnání už nepřišlo.

Burnley se tak konečně dočkalo výhry a oživilo naději na záchranu. O další body zabojuje 30. března na půdě Chelsea, Brentford se ve stejný den střetne s Manchesterem United.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
34
24
5
5
82 : 26
77
2
Manchester City
33
23
7
3
80 : 32
76
3
Liverpool FC
34
22
8
4
75 : 34
74
4
Aston Villa
34
20
6
8
71 : 50
66
5
Tottenham Hotspur
32
18
6
8
65 : 49
60
6
Manchester United
33
16
5
12
51 : 50
53
7
Newcastle United
33
15
5
13
69 : 54
50
8
West Ham United
34
13
9
12
54 : 63
48
9
Chelsea FC
32
13
8
11
61 : 57
47
10
AFC Bournemouth
34
12
9
13
49 : 60
45
11
Brighton & Hove Albion
33
11
11
11
52 : 54
44
12
Wolverhampton Wanderers
34
12
7
15
46 : 54
43
13
Fulham FC
34
12
6
16
50 : 54
42
14
Crystal Palace
34
10
9
15
44 : 56
39
15
Brentford FC
34
9
8
17
52 : 59
35
16
Everton FC
34
11
8
15
36 : 48
33
17
Nottingham Forest
34
7
9
18
42 : 60
26
18
Luton Town
34
6
7
21
47 : 75
25
19
Burnley FC
34
5
8
21
37 : 69
23
20
Sheffield United
34
3
7
24
33 : 92
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (377)

Přidat komentář
vicinda07

Predviedol Bissouma okrem prvych 7-8 kol tejto sezony nejaky wow vykon v nasom drese? Ved ten stred hori jak papier...a ked tam nie je van de Ven aby to hasil a Sarr si tiez nevybiere zapas, takto to dopadne...Johnson len dokazal co si o nom myslim, moze mat par momentov v zapase ktorymi aj rozhodne, ale konstatne to zatial nie je hrac do zakladu pre klub do top 4...Madders zialbohu po tom zraneni tiez nema formu jak pred

Reagovat
Thelvin

Tak my nejsme klub do TOP 4 zatim

Ale máš pravdu, Madds po zranění formu nemá a Bissouma až na ten začátek sezony velký špatný.

Reagovat
jk

Reagovat
Jesfey

My máme sestavu na top 4, jde ale jen o to jí hrát.

Reagovat
Gunner14

Ale trenéra na top 10

Reagovat
jk

Součástí top10 je i top4

Reagovat
81Tomas

Chlapce, vsechny palce jsou prsty, ale ne vsechny prsty jsou palce

Reagovat
Nizzie

akorát si nejsem jist, jestli to pobere

Reagovat
jk

Pravda je, že bych tě mohl požádat o pomoc a mohl by jsi mi to vysvětlit. Průser je, že seš na tom asi stejně blbě jako já a nikdy se ti to ještě nepovedlo

Reagovat
Nizzie

cringe

Reagovat
jk

A vysvětlíš?

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
jk

Kolik třešní, tolik višní.

Reagovat
SunFells

Reagovat
kissak

velikonoce se blíží a slípky rozdávají vajíčka

Reagovat
Jason_

Reagovat
icemike

Reagovat
redyyz

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Thelvin

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Pharrell

Reagovat
jk

Po chelski snad nejhorší zápas sezóny.

Bez Kanea s random týpkem z Austrálie na lávce furt dobrý.

Reagovat
SaianSupaCrew

Vladimír Coufal has created more chances (6) than any other player directly from throw-ins in Europe's top 5 leagues.

In fact Coufal is the only Premeir League player to create 10+ chances from throw-ins since last season.

Slušný.

Reagovat
Salfovic

Nohy nic moc, ale ruce dobrý

Reagovat
Acquanni

Ekvivalent Vidanhla "ale umí nohama"

Reagovat
Hlahart

CO se týká asistencí, je třetí a před ním jsou jen Porro a Trippier - exekutoři standardek.

Reagovat
Kucka

Reagovat
LaVolpe

Football is a humbla. Fulham je solidně rozebral.

Reagovat
Jason_

Menil som notebook a prišiel som o záložky so streamami dajte mi nejaké pls nie len futbal hociaké športy dik.

Reagovat
Seydou Doumbia
Reagovat
bbbauch

Soccerstreams100.io

Nahore se da prepinat mezi sportama, nhl i nba mam odzkouseny

Reagovat
wyqinac

https://sportshub.stream/

pouzivam v podstate jen na fotbal, ale je tam vetsina sportu

Reagovat
tweek

Hm, některé ty akce Fulhamu byly dost sebevědomé a povedené. Iwoby dnes slušná forma. Johnson, kolik toho zamrdal, to byl dnes pro slepice záporný hráč.

Reagovat
Jesfey

On je absolutně k ničemu celou tu dobu, co u nás je. Má rychlost, proto má i tak dobré GA, mrskne pár gólů proti absolutně odevzdaným borcům a hned je v základní sestavě, kde nepředvede vůbec nic, protože on na to nemá sebemenší schopnosti.

Reagovat
tweek

Jako ty jeho zoufalé řešení, to bylo do očí bijící.. Tak je mladý, na tom se ještě dá zamakat, ale na top to nevypadá.

Reagovat
jk

Ty seš tak ulhaná kunda, že mě to fakt normálně až vytáčí.

Fotbal očividně chápeš jen tím způsobem, že kdo dá víc gólů vyhrál, ale kritizovat furt každého za jeho nekompetentnost ti nevadí. Přitom ty bys neměl bejt kompetentní ani o tom fotbale psát na web, stejně si jen vymejšlíš

Reagovat
Thelvin

Člověče, takhle vytočeného jsem tě asi ještě neviděl

Reagovat
jk

Vždyť to je taková píča že to se fakt nedá.

Reagovat
Thelvin

Máme smůlu, že nás tu není moc, takže tihle experti jsou hodně vidět... Máme tu pověst jednoho z nejhorších fanklubů, přitom já myslim že většina z nás je celkem fajn, kazí to tři čtyři lidi (záleží, jestli považuješ ownyho za člověka )

Reagovat
Golasso

owny je fanda Arsenalu, naše fans do toho laskavě nemíchej!

Reagovat
Thelvin

Mea culpa

Reagovat
jk

Owny je úplně v pohodě. A narozdíl od většiny tady má smysl pro humor.

Ale mě na tom proste trigruje hlavně to, že někdo napíše takovou blbost jako že Sarr je lempl, přihraje jen na dva metry. BJ je manták, dává góly jen odevzdaným soupeřům…

Jasně, sice dilky jeho vítězným gólům máme letos o 4 body víc ale to byla zas pro změnu jen náhoda.

Jako jeslti si tu chce vylít srdíčko po prohranýmnzápase tak klidně, ale bez těch lží, to mě sere už fakt jako

Reagovat
Thelvin

Jesfey tu na BJ nadává vždycky, to neni lež, on ho tak prostě vidí, no.

Reagovat
jk

Ti to vidí blbě. Brighton určitě nebyl odevzdaným když sme je konecne porazili, jeho gólem.

Reagovat
Jesfey

Brighton byl fyzicky odevzdaný a čerstvý Johnson využil své rychlosti. A to ten gól vytvořil z většiny vytvořil Son.

Reagovat
jk

No a? Wolves byli ve třetí minutě taky odevzdaný?

Reagovat
O.Giroud

Tak zrovna jesfey určite problém nebude, keďže nadáva Spurs a nie druhým

Reagovat
Thelvin

Kazí morálku uvnitř party

Reagovat
jk

Mě to prostě sere z toho lidského hlediska, kdy si nějaký blbec najde obětního beránka a na tom si vylívá zlost, aniž by rozuměl skutečnému problému.

Jako jo vím, tohle je internet, takovejch lidí je tu plno ale podle mě je to špatně. Navíc když tohle dělají fans na sítích, hráčům to určitě nepomáhá. A zrovna BJ se o tom vyjadřuje dost často.

Reagovat
Thelvin

S tim nic neuděláš. Oni cítí jen tu emoci, že jim ten jeden hráč zničil víkend (a to vnímání je subjektivní, určitě jim ho nezničil jen ten jeden hráč), takže funguje jako takový hromosvod hněvu.

Nevnímají to tak, že nadávají dvaadvacetiletému klukovi, který udělal chybu v zápase starších a mnohem zkušenějších, navíc pod obrovským tlakem vědomí, že na tebe dívají miliony lidí po celém světě.

Je to součást globálního fotbalu... hráči jsou za to kompenzovaní obří výplatou, což pochopitelně nemusí a nemůže vždycky stačit.

Reagovat
jk

OK. Obdivuju tě, že to dokážeš vnímat takhle s klidnou hlavou.

Mě víc než ta prohra dokáže zkazit víkend takhle toxic fanbase, strašný lidi fakt

Reagovat
Thelvin

To je tim, že pracuju s podobnou skupinou lidí. Díky tomu vím, že tenhle hněv v nich je důsledek nějakého jiného, vnitřního problému, který negativně ovlivňuje jejich životy nebo prostředí

Reagovat
jk

OK. Je mi ho teď trochu líto, ale stejně mě nasral.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Jesfey

Taky mě štve ta toxic fanbase, která aby se jakkoliv podělila alespoň o trošku rozumný názor (u tebe těžké, já vím), tak radši bude napadat lidi na webu o fotbale.

Je ale vidět, že tady jsi spíš kvůli mně než fotbalu.

Reagovat
jk

Ty napadáš lidi! Lidi v týmu, kterými fandím. A napadáš je jen proto, že seš frustrovanej. Možná z fotbalu, možná ze svýho života, je mi to jedno. Ale pokud někoho chceš kritizovat, tak si na to najdi oprávněný důvody a ne jen to, co si vymyslíš, přičemž to není absolutně pravda.

Jestli za rozumný názor považuješ ty svoje věčné kecy o kreativitě, tak budiž to ti nijak nerozporuju. Ale fotbal není polívka, že když je málo slaná tak přidáš sůl a problém je vyřešen. Tak nějak na mě ty tvoje rady totiž půsbí.

Reagovat
Nizzie

Slušný meltdown

Reagovat
jk

Furt lepší než těch pět fans woolwiche co si tu navzájem líže frdele

Reagovat
Nizzie

Nevím, děti na písku reagují méně hystericky. Ale proti gustu.

Reagovat
scvrklýangličan

Tohle je typicku projecting. Coz potvrzujes hned dalsim komentarem v tomto vlakne. Treba ti to jednou dojde a zacnes na aobe pracovat. Preji hodne stesti! :)

Reagovat
jk

Díky. Internetový terapeut s nevyžádanou radou je vždycky dobrý přítel. ❤️

Reagovat
Golasso

Souhlasím .

Škoda, že tohle nedokážeš povýšit nad klubovou příslušnost, když už teda jako jeden z mála problém vnímáš. Když já tohle psal o Havertzovi, tak jsi tu sám nakládal a ještě roztleskával každýho dalšího kkta, co se do něj obouval.

Reagovat
jk

Popravdě si myslím, že si to úplně blbě pochopil. Pokud myslíš tu diskuzi o tom, že se z Havertze dělá příklad Artetovy geniality, jak to tehdá Salfovic skvěle vystihl.

Já třeba Havertze jako fotbalistu mám docela rád, několikrát jsem to tu už psal.

Jinak mě fakt nesere, někoho kritizovat. Ale když už někdo chce kritizovat ať si najde nějaké objektivní fakta a ne takovou blbost jako že Sarr nahrává jen na dva metry a měl by sedět.

Reagovat
Golasso

Myslím diskuze o Havertzovi od přestupu k nám. Jádro problému je od začátku v tom, že jsme koupili kvalitního hráče bez sebevědomí a hodně lidí do něj jebalo (včetně mnoha našich fans) a byl terčem výsměchu ze všech stran, kromě pár jednotlivců. Časem se to naštěstí zlepšilo, ale tohle útočení na sítích mohlo klidně toho hráče odepsat a angažmá Havertze u nás zkazit nebo minimálně zkomplikovat. Hodně lidí si bude myslet, že postoje fans na sítích nemají takový vliv, ale ty víš, že mají. Proto jsem psal ten předchozí komentář.

Nějaká Artetova genialita je jen slaměný panák, na základě kterého ses do té mlaty kolem Havertze přidal. I když mám dojem, že ses přidal už dřív a mimo jiné ses jako jiní snažil zpochybnit jeho kvalitu. Že je podle tebe Havertz kvalitní fotbalista, tos sice říkal, ale taky ses několikrát jeho kvalitu snažil shodit. Co tu "skvěle vystihl Salfovic" přesně nevím, ale vzhledem k tomu, že borec často jen shitpostuje věci k Arsenalu, si to umím živě představit . Arteta zaslouží kredit za to, že si troufl jít s přestupem Havertze do rizika a že se mu zatím daří Havertze psychicky zvednout, ale Havertz nikdy neměl úplně špatnou pověst mezi "odbornou veřejností" (nevím, jak líp to nazvat) a kromě Chelsea se mu herně dařilo snad všude (a i v Chelsea se mu nějakou dobu dařilo výsledkově). Není to o genialitě, je to o práci s hráčem, se kterou mu fans musí pomoct.

Reagovat
jk

Budu se opakovat. Ale ty jsi tu diskuzi fakt vůbec nepochopil

Na nějakou diskuzi ohledně Havertzovy kvality si teda nepamatuju. Ta diskuze na kterou předpokládám narážíš, byla v návaznosti na příspěvek, který se vysmíval těm tacticos, kteří i naprosto průměrné Havertzovy výkony nebo vlastnosti vyzdvihovali. Případně zoufale hledali jakékoli záminky jak vyvážil tu kritiku, která se na něj snesla. A po jisté době to fakt už puůsobilo dost směšně.

Reagovat
Golasso

Spíš ty nechápeš mě . Soustředíš se pouze na jeden moment/příspěvek na sociální síti v celé té "sáze" okol Havertze a ještě tomu příspěvku přikládáš větší sofistikovanost, než reálně měl (ať už byl záměr jakýkoliv).

Reagovat
jk

Tak ty jsi po mě chtěl abych Havertzovi nenakládal a nehejtil ho nebo co. A to jsem tu nikdy nedělal. Vím jen o tenhle diskuzi s Havertzem, kterou jsi vůbec nepochopil.

Obecně se chovali fans k Havertzovi úplně stejně dementně jako třeba k BJ. Ať už v chelski nebo woolwichi.

Reagovat
Nizzie

Víme, máš jen smysl pro humor, narozdíl od většiny tady.

Reagovat
vitasrp

Kromě Chelsea se mu herně dařilo všude - tím teda myslíš v Leverkusenu, když to bylo jeho jediný angažmá v dospělém fotbale?

Reagovat
Golasso

Leverkusen, repre a teď i Arsenal.

Reagovat
Thelvin

Už hraje dobře? Já na vás teď moc nekoukal, ale ze začátku to bylo špatný (ze zřejmých důvodů).

Reagovat
Golasso

Jo, hraje fakt dobře.

Začínal hlavně na CM a ze začátku na něm byla patrná nesehranost se spoluhráči a nervozita. Podával takové nenápadné výkony. Čekals od něj víc, ale zase svoje si vždy odehrál, odvedl hromady špinavé práce a neměl prakticky žádný větší kiks (jako míval třeba Xhaka ty svoje chvilky). Byl na něj spoleh snad ve všem, kromě produktivity. Bohužel ta je nejvíc vidět a tak se na něj snášelo víc kritiky, než si reálně zasloužil. Postupně se celkově zvedal z hlediska jistoty na balonu a přidal víc produktivity. Teď hrává hodně na hrotu.

Reagovat
Thelvin

A kam se posune, jestli teda v létě přivedete útočníka? Přes Odeho půjde těžko, takže zpět na CM?

Reagovat
Golasso

To si netroufám odhadovat, záleží, kdo dojde a jaká bude finální podoba taktiky a její varianty. Podle mě naše hlavní rozestavení při útočení bude s návratem Timbera a příchodem hrota něco jako 3-2-5 a tam bude Havertz součástí té útočné "pětky", přičemž při bránění se bude víc stahovat. Otázka ale je, jestli hrot vůbec přijde, když naše ofenziva docela funguje a potřebujeme posily do zálohy i obrany.

Reagovat
Thelvin

To vás Timber fakt tak učaroval během těch dvou startů (a předsezonní přípravy, abychom byli fér)? Tu na něj čekáte jak na smilování boží.

A hrot potřebujete, letos titul nevyhrajete právě proto, že tam chybí někdo jako Toney (můj odhad). Sem doufal že tahle otravná doba fotbalu bez devítek už skončila, když už si i Pepek sehnal opravdového útočníka

Reagovat
Golasso

No bylo zřejmé, že s ním Arteta počítá v základu a že je nějakým způsobem klíčový pro to, jak jsme původně chtěli letos hrát. Nejde jen o jeho kvalitu a očekávání, spíš mě fakt zajímá finální "produkt" a jsem zvědavý.

Jestli letos ligu nevyhrajeme, tak to bude kvůli šířce kádru, ne kvůli hrotu.

Reagovat
Thelvin

Zajímavej pohled. No, snad se na něm to zranění nepodepíše

Reagovat
fenixLFC

akoze tie jeho kecy o sarrovi a dalsich su blbost, na druhu stranu s tym ze je johnson v zaklade k hovnu suhlasim. respektive takto, tie zvysne moznosti sa mi tam pozdavaju viac ako on a castokrat mi pride ze ked neda gol tak je k nicomu a v medzihre sa mi nepaci. jasne, rozhodol v zavere zapasov a priniesol body ale to samotne by mu nemalo stacit na to aby hral zaklad ked tam ma tie vykony ovela horsie

mne popravde pride ze viac nez to jeho nadavanie ta vytaca to ze nadava prave na johnsona. uz nejaku dobu mi pride ze si jeho dvorny obhajca, respektive mas k nemu postoj ako Golasso k havertzovi

Reagovat
jk

Tak hlavně nemám nejmenší důvod svalovat vinu za prohry na mladýho borcova co přeskočil z Nottinghamu o několik levelů výše. Letos to pro něj mohla být víceméně rozkoukávací sezóna, ale vzhledem k zraněním a Asijskému šampionátu toho dost odehrál. A má g+a/90 0.7, což prostě je dobrý. A jestli tu někdo bude tvrdit, že to nastřílel odevzdaných soupeřům je to jen výmysl, aby podpořil svůj narativ “BJ je k hovnu”.

Nalevo místo něj taky radši uvidím Wernera, jenže to je zas naprosto marnej zakončovatel (viz. Včera, i když BJ něco podobnýho taky zazdil). Na druhou stranu mi Timo přijde lepší na balonu, což se nám tam prostě hodí. To, že teď dostal BJ šanci v základu je ale úplně v pořádku, příště třeba bude hrát někdo jinej. A určitě není BJ faktor toho, proč sme prohráli s Fulhamem 3:0.

Popravdě si myslím, že se s ním musí naučit pracovat trochu líp i Ange, viz. Třeba zápas s Wolves, kde ho Oneil úplně přechcal a třeba poslat na hřiště BJ byla bez dalších taktických úprav naprostá kravina, která nic nevyřešila.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím proč ale ten Rodrigo Muniz mi připomíná toho kluka co šel do Newcastle v tom filmu góóól to byl taky Munoz nebo?

Reagovat
Rohlíček

Muñez

Reagovat
Seydou Doumbia

mistrrrrr

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Jesfey

Budu zde první, ale Ange out, pokud bude nadále stavět sestavy svých kamošů. Chceš hrát ofenzivní fotbal? Hrej ofenzivní a hlavně alespoň trošičku schopné hráče.

Jinak v tom případě hrajeme Conteball akorát s tím rozdílem, že držíme více balón a naši krajní obránci hrají ve středu hřiště.

Reagovat
kulych

to ses asi na Conteball špatně díval

Reagovat
jk

Hysterický pepík

Reagovat
Jesfey

Zase ten maník spokojený s podprůměrností

Reagovat
jk

Podprůměrnost není 5 místo v PL.

Reagovat
Thelvin

Vole.

Snažíme se začít něco nového. Nastavit směr fotbalu, jaký jsme nehráli od roku 2019, spíš dýl. Budujeme nový tým poté, co jsme přišli o nejlepšího hráče, kapitána a absolutní ikonu v jedné osobě. Dá se říct, že naší značku budujeme odznova.

Jasně, že to bude skřípat a občas zakopneme. Nemůžeme se hned srovnávat s Arsenalem (který v roce 2020 začal stejnou cestu jako my, takže má pár let náskok), Liverpoolem nebo City (kteří jsou naopak na vrcholu té cesty - a mimochodem jsou to asi nejsilnější týmy, co kdy v PL byly).

Naše místo je ve skupině s Aston Villou a Manchesterem United. Tam jsme. Dokážeme podepisovat zajímavé hráče, skauting funguje (van de Ven!), trenér hraje sympaticky a má supr přístup k okolí... Klub nám nedal jedinej důvod nevěřit tomu, že vybrali správnou cestu, tak je proboha nechme po ní jít a uvidíme, kam to povede. Pool dal kdysi šanci Kloppovi a podívej se na ně teď. Arsenal dal šanci Artetovi, a dneska hrají o titul...

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Front hell

Chce to čas

Reagovat
Jesfey

Mně se líbí, jakým stylem Ange hraje a i v některých ohledech přístup a myšlenky. Jak jsi řekl, hráči se musí adaptovat (někteří se znovu objevit po Conteballu), a to chce čas.

Mně se akorát nelíbí ta zarputilost držet se věcí, které prostě nefungují.

Naše první střídání proběhla až v 66. minutě za stavu 3:0. Do té doby jsme na hřišti měli 2 defenzivní záložníky a hráče, kterým to očividně dopředu moc nešlo.

Další věcí je, že aby ta hra a celý ten náš systém fungoval, tak musíš mít dobře poskládanou sestavu. Hráče, kteří se navzájem doplňují a sedí si. Nějaké to propojení hráčů mně tam často chybí z hlediska smýšlení či předností.

Abych to shrnul, líbí se mi Angeho styl hry, přístup apod. Mým problém je jeho in-game management a skládání sestav.

Nechci, aby to dopadlo jako s Contem, který letěl, protože nebyl ochotný cokoliv změnit.

Reagovat
Thelvin

Já si obecně myslím, že z naší pozice (pozice televizního fanouška) je poměrně jednoduché tahy trenéra kritizovat.

Jenže my nevidíme, jak hráči vypadají na tréninku. Musí být nějaký důvod, proč hrál Bissouma a ne třeba Bentancur. Pokud by Rodrigo na tréninku vypadal jako chcíplá krysa bez nápadu, tak je logické že nastoupí Bissouma, byť třeba hrající v hrozné formě. Zároveň je poměrně logické, že trenéři preferují "svoje oblíbence" namísto hráčů, které my třeba vidíme jako lepší, zábavnější. Pokud jde o hráče, kterému věřím, vím přesně co od něj čekat a zapadá do koncepce, kterou týmu ordinuju... tak je přece přirozené, že ho postavím třeba namísto "zajímavějšího" Lo Celsa.

Taky si myslim, že by naší hře svědčila středová dvojce, která by byla silnější na míči, spíš než atletická dvojce Sarr Bissouma. Jenže se podívej na tu sestavu. Krom těch dvou je tam Bentancur, který v současné formě není zlepšení asi vůbec v ničem. Højbjerg, který je spíš čistič a mistr jednoduché přihrávky na pár metrů. No a pak ještě Skipp, kterej je sympoš a všechno, ale nemá ani na první polovinu PL. Lo Celsa tam nehraje nejspíš z taktických důvodů - naši krajní beci hrají hodně vysoko, takže je nutné mít zajištěný střed.

Ange musí pracovat s tím co má. Bylo by snadné si tam místo toho co máme představit Rodriga a Dembeleho v dobách jeho beast modu, ale holt takové hráče nemáme. Zatím. Takovej Sarr se může hodně posunout, když mu dáme prostor

A střídání v 66. minutě mi nepřijde nijak hrozný, bylo to skoro hned po tom třetím gólu. Kdybychom druhý dostali místo v 49. třeba o deset minut později, tak by střídal asi dřív, ale takhle tam chybu nevidim.

Reagovat
Jesfey

Je pravda, že Bentancur poslední zápasy nezahrál moc dobře, stále bych ho tam ale nehledě na tréninky viděl radši kvůli podpoře útoku, protože ta pravá strana trpí, že na ní jsou jen Kulusevski a Porro.

Jako chápu to odůvodnění, proč máme dva defenzivní záložníky, když se Udogie s Porrem vysouvají dopředu, ale Bissouma se Sarrem prostě ten útok nikterak nepodporují, osobně se mi více líbila záloha, když oni dva byli pryč, protože pak ta sestava nebyla tak jednodimenzionální jako teď, kdy Maddison je ten čistě kreativní, Bissouma čistě defenzivní a Sarr taková defenzivní výplň. Tedy stačí bránit Maddisona a žádné nebezpečí ze zálohy nehrozí. Např. Hojbjerg je defenzivní, ale čas od času vymyslí nějakou geniální přihrávku či střelu, to těm dvoum ale prostě chybí.

To, jak pracuje s tím, co má, je ten bod, který se mi nelíbí. Hráči nejsou v žádné symbióze či jejich přednosti nejsou upřednostněny (popřípadě hráči musí hrát tak, jak jim to nevyhovuje).

Sarra již komentovat nebudu.

Nooo... ono to střídání bylo teoreticky až po 4. gólu. V prvním poločase jsme pořádně nic neměli a to jsme po 4 minutách 2. poločasu potřebovali 3 góly na to, abychom vyhráli. To za mě nějakou změnu chtělo.

Reagovat
Thelvin

Ze začátku sezony hráli dopředu oba dobře, já bych řekl že ten útlum teď je to způsobený hlavně neformou Bissoumy A taky bych řekl, že si trochu protiřečíš. Píšeš že hráči nejsou v symbióze nebo jejich přednosti nejsou upřednostněny, ale vždyť to je přece ono - krajní beci hrají hodně dopředu a chodí doprostřed, takže střeďáci musí být pohybliví a vzadu. Což se plní, jen nemají formu, což ústí v chyby, které musí hasit van de Ven. Ten na hřišti nebyl, proto to dopadlo jak to dopadlo.

Mě teda mnohem víc vadí hra ofenzivního trojzubce. Ano, gólů sme nastříleli dost, ale to je stylem hry. Na každý gól se nadřeme, je tam hodně nepřesností. A neni to jen BJ, nahoře nehraje ideálně nikdo. Už aby se vrátil Richarlison, ten toho dost spálí a zadrbe, ale ta jeho agresivita a bojovnost je pro tým blahodárná

Reagovat
Jesfey

Myslel jsem symbiózu schopností hráčů, ne systémovou. V útoku je to dle mě nejvíce vidět, kde Son nemá vlastnosti hrotového útočníka (vyjma střely). Richarlison či Werner ten balón umí podržet proti silným útočníkům soupeře a rozdat ho. Dále třeba Kulusevskému tam chybí záložník, který by ho doplnil do útoku.

Dělají chyby, ale přesto na tom hřišti zůstávají. A to je prostě špatně, o čem i celý ten původní komentář je.

Na obranu křídel většinu útočných příležitostí přebrali krajní obránci, kteří se na středu dostávají do střeleckých pozic, což zase nejvíce ubližuje Sonovi.

Reagovat
Thelvin

Dobře dobře, evidentně o tom taky přemýšlíš, a jen si dospěl k jiným závěrům než já. V pořádku

Reagovat
Jesfey

O těch debatách to tady přesně je.

Asi jsem to akorát málo rozvedl a všichni si hned mysleli, že ho vyhazuji.

Reagovat
jk

Fact check “Bissouma se Sarrem prostě ten útok nikterak nepodporují” ❌

https://dubz.co/v/hj64qk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
masly008

Jsem nevěděl že má u vás Azapi takový status legendy a ikony

Reagovat
Thelvin

Bez nej už to není ten stejný Tottenham

Reagovat
masly008

Tvl já jsem debil. Jsem myslel že reagují na Víťu.

Tímto se omlouvám.

Reagovat
Thelvin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
J0EL

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Manik...

Reagovat
Man__United

Ipswich Town have scored more league goals than any other side in the top four tiers of English football since Kieran McKenna's first game (29 December 2021).

Ipswich - 210

Man City - 206

Mansfield - 193

Arsenal - 187

Liverpool - 184

Reagovat
dantetomas

Tak netreba zabudat, ze Ipswich aj Mansfield odohrali za ten cas minimalne o 16 zapasov v lige viac.

Reagovat
Papra

Tvle jak mohli basseymu vzit acko u toho tretiho golu

Reagovat
Golasso

hehe

Reagovat
Busby babes

a ted nas rozeberou... bohuzel neni jina moznost jak to postavit, ale AWB celej zapas neda no. hral pritom dobre

Reagovat
John Obi Mikel

Mauricio Pochettino o bučení na Raheema Sterlinga:

„Je to úžasný hráč a musíme ho podpořit. Má více jak 10 let zkušeností s hraním v Premier League. Samozřejmě si myslím, že jeho přínos pro tým je dobrý. V některých situacích měl smůlu, ale jsme tým a musíme tu být jeden pro druhého. Fanoušci mají právo na vyjádření svých emocí. My se snažíme pracovat na tom, aby nás nekritizovali. Je nám jasné, že pro tým i samotné hráče chtějí to nejlepší. Ale nacházíme se v projektu. Potřebujeme podporu a důvěru. Fanoušci chtěli vyhrát a jít do Wembley a to se nám podařilo. Já vím, jak ten tým vést a oni mi musí věřit. Stejně jako my musíme respektovat jejich názor, oni musí respektovat má rozhodnutí."

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Error
Reagovat
Rothbard

Přijde mi, že ač každoročně Chelsea utrácí za přestupy obrovské částky, tak ten kádr je slabý snad na každém postu či pozici.

Máte taky ten pocit?

Reagovat
Miguel19

Kdyby byli všichni zdraví, tak mi ten kádr špatný nepřijde. Ale takhle pláčeme už asi druhou sezonu a nijak zvlášť se to nelepší, naopak je to horší a horší.

Problém není v kádru, ale v těch lidech, kteří ho řídí. A nemyslím tím trenérský štáb.

Reagovat
Edgewalker

Když to nějaký normální trenér dobře postaví kolem Palmera, budete hodně nebezpeční

Reagovat
Greaber

Jenomže u nás o transferech nerozhoduje trenér a to je ten problém.

Reagovat
off-olda

Ne.

Reagovat
Čenda

Jako byste žili, na planetě opic.

Reagovat
aramaki

Reagovat
Golasso

Nakonec super, ale kdyby Chelsea v prvním poločase zužitkovala ten chaos, co zvládla vytvářet, tak je to úplně jiný zápas. Měli jsme i dost štěstí.

Kai White . Rice + Partey

Hodně se mi za tu chvilku líbil Vieira.

Jinak jsem zvědavý, jak bude příští rok vypadat naše záloha. Partey asi půjde. Jorginho během letošní sezony šel docela dolů, takže dost možná buď půjde taky nebo zůstane jen jako záskok.

Reagovat
Mastný Chobot

Thomas hadam ostane, dnes sa vykupil

Stale ma aspon 1 sezonu v sebe, ak ho nezavru

Reagovat
Golasso

Dnes se vykoupil výkonem, ale to jeho zdraví ... otázka je, jestli budeme chtít riskovat další sezonu, kde větší část promarodí.

Reagovat
papi.v.ole

Je furt strašně těžkopádný a ztrácí hodně balonů pod tlakem.. ale snad ještě zůstane

Reagovat
Čenda

Protože je nerozehraný. Ve svým top formě byl dlouho naše opora ve středu. Záleží jen na zdraví a na soudech. Nebýt tyto dvě nepříjemnosti, byl by vedle Declana a Odeho naprosto perfektní.

Reagovat
kitas

súhlas, rozohraný Partey je totálna beštia a to ani nemusí mať top formu

Reagovat
Mastný Chobot

Mal tam pár momentov, ktoré možno pripísať nerozohranosti, ale práveže mi prišlo, že sa chytal veľmi dobre aj fyzicky. A jeho passing range je stále fantastický.

Reagovat
guestikor

Nemyslím, že pustí zároveň Parteyho i Jorginha

Reagovat
xjert02

Reagovat
Golasso

To si možná netroufneme, nicméně i kdyby Jorginho zůstal, tak nás při Parteyově odchodu nespasí.

Reagovat
Edgewalker

Chelsea sice v krizi, ale i tak nad nimi taková výhra potěší. Ode úplně boží

Reagovat
Mastný Chobot

Druhy polcas symfonia skoda, ze sme im nevratili tu sestku spred rokov, idealne Havetzovym hetrikom. Snad nabuduce

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Nikikrew

Chelsea netusila, vyborny 2 polcas, navyse krasne goly. Tesim sa na Spurs, to bude vyhrotene. Partey class, ako mi chybal ten pokoj, snad Jorginho uz len na lavicke (i ked nema zlu sezonu).

Reagovat
Nikikrew

Partey basically changed how we play. Players are more switched on when Partey plays cause he will play it vertically and quickly to break the opposition's block. He was the game changer.

Celu minulu sezonu z toho tazil najviac Ode. Skoda tych zraneni, a velka.

Reagovat
Čenda

ve formě dokázal být skvělý dopředu i dozadu. Sila, klid, přehled i technika ve středu hřiště, jakou jsme dlouho neměli. A teď máme jeho i Declana. Kéž by rok dva vydržel a hrál.

Reagovat
off-olda

https://twitter.com/TenHagEra/status/1782867193048228033?t=dVdiJcOb72o1hmtsO565gg&s=19

Jak velkej dřevák musíš být?

No nic, do šance se dostal. Az se naučí hrát fotbal, tak bude dělo.

Reagovat
Shevchenko

Bez prdele jsem si myslel, že je to FIFA

Reagovat
owny✨

Takže woolwich se parádně rozstřílel, zatímco my jsme 2 týdny nehráli zápas. Good job PL.

Reagovat
Čenda

Máte o dva zápasy míň, přestože villa hraje evropu. Good job PL.

Reagovat
VTID94

Reagovat
sejber

Snad sa nebojis

Reagovat
J0EL

Ma nasrate az za usami

Reagovat
herbage

připravuje si půdu Zapomněli jsme mu popřát šťastný St. Totteringham's day

Reagovat
J0EL

Este za St. Totteringham's day musime pockat. Ale max do vikendu (snad)

Reagovat
herbage

Super, oslavit ho na jejich stadion před jejich fanoušky bude o to sladší

Reagovat
owny✨

Nikoho to zajímat nebude

Reagovat
Front hell

Ale bude

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
j_mrazik

Brighton by mohl se City ukopat remízu, ne?

Reagovat
Nikikrew

Pri tej marodke tazko

Reagovat
j_mrazik

Zázraky se dějí každý den. Snad někde ztratí, ať je ten boj o titul ještě zajímavý.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
krisa

nevím jestli by jedna ztráta stačila škoda té prohry s Villou

Reagovat
mr.Silver

mít dnes 7 bodů na City, tak věřím, že to už dáme.

Reagovat
guestikor

Víc mrzí ta domácí haluz prohra s WHU a remíza s Fulhamem.

Reagovat
krisa

tak jasně ale bral jsem to z pohledu nedávných zápasů. Ony takové zbytečné ztráty by našli i Liverpool a City

Reagovat
O.Giroud

Hlavne teraz tá s CP, kde aj bod by stačil aby sme dnes mohli ísť znovu do čela.

Reagovat
krisa

těch zápasů, kde bych reálně věřil, že můžou City ztratit tam moc nevidím. Možná tak Tottenham venku. Ale pokud by ti už byli bez šance na LM, tak úplně vidím jak se přetrhnou, aby případně přihráli titul Arsenalu

A Liverpool taky nijak neodepisuju

Reagovat
O.Giroud

Ja neviem, ja moc ManCity neverím nemôže im to stále takto ten záver vychádzať a jak ja potvoru stratia keď ich bude naháňať Arsenal a nie LFC to by tak pekne korunovalo éru Kloppa, stále nejaká smola. Ale tak titul, LM sme pod ním vyhrali tak nie je čo vyčítať

Reagovat
Petr.Petr

Zbytecne ztraty? Vsak ste dostali pres picu jak psi…z toho zapasu bys rad tri bodiky? A nechces rovnou dotaci 5 bodu treba za dominantni prohru? Levicaku slabouckej ufnukanej

Reagovat
krisa

s tebou se tak budu bavit, ty psychopate

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
owny✨

Reagovat
Front hell

Typický fanoušek United

Reagovat
Dontlookatme

Nesmíš mlátit hlavou do té zdi každej den

Reagovat
Azza

Prohra s Fulhamem

Reagovat
krisa

remíza a prohra s Fulhamem

Reagovat
guestikor

Tam jsme byli vyloženě špatní, oni lepší.

Reagovat
Sandstorm

Tak Liverpool se asi vážně zajímá o toho ten Haga z wishe.

Reagovat
dantetomas

Ten Haag z wishe? To znie strasidelne. Snad horsie ako Jozko zo second handu

Reagovat
icemike

Po tom prvním poločasu se to slušně sesypalo. Zejména třetí gól, který neměl platit, hráče zlomil. Ale s tou sestavou se prohra čekala, jede se dál

Reagovat
emanuel habasko

Třetí gól neměl platit, ale to už taky neměl být Jackson na place za to prošlápnutí kotníku Tomiyasu.

Reagovat
guestikor

Reagovat
icemike

Pokud se k tomu var nevracel, znamená to, že to na červenou nebylo.

Reagovat
J0EL

Co je hovadina v kontexte ako podobne zakroky VAR hodnotil pocas sezony. Jasna cervena.

Reagovat
icemike

oni řeší výšku zákroku vždy. Aj tak to byla minimálně oranžová

Reagovat
mistr129

No stejně tak se da říct, že pokud se k tomu VAR nevracel, tak to od Gabriela faul nebyl

Reagovat
krisa

no asi tak

Reagovat
Jardin

Reagovat
Talker

Jenže k obyčejným faulům se VAR nevrací, kdežto k tomu kotníku se podle mého vracel, ne?

Reagovat
mistr129

Ten faul přímo předcházel gólu, takže to VAR mohl řešit úplně stejně jako tu červenou

Reagovat
Front hell

V našem zápase proti United se VAR vracel k zakroku Odegarda a gol neuznal. Pokud si to teda dobře pamatuji.

Reagovat
J0EL

A potom vydali vyhlasenie ze to uznat mal,.lebo to nebola zjavna chyba rozhodcu na irhisku (ktory ten suboj pustil)

Reagovat
vitasrp

Faul přímo předcházející brance je situace, kdy to VAR má řešit a potenciální branku odvolat.

Reagovat
Golasso

VAR se akorát zase beztak schoval za tu vágní sračku se zjevnou a evidentní chybou.

Reagovat
J0EL

Reagovat
vitasrp

Kdybych tu měl někoho, kdo by si ještě do konce sezóny chtěl udělat výlet na fotbal, tak mám lístky na následující zápasy

2.5. Chelsea vs Tottenham, cena 3500 Kč/kus

14.5. Tottenham vs Man City, cena 3500 Kč/kus

V případě zájmu mi napište na vitasrp@centrum.cz

Reagovat
krisa

když tohle vidím a vzpomenu si kolik jsem dal loni v lednu za 2 lístky na Tottenham - Arsenal, chce se mi brečet

Reagovat
xjert02

pochlub se

Reagovat
owny✨

Hmmmmm

Reagovat
VasAFC

Kašli na to, akorat budeš nasranej, protože v obou zápasech dostanete

Reagovat
J0EL

Ale tak so City im snad dopriat mozeme nie?

Reagovat
Modřín2

To jsme byli fakt tak marní, že jsme dostali pětku? Ještěže jsem to neviděl

Reagovat
masly008

My jsme byli celkem slušní.

A vy máte na hrotu Jacksona.

Reagovat
nani92

Čakal som hocičo po tom oznámení, ale ze Klopp potom prehra všetko co sa da, dokonca ak s Eveetonom, to fakt nie..

Reagovat
Busby babes

cenim ze Pool obetoval titul aby si i pristi rok zahrali mestske derby.

Reagovat
iamek

Asi Liverpool nebyl v klidu.

Reagovat
mithro

it means more

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
iamek

Liverpool

Reagovat
Busby babes

snad to Arsenal neposere.

Reagovat
Front hell

No

Reagovat
Busby babes

prave

Reagovat
tweek

Čekám něco v tom stylu, že hned jak City zremízuje nebo prohraje, tak zápas na to, jak bude tlak, se sesypem a klasicky jim to pošleme zpátky nějakou debilní prohrou

Reagovat
Mastný Chobot

Tak posrat to momentalne musi City

Reagovat
Busby babes

ale aspon nad tim Poolem at skoncite. pro jistotu

Reagovat
O.Giroud

to aj niekto riesi 2. - 4. miesta?

Reagovat
Busby babes

mysleno, proste pro jistotu, kdyby to City posralo. lepsi, kdyz nad Poolem budou dva tymy.

Reagovat
O.Giroud

Jaj takto

Reagovat
jk

Reagovat
El Cid z City

A pak že tě City nezajímá

Reagovat
Neutron

tak najdu sa aj taketo vzacne chvile

Reagovat
Man__United

Newcastle prohrál takže super v boji o EL

A Liverpool už titul nedá, snad to ten Arsenal vyhraje ale upřímně nevím nevím

Reagovat
Man__United

Jo a GD +1

Reagovat
J0EL

Konferencnu ligu si myslel, vsak...

Vsak? *meme*

Reagovat
Busby babes

to je fuk, prast jak uhod. Jestli jedes na Slavii nebo do Plzne...

Reagovat
Mastný Chobot

Everton super

Reagovat
MystycMac

Ale vieš že titul získa City že ?

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem

Reagovat
afc

Ešte napíš tu svoju pičovinku, ako nestratia bod do konca sezóny

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Front hell

Nádhera od Evertonu

Reagovat
Freedo

Před zápasem jsem si myslel, že Everton vyhraje a potvrdilo se mi to. Nepsal jsem to sem, abych to nezakřikl.

Parádní výkon, ta bojovnost a nasazení, Everton hrál jak na drogách. Přitom cena základní sestavy neporovnatelná. Týmy pod Dychem rád sleduju, je to oživení soutěže oproti ostatním generickým celkům.

Hodně podržel i Pickford a Liverpool měl trochu smůlu v koncovce, ale na to se historie ptát nebude.

Reagovat
J0EL

Nechces si priat dnes aj vyhru Brightonu?

Reagovat
O.Giroud

Vrabejka mal pravdu, Klopp out

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Neutron

Reagovat
Busby babes

zkurvit Kloppovi rozluckovou sezonu, fans Evertonu a United... https://imgflip.com/s/meme/Epic-Handshake.jpg

Reagovat
Man__United

Reagovat
Registrujisejenproto

Gratulace

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
forrest

Reagovat
mithro

Reagovat
Luc-Luc

To je hrozny, jak ten tym behem par tydnu uplne odesel. Smutnej pohled v poslednich zapasech na Kloppa.

Reagovat
Busby babes

zbytecne jsme si ten zapas komplikovali. meli jsme dat tak o 5 golu vic tvl, zas ty spaleny tutovky... Bruno paradni, Maguire fajn. Navic zas hraje a neni uplne fit. Dalot byl spatnej dneska. Debut pro Wheatleyho je fajn, jeste 250. odchovanec v historii klubu.

Z pohledu ETH to nepomohlo imho nijak.

Reagovat
Zaschrona

13,5 roku čekání na domácí výhru v derby u konce a záchrana velmi, velmi blízko. Skvělý, že Goodison ještě zažil jedno vítězné derby a rozloučí se jako PL stadión.

Dyche nevyhazovat a všem hráčům nabídnout nové smlouvy.

Reagovat
Cobra

Reagovat
frezi

aspoň už môžem v kľude zabudnúť na ten ofsajd s tottenhamom a Odeho ruku v 16tke

Reagovat
pobody's nerfect

A ještě penalta po faulu dokua a furt by z toho bylo první místo. Nicméně takhle se nedá myslet. Podobné situace má každý tým a jestli se něco posralo, tak rozhodně ne tyto situace.

Reagovat
Front hell

Tak zase penalta se nerovná jistý gól. A třeba v prvním zápase se City vám pomohlo že se pisknul ten hodně soft kontakt na Allisona po kterém padl gól. Jinak souhlas

Reagovat
O.Giroud

Nechápem prečo sa stále omiela ta Odeho ruka veď sme aj tak krátko na to vyrovnali nie? To zas podľa mňa až tak moc neovplyvnilo.

Reagovat
masly008

protože si většina řekne že by jste dali gol a tím pádem vedli.

Sice je to blbost ale hodí se.

Nevadí že by to byla penalta kterou by kopal Salah a kterou neví nikdo jestli by dal.

Třeba hned v dalším zápase penaltu kopal a nedal.

Reagovat
Bakary3

Tohle je fakt nemoc už

Reagovat
O.Giroud

Hej no, tiež pravda že sa premeniť ani nemusela. Ono aj s tým Diazom je to také, bol prvý polčas, už sme mali redku a počíta sa to ako jasná vyhrá keby to uznajú. Kľudne to mohla byť len remíza. Beriem keď tak to s ManCity, predsa bol záver a premeniť to, asi by už nevyrovnali. Alebo taká lopta s Nottinghamom čo nám rozhodca daroval na konci keď sme dali gól bolo tiež niečo, že stat sa to opačne tak beriem

Reagovat
masly008

Reagovat
J0EL

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Golasso

Odeho ruka

Reagovat
J0EL

Odeho ruka is the new "Next year is ours"

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Neutron

Reagovat
Nikikrew

Na Odeho ruku sa neda zabudnut predsa, co tam ten vyvadzal ....

Reagovat
owny✨

Hahaha Newcastle, dobří tragédi

Reagovat
kissak

od Tebe je to dobrej 4

Reagovat
pobody's nerfect

Sheffield kilo zvládne. Fakt tragická defenziva

Reagovat
fenixLFC

remizovat s tymi manchesterskymi luckermi je jedna vec. ale prehrat s evertonskymi kopytami, to uz je next level salah by teraz z hry nedal gol ani keby na tom zavisi osud celeho arabskeho sveta a nunez v jeho pritomnosti totalne degeneruje. cloveku by to aj bolo jedno keby to nie je posledna kloppova sezona, ale proste takto mu to vysrat, to zamrzi...no co, tak snad to city dotiahne

Reagovat
Muffi

když se na to podíváme střízlivě, je překvapení, že jsme se v boji o titul dokázali držet tak dlouho.

Hodně zápasů jsme urvali až na konci a co se týče kádru, investice v posledních letech jsou v porovnání s konkurencí nižší.

o to víc zamrzí, že jsme posrali Atalantu.

Reagovat
fenixLFC

s tym zase suhlasim a pisal som to uz po minulom zapase. o ten titul sme objektivne hrat nemali a ani to nebolo v plane. len ta sezona bola napriek zmenam rozohrana velmi dobre a v situacii kedy konci klopp tak cakas ze vsetci budu makat na 110%, nie ze takto odpadnu

Reagovat
Hachim Mastour

Úlet nemať v pláne bojovať o titul

Reagovat
Mastný Chobot

Čo sa stalo s "gratulujem City k titulu"?

Reagovat
J0EL

Reagovat
Čenda

Reagovat
Neutron

Reagovat
Euphael

Reagovat
fenixLFC

mas pravdu, je naivne spochybnovat city

Reagovat
icemike

Reagovat
Hachim Mastour

Nedopraješ Arsenalu po 20 rokoch titul?

Reagovat
Greaber

Nedopřál bych jim ho ani po 100 letech

Reagovat
forrest

Rozloucit se jako Jirka Klopp - prohrama kde to jen vsude jde, vec treti…

Kazdopadne ligovej pohar se pocita, narozdil od lonska.

Reagovat
Luc-Luc

Ja to City urcite nepreju, ti maji byt v Champu za ty financni machinace a ne slavit titulh v PL

Reagovat
Luc-Luc

Snad to Arsenal urve, i kdyz tady pak s goonerama bude k nevydrzeni do Vanoc, furt je to mensi zlo nez ten umelej ropnej paklub

Reagovat
Euphael

Reagovat
Pony Slaystation

jsi debil, radši AFC než CITY

Reagovat
fenixLFC

ani nahodou. city je presne volba ktora nikomu nevadi lebo nikoho nezaujimaju. a nemam rad artetu+ s vynimkou ricea ani hraci nie su pre mna prilis sympaticki

Reagovat
Hachim Mastour

takže ideál je vlastne aby city vyhralo aj 10x po sebe titul, ak sa to nemá podariť Liverpoolu?

Reagovat
fenixLFC

ano. alebo niekto mimo big6 (a evertonu )

Reagovat
Hachim Mastour

Top 6 myslíš pomyselne, alebo do toho zarátavaš aj Aston Villu, teoreticky Newcastle

Reagovat
fenixLFC

nepisem top6, ale big6, co je celkom jasne kto to je. villa alebo castle by mi nevadili

Reagovat
Hachim Mastour

Áno ale pre istotu som sa opýtal

Reagovat
Hachim Mastour

No počkaj, ani Spurs by si to nedoprial?

Reagovat
icemike

Nikdo nechce AFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Radin

Klasika. Villa konečně ztratí a oni zahrají takovej sračka výsledek :)

Reagovat
VTID94

Kde sme stratili?

Reagovat
Radin

Dva body na West Hamu. Což je jedno, když Totáč nebyl schopný o den dříve porazit Fulham právě..

Reagovat
LyEX

Podobné zákroky ako na Maguira vidím zápas čo zápas na Diasa, Haalanda, VVD, Antonia a nič sa v posledných zápasoch neodpískalo ako penalta, ja sa nečudujem, že sa tu Busby zastáva sudích keď ta nekonzistentnosť je aj po odchode SAFa vždy na prospech len United

Reagovat
Hlahart

Hodně slabej pokus

Reagovat
Busby babes

no hele nam takovou piskli Hojlundovi se City. ale to byla jasna penalta pro vetsinu.

Reagovat
Busby babes

btw a ano, tohle je ten pripad subjektivniho posouzeni. Co je uz moc velke zatazeni?

Reagovat
Man__United

Tak kdyby to nepiskl tak je to stejně 2-2 protože Dalot tak dával gól než piskl

Reagovat
iamek

Tím, ze piskl penaltu nás znevýhodnil.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Wazza228

Reagovat
vodka

podle mě se upískl a pak když padl gol, tak to takhle zaonacil

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mithro

Reagovat
Neutron

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Neutron

Kde The Last Dance?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
LyEX

https://www.tiktok.com/@espnfc/video/7358541840775236907

Reagovat
oli9

Hotovo. Titul už je mimo... Těch posledních 5 zápasů tým totálně z formy...

Reagovat
Wazza228

Ethan Wheatley: "Bruno pulled me to the side and told me: I’ve got nine minutes to try get you a goal!".

Bruno: "He's a young kind, the moment is massive for him and I think getting a goal in his first appearance would be massive! I couldn't give the assist... I tried".

Captain Bruno

Reagovat
Čenda

Jak ho na hřišti nesnáším ze zjevných důvodů, tak jsou věci, ltery tý kryse nemůžu upřít. Fantastickej přístup, perfektní fotbalista, a neuvěřitelně týmový hráč. A to jsem si jistej, že přesně věci, jako popisujes, dělá násobně víc, jen se o tom tolik nepíše. Pro spoluhráče a mladý to musí bejt skvělý, mít ho v kabině.

Nebýt toho neskutečnýho válení a breceni, byl by to téměř dokonalej lídr.

Naštěstí je tu stále jistej pan Odegaard..

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

sice ho ostatni nesnasi,ale je to bozan

a je fakt,ze to v zapase fakt zkousel

Reagovat
vodka

no, jednou mu to měl dát do běhu když byl na úrovni stopera, Bruno to ještě kousek potáhl a pak už tam prostor nebyl, ale snažil se

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nikikrew
Reagovat
SunFells

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Mönchengladbach

Čili dneškem Arsenalu začíná třetí dekáda od získání posledního titulu v lize.

Reagovat
Nikikrew

Prechod na ES nas vysiel draho

Reagovat
j_mrazik

Tak Brighton to nezvládl… koho tam máme dál?

Reagovat
elChe

Nakonec o titulu rozhodne fakt tottenham

Reagovat
Radin

Když vidím los, tak by mě překvapilo, kdyby City titul neudělali :)

Reagovat
Zdechlina

Je to už víceméně jasné. Jdou si nekompromisně pro titul

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/scrapytweets/status/1783599214045401556?s=46

Ten skluz Walkera byl teda taky faul...

Že ten Var tomu City vždy pomůže, zajímavé...

Reagovat
LyEX

Oba zábery sú pekne vybrané, kto pozeral zápas videl aj iné zábery a počul slečnu v štúdiu Canal+ ako to videla tiež, že Fodenovi pekne brnkol po nohe a rozhodil ho a rovnako pri Gvardiolovi si hráč Brightonu trochu neobratne nabehol do nohy Gvardiola, za mňa obe veci sporné, ale jemne v prospech správnosti rozhodnutia. P.S. od fans ManU by sa podobné komentáre mali automaticky mazať z dôvodu pokrytectva. Fanúšikovia ostatných klubov môžu smelo komentovať a diskutovať k sporným rozhodnutiam.

Reagovat
El Cid z City

Na Fodena byl faul metr zpět, tady to samozřejmě není.

Reagovat
Neutron

Reagovat
r.mrazik

a jako fanousek podvodnyho klubu by ses tady vubec nemel registrovat...s pokrytectvim chod do pice

Reagovat
LyEX

Ono je to ako s tvojim kokotizmom, ja ťa z neho síce obviniť môžem a aj ďalších X užívateľov, avšak do času kým ti to nebude reálne napríklad psychológom identifikované ako porucha, tkzv. kokotizmus, tak si za kokota len subjektívne, nie objektívne teda bez papiera

Reagovat
r.mrazik

jj, prijd priste s nejakou dalsi picovinou, ty papire jeden

Reagovat
Papra

No tak já se teda vyjádřim - faul na Fodena jestli, tak o cca 3-4 metry dál od vápna. Na standartku by to samozřejmě mělo poměrně podstatnej vliv.

Gól Alvareze uplně nesmysl, jasnej faul + jasná ruka, u toho naprosto nechápu, jak to mohli nezrušit.

Faul Gvardiola je taky uplně bez debat, takže to máme poměrně evidentní ovlivnění vě prospěch city.

Jestli by to změnilo výsledek zápasu? Na 99% ne, takže nemá smysl brečet nebo si stěžovat. Ale na otázku, zda šli rozhodnutí sudích ve všech spornejch případech ve prospěch city je to za mě absolutně bez debat.

Reagovat
LyEX

Máš na niektoré veci odlišný názor v poriadku, dnes je in povedať, že alternatívny , ale nie s Gvardiolom a Alvarezom nesúhlasím, čo sa týka Fodena, videl som už aj dlhšie ponechané výhody a nakoniec odpískaný faul, ale súhlasím s postavením lopty, mala byť ďalej od šestnástky, pozrel som si opakovačku.

Reagovat
Papra

Jo, já s faulem na Fodena nemám problém, jen s tím odkud se rozehrávalo.

A u toho Alvareze, když už bych souhlasil s tím, že faul je 50 na 50, tak ruku Walkera tam nevidíš?

Gvardiol je bez diskuze podle toho co se letos píská, tam se ze svýho názoru nehnu :)

Ale viděl jsme zápas celej a jsem přesvědčen, že byste vyhráli i kdyby všechny 3 rozhodnutí otočil.

Reagovat
Busby babes

ten Foden uklouzl, ten Walker... slozity. to je ta situace, kterou VAR nikdy neotoci. kdyby to pisknul na hristi, tak to penalta zustane. v zasade resis to, kdo do koho nabehl...

Reagovat
Kinky7

Jak píše cid. Tam byl faul o ca etr 2 dříve

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Kiss Me Polka!

vidíš stačilo kolo a hned přišlo to o čem jsem psal, faul začal někde, ale piskli až druhotný kontakt, i když podle toho vyjádření rozhodčího by ho neměli brát při tomto typu zákroku v potaz. tohle navíc bylo ještě mnohem víc soft než ta penalta..

Reagovat
Busby babes

akorat ze vubec

Reagovat
r.mrazik

posuzovani faulu a VAR je v anglii extremni bramboracka a sracka

Reagovat
r.mrazik

Dan Ashworth taking Newcastle United to arbitration in bid to resolve Manchester United move. No agreement between #MUFC & #NUFC to break impasse so set to be decided by third party; expected to start in May + take a number of weeks

.

Hustý vývoj. Se do toho pustili docela drsně.

Reagovat
Herbmeister

Ashworth je v tomhle docela chudák. Manchester mu hodí laso, tak řekne, že chce jít. Ale Newcastle chce nějaký chcechtaky, aby mohl začít hned. Manchester je dát nechce.

Manchester si nemůže dovolit být rok bez takovéhle pozice obsazené, tak buďto najdou někoho jiného nebo Wilcox bude povýšen. Ashworth nakonec nebude ani v jednom United. Pak bůhví, jestli po něm někdo skočí, když ukázal, že po roce bude chtít vypadnout za lepším.

Reagovat
Hlahart

1) Ashworth je v tomhle docela chudák - ne

2) buďto najdou někoho jiného nebo Wilcox bude povýšen. Ashworth nakonec nebude ani v jednom United. - ne

3) Pak bůhví, jestli po něm někdo skočí, když ukázal, že po roce bude chtít vypadnout za lepším. - už po něm někdo skočil dokonce a má s nimi podepsanou smlouvu

Reagovat
Busby babes

Ashworth vedel dopredu jaka bude situace a co jsme ochotni zaplatit. Zadnej chudak neni. Navic i kdyz bude na gardening leave tak bude brat slusny penize, DoF berou myslim okolo milionu, milionu a pul liber rocne v PL.

A pro nas... Berrada nastupuje v pulce cervence, Wilcox uz je na miste, takze si myslim, ze jsme v tuhle chvili v pohode. Neni to idealni, ale da se to. Navic Ashworth bude u tech zasadnich veci, jako treba co s ETH konzultovanej uz ted

Reagovat
Busby babes

jinak Wilcox nebude povysen. Worst case scenario je, ze se na Ashwortha proste pocka

Reagovat
r.mrazik

ono to nejak dopadne, Ashworth vedel do ceho jde

v nejhorsim na nej pockame no

stejne si volat a psat muzou

Reagovat
Wazza228

Bude konzultovat, jen nikde nebude jeho podpis

Reagovat
Busby babes

to je komedie.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kissak

to teda

Reagovat
iamek

Omar Berrada will complete his gardening leave from his post at Man City and begin work as #mufc’s new CEO in mid-July.

Tohle je fajn. Jsem čekal, že nastoupí později.

Reagovat
r.mrazik

jj, taky jsem videl...ohlasil to v lednu a po pul roce nastupuje

Reagovat
Busby babes

Btw Mitten v poslednim podcastu rikal, ze na cekacce na sezonni permici je 155 tisic lidi. To mi prijde jako uplne sileny cislo...

Nema nekdo info jak je to v jinych klubech, pro srovnani?

Reagovat
Man__United

Erik ten Hag banned reporters from The Sun, Manchester Evening News, and The Mirror from asking questions during his pre-match press conference today. [@MailSport]

fandím mu, to co předvádí tihle klauni hlavně Luckhurst je fakt dno

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
nani92

BREAKING: Adrian Newey is up for a new challenge. Next year he plans to build a winning Manchester United team (@fabriziorom)

Reagovat
Busby babes

ja nevim, muzem nasadit monopost do utoku?

Reagovat
owny✨

monopost pls

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
1joni

Reagovat
Zaschrona

Koupí Verstappena

Reagovat
Busby babes

tvl, jen to ne. snad jedinej clovek, co je ve sportu a je jeste vetsi kokot nez Ronaldo

Reagovat
Zaschrona

Mercedes i Ineos se ho prý snaží všemožně dostat, tak to ti moc radosti neudělá, kdyby to dopadlo.

Reagovat
Busby babes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele