POHÁR UEFA - PRVNÍ ZÁPASY ČTVRTFINÁLE

05.04.2007, 11:21
Aktuality
Po Lize mistrů vstupuje do svého čtvrtfinále také Pohár UEFA. Mezi nejlepšími osmi celky soutěže je hned čtveřice zástupců z Pyrenejského poloostrova. Nechybí obhájce trofeje Sevilla, která se pokusí překazit Tottenhamu jeho zápis do historie. Leverkusen přivítá Osasunu, Espanyol Benfiku a Alkmaar Werder...



- (čtvrtek 01:00)
Bay Arena uvidí souboj dvou rozdílných herních stylů, zatímco Leverkusen patří mezi ta ofenzivnější mužstva, Osasuna sází především na pevnou obranu, což potvrdil i víkendový ligový duel se Sevillou.

Bayer se v posledních týdnech vzepjal k vynikajícím výkonům. V bundeslize neprohrál již pětkrát v řadě, posunul se na pátou příčku a není vyloučeno, že zaútočí i na Ligu mistrů. Velkou zásluhu na tom má i mladý brankář Rene Adler, který nedávno vystrnadil ze sestavy dlouholetou jedničku Jörga Butta.

Osasuna dostává příležitost pomstít se německému fotbalu, v předkole Ligy mistrů měla blízko k vyřazení Hamburku, nakonec však v závěru odvety inkasovala a domácí remíza 1:1 jí po bezbrankovém prvním zápase vystavila stop. Trenéru Zigandovi se do sestavy vracejí útočníci Soldado a Miloševič. "Je to šance zapsat se do historie," poznamenal srbský forvard. Osasunu trápí především absence ve středové řadě, zranění jsou Puňal, Nekounam, Josetxo a Delporte. Pamplona v posledních třech venkovních zápasech v soutěži remizovala, osm jejích fotbalistů čelí možnosti vynechání odvety, pokud dnes dostanou žlutou kartu.
Pravděpodobné sestavy: : Rene Adler - Pirmin Schwegler, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Juan, Marko Babič - Paul Freier, Bernd Schneider, Simon Rolfes, Sergej Barbarez, Tranquillo Barnetta - Andrej Voronin  : Ricardo - Jose Izquierdo, Cesar Cruchaga, Javier Flano, Enrique Corrales - Juanfran, Raul Garcia, David Lopez, Inaki Munoz, Hector Font - Roberto Soldado 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.00
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Alkmaar i Werder Brémy dlouho platily za jedny z nejofenzivnějších týmů v Evropě, v posledních týdnech to ale zase tak úplně neplatí. Dny, kdy oba týmy dávaly svým soupeřům "bůra" na potkání, jsou pryč a jejich zápasy jsou brankově chudé. Snížená branková potence ale nezmanená rapidní zhoršení výsledků, protože trenéři Louis van Gaal a Thomas Schaaf zapracovali na defenzivách.

Vedení Alkmaaru si na přelomu týdne pojistilo služby zkušeného Van Gaala a stále myslí na zisk mistrovského titulu. AZ je na třetí příčce a na vedoucí a poslední dobou průměrný Eindhoven ztrácí jenom pět bodů. Nizozemský tým má početnou marodku, mimo hru jsou Stijn Schaars, David Mendes da Silva, Barry Opdam a Simon Cziommer, nejistý je start Nourdina Boukhariho.

V Brémách se v posledních týdnech ptají: "Co se stalo s Miroslavem Klosem?" Nejlepší střelec světového šampionátu se naposledy trefil v lednu a na další zásah tak čeká přes dva měsíce. "Dobré je, že se dostávám do šancí," poznamenal Klose po víkendové bezbrankové remíze v Chotěbuzi. Werderu se po operacích vracejí Frank Baumann a Tim Borowski, ten by dokonce mohl zasáhnout již do dnešního utkání.
Pravděpodobné sestavy: : Boy Waterman - Gretar Steinsson, Kew Jaliens, Ryan Donk, Tim de Cler - Julian Jenner, Demy de Zeeuw, Maarten Martens - Shota Arveladze, Danny Koevermans, Moussa Dembele  : Tim Wiese - Clemens Fritz, Per Mertesacker, Naldo, Pierre Wome - Jurica Vranješ, Torsten Frings, Diego, Daniel Jensen - Aaron Hunt, Miroslav Klose 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Pyrenejské derby má mírnéh favorita ve zkušenější Benfice, Espanyol však není radno podceňovat. Pohárem UEFA zatím prochází jako nůž máslem a v domácí soutěži o víkendu prohrál poprvé po šesti kolech. "Benfika má velký stadion a v odvetě proti sobě budeme mít 63 000 diváků, kteří je poženou dopředu. Musíme jim zabránit ve skórování, výsledek 1:0 by pro nás byl vynikající," klade trenér Ernesto Valverde důraz na domácí utkání. Espanyol dal v letošním ročníku Poháru UEFA již 24 branek a v tomto ohledu je druhý za Alkmaarem. Ve svém středu má rovněž nejlepšího střelce - devítigólového Pandianiho.

Benfika o víkendu doma jenom remizovala s Portem a odmítla tak možnost posunout se do čela tabulky. "Tohle bude hodně složité utkání, moji hráči začínají cítit únavu," poznamenal trenér Benfiky Fernando Santos. Ten zná recept na Espanyl, v roce 2001 ho totiž vyřadil během svého působení v Portu. Santos nemůže počítat s vykartovaným Kostasem Katsouranisem a zraněným stoperem Luisaem.
Pravděpodobné sestavy: : Gorka Iraizoz - Francisco Chica, Daniel Jarque, Marc Torrejon, Mari Lacruz - Francisco Rufete, Moises Hurtado, Ivan de la Pena, Albert Riera - Luis Garcia, Walter Pandiani  : Quim - Nelson, David Luiz, Anderson, Leo - Petit, Rui Costa, Karagounis, Simao Sabrosa - Nuno Gomes, Miccoli 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip eurofotbal.cz: 1
- (čtvrtek 01:00)
Sevilla stále bojuje na třech frontách, vedle Primera Division a Poháru UEFA je totiž ve hře i ve Španělském poháru. Trenér Juande Ramos tak začíná šetřit některé opory, k víkendovému utkání s Osasunou nenominoval brankáře Palopa, obránce Daniela Alvese a záložníky Renata s Adrianem, pouze na lavičce zůstal kanonýr Kanoute. Tyto absence se nakonec projevily, Sevilla si z Pamplony odvezla jenom remízu 0:0. "Vždycky jsem říkal, že máme dostatečně široký kádr. Nevím, zda nás účast ve třech soutěžích sráží, ale rozhodně nevypustíme ani jednu z nich," řekl Ramos. Zápas s pikantní příchutí čeká Kanouteho, který do Sevilly přišel práve z Tottenhamu. Útočník z Mali má přetrvávající problémy s třísly a nejpozději v létě ho určitě čeká operace.

Tottenham nečeká na stadionu Ramona Sancheze Pizjuana proti obhájci trofeje nic snadného. "Zápas se Sevillou bude velmi těžký, je to dobrý tým a doma se jim daří, to samé však platí o nás," prohlásil útočník Robbie Keane. Jeho slova o dobré formě Tottenhamu potvrzje bilance z posledích zápasů v pohárové Evropě. "Kohouti" vyhráli již osm zápasů v řadě a případnou devátou výhrou by vyrovnali rekord Borussie Mönchengladbach (1974/75) a Parmy (1998/99). Zatímco španělský celek zranění hráčů netrápí, Martin Jol jich má hned několik. Mimo hru jsou obránci Benoit Assou-Ekotto, Anthony Gardner a Ledley King, hrát určitě nebude ani Danny Murphy, až před zápasem se pak rozhodne o startech Mida, Hossama Ghalyho a Teemu Tainia.
Pravděpodobné sestavy: : Andres Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Julien Escude, David Castedo - Jesus Navas, Christian Poulsen, Renato, Adriano Correia - Alexander Keržkov, Frederic Kanoute  : Paul Robinson - Paul Stalteri, Pascal Chimbonda, Michael Dawson, Lee Young-pyo - Jermaine Jenas, Didier Zokora, Steed Malbranque, Aaron Lennon - Dimitar Berbatov, Robbie Keane 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*

Tottenham vyhraje pohár UEFA.

Reagovat
Shevchenko

Tottenham nebo Sevilla

Reagovat
Marv

Leverkusen

Reagovat
HOST*españa

Osasuna proti Leverkusenu neprohraje

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Bayer Leverkusen - Osasuna Pamplona (čtvrtek 19:00) 1

AZ Alkmaar - Werder Brémy (čtvrtek 20:45) 2

Espanyol Barcelona - Benfica Lisabon (čtvrtek 20:45) 0

Sevilla FC - Tottenham Hotspur (čtvrtek 20:45) 0

------------------------------------------------------------------

Reagovat
HOST*Jen

Jafto že to neni nikde v TV?

Reagovat
HOST*arne

víte co je to "Die alte Damme"??? jestli ne, tak hledejte na HERTHA.BLOG.CZ

Reagovat
HOST*milco

podla mna tottenham vyhra UEFU on si to najviac zasluzi ani jedneho supera zatial nemohol pokladat za vyrovnaneho.

Reagovat
smazaný uživatel

pro všechny fanoušky tottenhamu jsem udělal takové skromné stránky. budu rád když je zhlédnete

http://www.tottenham-hotspur.estranky.cz/

Reagovat
HOST*stanik7

0 3 to je hanba!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele