Potetovaný ďábel Cissé přichází pozvednout Sunderland

22.08.2008, 10:32
Životopisy
Celý svět obletěla zpráva o návratu Djibrila Cissého do Anglie. 27letý francouzský útočník si přestupem do Sunderlandu splnil své přání vrátit se na Ostrovy, zároveň ale doufá, že si udrží současnou formu.

Málokterý fotbalista umí svými rozhodnutími vzbudit takovou pozornost jako právě Djibril Cissé. Tento velice populární a silně extravagantní kanonýr se dokáže stát miláčkem davů, ale také platným fotbalistou, který je schopný vstřelit kdykoliv gól.

Nyní svou pozornost na něj upínají příznivci anglického Sunderlandu, kam zamířil na roční hostování, aby nastartoval po skvělém jaru v Olympique Marseille svou kariéru opět tím správným směrem. Devětatřicetinásobný francouzský reprezentant už navíc myslí na návrat do národního týmu.

Mladá hvězda

Když se v roce 1998 poprvé objevil v Auxerre, podobně nadaných hráčů ve Francii neběhalo mnoho. Cissé ihned začal všechny prognózy předpovídající mu hvězdou budoucnost naplňovat a stal se důležitou součástí týmu. Auxerre najednou pochopilo, že je na svém talentovaném útočníkovi a jeho gólech závislé.

Mladý Francouz se stal dokonce v sezónách 2001/02 a 2003/04 nejlepším kanonýrem celé soutěže. Takovéto výkony nemohly zůstat bez povšimnutí. Jeho sedmdesát ligových branek ve sto třiceti zápasech nejvíce zaujalo Liverpool, který poslal do Auxerre nabídku na 14 miliónů liber.

Po pár dnech bylo jasno – Cissé se bude stěhovat do Anglie, do města Beatles. Kdyby ale mohl vrátit čas, určitě by se rozhodnul jinak. Právě tato volba jej možná stála ještě hvězdnější kariéru, než jakou nyní prožívá. V létě 2004 však Cissé vše viděl úplně jinak. O Liverpoolu mluvil jenom v superlativech a byl naprosto nadšený, že mohl zamířit na Anfield Road. Fanoušky si navíc získal už při prvním zápase, na který dorazil s červenými vlasy na hlavě. Ty měly symbolizovat jeho lásku ke klubu.

Útočník s číslem devět na drese vstoupil do sezóny báječně, hned v prvním kole se dokázal trefit, pak ale přišel dlouhý střelecký půst, který skončil až v posledním kole! Cissé totiž 30. října v zápase s Blackburnem utrpěl vážnou zlomeninu nohy, po které se vrátil na hřiště opět až v závěru ročníku. Nejhorší však na celém zranění bylo, že kdyby včas nezakročil týmový doktor, Cissé by na 90 procent o nohu přišel. O to více si pak užíval zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrů.

V ročníku 2005/06 si chtěl útočník, jenž vlastní zámek a stal se lordem, spravit chuť a konečně pravidelně nastupovat, jenže spory s koučem Benítezem se prohlubovaly a španělský trenér několikrát dokonce nechal hrát Cissého na postu pravého záložníka. Po sezóně nakonec tehdy 24letý reprezentant usoudil, že odchod bude to nejlepší a měl pravdu.

Návrat do vlasti

Jeho další zaměstnavatelem se stal Olympique Marseille, kam nejprve zamířil jen hostování. Debut za tým z přístavního města si ovšem odbyl až v prosinci, kdy se konečně dostal na hřiště po další velmi nepříjemné zlomenině, kterou tentokrát utrpěl před mistrovství světa v přátelském zápase s Čínou. Těsně před Vánoci si na konto připsal ve svém novém působišti také první gól. Do konce dubna jich měl na kontě ale pouze čtyři a opět se ocitl pod palbou kritiky. Nakonec se však chytil a sezónu ukončil s osmi brankami ve statistikách.

V létě 2007 se už Cissé stal natrvalo hráčem Marseille. Jeho cena za poslední tři roky klesla o více jak polovinu, i přesto se ale prezident Diouf musel pořádně plácnout přes kapsu. Do Liverpoolu poslal 6 miliónů liber. Jenže Cissé se zase trápil, herně i střelecky, a výsledkem bylo, že do některých zápasů nastupoval až z lavičky náhradníků. Druhou polovinu sezóny ale zářil a opět navyšoval svou hodnotu. Třináct branek z osmnácti zápasů je skutečně skvělá vizitka.

Sen splněn!

Cissé se nikdy netajil touhou vrátit se zpět do Anglie. Angažmá ve Francii bral spíše jako přestupní stanici, i když několikrát prohlásil, že udělá pro Marseille vše, co bude v jeho silách. Po povedeném jaru se o něj strhl mezi týmy Premier League velký boj. Úspěšným se stal až Sunderland, jenž si Cissého přivedl na roční hostování. Svůj útok tak posílil o další hvězdu, která ale nebude chtít sedět jen na lavičce.

"Jsem skutečně spokojený, že jsem mohl odejít do takto dobrého týmu se spoustou dobrých hráčů," pochvaloval si Cissé svůj krok. "Sunderland je klub, který může dosáhnout mnoha věcí, má velké ambice, a to je ten důvod, proč jsem zde zamířil,"dodal pár minut po podepsání smlouvy s Black Cats.

Ano, Sunderland sice není žádný velkoklub, kde by se to hemžilo hvězdami, pro Cissého však bude nejdůležitějším faktem zůstat zdravý, poté může dokázat velké věci i s týmem Roye Keana. Šanci určitě dostane.

Bulvární deníky se radují

"Růžový panter", jak se také někdy Cissému přezdívá, strhne na sebe všude, kde se objeví, všechnu pozornost, nebojí se říct svůj názor, a to bulvární deníky v Anglii rády uvítají. Je to složitá osoba, kterou jedni milují a druzí nenávidí. Častokrát bývá srovnáván s Davidem Beckhamem, v poslední době však i anglický reprezentant začíná na svého francouzského soupeře ztrácet.

Cissé musí být vidět, ať se děje cokoliv. Zatím se mu to daří. Jeho velkým koníčkem jsou účesy. Je až neuvěřitelné a i na obou rukách těžko spočitatelné, s kolika různými variacemi účesů se bývalý spoluhráč Milana Baroše a Vladimíra Šmicera už objevil. Cissé měl na hlavě vystříhané čtverečky, pavučinu, blonďatého kohouta, ale třeba také affro.

Co se tetování týče, tak i tady je David Beckham v porovnání se Cissém hotový břídil. Přes 180 centimetrů vysoký manžel Jude Littlerové je jako omalovánka. Celý jeho hrudník je ozdobený různými malbami, na zádech má pro změnu obrovská andělí křídla, na lokti zase pavučinu. Na levé straně krku můžeme najít jméno dcery Ilony. Její portrét zdobí také kapotu jeho velkého bílého hummeru. V Cissého garáži ale najdeme několik dalších zajímavých automobilů, hrdý je především na svůj chrysler.

Hip hop, tento hudební styl učaroval většině černochů světové populace a Cissé není výjimkou. Volné oblečení, drahé šperky a rap, tyto věci přímo zbožňuje. Djibril Cissé se skutečně neostýchá obléct si na sebe cokoliv. Jednou na trénink například dorazil celý v růžové - od trička, až po kšiltovku. Jindy zase přišel na slavnostní akci v červeném saku, zatímco všichni jeho spoluhráči měli černé. Nová posila Sunderlandu nikdy nechtěla být jako ostatní a přiznejme, jde mu to.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvely hrac Sunderland ziskal super utocnika ... s Healym to bude super utok

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on s Healym žádný útok nebude, protože Healy si přes Dioufa, Chopru, potažmo navrátivšího Jonese nekopne....

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej hráč,bude pro Sunderland velkou posilou, Roy opravdu dobře dokáže nakoupit,a nebo v případě Cissého vzít na hostování hráče.Blahopřeju

Reagovat
smazaný uživatel

no super

Reagovat
plechi

týpek

Reagovat
smazaný uživatel

on je fakt všude středem pozornosti,ale jinak doufám že se mu v Sunderlandu bude dařit.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutne nechapu, jak to Keano dokazal

Reagovat
iamek

A umis si predstavit co by dokazal v manche? Doufam ze budouci nastupce Alexe...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale doufejme, ze nejdrive za tri roky. Musi nabrat hodne zkusenosti Keano, aby u nas nedelal hloupe chyby. U Sunderlandu zatim nemel vsechny prestupy, stridani, sestavy perfektni. Tak at se nam vypracuje a vybrousi, nez klub prevezme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Djibrila futbalovo krok dozadu, v sukromnom zivote krok dopredu... Skoda pre OM...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalově krok dozadu? Hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, OM hra o titul, hra LM a je urcite kvalitnejsie muzstvo...Nehovoriac o urovni klubu a fanusikoch...

Reagovat
honziss

Ale musíš brát v potaz i kvalitu Ligue 1 a Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Berem to v uvahu, ale aj tak si myslim, ze je to krok dozadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nedostatek PL plně vynahradí kvalita ligy... Kvalita mužstva? OM je na tom zatím lépe,ale Sunderland vydatně posiluje a kdo ví,jak vysoko skončí...

Reagovat
smazaný uživatel

nedostatek toho,že není LM vynahradí kvalita PL*

Reagovat
smazaný uživatel

Rikejme si co chceme o nenapodobitelny urovni PL, ale CHL mu fakt FA Cup ani CC nenahradi. A bojovat o UEFU v PL je o necem zcela jinym, nez bojovat o CHL a titul ve Francii... to porad neni zas tak o nicem liga... Ja furt nechapu, jak to Roy udelal, musel ho vydirat yyyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

To jo Taky nějak nepochopím,jak ho dostal na hostování...

Reagovat
honziss

Tak já myslím, že to zas extrémní problém nebyl. Cissé do Anglie chtěl a asi mu bylo jedno do jakého týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ja uplne vidim, jak mu pustil video, kde ukazal, jak sundal Haalanda... pak prstem ukazal na Cisseho, pak na smlouvu ktera lezela na stole, pak durazne zakroutil hlavou... chvili mu nechal aby nad tim premyslel. Pak ukazal na video a nakonec opet na Cisseho. Pak uz najednou sedi u stolu a podepisuji smlouvu ale pokud umi Cisse Anglicky a ze asi umi, tka to bylo o dost snazsi, ale nema to takovej styl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on do anglie chtěl... Spíš bych to viděl na to,že tohle udělal na prezidenta OM

Reagovat
smazaný uživatel

krasny pribeh, uplne si umim Roye predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

hraje v nejlepší lize Evropy, tak jakej krok dozadu a neúčast v LM si v PL snadno vynahradí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o těch fanoušcích asi nic moc nevíš!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Došla slova?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedosli mi slova, len mi to pripada byt vtipne, ked si myslis, ze nemam pravdu, tak to mi to vyvrat, co som napisal...Asi si este nebol v Marseille a uz vobec nie na Stade Velodrome, ja ano, preto pisem, to co pisem...

Reagovat
fantomas

A srovnání máš?

Reagovat
smazaný uživatel

V Sunderlande som nebol...ale bol som na siedmich stadionoch v Anglicku, takte to priblizne viem porovnat.

Reagovat
fantomas

Chceš tedy říct, že je atmosféra ve Francii lepší jak v Anglii?

Reagovat
smazaný uživatel

Nizsie som to napisal, co som myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že celkově je atmosféra v Anglii lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorim o atmosfere, pisal som o fanusikoch, tam cele mesto zije futbalom, keby si bol v Marseille, tak si myslis, ze kazdy tam chodi na futbal, vsade davaju najavo, ze su fanusikovia OM, nedavna zbierka na Drogbu o tom tiez svedci, vyzbierali dost penazi... Myslim,ze byvaly trener Anglicka Erikson sa vyjadril o Marseile,ze je to najfutbalovejsie mesto v akom bol...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, chlapče a jezdí 7 000 lidí za svým klubem třeba přes 400 km?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim, ze to nema zmysel...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že s Tebou to nemá smysl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně krok zpět. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderlan míří vysoko vidím to na poklidný střed tabulky možná i nějáky ten souboj o intertoto

Reagovat
Basty

to těžko intertoto!

Reagovat
smazaný uživatel

Intertoto už nebude

Reagovat
honziss

Roy Keane opravdu nechce ponechat náhodě syndrom 2. sezóny. Podařilo se mu posílit opravdu hodně, otázka je jak se nesehraní hráči ukáží v PL. A Cissé . Snad se mu bude dařit.

Reagovat
ajurik

Krásné dosavadní shrnutí kariéry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že se prosadí ale mohl by do arsenalu tam bych ho vyděl radši

Reagovat
smazaný uživatel

Tímhle životopisem jste mi udělali největší radost

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to rád slyším

Reagovat
herbage

Lord Cissé Ten kluk má očividně "styl" a ví jak se lordi mají chovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo to je pro mě pecka!Takhle si pohoršit! V OM mohl hrát o titul o národní pohár,mohl hrát LM a myslím že nemusel skončit jen ve skupině mají dobrý tým.A on než aby hrál o poháry tak si vybere klub kterej se bud eplácat přinejlepším ve středu tabulky a přinejhorším bude hrát o zestup.Nechápu!V tom budou prachy protože sportovní stránka je uplně někde jinde,hrát LM a být na očích všem fanouškům světa je mylsím víc než být na očích jen fanouškům Sunderlandu!Divný no.

Reagovat
smazaný uživatel

On chtěl do anglie... Finančně si určitě moc nepolepšil,pro něj je prostě Anglie vrchol a jak se píše,francii bral jako přestupní stanici...

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupní stanici do Sunderlandu. To je dobrý vtip.

Reagovat
herbage

Chce to mít blíž na zámeček a do sněmovny lordů. Už vidím, jak tam přijde v bílem Hummeru a vystoupí v červeném saku a s odbarvenou palicí. To se dneska dává titul Lorda každýmu žabožroutovi na potkání?

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupní stanice do Sunderlandu A Sunderland je další přestupní stanice na cestě třeba do spurs nebo Arsenalu...

Pro někoho je prostě anglie ideální místo pro život a proč zůstávat ve Francii,když dostal nabídku z Anglie?

Reagovat
smazaný uživatel

Cisse byl vždycky divný. Krásnou Francii vyměnit za Anglii, kde pořád chčije...

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu Španěla určitě... Každý má svůj ideál a někdo prostě nechce 40 stupnů ve stínu,ale vlahý větřík a čerstvý vzduch...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujatěji si to napsat nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to stejným stylem jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsal, v Anglii pořád chčije.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý,že když jsem tam byl,tak za měsíc pršelo asi jen týden...

Reagovat
smazaný uživatel

Nečetl bych až tak často noviny. Zda jsi tam někdy byl, tak si protiřečíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

418244726 si tuším minule chcel

Reagovat
fantomas

A pak koho tu ovlivnuji media.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel do Anglicka a ma zenu Anglicanku, stale hovoril, ze zivot v Anglicku sa mu velmi paci...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně si myslim, že v Anglii nemá šanci.....Jinak článek zajímavej ale plnej pravopisnejch chyb

Reagovat
smazaný uživatel

radši zůstaň u novinek o přestupech k modrákům..

Reagovat
havrys99

tohle je jak krásnej sen, kdo by před sezonou řek, že Sunderland takhle posílí...proti Live bylo vidět, že Diouf je na to sám, tak mu Keane sežene hned 2 parťáky takovýho kalibru U mě se Černé kočky mění na Černého koně Vynikající tým....

Reagovat
smazaný uživatel

to byl dobrej obchudek cisse je dost dobrej a keane vi co dela a mymo to sunderland dost posilil kdyz bude chtit muze se dostat moc vysoko

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no. můj oblíbenej hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal Cisse dobře. Sunderland je hodně ambiciózní klub, který je finančně zajištění....Rozhodně si nepohoršil.

Reagovat
smazaný uživatel

OM je přeci jenom ambicióznější a kvalitnější klub. Narozdíl od Sunderlandu bojují o titul a hrají Ligu mistrů. Takže si rozhodně pohoršil.

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvůj názor a já ti ho neberu. A s tou první větou souhlasím, ale nebude to platit pořád ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, z kvalitativniho hlediska si pohorsil. Ale jestli chce hrat v Anglii a bude v ni stastny, tak si jen polepsil.....

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš z kvalitativního hlediska klubu? - souhlasím, sputež je rozhodně svojí úrovní jinde... Ohledně těch ambicí si myslím že Sunderland třeba již v této sezóně nějaké to překvapení předvede...

Reagovat
smazaný uživatel

Ze svého hlediska si polepšil, každý má svůj vrchol jinde...třeba takový C.Ronaldo chce jít taky do "horšího"....

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, je to hodně zajímavý přestup, ale podle mne si pohoršil.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mého dobrá volba

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je Sunderland nějakou přestupovou stanicí do lepšího klubu když ho nehctěl nikdo teď a hrál za OM tak nevěřím že se v Sunderlandu zlepší natolik že by šel ještě víš.Rozhodně nemá na to aby hrál v základu v týmech big 4.Tomu nevěřím.A určitě nebude tak viditelný jako do teď tak mohl dávat ve Francii goly jak na běžícím pásu a trefovat se v Lm na místo toho si myslím že dá pár ubohých golů v PL.V lkepším klubu se davájí branky lépe než v horším v Sunderlandu nebud emít tolik golových možností jako ve velkoklubu.Přes 10 fíků nedá.a o zviditeknění nebude ani řeč.Ale jeho věc jestli se mu v anglii líbí tak není o čem diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze Sunderlandu pomuze k uspechum

Reagovat
smazaný uživatel

sunderland ma 10 utocniku del-hadji muze hrat i z kraje zalohy nebo podhrot a cisse healy chopra prica utok maj dobre naslapanej a zaloha malbranque tainio richardson a meli by privest fletchera nebo coutadera z le mans 72

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole jak se tohle naucilo psat

Reagovat
smazaný uživatel

vsak vidis, ze ani poradne nenaucilo

Reagovat
milan78

začínám mít pocit, že v anglii je to samej zázračnej lékař, vloni eduardovi zachránili nohu, ted čtu, že kdysi cissemu, kdysi jsem byl v anglii na RTG krční páteře a doktorka mi málem utrhla hlavu.., nepochopila, že s ni nemůžu pohnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

roy keane je dabel

Reagovat
Devil

Bejvalej!

Reagovat
smazaný uživatel

tvuj?

Reagovat
smazaný uživatel

Panejo Sunderland ale hlavně Roy Keane si hodně nahlas řiká o pohárový příčky.To mě velice těší. Tak ať se daří

Reagovat
Radin

Super článek,jen když už jsou tam ty bulvární věci,dodal bych zálibu v mlácení svojich žen :-))Cisse určitě není kladný člověk..

Reagovat
Radin

Jinak Sunderland je tým hodně na očích,protože Mamchester United má po světě hodně fanoušků a Roy Keane je pořád sledovanej aji jako trener,tudíž zájem o ně určitě je.Jinak si myslím,že hostování je adekvátní

Reagovat
Radin

Manchester*

Reagovat
Radin

Sakra ať už Terka Huříková jede:-((Ještě hodinku :-D...Sunderland má těžkej los,po dvou kolech nejspíš nula bodů,dneska na WHL čekám od Spurs tři body:-)

Reagovat
jtbs

ked porovnam merseille a sunderland tak odchadza z kvalitnejsieho klubu, ale zas ide do PL

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne se uvedl

Reagovat
smazaný uživatel

parada djibrill

Reagovat
smazaný uživatel

..krásny start

Reagovat
SqueeZy

krasne djiby

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Cissé popravil slípky.

Reagovat
smazaný uživatel

Preju mu, aby Sunderland opravdu pozvedl. Dnes ukazal, ze na to ma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele