Představení účastníků MS 2018 - Portugalsko

04.06.2018, 16:00
Profily, historie
Zaujalo nás
Úřadující mistři Evropy, suverénní kvalifikace, na lavičce zkušený taktik a na hrací ploše s kapitánskou páskou jeden z nejefektivnějších kanonýrů v celých dějinách fotbalu. Za favorizovaným kvartetem je to spolu s Argentinou a Belgií právě Portugalsko, koho většina fanoušků pasuje do role černého koně, který může při dobré formě zaútočit na medaile. Situace se ale může zamotat ještě před vyřazovacími boji...

V základní skupině se portugalské Seleção těší na taková tři iberijská derby. Hned na úvod se v "zápase o první místo" utkají se Španělskem a tenhle duel už vyhlíží celý fotbalový svět. Pak na Santosův tým čeká přímořský soused z Maroka a nakonec Írán, kterému pro změnu šéfuje Portugalec Carlos Queiroz.

Druhé dva zápasy patří z papírových hledisek k povinným výhrám, jenže právě tady se může divák šeredně zmýlit. Queiroz umí svým defenzivním fotbalem znegovat prakticky jakéhokoli soupeře, no a ještě zajímavější bude souboj se silnějším Marokem. Hervé Renard, byť na klubové scéně neuspěl, patří k elitním reprezentačním koučům schopným se dokonale takticky připravit - speciálně pro turnajové příležitosti. Jeho arabský celek navíc v hlavní kvalifikaci nedostal ani jeden gól.

Náladě v týmu pak určitě neprospěl ostudný incident fanoušků Sportingu, kteří vnikli do kabin týmu po jednom z tréninků a fyzicky napadli vlastní hráče. Takový Bas Dost to odnesl šrámem na hlavě a čtveřice místních reprezentantů určitě musí přemýšlet o budoucnosti. Třeba Rui Patricio, který je v klubu od dětství, neprodleně ukončil kontrakt a momentálně je bez angažmá. Bruno Fernandes taktéž touží odejít a své rodině už nakázal stěhování zpět do Porta.

I přesto je samozřejmě Portugalsko favoritem na postup. Už jen při pohledu na útočnou dvojici, která dohromady v kvalifikaci nasázela neskutečných 24 gólů, se tají dech. Celek z Pyrenejského poloostrova je navíc turnajovým specialistou - od roku 2000 postoupil do úctyhodných pěti semifinále na velkých šampionátech.

Historie


Co začal Luis Figo, to dokončil Cristiano Ronaldo. Ač se to zdá těžko uvěřitelné, Portugalsko bylo až do přelomu milénií těžce průměrným mančaftem. S výjimkou bronzového světového šampionátu v Anglii 1966, kdy zářila Černá perla z Mosambiku, si Portugalci na velké scéně prakticky neškrtli. Během 70 let, až do roku 2000, se účastnili pouhých dvou mistrovství světa a dvou Evropy.

Tyhle těžké časy nevytrhl ani zmíněný Eusébio, jemuž hned po turnaji v šestašedesátém postavili v muzeu Madame Tussauds voskovou podobiznu. Marně se africký rodák snažil dostat slavné Os magriços na další tři velké turnaje - účast na anglickém šampionátu zůstala po hříchu osamocena - a totéž se opakovalo i na konci století po zisku bronzových medailí na Euru v roce 1984.

A pak? Deset turnajů, deset účastí a jen dvakrát konec už v základní skupině. Byla to parta kolem zmíněného Luise Figa, která v roce 1991 (a bez něj i o dva roky dříve) vyhrála mistrovství světa do 20 let a vytvořila osu na dlouhé období. Dlouhé období, po němž přišly tu skutečně zlaté časy.

Začalo to semifinále Eura 2000, pokračovalo domácím Eurem a dokonce finálovou účastí. Uplakaná tvář tehdy devatenáctiletého Cristiana Ronalda tehdy obletěla svět. Pětinásobný držitel Zlatého míče ronil slzy ještě několikrát, Portugalsko vypadlo v semifinále mistrovství světa 2006, stejný konec nastal i za šest roků na evropském šampionátu.

Až před dvěma lety, zrovna když se od Seleçãa zas až tolik nečekalo, přišel vysněný triumf. Portugalci se nevídaným způsobem, přes pět po sobě jdoucích remíz, dostali až do semifinále, kde poprvé a jedinkrát vyhráli v základní hrací době. Porazili Wales a ve finále dokázali udolat i domácí Francii. Jak jinak než po bezbrankové remíze v základní hrací době a jediným gólem Edera v prodloužení.

Infograficky



autor: Jakub Tymčík

Cesta na šampionát


Jako úřadující mistr Evropy se skvostným koeficientem bylo Portugalsko nasazeno do kvalifikace samozřejmě do prvního koše. Odtud ho los určil coby lídra do relativně umírněné, neřkuli až snadné, skupiny B k Andorře, Faerským ostrovům, Lotyšsku, Maďarsku a Švýcarsku. Měla to být spanilá jízda, jenže ejhle, hned první klání v Basileji Portugalci bez Ronalda prohráli 2:0 a zadělali si na velké problémy.

Švýcaři totiž kosili jednoho soupeře za druhým, a přestože Seleção si počínalo podobně, stále bylo o krok zpátky. Aspoň, že se fanoušci měli na co koukat. Šest banánů pro Andorru, šest i pro Faerské ostrovy, čtyři kusy dostali Lotyši a Maďaři nakonec tři fíky. Útočné duo Ronaldo - Silva bylo v obrovské formě a nasázelo v první polovině kvalifikace dohromady 14 branek. Díky jejich apetitu se nakonec Portugalsko po třech bodech dovyhrávalo až do závěrečného "finálového" duelu.

Před utkáním v Lisabonu loni v říjnu byly karty rozdány jasně. Švýcarsko nebylo v ofenzivě tak aktivní jako Ronaldo a spol., takže jakákoli výhra posílala přímo na šampionát Portugalsko. Země helvétského kříže přesto vyrazila na závěr kvalifikace pozitivně naladěna - přeci jen všechna předchozí klání vyhrála a její hráči se těšili mimořádnému sebevědomí.

Do utkání ale nevstoupili dobře a za celý první poločas nevystřelili na bránu. Tady bychom to měli trochu upřesnit - na bránu soupeře. Krátce před pauzou si totiž Djourou vstřelil vlastní gól a Portugalsko se zadarmo dostalo do pole-position. Tu ještě ve druhém poločase pojistil André Silva, jenž Švýcary definitivně odsoudil do baráže a dovolil činovníkům portugalského svazu rezervovat letenky na východ.

Trenér — Fernando Santos


Když s ním v závěru finále mistrovství Evropy Cristiano Ronaldo ve zlaté euforii lomcoval ze strany na stranu, div že z tehdy jednašedesátiletého Fernanda Santose nevyklepal duši. Dnes je portugalskému stratégovi ještě o dva roky víc a míří za čtvrtým úspěšným šampionátem v řadě.

Titulovaný elektroinženýr to jako hráč nikdy nedotáhl až na vrchol. Jako trenér doma vedl Estoril, Estrelu de Amadora a nakonec i FC Porto, odkud se v roce 2001 přestěhoval do Řecka, s nímž je Santos velmi úzce spjatý. Vedl AEK Atény a hned v první sezóně s ním vyhrál národní pohár. Pak se přesunul do Panathinaikosu, dlouhé tři roky vedl i PAOK Soluň.

Po téhle štaci si ho do angažmá vybral i řecký svaz, jenž ho povolal coby hlavního trenéra reprezentace. A byly to vskutku povedené čtyři roky. Na Euru 2012 sice Řecko pod Santosem podlehlo české reprezentaci, ale postoupilo mezi nejlepších osm, kde jeho kroky zastavilo Německo. Dva roky nato dotáhl portugalský kouč Řeky úplně poprvé do osmifinále šampionátu světového, a byť i v tomhle případě ukončil svou pouť hned v prvním vyřazovacím kole, odcházel Santos s pocitem hodně dobře odvedené práce.

Oproti zlatému úspěchu na minulém Euru se však pořád bavíme "o drobných". Portugalci se před dvěma roky neprezentovali zrovna učesanou hrou, do osmifinále taky postoupili až ze třetího místa po samých remízách. Formu si ale schovali na závěr, kdy vyřídili Chorvaty, Poláky, Wales a nakonec i ve finále Francii.

Tahoun týmu — Cristiano Ronaldo (Real Madrid)



zdroj: hindustantimes.com

Co o tomhle stoji na rekordy a trofeje napsat, abychom se neopakovali? Cristiano Ronaldo jede na velkou mezinárodní akci coby lídr portugalské reprezentace už posedmé - poprvé ale s pocitem, že na něm neleží tlak veškerého lidského pokolení. S evropským titulem zpřed dvou let v kapse by mohl fenomenální útočník Realu Madrid působit trochu uvolněněji. Nemůže mu ale tahle skutečnost trochu ubrat na motivaci, která ho i přes nespočet individuálních a týmových úspěchů zápas co zápas pohání?

Dovolme si v této sekci trošku zaspekulovat - jak píšeme výše, o Ronaldovi se prakticky nedá napsat nic, co by čtenáře překvapilo. Jasně, mistrovství světa je de facto asi jediná trofej, která jednomu z nejlepších hráčů historie chybí. Není však být těch výher na Cristiana přeci jen už příliš? V profesionálním sportu je jen málo mužů, kteří by zvedání jakýchkoli trofejí nad hlavu milovali víc než muž se sedmičkou na zádech, ale stejně tak víme, že syndrom vyhoření postihl i ty nejlepší ve svém oboru.

Už jen způsob, jakým Ronaldo odpovídal na dotazy novinářů po třetím triumfu v Lize mistrů v řadě, napovídá tomu, že v jeho hlavě už není vše dané tak jasně, jako třeba před oněmi dvěma, třemi roky. Motivace zkrátka nejde nacházet pořád a pořád dokola. Tenhle argument je však, uznáváme, jediným oproti desítkám důkazů, že kapitán portugalského lodi potáhne z přídi za dalším úspěchem.

Tak, jako se mu povedlo překonat obrovskou herní i střeleckou krizi z podzimu a znovu v sobě objevit toho nezastavitelného ďábla. Během dvou měsíců mezi koncem ledna a března dokázal ve 12 zápasech vstřelit 23 gólů a i ve třiatřiceti dokázal, že v jeho případě se strop hledá těžko.

Na prahu slávy — André Silva (AC Milán)



zdroj: bola.net

Nedokázal to Nuno Gomes, marně se o to snažili Hélder Postiga nebo Hugo Almeida. Pauletově slávě se na okamžik vyrovnal snad jen zlatý chlapec Eder, ale kvalitám někdejší opory Paris Saint-Germain se nikdo z útočníků nedávné generaci vyrovnat nesvedl. Tým byl až příliš závislý na střeleckých schopnostech Cristiana Ronalda.

A pak se odnikud zjevil jistý André Silva, který v reprezentacích od 19 až 21 let nastřílel úžasných sedmadvacet gólů v osmatřiceti zápasech. Při debutu za jednadvacítku si připsal hattrick a nezalekl se ani přesunu mezi dospělé. To platí nejen pro národní tým, i v klubu si rychle vydobyl místo v základní sestavě a už coby dvacetiletý skaut ničil obrany soupeřů v portugalské lize.

V nároďáku však září ještě o trochu víc. S Ronaldem aktuálně tvoří jeden z nejúdernějších reprezentačních tandemů na světě, vždyť celkem nastříleli 24 kvalifikačních gólů, což nezvládla ani většina týmů. Sám Silva se postaral o 9 branek, čímž stanul na pátém místě mezi kanonýry, před ním už byli kromě CR7 jen Robert Lewandowski, Christian Eriksen a Romelu Lukaku.

Jo, kdo sledoval kroky Andrého Silvy letos v AC Milán, musí nadšení trochu krotit. Gennaro Gattuso na jeho úkor mnohdy nepochopitelně stavěl Cutroneho s Kalinićem a Silva se zpravidla musel spokojit s rolí náhradníka. Za celou sezónu dal 10 gólů, ale pouhopouhé dva v Serii A. A milánští už spřádají plány jak ho (klidně i pod cenou!) prodat.

Silva by byl asi nejradši, kdyby mohl hrát každý týden za národní tým. Dokonce i loni na podzim, kdy v lize prakticky nehrál - a když ano, tak rozhodně neskóroval - jeho střelecký instinkt nezakrněl. Výsledek? Tři reprezentační starty, tři góly, tři výhry.

Útočník s výbornou hlavou a schopností zakončit pravou i levou nohou ukázal, že kromě role osamoceného střelce zvládá hrát i po boku Cristiana Ronalda, což je pro trenéra i fanoušky Portugalska vynikající zjištění. Ruku na srdce, ještě pár let to bude předpoklad pro forvarda Seleçãa stejně podstatný jako navléct dres přes hlavu.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Fernando Santos přetvořil portugalský systém na 4-4-2, i když ne zrovna v tom klasickém střihu na dva hroty. Cristiano Ronaldo se sice poslední dobou profiluje do role typického útočníka a stroje na góly, pravdou však je, že kus z toho hračičky, který brázdí levou lajnu, v něm pořád zůstal. Což se Portugalsku hodí, protože jezdců po lajně zrovna moc nemá.

Začněme ale odzadu, kde si dlouhé roky drží post jedničky Rui Patrício. Pokud se na něm nepodepíše nejistá budoucnost v souvislosti s odchodem ze Sportingu, bude jistě spolehlivým ochráncem portugalské svatyně. Před dvěma lety taky patřil k hlavním oporám mistrovského týmu. Záda mu bude krýt hlavně jednička Lyonu Anthony Lopes.

Většinu kvalifikace na stoperu odkopali zkušení matadoři Pepe a José Fonte, kteří jsou taky největšími favority na základní sestavu. Místo bývalého obránce West Hamu, jenž si nyní na živobytí vydělává v Číně, však fanoušci Portugalska tlačí do sestavy mladičkého Rúbena Diase. Ten se v jednadvaceti stal oporou Benfiky a vzhledem k věku obou jeho mentorů by brzy mohl stanout i coby lídr defenzivy národního týmu.

Ostré kraje obrany taky skrývají otazník, protože Raphaël Guerreiro se celou sezónu trápí se svalovými problémy, a přestože je aktuální fit, není jisté, zda vydrží celý turnaj. Na šanci čeká bek Neapole Mário Rui, jenž možná trochu překvapivě dostal v nominaci přednost před zkušeným Eliseuem. Křivdu cítí i João Cancelo, na jehož úkor jede do Ruska budoucí obránce Leicesteru Ricardo Pereira. Ani on ale ze sestavy nevytlačí Cédrica Soarese.

Kontroverzím v nominaci se Fernando Santos nevyhnul ani v záložní řadě. Do základu se asi - alespoň zpočátku - nikdo Joãu Moutinhovi a Williamu Carvalhovi cpát nebude, ale záda jim dle očekávání měli krýt André Gomes a hlavně kometa druhé anglické ligy Rúben Neves. Místo nich bude na šanci čekat především Adrien Silva. Ten sice kvůli chybě v administraci půl roku nehrál, ale v závěru sezóny se dostal do sestavy Leicesteru a Santos mu prostě věří.

No a zatímco v útoku prakticky není co řešit - Ronaldo z placu nesleze a André Silva bude střídat snad jen v závěru, nebo při změně taktického plánu - kraje zálohy skýtají mnohá tajemství. Favority na základní sestavu jsou Bernardo Silva s Ricardem Quaresmou, ale v kvalifikaci toho hodně odehrál třeba João Mário. Minutáž vyhlíží samozřejmě i Bruno Fernandes, trochu přímočařejší alternativu pak nabízí Gonçalo Guedes, jenž by mohl zaskakovat i v útoku.

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina B

15.06.2018
20:00
Portugalsko
3:3
Španělsko
Soči
20.06.2018
14:00
Portugalsko
1:0
Maroko
Moskva
25.06.2018
20:00
Írán
1:1
Portugalsko
Saransk

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Beto
01.05.1982
Göztepe SK
Anthony Lopes
01.10.1990
Olympique Lyon
Rui Patrício
15.02.1988
Sporting CP
Obránci
Datum nar.
Klub
Bruno Alves
27.11.1981
Rangers FC
Rúben Dias
14.05.1997
SL Benfica
José Fonte
22.12.1983
Dalian Professional
Raphaël Guerreiro
22.12.1993
Borussia Dortmund
Mário Rui
27.05.1991
SSC Neapol
Pepe
26.02.1983
Beşiktaş JK
Ricardo Pereira
06.10.1993
FC Porto
Cédric Soares
31.08.1991
Southampton FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Bruno Fernandes
08.09.1994
Sporting CP
Manuel Fernandes
05.02.1986
Lokomotiv Moskva
João Mário
19.01.1993
West Ham United
João Moutinho
08.09.1986
AS Monaco
Adrien Silva
15.03.1989
Leicester City
Bernardo Silva
10.08.1994
Manchester City
William Carvalho
07.04.1992
Sporting CP
Útočníci
Datum nar.
Klub
Gonçalo Guedes
29.11.1996
Valencia CF
Gelson Martins
11.05.1995
Sporting CP
Ricardo Quaresma
26.09.1983
Beşiktaş JK
Cristiano Ronaldo
05.02.1985
Real Madrid
André Silva
06.11.1995
AC Milán

Autor: Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků MS 2018 - Japonsko
13.06.2018, 17:55
Představení účastníků MS 2018 - Senegal
13.06.2018, 14:04
Představení účastníků MS 2018 - Kolumbie
13.06.2018, 09:15
Představení účastníků MS 2018 - Polsko
12.06.2018, 19:00
Představení účastníků MS 2018 - Anglie
12.06.2018, 15:54
Představení účastníků MS 2018 - Tunisko
12.06.2018, 10:28
Představení účastníků MS 2018 - Panama
11.06.2018, 22:46
Představení účastníků MS 2018 - Belgie
11.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Korejská republika
11.06.2018, 10:27
Představení účastníků MS 2018 - Švédsko
10.06.2018, 21:00
Představení účastníků MS 2018 - Mexiko
10.06.2018, 12:28
Představení účastníků MS 2018 - Německo
10.06.2018, 09:00
Představení účastníků MS 2018 - Srbsko
09.06.2018, 21:30
Představení účastníků MS 2018 - Švýcarsko
09.06.2018, 14:40
Představení účastníků MS 2018 - Kostarika
09.06.2018, 11:04
Představení účastníků MS 2018 - Brazílie
08.06.2018, 18:20
Představení účastníků MS 2018 - Nigérie
08.06.2018, 12:42
Představení účastníků MS 2018 - Island
08.06.2018, 09:21
Představení účastníků MS 2018 - Argentina
07.06.2018, 17:37
Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko
07.06.2018, 13:58
Představení účastníků MS 2018 - Dánsko
06.06.2018, 20:00
Představení účastníků MS 2018 - Peru
06.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Austrálie
06.06.2018, 12:11
Představení účastníků MS 2018 - Francie
06.06.2018, 07:52
Představení účastníků MS 2018 - Maroko
05.06.2018, 16:28
Představení účastníků MS 2018 - Írán
05.06.2018, 12:00
Představení účastníků MS 2018 - Španělsko
04.06.2018, 22:32
Představení účastníků MS 2018 - Uruguay
04.06.2018, 12:34
Představení účastníků MS 2018 - Egypt
03.06.2018, 23:52
Představení účastníků MS 2018 - Saúdská Arábie
03.06.2018, 16:00
Představení účastníků MS 2018 - Rusko
03.06.2018, 12:00

Komentáře (311)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konec ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko a Íran jsou mnohem horší, jasný postup Spa a Por, nemůže být jinak bez spekulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se z 3 místa nepostupuje, takže smůla

Reagovat
Juan Román Riquelme

mluviti stribto, mlceti zlato

Reagovat
smazaný uživatel

Mlčet budeš ty, baklažáne.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

je ukecanej až hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

"konec ve skupině"

Reagovat
smazaný uživatel

Tam vidim dva nadprumerný hráče a to by na postup nemělo stačit

Reagovat
Stannis Baratheon

a kolik nadprůměrných hráčů má Maroko nebo Írán?

Reagovat
Seydou Doumbia

Benatia, Amrabat, Hakimi, Dirar, El Ahmadi, Ziyech... nerikam ze to jsou hvezdy svetoveho formatu ale na predeslem MS zahral sjvele i takovy Dejagah či Ghoochannejhad... navic ve kvalifikaci na MS nedostali ani gol čili bych je rozhodne nezatracoval

Reagovat
Stannis Baratheon

jsou to všechno moc dobří hráči, ale opravdu je takový Ziyech méně průměrný než Bernardo Silva a nebo? El Ahmadi méně průměrný než André Silva nebo Guedes? ....

Reagovat
El Cid z City

Bernardo a průměrný?O:-)

Reagovat
Stannis Baratheon

práce s textem ti asi moc nejde co?

Reagovat
El Cid z City

to je tak,kdyz nectes cele vlakno

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem si tak všiml tak být fanoušek MC = povinnost být idiotem

Reagovat
El Cid z City

Ve zvláštní škole nás učili,že když vyjadřuješ složitou myšlenku,měl bys souvětí oddělit čárkou..Příště se raději nepouštej do tak složitých akcí a pojmů,kterým evidentně rozumíš jenom o trochu víc než já.

Reagovat
smazaný uživatel

A my v hospodářské korespondenci na střední odborné škole, že za čárkou je VŽDY mezera! To se však týká oficiální korespondence, ne diskuze na internetu kde padaj takový hovna že to ani všechny čárky z morzeovky nezachrání.

Reagovat
forrest

Jako fakt? Írán a Maroko, že zatopí Portugalsku? Tady je to víceméně jasný, Španělsko a Portugalsko jdou dál...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Stát se může cokoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Konec ve skupine?

Reagovat
Stannis Baratheon

Tahoun týmu - Cristiano Ronaldo. No, já věřím spíš jednomu ze Silvů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je 5nasobny vítěz zlatého míče a není to opora týmu ??

Reagovat
Stannis Baratheon

prostě si myslí že na MS zazáří spíš Bernardo nebo André Silva a potáhnou ten tým.

nehledej na tom nic co není nechci snižovat jeho úspěchy.

Reagovat
smazaný uživatel

za tip iran ctvrtfinale

Reagovat
smazaný uživatel

To co je za hype zase

Reagovat
Baronne

Írán > Portugalsko

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Black Jagir

Nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
Mrvinho

Řeky na Írán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Finančák na Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

To by dopadlo zajímavě. Asi bych nebyl proti, aspoň by se něco začalo dít konečně

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mňa sa Portugalsko dostane veľmi ďaleko, hrajú takticky super a technicky sú na tom neskutočne dobre.

Reagovat
Mr.Mike

mě se ten tým hrozně líbi jak mladi hráči tak i zkušení..dobře vyváženej

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Mário podle mě snad základ. A zajímavej výběr na prahu slávy. Nevětší chyba v nominace je nepřítomnost Cancela a Nevese. Hlavně Neves si zasloužil jet, no aspoň že nejede Gomes. Záloha a útok nabitej ale obrana bude trochu průser no Tip ČF

Reagovat
Stannis Baratheon

též si myslím že měl Ruben jet. Klidně i na úkor jednoho z obránců, třeba Bruna.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne.

Reagovat
Stannis Baratheon

proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jet se třema stoperama z nichž jeden odehrál za repre 1 zápas by asi nebylo moc dobrý Navíc tam musí bejt nějakej starej kmet místo Ricarda

Reagovat
Stannis Baratheon

tak obrana stejně není jejich doména, a Bruno se mi už prostě nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno ještě ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pořád tam je Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario musi hrat misto Quaresmy. Quaresma muze bejt dobrej jako zolik z lavky, ale do zakladu ee.

Reagovat
teenz

Konec ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

NHL OT: ako to vidíte s Fehérvárym na drafte? fortuna dnes vypísala, že bude draftovaný do 120. miesta za 1.8 a to mi príde sakra reálne a tá hranica je hodne vysoko

Reagovat
Hokaido

Čistej gamble. Je predikovaný většinou někde okolo 110. - 140. místa.

Reagovat
Stannis Baratheon

bez jakéhokoliv vysmívání se chci reálně zeptat: považujete to za úspěch?

Reagovat
Kovi81

za uspech nie, ale realny odraz slovenskeho hokeja.

Reagovat
alcantara

Kazd draftovany hrac je zazrak, takze ano, aj to je uspech.

Reagovat
ramm+

Díky za tip. 1,8 je hodně slušný kurs. Měl by být.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Určite bude do 100. Na Combine si neskutočne šplhol. Horšie ako 3. Kolo nemoze byt imho

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím opět buď na velký úspěch nebo velký propadák. Nic mezitím nebude.

Tip: konec ve skupině/finále

Reagovat
Messiáš

Za ignoraci Semeda si nic jiného, než co je uvedeno jako tip redakce nezaslouží! Ale mohli nám aspon nomíinací pomoci s prodejem Andrého Gomese.. .Sakra

Reagovat
Stannis Baratheon

jako taky to nechápu, když vidím koho na ten post mají

Reagovat
REPLIKATOR

Odporný tým.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
lajka30

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
havrys99

hned druhý den turnaje, pátek večer Španělsko - Portugalsko, Costa vs. Pepe to bude zase nechuť

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nechut? Kdyz vidis 2 debily, mas se smat a nezvracet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hnusnejsi fotbal si na vrcholnym turnaji nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Rehhagelovo Řecko?

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdil mezi disciplinovanym a taktickym vykonem a touhle bramborackou, co hralo Spanelsko s Portugalskem. Ja to Rekum nezazlivam, hrali to, na co presne meli (coz se neda rict o tech dvou ve vzajemnym zapase).

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že jsi Pepeho dlouho nesledoval.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek Ronalda očividně..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Rád se přihlásim, že za tipem na konec ve skupině stojim hlavně já. Maroko si je imo podá

Reagovat
Hokaido

Není potřeba, všichni jsme to věděli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Hunt

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Counter

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnik

A přejde i přes Uruguay?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Benfica

Maroko postupi ano ale na ukor Spanielska..

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

To bych bral

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Španělé si jdou pro další pohár letos

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

to iba keby existoval pohár hanby..

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo vedený Aspasem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný důvod, proč věřit Maroku je Renard. Jen zatím nikdo neví, jestli jeho patent funguje jen na APN nebo bude fachčit i na mundialu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

To si fakt říkat asi nemusel noo Podle mě Portugalci úplně v pohodě postoupí a Maroko s přehledem porazí a tobě ten tip pak místní arabien haters omlátí o hlavu. Ale jestli náhodou Maroko postoupí, tak se dočkáš velkého zadostiučinění (které samozřejmě nikdo nepřizná :D)

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko? To už spíš věřím Íránu.

Reagovat
fantomas

Ja verim, ze POR oberou oba.

Reagovat
Artaxerxes

Ale jestli ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko 7 bodů, Portugalsko 3 body, Írán 2 body, Maroko 2 body.

Reagovat
fantomas

To by byl takovej hodně santosovskej postup no, to nevylučuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo si podá Achrafa..

Reagovat
patas92

Konečně střízlivý odhad

Reagovat
technecium

Tip Vidím to podobně

Reagovat
T..oo..M

Na úvod plichta se Španělskem, pak dvě výhry a 1. místo před Španěly díky lepšímu skore. V osmifinále postup přes Egypt, následně konečná ve čtvrfinále, takto bych si to tipnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej vtipálek s tim skóre... Já bych to viděl že Portugalsko dá za celou skupinu tak 2 góly

Reagovat
T..oo..M

Teoreticky na to, aby mi tento tip vyšel, tak Portugalsku stačí góly 3. Taková střelecká mizérie, to doufám ale nebude

Reagovat
fenixLFC

buffon klasicky placko

Reagovat
Kowe

zrovna u tohoto se mu nejde absolutně divit

Reagovat
smazaný uživatel

idiote

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom skvělého? Jeden z největších fotbalových zločinů historie v podání ekvádorského hovada. Tady se nabízí snad jen otázka, jak je možné, že se někdo takový dostane na seznam sudích pro takovou akci.

Reagovat
Darren Fletcher

no jasne, ze ho nechvalim, len som o tej story nevedel, u mna to koncilo tou prasarnou na sampionate... a zaujala ma

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak, já už se lekl, že se někomu líbí, co se tam dělo No a vlastně na to plynule navázalo i čtvrtfinále se Španěly, kde jim snad mimo spoustu jiných situací neuznali dva jasné regulérní góly. Ale tady ten příběh fakt ukazuje, že je možné, aby na MS pískal opravdu kdokoliv.

Reagovat
Rakoid

Španělsko 7b

Maroko 4b

Portugalsko 3b

Írán 1b

Reagovat
T..oo..M

Tohle nějak bodově nevychází

Reagovat
pospec7

Statisticky to mozny je... Portugalsko 3x remíz a zbytek si dopočítej

Reagovat
T..oo..M

Moje blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Špa - Port 1:1

Mar - Ira 1:0

Špa - Mar 1:0

Port - Ira 1:1

Špa - Ira 1:0

Mar - Port 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

A pytlíky na zvracení k tomu.

Reagovat
Baronne

Jako na ME

Reagovat
Rakoid

něco takovýho no

Reagovat
REPLIKATOR

cetto pls

Reagovat
celeb

jj, mas to zle poscettovane.

Reagovat
Rakoid

Portugalsko 3 remízky, Maroko porazí Írán....sorry kámo, mám to dobře

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Alan_Shearer

Portugalsku absolutne neverim. U Belgie mam podobny ocekavani.

Reagovat
kattos

"koho většina fanoušků pasuje do role černého koně"

Může být vůbec současný mistr Evropy černý kun turnaje?

Reagovat
Yanek

Vzhledem k tomu, jakým způsobem to vyhráli, tak jo

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhráli to skvěle zvládnutou taktikou ve vyřovací fázi, což bude klíčový i na tomhle MS

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To určite...

Reagovat
Elliasson

Noo… Proti Chorvatsku bych oponoval. Ale jinak souhlasím.

Reagovat
kattos

Přehrále je jen Francie a to i díky zranění Ronalda

Reagovat
Yanek

Mohli mít silnější soupeře, nebyli suverénní a na MS je x silnějších týmů jak prezentací, tak papírově na to, aby se o nich mohlo psát jako o favoritovi.

Reagovat
kattos

Kdo byl kdy suveréní za poslední dobu? Němci poslední MS vyhráli taky díky 2 prodloužením, Španělové měli taky těsné zápasy.

Vyhráli zaslouženě ME a prostě nemůžou být bráni jako černí kůn turnaje MS který se hraje za 2 roky

Reagovat
El Cid z City

Spanele,brazilci,nemci,francouzi

Pak je vykonnostni propad a skupina tymu belgie,portugalsko,argentina

Reagovat
smazaný uživatel

Já si třeba myslim, že Portugalci mají ještě lepší mužstvo než na Euru. Bernardo Silva, André silva+vyborny gólman ,osobnost v podobě cr7 ,zkusenosti... .

Reagovat
kattos

Santos nejlepší repre trenér historie

Reagovat
David143

Patricio - Soares, Pepe, Dias, Guerreiro - Mário, Carvalho, Moutinho - B. Silva, A. Silva, Ronaldo..

K zkušenému Pepemu bych přidal mladého Diase který měl v Benfice výbornou sezónu, ikdyz podle mého tam stejně bude jeden z veteránů buď Fonte nebo Bruno. Kraje jsou velice dobre, a i alternativy mají své kvality. Záloha celkem slušná, a da se kvalitně poskladat v mnoha variantách.. a útok smrtící, kouzelník Bernardo a střelci CR a Andre. Lavička je velice silná a trenér bude mít vždy kam sáhnout za jakéhokoli výsledku. Moc nerozumím těm tipum, ze vypadnou ve skupině. Portugalsko má mnohem kvalitnější kádr než Maroko či Írán. Můj tip Čtvrtfinále

Reagovat
cetto

Velmi jim to vítězství přeju Krásná země, krásný holky, sympatičtí a pohodoví lidé, příjemná hudba, atmoška.. Pro půlku z toho kádru je to poslední šance dosáhnout na trofej z MS, naopak druhá půlka týmu patří vesměs do nové generace. Ta doplněna o budoucí hvězdy jako Reisinho nebo André Almeida z Guimaraes, bude možná ještě silnější. Ale bohužel u těch budoucích úspěchů už nebudou Ronaldo, Pepe, Moutinho, Alves, Quaresma.. A těm bych to právě přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Minimálně na dalším ME Ronaldo předpokládám pořád bude..

Reagovat
hyper01

Reagovat
valloire

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
TrueCommunist

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

krasne holky? kamos tam byl rok, denne byl na akcich v všude mozne a co rikal tak baby hnusne jak cip

Reagovat
cetto

Sejde na tom..jestli se mu líbí hubený vysoký blondýny, tak to tam fakt nenajde. Připomínají trochu cigánky, ale nejsou tak umělý a přecijen u cigánek je to 1 krásná na 20 hnusnejch. Tady je ten průměr lepší. A tak luxusní prdelky jsem popravdě nikde jinde na světě neviděl. Třeba latinas je už mají obvykle až moc veliký, u Portugalek je to kombinace. Ale jak říkám - není to pro každýho. Kámoš má taky za ideál krásy svou peroxidovou přítelkyni, která měří 185, váží 59, prsa má cca -1 a kamkoliv sáhneš, tak cítíš jen a jen kosti. Taky když jsem mu posílal fotky portugalek, tak se mu jediná nelíbila..

Reagovat
Elliasson

Ta jeho holka je vyšší jak on, ne?

Reagovat
cetto

Ne, on má 197 a je taky taková vyzáblá špejle, takže se k sobě hoděj.

Reagovat
Elliasson

A joo, říkal jsem si. Ale poslední dobou se mi líbí vyšší holky, proto jsem se zeptal.

Reagovat
Liquid

další z jasných skupin, Španělsko z 1. a z 2.Portugalci, Portugalci to je tým velkého sympaťáka Quaresmy a velkého nesympaťáka Ronalda, už mi nevadí tak jako dřív, ale stejně doufám že si je Uruguay podá a ideálně v tom zápase Cristano plivne na Suareze a ten ho za to kousne do ucha a konečná na mundialu pro oba

Reagovat
pospec7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci Španělům zatopí. myslím si, že je oberou minimálně o bod.

Reagovat
Liquid

to se může stát, ale na skóre půjdou stejně z 1.Espaňa

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme..

Reagovat
dextroza_m

To je statisticky nemožné... Bud o dva nebo o tři

Reagovat
smazaný uživatel

O všechny 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

?? Všiml jsi si že mají místo nohou Šumavské pařezy?? Myslím ty krásné holky!

Reagovat
El Cid z City

Lehká skupina,lehké osmifinále,takticky skvele připravenej tým, fantastickej trenér,mistři evropy, čtvrtfinále by mělo být povinnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by případné osmifinále s Uruguayí bylo nějakou povinností.

Reagovat
El Cid z City

Neni to nic neprekonatelneho,navic to muze hejt jinej souper,ze vsech tech potencialnich vitezu skupin urcite jeden z nejvic nejprijatelnych

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to určitě, skupina B to má s ohledem pro osmifinále celkem přijatelné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co se vsichni divi tipu redakce? Je dobře ze jdou s kůží na trh. Na predeslem MS taky nikdo netipoval konec dvou favoritu ve skupine na ukor Kostariky. A sakra bych se divil, kdyby letos dokazal kazdy favorit postoupit do vyrazovacich boju.

Reagovat
smazaný uživatel

S kůži na trh je dobrý jít, ale ne u totální píčoviny.

Reagovat
Kokesh

No verim, ze fantomas ma svuj tip cim podlozit. Daleko lepsi, nez psat Spanelsko, Portugalsko postup bez jakekoliv znalosti ostatnich tymu. Urcite se tu uz spousta uzivatelu tesi, az se mu vysmeje, ale proto tipujeme...nikdo nezna budoucnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sleduju, ale Portugalsko a s klidným srdcem můžu říct, že ze skupiny v klidu postoupí. Nevim proč jen kvůli tomu, že sem nesledoval kvalifikaci Africkou bych nemohl říct, že je to kravina. Podle mě prostě nemusíš sledovat úplně vše, abys měl nějakej přehled o tom jak asi ten nároďák bude hrát.

Reagovat
fantomas

No to teda z logiky věci musíš.

Reagovat
valloire

ne nemusíš

Reagovat
Rakoid

Tak Maroko máš v klidu na úrovni Švýcarů, kteří v kvalifikaci prohráli s Portugalcema až na skóre...šance možná malinko víc pro Portugalce, ale vidím to tak 55/45 max, a to rozhodně neřadím mezi píčoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme no. Škoda, že to stejně nevidí třeba i v sázkovkách bych tam hned poslal Portugalce

Reagovat
Rakoid

uvidíme no...já je tam poslal, ale na nepostup

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fantomas

Proč proboha "totální píčoviny"? Vždyť je to učiněná skupina smrti; dva kvalitní evropský týmy plus nejdominantnější týmy asijský a africký kvaldy. Pokud se má někde narodit senzace, tak tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě v Asijský části by dominovalo i Česko s Jugasemna stoperu.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím. To jsme viděli v zápase s Austrálií.

Reagovat
smazaný uživatel

*přátelákem. Tenhle výsledek nemůžeš brát vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Jugas jako synonymum pro druholigový kopyto.

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

To jsme viděli..

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Anglie nebyla žádnej favorit

Reagovat
Seydou Doumbia

oproti Kostarice ano

Reagovat
Benfica

aspoň sa je o čom hádať vôbec nevadí, že by som sa mal učiť na štátnice..

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

zrovna postup Kostariky na ukor ITA/ENG som tipoval

Reagovat
Benfica

Under dogs!!!

Toto h*vno je cele naše..

Reagovat
Spalovač šancí

Pokud neudělají finále, bude to propadák.

Reagovat
diastan

Neskutecne naslapany tym, zkusenosti i mláda dravost. Super trener, perfektni taktika. Spis MS vyhraji, nez aby skoncili ve skupine. Jinak Bernardo solidne zestarnul

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřím, ale kurz 27 si zkusím

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři Evropy!!! Postup z 1. místa!

Reagovat
Benfica

tak je.. hneď v prvom zápase treba vytrepať ten najpreceňovanejší tím šampionátu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Ot: Coufal asi nakonec do Slavie doufám, že to je pravda, ve Spartě ho moc nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, radši Frydrycha.

Reagovat
Mr.Mike

já bych teda radši čelůstku když už..hlavně doufám že dopadne jeden ze dvojice Jemelka/Radakovič

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že Čelůstka k vám nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji vám Coufala.

Reagovat
valloire

Mistři Evropy pod vedením Krále to fšechno vydrtí. Nějaký afričani jsou bez šance.

Reagovat
El Cid z City

S tím ronaldem a motivaci nemůžu souhlasit, MS je proste nejvic a on doposud na svoje pomery odehral slabé turnaje, neni skoro zadnej moment,na kterej by si clovek vzpomenul, letos ma lehkou skupinu i osmifinale, to by mel dat, na tymy jako je span,bras,nem,franc kvalitu nemaji,ale v PO je mozne vse, pri trose stesti(ctvrtfinale) v 1 zapase hraji o medaile

Reagovat
nani92

aj by som im fandil, ale bez nového Ronalda to nepôjde

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda no

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Fakt tě nevzali? Tak to bych si vzal osobně a sekl jim s nějakým repre čutesem

Reagovat
REPLIKATOR

18:16 Brankář Tuniska pomohl spoluhráčům

Reprezentanti Tuniska podle všeho našli nezvyklý způsob, jak se vypořádat s následky půstu, který drží v rámci ramadánu. Brankář Mouez Hassen si ve dvou posledních přípravných zápasech vždy vyžádal ošetření v době, kdy už muslimové mohou jíst a pít, takže spoluhráči se s klidným svědomím mohli jít občerstvit. Muslimové totiž během ramadánu můžou jíst a pít až po západu slunce, a jak poukázala řada médií, právě na tento okamžik Hasan načasoval obě ošetření. V utkání s Portugalskem byl v péči lékařů v 58. minutě a o pár dní později v zápase s Tureckem tak učinil v 49. minutě. V obou případech se jeho spoluhráči houfně vydali k lavičce, aby se napili a dali si datle. (ČTK)

Neskutečný co si dovolují

Reagovat
pepinho2

Ubohost, snad dostal aspoň kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

21.století

Reagovat
mistr129

to je kurva takovej problém domluvit ten zápas tak, aby hráli už po západu slunce?

Reagovat
Largo

Reagovat
Benfica

to je sranda

Reagovat
ttopi

Tak to je masakr, tahání víry do fotbalu. Buď si domlouvám zápasy jinak, nebo prostě nehraju.

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

1) Rui Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Gurreiro; Bernardo Silva, William Carvalho, Moutinho; Guedes; Andre Silva, Ronaldo.

2) Lopes; Pereira, Pepe, Dias, Guerreiro; William Carvalho; Joao Mario, Bruno Fernandes, Moutinho; Andre Silva, Ronaldo.

Reagovat
QooBo

Cancelo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi za ten výpad v přáteláku.

Reagovat
Benfica

tiež ma to napadlo..

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt němci vzali Brandta místo Saneho?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
valloire

Sane je němec?

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
juveforever

stačí zopakovať model z pred dvoch rokov a sú majstri sveta

Reagovat
Gazdo

Ten silva by k nam sadol imho namiesto suareza len bohuzial sme znackou a zatial nema take meno aby sa onho niekto zaujimal asi

Reagovat
Andis

Těžký mainstream podceňování Portugalska, včetně redakce, typický , je to ted moderní tak to budem tvrdit všichni

Reagovat
placa

Jakej mainstream proboha. Mainstream je mozna tak tipovat na postup favority, takze tento tip naopak jde proti mainstreamu. Fakt nechapu, co jsi to vyplodil za blabol

Reagovat
Rakoid

Reagovat
Andis

Zjisti co je mainstream a pak plácej. A je to přesně to co je moderní tvrdit. Jako že Portugalsko je shit - někdo to plácne a další stáda se toho chytnou. Pak někdo začne plácat že Ronaldo je za zenitem protože nedal pár zápasů goly. Pak ten týpek nahodí formu a to stádo co plácalo zase mlčí. Ty horší začnou kopat kolem sebe a nadávat. U Portugalců je moderní tvrdit že si nezasloužili vyhrát ME a že ve skupině udělali jen tři remízy. Na základě toho je postaven celý rozbor a dojde se k závěru že ten tým hraje šajze a že hrozně nezaslouženě sundali Frantíky ve finále atd. K tomu se opět přidají amatéři jako si ty a začnou to tvrdit taky, protože jinak o tom nic neví nemají k tomu relevantní informace ani přehled. Portugalsko nemusí postoupit jako nemusí postoupit jinej favorit. Ale není k tomu žádný opodstatnění si to myslet. Favoriti jsou jasně daný celý roky takže to mainstream být nemůže. Až bude mít Portugalsko v nominaci 10 juniorů a ještě dostanou sračku před turnajem tak možná pak má smysl tvrdit že favorit na postup ze skupiny nejsou.

Reagovat
Desmond

Reagovat
cetto

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Vyhoria

Reagovat
smazaný uživatel

Ze Low nezobral saneho a zobral Brandta a Neura je ok. V pripade Neura to inak ani nešlo.

Ale čo robi v nominacii portugalska ronaldo ? WHAAT ? ARJU KIDNIG ME ?

Kto kurna trenuje portugalsko ? Vlastne WTF co robi random portugalsko na MS ? I DONT UNDEŠTAND

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Reagovat
smazaný uživatel

Černý kůň turnaje!

Reagovat
dextroza_m

Kůň maximálně, ale černý ne, to jsou klasicky Chorvati

Reagovat
smazaný uživatel

Čas na změnu koně..

Reagovat
El Cid z City

mistr evropy nemůže bejt černej kůň, je to jeden ze 6,7 největších favoritů

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že skupinou prolezou.

Reagovat
smazaný uživatel

Éder nebude ?

Reagovat
goodbay

Menší OT: Jakého byste mi doporučili průvodce MS? Pro Football nebo Hattrick?

Reagovat
es tut mir leid

EUROFOTBAL!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že oba bývají kvalitní, takže je to jedno, i když ted zrovna nevím, zatím žádný nemám. Hlavně neber Deník Sport.

Reagovat
Kuba94

Bez Naniho ?

Reagovat
smazaný uživatel

kde je bůh Éder?

Reagovat
KnoxXx

zranil sa Payet, takze ho uz nepotrebuju

Reagovat
cink

Podle me porazi na uvod spanely @3.7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Ve skupině 3 remízy, ale postoupí. V PO 2x v prodloužení vyhrají, 1x pak na penalty. Pak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Tohle bude turnaj Guedese, letos měl výbornou sezónu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Quaresma konecne se dockal

Reagovat
Largo

"Nepochoitelně stavěl Cutroneho"? Kaliniće chápu, ale Cutrone byl pro AC mnohem větším přínosem než Silva a svůj prostor si zasloužil.

Reagovat
Usty

"Mnohdy"

Reagovat
Etika

Portugal velmi kvalitní a zkušené mužstvo...viděl jsem poslední zápas proti Belgii, myslím že dojdou dost daleko. Tipuji čt.určo i možná semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Guedes řádí !!! 3:0. Forca Portugal!!!

Reagovat
Benfica

krása..

Reagovat
Mr. International

Tady ten tip konec ve skupině je zcela zcestný.

Reagovat
smazaný uživatel

kua az teraz som si pozrel nominaciu, bez nevesa, semeda, wtf?? quaresma ocakavany v zaklade ??

taky dobry a zaujimavy tim to mohol byt, mozno som len mimo, ale nieco take by sa mi zdalo omnoho silnejsie a veril by som ze sa dostanu velmi daleko

guerreiro, fonte,pepe, semedo,, neves, moutinho/carvalho, bernardo,, guedes, ronaldo, gelson

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak im ale verim viac ako spanielom, podla mna ich daju a skoncia v tabulke aj na ms dalej..ale mohlo to byt este zaujimavejsie

Reagovat
Benfica

to hej, ale ricardo mal tiež dobrú sezónu a cancelo tiež.. bolo z čoho vyberať a neves hral len v druhej lige možno aj to zavážilo, a sú tam hráči z dobrých klubov a dobrých líg tak to celkom chápem..

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit, nefavorit

ikonický kolorit,

osemfinálový kolaps,

Uruguayské hody zas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele