Ohlédnutí za italským podzimem (1)

13.01.2012, 13:31
Názory a komentáře
Co přinesl podzim 2011 v Itálii? Musím říct, že se velmi povedl. Tabulka byla v jeho průběhu neustále vyrovnaná a fanoušci se těšili v podstatě na každý zápas. O žádném zápase se navíc nedalo dopředu s jistotou tvrdit, jak dopadne. Navíc je letošní Série A plná dílčích příběhů, kterých bylo v minulých sezónách daleko méně. Jak si povede Udinese po výprodeji? Zvedne se konečně Juventus? Co Neapol s tíhou Ligy mistrů? Dovede Lotito konečně svou práci až k Champions League? Jak si poradí nováček s odečtem? Bude pokračovat senzace v Novaře? A co italská Barcelona? Určitě jsem na něco zapomněl, ale to hlavní jsem snad zmínil.

Co se týče reprezentace Calcia v Evropě, celý podzim se pokazil hned na začátku skandálními výkony Palerma a AS Řím. Ostatní kluby nyní musejí sbírat body i za tyto "odpadlíky", což Calcio značně znevýhodňuje oproti konkurentům. Je sice fakt, že o Evropskou ligu prostě v Itálii zájem není, ale kluby jako Lazio, Udinese, Fiorentina, AS Řím, Neapol si budou muset uvědomit, že pro ně cesta do Ligy mistrů vede jen přes jejich výborné výsledky v Evropské lize i za cenu prázdných stadionů v jejich zápasech. Samotné zápolení ve skupinách dopadlo nadmíru úspěšně. Milánské kluby neměly s postupem větší problémy, i když herně ani výsledkově úplně nepřesvědčily. Překvapením je určitě postup Neapole, která vyřadila lídra Premier League. K Evropské lize přistoupilo daleko zodpovědněji Lazio, paradoxně právě římský klub musel spoléhat na pomoc jiného klubu a nakonec se štěstím postoupil. Udinese dokázalo postoupit i přesto, že ve většině zápasů nasadilo značně improvizovanou sestavu. I přes úspěšné působení všech klubů v základních skupinách je na tom národní koeficient hůř, než anglický, španělský, německý a francouzský (i když všechny tyto ligy utrpěly ve skupinách ztráty). Vzhledem k tomu, že jsem za letošní podzim viděl víc zápasů než za poslední tři sezóny dohromady, pokusím se rozebrat jednotlivé týmy trošku hlouběji.

AC Milán
Po rozpačitém začátku přišla šňůra jedenácti zápasů bez prohry, AC dal 35 gólů, což je o osm víc, než Juventus (který je v tomto druhý nejlepší). Velkou většinu z nich má "na svědomí" Ibrahimovič. Na něm leží veškerá tíha ofenzívy AC. Proto si Allegri může dovolit mít na místech registy a trequartisty silové hráče (van Bommel/Ambrosini, Boateng). Problém vždycky nastává, pokud Ibrahimovič nemůže hrát. Jeho "náhradou" byli na začátku sezóny Cassano a Seedorf (bez této dvojice by byl AC bez jediného tvůrce), ale vzhledem k překvapivě děravé defenzívě a některým chybám jinak opět skvělého Abbiatiho, to na dobré výsledky nestačilo. Ty se dostavily až s Ibrahimovičem. Jedinými problémy v útoku AC jsou bídná produktivita jinak dobře hrajícího Robinha a žalostná forma Pata. Pokud se Pato okamžitě nezvedne, bude mít v týmu obrovský problém, který může vyústit v jeho odchod. Co s hráčem, který si na hřišti úplně nerozumí se Zlatanem a navíc hraje hůř, než jeho kolegové?

V AC si také uvědomují, že s absencí Cassana nemají náhradu za Zlatana a skoro jistě přivedou někoho, kdo v případě, že Zlatan nebude moct hrát, bude schopen ho nějakým způsobem nahradit. Pro Pata další problém. Škoda je, že Allegri nedal vedle Zlatana příležitost Inzaghimu. Na tuto spolupráci jsem se opravdu moc těšil. Velkým překvapením v AC byla na podzim špatně fungující defenzíva. Nepovedly se nákupy. Taiwo se zranil v přípravě a po návratu působí jako neohrabaný medvěd. O třídu horší než stárnoucí Zambrotta a "průměrák" Antonini. Mexés byl sice také zraněný, ale jeho pozice pátého stopera je vzhledem k jeho kvalitě adekvátní. Tady se Galliani opravdu "seknul". Hlavním problémem defenzívy je ale především spolupráce zálohy a obrany, což je vzhledem k typu hráčů v záložní řadě překvapivé. AC Sérii A vyhraje, pokud nebude mít nějaké velké problémy s marodkou.

Juventus
Na začátku sezóny začala v Juventusu "nová éra". Přišel nový trenér (kovaný Juventino), spousta nových hráčů, nový stadion. Nutno ovšem říct, že první kapitola (nazval bych ji "Conte motivátor") nové éry právě skončila. V průběhu podzimu dokázali někteří hráči podávat výkony, na které dlouhodobě nedokáží navázat (Marchisio, Pepe, Matri) a s tím byla spojena skutečnost, že u některých dalších hráčů byly přehlíženy nedostatky (Vidal, Bonucci, Chiellini), které budou postupem času vyplouvat na povrch. Hodně důležité bude to, jak se Conte dokáže s těmito skutečnostmi vyrovnat. Bohužel "fiktivní kvalita" některých hráčů, bude mít za následek odchody některých jiných (kteří budou na jaře chybět). Alfou a omegou hry Juventusu je Andrea Pirlo, který jednoznačně dokazuje pozici jednoho z nejlepších záložníků poslední dekády. To, co v Miláně díky Zlatanovi nepotřebovali, je pro hru Juventusu naprosto klíčové. Každopádně ale nesmí být Pirlo jediným tvořivým hráčem na hřišti. Pokud tam nebude nějaká další "spojka", půjdou výkony Juventusu velmi rychle dolů, což ukázaly i zápasy s AS Řím a Udinese. Tuto roli plnil většinu podzimu Vucinič, ale minimálně stejně dobře by ji zvládli Del Piero a Quagliarella. Každopádně s rozestavením 4-3-3 a útokem Estigarribia - Matri - Pepe (tyto hráče bych nazval jako "naprogramované", bez kreativity a fotbalovosti), Juventus uspět nemůže. Rozestavení 4-3-3 nepovažuju za vhodné, ale věřím, že Conte dokáže zvolit, když ne nejlepší, tak aspoň fungující variantu. Ale jelikož vypadá hodně reálně Borriello (který 4-3-3 na rozdíl od Matriho umí), bude zřejmě se 4-3-3 pokračovat.

Juventus má sice v kádru lepšího hráče do tohoto rozestavení, ale ten je asi definitivně na odchodu. Prioritou pro posílení by měl být střední záložník (Pizarro je skoro z říše snů), protože Marchisio nedokáže udržet svou výkonnost (i přes pokles může být v základu platný) a Vidal hraje stejně jako Sissoko, což brzy uvidí všichni Juventini. Pořádným problémem může být při poklesu formy ofenzívy obrana. Myslím si, že úplně dobře nefunguje spolupráce mezi ní a zálohou a ani jednotliví hráči na svoje posty úplně nestačí. Výjimkou je samozřejmě Buffon, který opět dokazuje, kdo je nejlepším brankářem světa a Lichtsteiner. Bude hodně záležet na tom, jestli Conte pochopí, v jaké situaci se nyní nachází. Jestli ano, můžou se v Turíně těšit na Ligu mistrů, popřípadě na boj (nejspíš neúspěšný) o titul. Pokud ne, bude tato sezóna dalším zklamáním (tím větším, jak dobře je rozehraná).

Udinese
Udinese přes léto opustilo několik klíčových hráčů a nedalo se předpokládat, že klub se bude pohybovat výš, než na hranici pohárové Evropy. Pak ale přišlo předkolo Ligy mistrů, které hráčům dodalo značné sebevědomí. Ve dvojzápase s Arsenalem bylo Udinese lepším týmem, ale zkušenější soupeř si postup vzít nenechal. Ovšem předvedená hra slibovala nadějnou sezónu, což se prozatím do puntíku splňuje. Jádro úspěchu tkví především v tom, že hvězdy minulé sezóny dokázali nahradit hráči, kteří se prozatím krčili v jejich stínu. Dokonce Udinese hraje ještě lépe než loni. Oporami se kromě tradičních tahounů (Handanovič, Isla, Domizzi, Di Natale) stali hráči, kteří byli v minulých letech méně výrazní (Armero, Asamoah, Abdi, Benatia) a také hráči nově příchozí (Danilo). A mezi pravidelně nastupující hráče se dostávají někteří, kteří v minulých sezónách jenom paběrkovali. Mezi ně patří Badu, Ekstrand a především Dušan Basta, který působí jako zjevení. Na své pozici hraje lépe než italský reprezentant Magio z Neapole.

Obecně má Udinese tento systém (3-5-2) o něco lépe propracovaný než Neapol. Je to tím, že má do tohoto rozestavení typově vhodnější hráče, i když individuální kvalitou jsou na tom lépe neapolští. Udinese spoléhá především na silný střed pole a smrtící brejky, které má zvládnuté téměř dokonale. Navíc má Di Nataleho, který je schopný v nouzi dát gól z ničeho. Díky silnému středu je Udinese týmem s nejméně inkasovanými góly v celé Sérii A. Na hřištích soupeřů má Udinese bilanci vyrovnanou (2-4-2, 6:7), ovšem na stadionu Friuli získalo 22 z 24 možných bodů, se skóre 14:2 a na domácím hřišti je v lize nejlepší. Udinese neodolá tlaku Interu a skončí za ním (přesné umístění bude záležet na Juventusu a Laziu).

Lazio
Lazio přes léto dobře posílilo všechny řady a přes odchody některých kvalitních fotbalistů, svůj kádr ještě vylepšilo. Dalo by se říct, že současné umístění Lazia se dalo očekávat, ale Lazio mohlo být ještě o něco výše. Především rozsáhlá marodka, na kterou stále přibývají další hráči, je důvodem, proč se snad v jediném zápase neobjevila na hrací ploše "vysněná" základní sestava. Především ztráta kapitána Mauriho se jeví jako zvlášť citelná, přestože "náhradníci" předvádějí dobré výkony. Lazio je jeden z týmů, kterým "vánoční" pauza prospěje, protože na některých hráčích bylo vidět, že už toho mají opravdu dost (Hernanes, Ledesma, Lulič). Mimochodem právě Lulič patří mezi hráče, kteří by se za normálních okolností v základní sestavě neobjevovali, a to odehrál všechny zápasy (většinu v základu).

Lazio hraje na pohled hezký, nátlakový fotbal, s množstvím šancí (jedním z velkých problémů je jejich proměňování). Slabinou je defenzíva, což se ukázalo především v Evropské lize, kdy Lazio ztrácelo body i přes drtivou převahu. Ale problém s defenzívou je především v marodce, základní čtveřice by takové problémy neměla. Ze záložní řady vyčníval především Brocchi (do svého zranění). Za největší hvězdu je považovaný Hernanes, který dokáže vymyslet geniální akce, ale na druhé straně mnohdy řeší akce svého týmu tím nejhorším možným způsobem. V útoku měla mít neotřesitelnou pozici dvojice Klose - Cissé. Klose je patří k nejlepším střelcům ligy a svou roli plní do puntíku. Se Cissém je to složitější. Hraje sice dobře, ale v koncovce se trápí a "fanouškům" Lazia dochází trpělivost. Uvidíme, jaký Cissé nás čeká po pauze. Lazio má výborného trenéra, skvěle sehraný tým a pokud se zlepší situace s marodkou, rozdá si to s Interem a Juventusem o pozice zajišťující Champions League. Pokud ne, čeká je znovu Evropská liga.

Inter Milán
Začátek sezóny se dá označit za čistou katastrofu. Leonarda nahradil trenér Gasperini a Inter očekával návrat na první pozici. Ovšem Gasperini si absolutně neporozuměl s hráči a to se odrazilo nejen na chaotické hře, ale i na výsledcích. Hráči Interu nebyli schopni najít společnou řeč s žádným trenérem od doby, co odešel oblíbený Mourinho. A není to první případ, kdy jeho odchod zanechal podobné následky. Situace se změnila až s příchodem Ranieriho, který je specialistou na podobné tahání klubů z problémů. Takže v Interu nastal už klasický scénář, který se po příchodu tohoto kouče opakuje. Výsledky přicházejí především díky pevné defenzívě a individuálním schopnostem hráčů (prostě ten gól někdo dá). Na fotbal Interu se v této fázi moc koukat nedalo, ale to u Ranieriho přichází později, v době, kdy bude přesně vědět, co chce s týmem vlastně hrát.

Přes kritiku přestupové politiky má Inter stále velmi kvalitní kádr a určitě neřekl poslední slovo ani v Sérii A, ani v Evropě. Po odchodu Eto’a sice zůstala ve hře Interu velká díra, ale Ranieri dokáže poskládat konkurenceschopný tým, i když pro mnohé budou některé tahy těžko pochopitelné a někteří oblíbení hráči budou dostávat méně prostoru. Celkově je těžké hru Interu hodnotit, prošla několika "vlnami" a do konce sezóny se ještě několika změn jistě dočkáme. Nakonec ale sezóna pro Inter dopadne relativně dobře a zajistí si místo pro příští ročník Ligy mistrů.

Neapol
Daň za Ligu mistrů? Částečně jistě ano. Není možné odehrát v jedenácti hráčích dvě takto těžké soutěže. Otázka ale zní: Proč v jedenácti lidech? Copak nemá Neapol na střídačce kvalitní hráče? Výsledky by odpovídaly tomu, že ne, ale problém je trochu hlubší. Neapol má tak jasně danou základní jedenáctku (o konkurenci se dá mluvit pouze v případě Zunigy a Dosseny), že ostatní hráči necítí šanci, jak se do základní sestavy propracovat. Naopak, když už hráč dostane šanci, cítí na sebe obrovský tlak, aby se vyrovnal hráči, na jehož postu hraje a z toho pramení chyby a další "propad". Částečně na této situaci nese "vinu" to, že se Neapoli vyhýbají zranění, takže Mazzarri může vždycky postavit svou ideální jedenáctku. Hlavní vinu ovšem samozřejmě nese sám Mazzarri. Trenér musí pochopit, že výkony hráčů výrazně ovlivňuje sebevědomí a ani největší profesionál není schopný podat adekvátní výkon, když má v hlavě, že stejně příští zápas bude zase na lavičce. Existují hráči, kteří jsou připraveni podávat maximální výkony, i když vědí, že si další 4 zápasy nekopnou, ale ty Neapol v kádru nemá a nejspíš nikdy mít nebude.

Navíc se v některých zápasech ukázalo, že hráči, co hrají "velké zápasy" nedají do těch "menších" všechno. Co se týče samotné hry, pokračuje Neapol v trendu z minulé sezóny. Určitě není náhoda, že porazila, Inter, AC, dala tři góly Juventusu a v Evropě postoupila ze "skupiny smrti". Je to velmi dobře sehraný stroj, ale bez náhradních dílů. Účinné jsou taky nefotbalové zbraně, ke kterým neapolští často sáhnou. Hráči Neapole jsou mistry simulování, zdržování, záludné hře a provokování, což dovede soupeře mnohdy rozhodit víc, než jejich samotné fotbalové umění. Neapol v lize čeká boj o Evropskou ligu, ale nejzajímavější budou její boje v Lize mistrů.

AS Řím
Dalo by se začít jako u Juventusu. Začala "nová éra". Nový majitel, nový trenér, spousta nových hráčů, dokonce nový, předem prezentovaný herní styl. Tím ale podobnost s Juventusem končí. První kapitolu bych nazval "Hledání" a ta na rozdíl od první kapitoly "nové éry" Juventusu ještě zdaleka neskončila. "Italská Barcelona", hlásil jeden z bývalých úspěšných hráčů katalánského velkoklubu - Luis Enrique. Na začátku sezóny to opravdu vypadalo, jako když hraje Barcelona. Ovšem Barcelona, která vede 6:0 a přihrává si míč na půlící čáře se soupeřem, který odpočítává sekundy do konce zápasu, jen aby už nebyl více ztrapněn. Potud Barcelona. Ovšem po překročení pásma 35 metrů od branky, naprosto zoufale nekreativní tým, který není schopen vymyslet jedinou kloudnou akci a být pro soupeře nebezpečný. Na druhé straně každá ztráta míče znamenala nebezpečí pro vlastní branku, protože defenzíva tohoto týmu byla neskutečně zranitelná. Styl, který navíc vyčerpává vlastní hráče a naopak nechá odpočívat hráče soupeře, kteří mají na konci utkání daleko víc sil udeřit. To poslední zůstalo AS víceméně celou dosavadní sezónu, jinak samozřejmě i Enrique pochopil, že takhle prostě ne. Ovšem nic konkrétního z jeho strany vidět není. Rozestavení se mění náhodně, stejně tak obsazení hráčů v něm. Umístění v tabulce je dáno dvěma faktory. Prvním z nich je štěstíčko, kterého měli Římané v průběhu sezóny hodně. Některé týmy proti AS zázračně opustila produktivita, jiné nebyly schopné řešit i nejjednodušší situace správně, i když se jim to v drtivé většině zápasů dařilo. Druhým a daleko důležitějším faktorem je samozřejmě kvalita hráčů, která je na straně AS obrovská. Za očekáváním zůstává sice většina posil, ale hráči jako De Rossi, Totti, Perotta, Pizarro mají takovou kvalitu, že dokáží zlomit zápas ve prospěch AS.

Jelikož posil bylo opravdu hodně, je třeba se podívat, jak se týmu z hlavního města povedly. Do kategorie povedené se dá zařadit Heinze, Steklenburg a překvapivě také Osvaldo. Druhá kategorie - průměr (spíš mírné zklamání, vzhledem k úmístění a vynaloženým prostředkům) - Kjaer, Pjanič, Gago. Kategorie třetí - špatné - José Ángel, Bojan, Lamela. Faktem ale je, že na hodnocení posil je ještě brzo a pokud Enrique najde svůj systém (nebo pokud Enrique půjde), může se situace kolem jednotlivých hráčů ze dne na den obrátit. Každopádně v posledním zápase s Bolognou všechny posily s přehledem zastínil Taddei na beku a Simplício v záloze. Tito hráči přitom byli pro většinu fanoušků AS nechtěnými. Situace v AS vypadá tak, že se těžko posune někam dopředu, ale kromě Atalanty ho těžko některý klub předběhne. V obou případech by muselo jít o extrémní posun (buď u AS, nebo u soupeře), což ale v Itálii úplně neobvyklé není. Takže 7. - 8. místo.

Catania
Je jasné, že za dvě kola může být všechno jinak, ale momentálním umístěním je Catania největším překvapením Série A. A nejen tím. Překvapením je především dobrá práce trenéra Vincenza Montelly. Po chaosu, který hrál pod jeho vedením AS Řím, je hra Catanie v podstatě senzací. Vypadá to, že v Catanii si všechno sedlo (začalo to už dlouho před příchodem Montelly) a najednou se z klubu hrajícího nejhnusnější fotbal v lize stal klub, který svou hrou dokáže pobavit. Mezi hlavní opory Siciliánů patří nestárnoucí Legrottaglie, dále pak Almiron, Lodi a Maxi Lopéz. Dalším překapením, co se výsledků Catanie týčeje skutečnost, že se oprostila od nálepky "Only home" týmu. V loňské sezóně uhrála na hřištích soupeřů celkově pouze 9 bodů a v tabulce venku se umístila na posledním místě. Na domácím hřišti naopak vždy patřila do horní poloviny tabulky. Letos je po necelé polovině soutěže na jedenáctém místě v obou tabulkách a k dorovnání loňského výkonu na hřištích soupeřů, jí chybí pouhý bod (mohla by atakovat vlastní "rekord" po postupu do Série A, tedy 14 bodů). Pokud bude Catania dál sbírat body na hřištích soupeřů a vydrží zdraví klíčových hráčů (kádr Catanie nepatří mezi nejširší), může letos Catania vylepšit své dosavadní nejlepší umístění v Sérii A. Dokonce bude atakovat první desítku.

Palermo
To, co se povedlo v Catanii se rozhodně nedaří v Palermu. Skoro to vypadá, jako by si oba kluby vyměnili pozice. Palermo je na venkovních hřištích po Novaře druhým nejhorším týmem a některé jeho výkony se dají nazvat ostudnými. Tým postavený okolo Fabrizia Miccoliho je podstatně kvalitnější než kádr například zmíněné Catanie. Problémem Palerma je neustálé točení trenérů, v čemž se vyžívá prezident Zamparini. Tým pak stále mění rozestavení, taktiku a to mu rozhodně neprospívá. Naprostá ignorace Evropské ligy znamená, že pro italský fotbal není žádoucí, aby tento klub hrál v evropských pohárech. Palermo hraje v letošní sezóně fotbal pouze na Sicílii, ale i to mu stačí na umístění okolo středu tabulky. Fanoušci na Sicílii dokáží hráče "vybláznit" k výborným výkonům. Otázkou je, jestli to bude stačit proti soupeřům z horní poloviny tabulky. Klidně by se mohlo stát, že Palermo začne ztrácet i doma a při nezlepšených výkonech na hřištích soupeřů, se bude pohybovat nebezpečně blízko sestupovým pozicím. Každopádně nevidím cestu Palerma do první desítky v konečném pořadí.

FC Janov
Jako noc a den jsou výsledky janovského klubu, který na začátku sezóny myslel určitě výše než na desáté místo, na kterém se nyní nachází. Zvlášť po velmi podařeném vstupu. Výsledky Janova nemají žádnou logiku. Výhru na Laziu a 3:0 nad Catanií, střídají prohry ve Veroně a v Parmě a na podobné houpačce se janovští pohybovali celý podzim. Každopádně výsledky většinou odrážejí dění na hrací ploše. Výkony Janova jsou velmi nestálé, stejně tak výkony jednotlivých hráčů. S troškou nadsázky by se dalo říct, že Malesani mohl klidně svou sestavu losovat. Hlavním problémem Janova byla absence gólového útočníka. Střelecky Janov táhl Palacio, ale to není zrovna "sniper". Zklamali Pratto, Caracciolo i Zé Eduardo. Zlepšení může přijít s Gilardinem, kterého klub teď v zimě angažoval. Každopádně ale bude potřeba ustálení výkonů jednotlivých hráčů a pokud na tomto Marino dokáže zapracovat, bude janovská sezóna úspěšná. První desítka Janovu neunikne a při určitých okolnostech může Janov bojovat o Evropu.

Autor: články čtenářů / ital

Komentáře (255)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je kec....o tom Juventusu se ti to teda DOST nepovedlo, je to skoro na nakopání do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád, že vlastne niečo takéto vychádza a nie len všetko ofrflať

Reagovat
smazaný uživatel

To je italům typický pohled. Osobně se tomu vůbec nedivím a spíš by mě překvapilo, kdyby přišel s něčím jiným

Reagovat
celeb

v pohode, aj do Neapola letel kopanec za nesportove spravanie, pritom sa mi nezda, ze by boli v tomto vyrazne nadpriemerny spomedzi spicky Calcia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Dobre popísané Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

porovnávat AS s Juve? Juvehnus měl tu "novou éru" už od začátku lonský sezony, AS až letos..takže srovnávat pokrok těchhle týmů je nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

a Lamela špatnej přestup? Vtipný docela :-) to samé Angel..a Pjanič mezi průměrnejma by asi taky neměl bejt... A jak čtu ostatní týmy, tak se mi to opravdu zdá zcela neobjektivní

Reagovat
smazaný uživatel

AC problemy v defenzive? nezda se mi silva hraje uzasne a nesta/mexes vedle nej si myslim ze dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubo nesúhlasím s tým rozobratím Juventusu, zdalo sa mi že čítam o tíme ktorý hrá o záchranu, a nie o lídrovi Serie A...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí si přečíst, kdo to psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Všimol som si že je to od itala, ale jediné čo o ňom viem je že fandí Juve, inak som si jeho názory príliš nezapamätal (snád sa neurazí), čiže o to viac ma to udivilo

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš no. A si teraz predstav, keby to písal fanúšik Interu, že koľko by sa tu potom naňho nakydalo.

Reagovat
smazaný uživatel

No ved kým som si to čítal a nevedel som kto to napísal tak som sa chcel opýtať, či nefandí náhodou Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

článek je neaktuální (to jsi psal o Vánocích?) a je v něm spousta nepřesností a chyb..velká škoda..mohlo to být zajímavé shrnutí .

Reagovat
smazaný uživatel

Inter se pomalu, ale jistě zvedá. Zdá se Ranieri ho dokáže s těch sraček vyhrabat.

Reagovat
smazaný uživatel

na sezonu, viac nie

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy s italem nesouhlasím, ale jinak se mi to líbí, jak je to napsané... Jinak se chci zeptat, zda by ten text nešel zarovnat? Vypadalo by to daleko lépe. Ale to už je jen stylistický detail.

Reagovat
domingo

Do bloku to nejde, nebo o tom aspon nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Okay, nevadí. Já jen že mi to u těchto dlouhých článků trošku vadí, ale to je jedno. Hlavní je myšlenka

Reagovat
domingo

No, to v podstate neni zrovna idealni vysvedceni pro clanek, kdyz si lidi vsimnou, ze neni zarovnany v bloky. Robertovy a Puskasovy zivotopisy taky nejsou zarovnany (protoze zadny clanek na EF neni) a nikoho to ani nenapadlo :)

Reagovat
domingo

v bloku*

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ještě jsem se teď zpětně vracel k robertovým, ale tam jsem si toho asi jaksi tolik nevšiml. Tady jak jsem roloval, tak mě to trklo. V normálním informativním článku se to ztratí. V souhrnech nebo preview se to zase ztratí, když je to v těch pomyslných obdélnících.

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej šalamoun to pissal?

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je vlastně o názoru redaktora, jak to vidí a co myslí. Ale něco na tom možná bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to je proto v sekci "Názory a komentáře" Doufám, že tu nebude "nablito".

Reagovat
smazaný uživatel

přehnaně změřené proti juventusu... na tom nebyla nechána nit suchá ale problémy interu byly zmíněny takřka jednou větou....

Reagovat
smazaný uživatel

A to autor fandí Juventusu

Reagovat
domingo

Hodne se mi to libi, je videt, ze tomu ital rozumi. Subjektivni to je, samozrejme, vzdyt jsou to Nazory a komentare. Akorat mi vadi, ze tam je dost chyb v carkach.

Reagovat
Yanek

Pokud pise clanek, ktery bude zverejneny na takovem serveru, tak by se mel snazit aspon o jakous takous objektivu.

Reagovat
smazaný uživatel

"Názory a komentáře" .. Je to jeho názor.

Reagovat
Yanek

Tak jasne, ale i ten nazor (pokud ho nekde prezentujes) by mel mit uroven a mel by byt vramci moznosti objektivni.

Reagovat
smazaný uživatel

neci nazor neni v podstate nikdy objektivni...

Reagovat
Yanek

Jeste jednou, pokud prezentuju nazor, prezentuju si ho podle sveho, ale v urcite mezi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde tu mez překročil? V tom, že se ti nelíbí jeho názor? Já s ním v 90 % jeho příspěvků v diskusích nesouhlasím, ale dál to neřeším. Je to jen názor.

Reagovat
Yanek

V tom, ze pise na zaklade sympatii informaci, ktera jeste k tomu neni pravdiva. A hadej kde, narazim na Mexese. On napise, ze hraje pateho stopera a Galliani to prokaucoval, kdyz byl Mexes zatim ve vsech zapasech stoprocentni oporou a v nejhorsim je to treti stoper. Zatim na nej pejou ody uplne vsichni, ale on si musi proste prezentovat tu svoji arogantni nepodlozenou neustale omyvanou pravdu.

Mozna ostatnim to prijde jako prkotina, ale me vyloeze irituje, jak si vetsina Juventinu cpe vsude Juventus, zejmena v diskuzich. On proste nemuze napsat, ze ma AC 35 vstrelenych golu a tim skoncit. Tim ted samozrejme nenarazim na tebe, ty mi nevadis.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud s tim nesouhlasis, mas tu od toho diskusi, abys vyjadril svuj nesouhlas, pak uz je na ostatnich, ke kteremu tvrzeni se prikloni

Reagovat
smazaný uživatel

Těmi vstřelenými góly ale dává najevo, že jste daleko vepředu a nepřímo tím opět kritizuje Juve. Toho by sis měl spíš cenit, než zatracovat. Ohledně Mexése to dobře níže zmínil kryštof. Ale vím, že mi budeš obratem psát, že zatrvzelého itala nepřesvědčí nikdy. Obdobnou situaci mám já s italem. Pro něho je Amauri ideální prototyp hráče, který by nyní profitoval z rozestavení, kterým hrajeme. Pro mě Amauri skončil, dostal prostoru 3 zadnice a tím to pro mě končí.

Reagovat
Yanek

Pokud to vidim v diskuzi, tak se snazim to nejak ignorovat, protoze ty debaty o jeho kvalitach i treba s Jajinkem jsou porad o tom samem, o nicem. Ale kdyz se to uvadi takovym zpusobem v clanku, tak mi neda nezareagovat. No a nerekl bych, ze hani Juventus, kdyz rekne, ze je v tomto ohledu druhym nejlepsim - spis ho tak neprimo pripomina.

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
smazaný uživatel

" kdyz byl Mexes zatim ve vsech zapasech stoprocentni oporou"

Asi jsi nekoukal na Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by to ital nejak "zkorigoval", jak bys chtel, tak uz by to ale zase nebyl jeho nazor, o coz v tomhle clanku slo zrejme predevsim... kazdopadne chapu, ze to spoustu lidi muze nastvat, podobny styl se vzdycky potykal a bude potykat s velkym podilem odpurcu

Reagovat
Yanek

Ja mam tyhle shrnuti rad, ale prici se mi styl nevim, nelibi se mi to a pisu/vyjadruju se. S respektovanim daneho nazoru problem nemam.

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle články jsou od toho, aby vyvolaly určitou diskuzi, což se jednoznačně italovi povedlo a je to jen jeho názor... pokud by to bylo hodně neobjektivní, tak by to tu nikdo nezvřejňoval.. Neřikám, že souhlasím se vším, ale je to názor itala a vyvolal to, co vyvolat tento článek měl.. Diskuzi

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Když píšu vlastní názor, dám do toho něco ze sebe a nehledím na to, zda na mě bude někdo pět ódy. Tak si myslím to vzal ital. Pro něho není důležité co si myslí druzí, ale o čem je přesvědčený on. Tím neříkám, že je nějak arogantní, to vůbec. Ale zkrátka si stojí za svým a nebojí se i za cenu třeba tvé kritiky, nebo i někoho jiného, vyjít se svým názorem na trh. Od toho tu právě ty "Názory a komentáře" jsou.

Reagovat
domingo

Imo nemusi, ale to je asi vec nazoru.

Reagovat
Al Capone

důležité je goly dávat a když se vyhraje tak je jedno kolik dostanete a to AC splňuje

Reagovat
Alberto Aquilani

" Neapol si budou muset uvědomit, že pro ně cesta do Ligy mistrů vede jen přes jejich výborné výsledky v Evropské lize i za cenu prázdných stadionů v jejích zápasech. " - kto mi to vysvetli ? Lebo tomu stale nechapem Inak som kusok čítal len o AS a zaradit do zlych nakupov Angela , Bojana a hlavne LAMELU :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

To znamená, že si Itálie musí zpět vybojovat čtvrtou pozici v Champions league, aby se tyto týmy mohly dlouhodobě prát o místo v ní.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň tak jsem to pochopil.

Reagovat
Kily

že se Itálie v tabulce koeficientů neposune zpátky na třetí místo, které zaručuje čtyři místa v Lize mistrů, jenom díky výsledkům klubu hrajících LM, ale musí přidat ruku k dílu i týmy hrající EL, tedy pro italské kluby obrovsky nezajímavou soutěž

Reagovat
Al Capone

já se jim nedivím, je to soutěž jen pro "slabé" týmy

Reagovat
Kily

sice mnohem atraktivnější, než Pohár UEFA, ale příjmy jsou pořád malé a nepředstavují dostatečnou motivaci. Taky to stavím na druhou kolej, je pravda, že třeba některé italské kluby by ten přístup ale vzhledem ke zmíněné situaci s koeficientem mohly změnit

Reagovat
Al Capone

mě jde spíše o fotbalovou stránku, ať je to jak chce tak je až druhá v Evropě

Reagovat
Francesco Totti AS

to je soutěž tak pro Portugalce, kteří nemají moc šancí v LM, Ukrajince a spol.

Reagovat
Yanek

"Mexés byl sice také zraněný, ale jeho pozice pátého stopera je vzhledem k jeho kvalitě adekvátní. Tady se Galliani opravdu "seknul"."

dobra sracka, co taky cekat od autora.

Reagovat
lnterista

bude hrat v derby?

Reagovat
Yanek

Zatim vsichni predpokladaji vcetne Gazzetty, ze bude hrat Sandro. Ale udajne dnes Allegri zkousel zakladni formaci, v ktere byl Mexes. Ja bych tipl Nestu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu. To, co ital napsal k Mexesovi, je epic fail. Taky jsem kroutil hlavou, kdyz jsem to cetl.

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem se u toho zarazil...Mexes přicházel jako 3. (ne-li 2.) stoper a podává hodně dobrý výkony

Reagovat
smazaný uživatel

tak je třetí až čtvrtej no.. to už je snad jedno

Reagovat
DelPiero137

Ty uz nebud taky nadrzany z Mexesa. Ked s tebou niekto nesuhlasi, musi to byt sracka?

Reagovat
smazaný uživatel

toto je sracka lebo Mexes ked hral v zaklade vzdy hral paradne

Reagovat
smazaný uživatel

vždy?

Reagovat
smazaný uživatel

hej podla mna hej

Reagovat
DelPiero137

Ani nejde o to ako hral, ale moze mat niekto iny nazor. Tieto hadky Mexes dobry/zly tu vidno na kazdom kroku a kazdy to chape po svojom iba jednemu to vadi.

Reagovat
Yanek

Viz nahore.

Reagovat
smazaný uživatel

celkem překvapení vidět článek od itala - konečně souhrn, který není nemastný a neslaný

Článek může ocenit jen ten, kdo sleduje Serii A. Víceméně dobře sepsané, u Juve máš pohled jinačí než 95% ostatních juventinů, za což ti tu budou kluci asi nadávat. Díváš se spíš do budoucnosti a snažíš se vidět chyby už v zárodku...a v době, kdy je každý v euforii

Místama celkem odvážná tvrzení, hlavně u AS, AC ale jinde zase zajímavé postřehy, kterých si všimne málokdo...

jsem zvědav na 2. díl

Reagovat
smazaný uživatel

tak o nenávisti itala k AS ví snad každý ne. Takže si to každý musí srovnat v hlavě sám. Jak píšeš, jsou tam zajímavé postřehy a odvážná tvrzení

Reagovat
Arne

No já SA nesleduju (i když nějakej trochu přehled mám) a oceňuju ho...

Dobrá práce a už se těším na Atalantu... Byl jsem zklamanej, že jsem jí tu nenašel a až pak jsem si uvědomil, kolikátá je.

Reagovat
DelPiero137

prave tie postrehy milujem a to vidiet problem uz v zarodku. S tym Vidalom ma to ani nahodou nenapadlo a mensi pokles formy ku koncu som pripisoval rozostaveniu. Ze tam skratka bol navyse.

Na druhu stranu, verim ze Lecce bol len vypadok formy a nasadenie/motivatorske schopnosti Conteho budu pokracovat.

Reagovat
Alberto Aquilani

No jo , co cokat od uzivatela co si dá nick ital a hra sa na vzdy najvacsieho a jeho prehlad v lige je asi taky jak mojej babky .... Moc rád nečítam , ale možno sa prekonám a dočítam tú komédiu aj u ostatných tímoch , AS ma fakt sakramenstky pobavilo , jedine co vystihol bol zaciatok sezony s tou Barcelonou 6:0 , myslim ze ital videl len prvy zapas s Cagliari a potom uz nevidel ani jeden zapas AS a píše o tom . Píše tam o nulovom progrese , tých istych hračoch v zostave čo je samozrejme uplny kec a ešte napíše , že Pizarro a Perrotta si stale udržiavaju vykonnost a kvoli nim je AS aspon tam kde je - tí dvaja spolu dokopy odohrali tak 400 minut ..... Dat ako zlu posilu Lamelu je čístý výsmech , taktiež Bojan - usudzujem že si videl len ten jeho zlý zápas s Cagliari a podla toho súdiš . Angel tiež nie je zlá posila , vlastne nikto , určite ale vynika Heinze , ktorý hrá vinkajuco , prišiel zadarmo a berie asi tolko co Balotelli za den .

Reagovat
Josifek

Mně se naopak ten rozbor Juventusu líbí, hráči jako Matri a Pepe dlouhodobě asi nemají na to, aby táhli Juventus někam vzhůru ke hvězdám, jako to dříve dokazoval třeba Alex. Hlavně nevím, co by se dělo,kdyby se zranil Pirlo, to by asi byl zpět Juventus z minulé sezony. AC má pořád více rozdílových hráčů a individualit, proto je pro mě větším favoritem na titul, i když ta jejich záloha je dost nekreativní..

Reagovat
stuff

takze k juve: s dost vela vecami suhlasim, najma s tym, ze sme tam vdaka vykonom niektorych hracov, na ktore dlhodobo nemaju. Ajked Claudia by som tam neratal, on poda mna na to ma. Pepe je vsak dokonaly priklad. Vidal je v clanku jasne podceneny a prirovnanie k sissokovi je absurdne, nehovoriac o tom, ze Sissoko bol ajtak platny hrac... Chielliniho nedostatky sa da povedat, ze boli prehliadane, ale on je v mojich ociach stoper a jeho postavenie na kraj obrany je z nudze cnost.(alebo hlupost v podobe predaja Zieglera, kazdemu podla vlastneho gusta). Uloha Pirla je v clanku zase precenovana, kedze nas tahal najma prve zapasy a niekolko poslednych vobec nebol ustrednou postavou, priam sa nanho az zle pozeralo. S pomenovanim trojice esti-matri-pepe suhlasim na 100percent, ale kym to bude nosti body, nebudem nikoho lyncovat... ajked je jasne vidiet, ze conte stavia/nestavia nie len podla futbalovej kvality.(Inak sa Eliovych a Fabiovych pocet odohratych minut neda vysvetlit... a niekolko dalsich hracov tiez) Inak, je 433 podla mna idealne rozostavenie... a este mi tam prekaza nepochvalenie Barzagliho, ktory si to zasluzi... inak, pekne a celkom zaujimavo sformulovane(aj ohladom ostatnych timov, len to uz ma nejak neberie komentovat). taze za pracu

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Neapole jsou mistry simulování, zdržování, záludné hře a provokování

To jako vážne?

Reagovat
Josifek

Je to "príma" parta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento kontroverzní článek dá nezainteresovanému čtenáři mnohem více, nežli většina "odborných" komentářů. Jsem rád, že je zde otištěn, protože je to pokus o analýzu nejen jednotlivých klubů, ale mezi řádky můžeme nalézt i strukturální pohled na věc. Samozřejmě s tím jde v ruku v ruce relativní subjektivita.

Celkově však výborné čtení, které plnohodnotně vynahradí pročítání diskuzí, zahraničních periodik a odborných článků.

Mám jen malou výhradu k poznámce o Mexésovi, ale jelikož Italům názor není ojedinělý, tak bude hlavně na frantíkovi, aby pochybovače přesvědčil. (nebo šel od válu)

Reagovat
Yanek

Presvedcovat tady nektere odborniky o jeho kvalitach nema smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže já též nejsem přesvědčen o jeho výjimečných kvalitách, takže v tomhle u mě podporu nenajdeš. Na druhou stranu si ale nemyslím, že by to bylo vyloženě poleno, které nám nemá co nabídnout. Záleží jen na něm, jak se bude prezentovat nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by neměl Lulič hrát základ?

Reagovat
smazaný uživatel

Super, že ital nie je riťolezec

Reagovat
olis

tak tento clanok je o nicom, neapol bude bojovat o LM a nie o EL som si tym isty, a takisto nesuhlasim s vela inymi nazormy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milanista9

Tak ted nevím co to sleduju za ligu podle popisu

Reagovat
olis

autor asi fici na nejakych praskoch

Reagovat
Largo

Říkejte mi zakomplexovanej fanoušek, ale...s tím hodnocením AS nemůžu souhlasit! Co mi tam hodně vadí, to je asi čas, kdy to autor sepsal. Poslední zápasy počínaje Juventusem, byly velmi dobrý, herní projev, i přes určitý viditelný nedostatky, se mnohonásobně zlepšil a místy AS soupeře přehrává v kreativitě i před opačnou bránou, než je ta Stekelenburgova. A špatný výkony Lamely? To si děláš legraci??? Průměr Pjanič? A tahouni, schopní otočit zápas jako PerRotta nebo Pizarro???

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus a FC Janov jsou blízko k dohodě, která zahrnuje výměnu dvou kanonýrů Serie B. Odchovanec Juve Ciro Immobile, který hostuje v Pescara, by se mohl v létě stěhovat do Janova, do Juve by šel Sassuola Richmond Boakye.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět si se*eme na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som sa dosť nasral....

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Manolo Gabbiadini z Atalanty, který je hvězdou Ferrarovy jednadvacítky, za kterou dal v 13 zápasech 10 gólů, je podle sportovního ředitele Bergamského klubu Marina na dobré cestě do Juve a kluby spolu jednají. Další jednání se očekávají v nejbližších dnech.

Reagovat
smazaný uživatel

‎29-letý záložník Michele Pazienza, který se přestěhoval do Juve v létě, se snažil udělat dojem na trenéra Antonia Conteho, ale zatím se jen jednou objevil v základní sestavě Turinského klubu. I přesto jeho agent vylučuje ochod z Juventusu v lednu i když má nabídky z jiných klubů.

Reagovat
herbage

pěkný článek, rád jsem si jej přečetl Zajímavé postřehy, jindy zase neuvěřitelné hlouposti, jako "tahoun" Perotta Nicméně co se týče kritiky, tak se odvíjí od italova pohledu na fotbal a je v tom dlouhodobě konzistentní, tak proč ne

Reagovat
M11

typicky ital ( Amauri )

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Mr.Jindros

Pěkný článek. Doufám, že bude pravidelně po polovině soutěže.

Reagovat
goodbay

Uvidíme, já si naopak myslím, že AS má na 4. - 5. místo. A to že utor v článku píše, že měli dost štěstí na neproduktivitu soupeře, tak bych řekl, že hlavně v úvodu ligu to bylo přesně naopak. Forza AS

Reagovat
terry

Hehe, od itala jsem něco takovýho nečekal, ale určitě palec nahoru.

U Janova, na rozdíl od kolegů, prakticky nemůžu nesouhlasit. S těmi výkony je to velká pravda, ale boj o Evropu bych si ani náhodou netroufnul odhadovat. Marino bude potřebovat nějakej čas na sžití týmem, zřejmě bude ordinovat novou taktiku a pokud se zázračně okamžitě nerozstřílí Gilardino, bude to kolem toho osmýho až dvanáctýho místa.

Reagovat
Votas

nevíte někdo jak vážný je to se Samuelem a Julionem, že trénujou individuálně?

Reagovat
Tsigi

Aquilani na měsíc mimo sestavu. To blbnutí s Tevézem odvádí pozornost od skutečného problému

Reagovat
DelPiero137

Ale s tym Momom si ma vystrasil, dufam ze to tak nedopadne. To by bola skoda...

Reagovat
FORZAMILAN

Co se týče nás, mám na to vcelku stejný pohled, tak nějak to asi bylo. Ostatní jsem nečetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Durante: "Lucas v roku 2010 stál 400 tis.euro" Ach jaj, škoda, že sme ho vtedy netrhli. Teraz má cenu minimálne 25 mil eur.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Téveza v Interi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hihi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

když jsem si to přečetl, tak jsem se trochu zarazil a chtěl jsem to hned zkritizovat (jako většina z vás) ale pak jsem si všiml kdo to psal a hned mi to docvaklo ale je to jeho vlastní názor takže na to blít nebudu. Akorát mě zaráží že autor píše, že viděl loni na podzim víc zápasů než za poslední 3 sezony z toho co jsem si přečetl o AS mi vyplívá, že viděl tak maximálně předsezoní přátelák s Valencií ale jinak za odvahu takto prezentovat svůj názor a pohled na calcio

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá práce Usuzuje že ten záhadný vhodný muž do 4-3-3 je Amauri a tomu teda moc nevěřím . Řek bych že by tam byl nejlepší Toni, ale to už asi nezjistíme .

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem vzestup Říma, ale Juve mě překvapilo, nakonec jim těch 11útočníků k něčemu bylo, ikdyž v přestupech byli nejmarnější ze všech

Reagovat
Pinturicchio

Pirlo, Lichtsteiner, Matri, Vucinic, vyloženě provary.

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem od nich víc...Pirlo a Matri už byli jistý před letním obdobím, ale možná právě dobře, že nekoupili žádnou z drahých hvězd...

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem, že se vrátí právě Rossi do Itálie,která si ho neváží ... ale v Juve maj útočníků 3prdele

Reagovat
Pinturicchio

Toho tipuju na léto, do Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíc mě dostal Pjanič, kterej nechtěl za boha pryč (do Juve) a pak kejvnul Římanům, ten by se mi v Juve taky líbil, velká posila a omlazení zálohy

Reagovat
Pinturicchio

Záleželo by, kam s ním. Pirlo vedle sebe potřebuje dva lidi, kteří to odmakají i dozadu ( Marchisio, Vidal ), Pjanic mi přijde moc ofenzivní ( ale z Říma ho tolik nakoukaného nemám ).

Reagovat
smazaný uživatel

musí dorůst obrana, potenciál tam byl vždy velký, ale léta si berou svou daň, viz. loňská liga mistrů zápas Real Madrid - AC Milán, kdy to zachraňoval až starej dobrej a divokej Inzaghi

Reagovat
Pinturicchio

Správně šlapající tým bývá někdy víc, než pár hvězdiček, respektive velkých jmen v kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

právě proto jsem rád za Neapol, že ukázala Man.City kam patří ...zpátky na pošahaný ostrovy

Reagovat
Pinturicchio

Ostrovy bych takhle nekategorizoval, ale se City souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

na ostrovech se perou peníze, ale málokdo tam pracuje s obtloustlou britskou mládeží, stejně jako ve Francii se z toho tak stává záležitost přistěhovalců, chybí jim morálka a disciplína, kterou se nám tu snažili násilím vštípit Němci

Reagovat
Mr.Jindros

Tak Matri je za ty prachy provar jako prase.

Reagovat
Pinturicchio

Matri by golů dávat mohl víc, ale nemůžu si pomoct, mám pro něj slabost. Dříc jako prase, všechno pro tým, mám ho opravdu rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari odchovalo v poslední době taky dost hráčů, Cagliari a Udine jsou takový dobrý školy do života

Reagovat
smazaný uživatel

ještě, aby ten Vydra se tam vydral na povrch,ale konkurenci má velkou

Reagovat
FuckT

Asi najhorsi a najmenej objektivny clanok aky som cital, vlastne nie, jeden horsi som cital, tam nejaka zenska pisala, ze pije svoje kramy aby sa stala upirkou a uz zacala na upira menit aj priatela, ten clanok bol iba o trochu trapnejsi a primitivnejsi ako tento ...

Po prve, Mazarri daval sanci dost vsetkym novym hracom, podla drvivej vacsiny az moc casu ... Nechapem, ktory tim podla autora da novym hracom hned 10 zapasov po sebe odohrat bez ohladu nato, ako zle hraju ? Hrac ked dostane sancu, jednoducho musi ukazat, co v nom je, ziadny klub neda noveho hraca hrat 10 krat po sebe ...

Po druhe, tie blbosti na konci sa ani nedaju hodnotit, tam je to jasne, ze si autor musel kopnut, mimoriadne objektivne ... Uznavsm, ze Lavezzi to vie divnut, sem tam aj Aronica alebo Maggio, ale to co autor napisal, wtf ...

Reagovat
smazaný uživatel

NAPOLI si svou hrdost vzít nenechá ňákým zakomplexovaným pisálkem...ten tým postoupil z nejtěžší skupiny ligy mistrů, a to naprosto zaslouženě

Reagovat
FuckT

jj, ja len nechapem tie kktiny co popisal vsetky, napr. ze Mazzari je najviac na vine, ze nemame lavicku XD Fidelleh dostal 2 sance po sebe, 2 krat nahral utocnikom superov na gol ... Santana tiez 2 sance, z 2 metrov netrafil prazdnu branku a nic neukazal ... Nezda sa mi, ze by ine timy takto rozdavali sance ako my ... proste na tom clanku je vidiet, ze ten co to pisal, videl vsetky zapasy AC mozno, a ostatnych timov mozno 5 zapasov dokopy ... Nechapem, naco niekto taky sa snazi pisat akoze objektivne clanky, mohol rovno opisat len ten svoj milovany tim ...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ked ste dobre zahrali v LM a vas chvalili tak v SA ste vyhoreli a preto stracate na spicku vid predchadzajuca sezona skoro ziadne zranenia a nehranie LM vas vyniesol tam kde ste boli............

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem rád, za akékolvek zaváhání z Milánu, Juve bych titul přál po těch letech...Udine taky odchovalo spoustu útočníků...Neapol doufám zůstane nažhavená na ligu mistrů...jen Fiorentiny mě mrzí,jaxe propadá, čekal jsem, že po návratu Jovetiče se to rozhýbe a ono nic

Reagovat
FuckT

to nikto nepopiera, ale ked nechapes, o com rozpravam, tak fakt neviem ja odhadnut tu nizku hodnotu tvojho IQ ... Ja narazam nato, ze podla Itala je to vina Mazzariho, co je totalna KO****NA ... Ti hraci sance dostali, viac, ako si zasluzili, a Dzemaili ich stale aj dostava, aj ked je tragicky ...

POINTA je to, ze aj keby tychto hracov Mazzari vytiahol do formy, nic to nemeni na tom, ze ani vo forme su neni ani z polovice tak kvalitativne na tom dobre ako Cavani, Hamsik, Inler, Lavezzi, Pandev alebo Cannavaro ...

Reagovat
smazaný uživatel

ba

Reagovat
smazaný uživatel

dik za tvoju snahu odhanut moje IQ ale radsej to nechame na mensu tam su odbornici ako na samoukovi ju

,,takže Mazzarri může vždycky postavit svou ideální jedenáctku. Hlavní vinu ovšem samozřejmě nese sám Mazzarri. Trenér musí pochopit, že výkony hráčů výrazně ovlivňuje sebevědomí a ani největší profesionál není schopný podat adekvátní výkon, když má v hlavě, že stejně příští zápas bude zase na lavičce''"

co natom nerozumies je tan definicia ze ten hrac som moze namotivovat ako kolvek tak zas o zapas sedi takze ta snaha lavicky je taka aka je takze preto sa pouziva urcita rotacia,motivacia a dokonca tiez ma dake slovo do nakupov takze to muzstvo tovri vo svoj obraz nieje tam mesiac takze ozaj ma muzstvo take ake chcel,chce

Reagovat
FuckT

aha, je pravda, ze prestupy si vybera sam, ale je financne obmedzeny, takze vacsina z tych hracov su naozaj neni ziadne zazraky ... a ty si fakt mimo ? MAZZARI im sance dal, a dokonca aj 2 zapasy po sebe, v takom Reale ked dodrbes 1 zapas dostanes dalsiu sancu za 58 rokov a co teraz nikto nema sancu sa tam presadit ? Hrac musi byt motivovany, hrac musi vediet, ze jedina cesta do zakladnej zostavy je cez perfektny vykon v 1, mozno 2 zapasoch, tak to funguje po celom svete ... Santana ani Fidelleh ani v tej najvyssej forme nemaju potrebnu kvalitu na 3 miesto v Serii A ... Nechapem, ako moze niekto take nieco napisat, ked skoro cely Neapol kritizoval Mazzariho zato, ze az moc casto nasadzuje nahradnikov, prakticky pred a po kazdom zapase v LM sme hrali so 4 az 6 hracmi z lavicky ...

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo min s AC ital napisal dobre v utoku valec 37 golov ale vecsina Ibrova ako gol alebo asistencia bez neho vid zaciatok sezony bol des a aj priemerna Plzen sa nam vyrovnala.Je rozdielovy hrac a dufam ze mu zdravie vydrzi!!!!!!!!!!!!!!Zaloha taktiez suhlas malo kreativna skor defenzivna ale aj ked je defenzivna tak s obranou sme v 17 zapasoch dostali 16!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!golov a to na skalopevnu obranu nevypada.A to este tam hra T.S. ako kazdy fanusik ma urcite ruzove okuliare o svojom klube ale min zamna davam 9 s 10 stym ze Barbie ukaze proti silnejsim muzstvam ci je dobry alebo ten 5 stoper za 4,5mega.

Dakujem italovi

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby kokoti nekradli body, tak teď lize vládne předměstí Milánu - ATALANTA

Reagovat
smazaný uživatel

umíš počítat? asi ne...

Reagovat
smazaný uživatel

nemachruj, když nevíš, co je nadsázka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

V poho clanok Akurat toho Mexesa a Lamelu nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

OT: Angelo Palombo nebyl povolán na zápas s Padovou, podle médií to svědčí o tom, že by měl už v pondělí někde podepsat (nejvážněji vypadá Fiorentina, mluví se o Juve). Stejně tak nebyl pro příští zápas povolán Fredy Guarín z Porta, tam se zase mluví o odchhodu do Juve.

Reagovat
Francesco Totti AS

Guarín jde k nám

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj sme boli s Doriou dohodnutý, ale Palombo k nám nechcel. Luca Rigoniho zase nechce pustiť Chievo.

Palombo snáď do Violy

Reagovat
Jajinek

Jeden z nejlepších článků na EF za poslední léta. Ital v každém týmu inteligentně rozebírá, jak se ten tým projevoval v daném období, klade si otázky a nebojí se najít odpovědi. Ano, je to subjektivní hodnocení a v určitých niancích člověk může nesouhlasit...ale ruku na srdce, každý kdo trochu Calcio sleduje mu musí ve většině věcí dát zapravdu. Tolik dobře pojmenovanch problémů v jednom článku jsem tu ještě neviděl.

Je dobře, že EF nechá takovéto lidi psát!!

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

...a italovi trcia z jeho ritneho otvoru uz len tvoje papucky...

Reagovat
Jajinek

jdi doprdele...tohle je o tom, aby se tady na EF aspoň trochu podporovala smysluplná diskuze, a jak jinak, než tímto článkem. Tady člověk nemůže už napsat nic, aby nepřišel nějakej troll jako ty a nenapsal podobnej žvást

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsem tu já ... Co ho urážáš ? ... o tom je diskuse,že každý máme svůj názor a proto tu je téměř svoboda slova a rozumný cenzor, které to celé nakonec smaže,pokud to jde do ztracena

Reagovat
smazaný uživatel

písemně si člověk dovolí víc, než ústně...tedy pokud pod to není podepsanej..a proto možná exekutor nepraktikuje ústní domluvu

Reagovat
smazaný uživatel

Jajko sa na nam nahnevkal

Beries to strasne vazne, hrate sa tu na uberodbornikov a pisete svoje turboanalyzy zalozene na pohlade TV divaka co vidi kazdy 10.ty zapas a precita si par clankov na internete, povacsine zalozene na tom, co hracovi nadiktovalo PR oddelenie jeho klubu

Reagovat
Jajinek

no vidíš...a s tímhle třeba 100% souhlasím...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mozno vies preco tu nehadzem svoje pseudonazory, ale radsej sa tu idem zabavit a brat veci polovazne, co niekdo oznaci ako"trolling"

Reagovat
Jajinek

sorry, ale fotbalovej portál je o tom, aby se na něm vyřídili pseudoodborníci. Zabavit se můžeš na novinkach.cz

ironicky shazovat vše, co se kolem udá u mě není frajeřina

Reagovat
smazaný uživatel

novinky ma nezaujimaju, ja mam rad futbal

a nejde o frajerinu, ale o srandu

Reagovat
herbage

ty ke srandě potřebuješ všechny a všechno sprostě urážet?

Reagovat
smazaný uživatel

to je len take priatelske laskovanie, ako ked si doberas svoju frajerku

Reagovat
smazaný uživatel

A zas nerobte zo mna nejakeho alfa samca. Nikdy som nikomu nenadal seriozne do kokotov a vsade davam tony smajlov

Reagovat
Jajinek

nevšiml jsem si, že by jsi tu někdy nějak výrazně psal o fotbale...

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam ale rad tych smajikov tuna

Reagovat
DelPiero137

Problem je v tom, ze jeho nazor (Bennesov) nikto nechvali tak mu to vadi. Nevie povedat nic co by ostatnych zaujalo a mohlo mat realny podklad. Vela uzivatelov napise jednoduchu vetu : Vucinic netrafil ani do prazdnej brany, Chiello spravil chybu jak svina. Ale pricinu, preco sa tak deje, alebo povedat nahlas v com je problem uz vacsina ludi nedokaze alebo sa boji povedat. Tu vacsina len opakuje stare, zname, otrapany frazy o hracoch, muzstvach a treneroch. Ale iny uhol pohladu tu nikto neponukne. A ked uz niekto taky pride tak vacsina to nechape, nechce pochopit naco autor poukazuje.

Skoda, lebo taketo diskusie su pre mna zaujimave. Kde sa dozvies nieco nove, nazor cloveka ktory sa nato pozera inak ako ty, vidi veci ktore ty nemusis vidiet. Preto si vacsinu prispevkou precitam pozorne a zamyslim sa nad nimi. A aj ked sa mi na prvy pohlad nepacia, nezatracujem ich ale rozmyslam nad nimi. Pripadne si to vsimam v dalsom zapase.

A robit si z toho srandu, to je fakt skaza. Bohuzial sranda zaujima vacsinu ludi...

Reagovat
smazaný uživatel

ten uvod so zvyskom nejak suvisi? nechapem tomu prispevku..

Reagovat
smazaný uživatel

zápas je nuda, beru jen fakta získaná z PC her a konzolovek, protože jedině do fotbalu nezažraný programátor může objektivní ... možná pro toto,jim tak vázne fyzika u grafiky

Reagovat
panca

to je tvuj prvni prispevek, se kterym souhasim. MOzna vidi vic nez kazdy 10. zapas, ale jinak svata pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná to je jen česká povaha, že všude vidí problém...

Reagovat
smazaný uživatel

150. pro itala a jeho článek

Reagovat
smazaný uživatel

155 zavolat tobě

Reagovat
M11

Reagovat
Tomanatura

Za toho Lamelu by sis zaslouzil prefiknout slonem, ale jinak se mi to libi Je jasne, ze se nezavdecis vsem, hlavne ne tem, co tu ligu ''sleduji''.

Reagovat
herbage

teď dával v poháru 2 góly, ne? Přijde mi blbost hodnotit hráče, kterému je 20, sotva přišel z Argentiny po MS U20 a ještě se vrátil zraněný. Navíc v týmu, který prochází přestavbou za pochodu a hledá svojí herní tvář

Reagovat
Tomanatura

U nej je hlavne problem, ze Enrique je debil a stavi ho do utoku. On je proste AM, muze hrat kdekoliv pod utocnikem, ale ani ve snu by me nenapadlo delat z nej utocnika.

Reagovat
herbage

no ale v 4-3-3, co jiného mu zbývá?

Reagovat
10

na Juve je ital možná až zbytečně přísnej, tam s ním ve více věcech nesouhlasím a doufám, že se bude hodně mýlit...každopádně po hoooodně dlouhý době konečně něco přínosnýho, co vyvolalo konkrétní diskusi

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš něco jako smrt Václava Havla ?

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

ne že by to bylo přínosný,ale rozhodně to vliv na diskuzi mělo..alespoň v té konkrétnosti, která dost chyběla jeho dramatům

Reagovat
smazaný uživatel

ty si uz opity?

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Kontroverzny clanok, ale paci sa mi. Ajked s niektorymi vecami nesuhlasim, palec hore pre Itala za odvahu povedat svoj (samozrejme vysoko subjektivny) nazor na plnu hubu a rozprudit diskusiu.

A inak, ak s niecim nesuhlasite, tak podporte diskusiu, dajte argumenty pre "vasu" pravdu... napisat " toto je blbost a autor je cock" vie kazdy, popritom to nicomu neprospieva

Reagovat
mastakillah

Ten kdo to psal se asi hodně obul do Neapol. Simulování? možná ano, ale vždyť stejně se simuluje i v Miláně, Turíně i Římě. Psát svoje komplexy do článku, který si tu přečte mnoho lidí je docela neprofesionální. Na druhou stranu musím souhlsit s tím, že neapol a hlavně Mazzarri spoléhá na ,,svých" 11 vyvolených a ostatní to mají opravdu těžké a proto ještě Neapol není na úplném vrcholu.Snad se to změní. Forza Napoli!!

Reagovat
asskicker

stejne sa tam ani nahodou nesimuluje, to je specialitka hlavne Napoli....

Reagovat
olis

drz hubu neapol nesimuluje onic viac ako ostatne tymi

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Itale, po kolikátý za sebou tipuješ AS na sedmý až osmý místo? Po patý? No snad ti to zase nevyjde a AS bude výše

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak muzes stihat sledovat tolik zapasu Serie A!Kazdopadne za clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Patřím mezi ty, kterým nevadí pustit si zápas, když už znám výsledek. Navíc bez emocí vidí člověk daleko víc, než když na to kouká live...

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu...kdybych vedel kde sehnat zaznamy taky bych se kouknul na par zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.matchhighlight.com/forums/

Jak jen hrdlo ráčí...

Reagovat
smazaný uživatel

prd stiha koukat ......akorad kouka na kratky prehled golu na YOU TUBE nebo nekde pres satelit...

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten REDAKTOR tam mele-placa o Taiwovi ktery kdyz hraje tak hraje solidne... a Mexesovi vždyt človek hraje maximalne dobre po tom zraneni co mel ono by to chtelo trochu koukat na SERII A na cely zapasy a ne jen na kratky prehled golu z zapasu.....

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze ve vseobecnem podvedomi tuhle sezonu Taiwo moc nedaval...zlepsoval se az posledni zapasy.Mexes,tak ten kdyz hraje tak hraje celkem slusne,ale moc casto to neni.A myslim ze ital má dost velkej přehled o tom co se děje.. podel clanku teda...

Reagovat
rufus

Dobře napsáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. pre Juana v Interi

Reagovat
Votas

uvědomuješ si, že Juan znamená vyplnění EU kvóty a pak budeš mít po tevézovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Po novom sa tá kvóta zmenila. Môžu prísť dvaja za rok.

Reagovat
Votas

no ale to je na sezónu a ne na kalendářní rok a tam už máme Jonatana ne? jako s tím navýšením to se přiznám to nevím, ale někde sem to právě četl, že Juan je hotovej a jenom se čeká jestli vyjde Tevez nebo ne a kdyby přišel on, tak Juan musí počkat na léto nebo jít přes hostovačku menšího klubu, jinak by už běhal po Appianu

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan a Álvarez prišli cez leto, to teda potvrdzuje, že je to na kalendárny rok.

Reagovat
Votas

nemáš pravdu...Ricardo má Italskej pas

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to aj Jonathan ...

Reagovat
smazaný uživatel

čet jsem jenom Řím

Reagovat
smazaný uživatel

Dánský univerzální obránce Frederik Sorensen bude hrávat v dresu Bologne, kam jde z Juventusu do spoluvlastnictví. Bologna zaplatí za 19-ročního dána € 2.5m. za 50% práv.

Chodťe už naozaj do pr....e

Reagovat
smazaný uživatel

Veď túto sezónu neodohral v SA ani jednu minútu. Takže neviem, akú sumu by si ešte za 1/2 jeho práv chcel. A čo sa týka odchodu- ber to pozitívne z toho hľadiska, že dostane v Bologni šancu pravidelne hrať a tým pádom sa zlepšovať a zlepšovať. U vás by si len tak ľahko nekopol, o čom svedčí jeho tohto sezónna vyťaženosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri sa, máme dosť debilné vedenie čo sa týka týchto záležitostí, takže sa bojím že sa už nevráti, navyše nechápem prečo sme ho nenechali ako náhradníka na lávke, kľúdne mohol byť treťou voľbou na svoj post.....a čo sa týka tých peňazí tak to vôbec neriešim, mne štve že nedostal priestor v tejto sezone a posielame ho preč...

Reagovat
brenk

Súhlasím s tebou. Je proste jasné, že Sorensen momentálne šancu nedostane, Juve nie je v situácií, keď si môže dovoliť experimentovať s mladíkmi a už duplom nie na stopérovi, aj keď Sorensen svoje kvality má. Dostane šancu rásť, ak sa osvedčí, kúpime ho späť o pár miliónov drahšie ako vyzretého hráča.

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto Lea by som ho neváhal postaviť, hocí je ešte veľmii mladý....a ked nie to, tak aspoň prvá voľba na stopéra z lavičky....

Reagovat
brenk

Tou prvou voľbou by aj ak nebol, Conte by radšej postavil na stred Chielliniho a naľavo De Ceglieho, nehovoriac o tom, že sa počíta s posilou do defenzívy. A Conte asi vie lepšie, kto momentálne má na to, aby hral a kto nie. Myslím, že v súčasnosti je to pre Frederika ideálne riešenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Conteho zmýšľanie mi je jasné, ale to neznamená že s ním nemôžem nesúhlasiť.... Navyše Chiello v strede horí, vôbec by tam nemal hrávať....čiže by sa aj Sore dostal viac do hry, navyše Chiellovi jeho staronová pozícia sedí....

Reagovat
brenk

Chiellini ani zďaleka nepredstavuje môj ideál krajného beka, on často horí všade v poslednej dobe, čo ma dosť znepokojuje. Naľavo by som si predstavoval normálneho ľavého obráncu typu Lichtsteinera. Ja mám Sorensena rád a teší ma, že konečne (snáď) dostane poriadne zápasové zaťaženie a ukáže, čo je v ňom

Reagovat
smazaný uživatel

Ved ako to je fajn a v tomto smere je to dobre, len som traumatizovaný z tej našej práce z mladými a fakt sa bojím že ho už u nás neuvidím....

Reagovat
brenk

Záleží aj na postoji hráča. Musí pochopiť, že to je pre jeho dobro. Myslím si, že toto nie je prípad Giovinca, ktorý už vtedy mohol pravidelne hrávať v Juve, myslím si, že Frederik na to ešte nemá.

Reagovat
JozkokozleJ

To je tak hrozne, ze clovek nemoze (nema cas) sledovat poriadne vsetky ligy, o ktore by mal zaujem, ale musi si vyberat...

Reagovat
homeles8

to by bylo trapný :-)

Reagovat
JozkokozleJ

Trapny?

Myslel si tym, ze by to nemalo take kuzlo? Tu ale nesedi to slovo "trapny".

Reagovat
Alberto Aquilani

Ital je jeden obyčajný zakomplexovany chudák , ktorý si svoje ego musí riešiť takýmito člákami ,ak niečo nepozerám a nechápem tomu tak o tom nepíšem a nehrám sa na odborníka !!

Reagovat
sinter

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu nadhľadu by neuškodilo

Reagovat
Francesco Totti AS

ber to s nadhledem až dá špatňoučký Lamela Giuventusu v Coppě 2 fíky a průměrný Pjanič mu na ně přihraje, tak třeba napíše nový článek (kde bude průměrný De Rossi a tragický Franz )

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš marja se poserte, že vám nevychválil ten váš tým do nebes, podívej jak zhodnotil Juventus a to mu fandí! Prostě subjektivně popsal chyby jendotlivých týmů, to co divák na první pohled nevidí, navíc nikoho nechválil ale spíš kritizoval a to každej tým, ať už Juventus, AC nebo AS. Mohl to napsat mírněji ale já jsem rád, on to vidí zase jiným okem než my fanoušci.

Reagovat
Alberto Aquilani

mne je jedno co si píše o Juventuse , ten sleduje , ale značne vidieť že AS nesleduje , tak ked niečo neviem nepíšem o tom ....

Reagovat
Francesco Totti AS

"Prostě subjektivně popsal chyby jendotlivých týmů, to co divák na první pohled nevidí"

to co napsal o AS nevidí opravdu nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

nenapsal nic nepravdivého, pokud se podíváme jak zhodnotil například posily.. souhlasím, že Lamela by měl být v kategorii průměr, protože ukázal, že ten talent má, ale vzhledem k tomu co za ten půl rok předvedl konec konců neodpovídá jeho ceně, neříkám, že za rok dva nebude tahat AS po špičce tabulky, ale zatím o něm říct, že je to povedený nákup nelze. Bojan zklamání není, protože už v Barceloně hrál hovno, v AS se sice trošku probral, sem tam ukáže něco chytrého, ale stále není pro ofenzívu AS nepostradatelný, což Totti, Stekelenburg a troufám si tvrdit, že i Heinze je. Sami vy fanoušci říkáte, že je lepší když do zápasů naskakuje jako střídající hráč a s takovým popisem to má být povedený přestup? Josého Angela nemá cenu ani rozebírat, je rychlej, umí zaútočit, ale v zadu hoří jak papír, což už pochopil i LE. Dále, Pjanic, Kjaer, oba zatím hrají slušně, ale stále hluboko pod své možnosti, Pjanič pod tou hranicí hraje už druhý rok, což je škoda protože jako fotbalista je geniální a když je ve formě dokáže ten tým pozvednout na vyšší úroveň, Kjaer stejně tak, lepší než Kjaer z Wolfsburgu, ale mnohem horší než Kjaer z Palerma. Gago je prostě Gago z realu, když se daří týmu, daří se i Gagovi, když se tým trápí Gago stejně tak - průměr. Co se týče samotného fotbalu a předváděnou hrou, ztotožňuji se s názorem Itala, hra nemá hlavu ani patu, přechod do útoku je vždy pomalý a více méně AS čeká, až se soupeř vrátí pokryje vápno, aby si v klidu kolem středovýho kruhu mohl ťukat míč mezi sebou a hrát na vysoké držení míče, vůbec komunikace mezi zálohou a útokem bez Tottiho nefunguje ( tady se měl ukázal Pjanič ), naopak dozadu se nemá tendenci vracet skoro nikdo ( až na Osvalda, což mě překvapuje ) obranu často drží výborný Stekelenburg a Heinze s De Rossim ( o krajích obrany ani nemluvě ). Ale zřejmě se vám styl hry líbí, když nesouhlasíte s hodnocením Itala, v tom případě je to vaše věc

Reagovat
Alberto Aquilani

1.Pjanič je pre Enriqueho absolutne klúčový hráč , myslím že to bol popdhrot , no v Taliansku mu to ide lepšie v 3člennej zálohe , kde hrá hodne ofenzívne , dokáže sa klučkami dostať cez 2 hráčov a vytvoriť tak miesto pre útočníkov . Však už má asi 6 asistencií čo je najviac z tímu .2.Bojan super nákup nie je , ale neni to ani zlý nákup , ano je lepší ak nabehne do hry ako striedajúci hráč , ale aj ked hrá od začiatku hrá dobre a je hodne doležitý . 3.Lamela bol na začiatku zranený , je mu 19 ale za ten čas dal 3 goly + ten v neapoli co bol jeho , ale bol uznaný ako vlastný , niake asistencie , niaka vybojovana penalta a k tomu všetkému jazdí po prdeli a neni to niaka ofuklina typu Menéz . 4.Gago je super , minule proti Fiorentine spravil ten rozdiel v zálohe on a potom striedajuci Perrotta :O 5.Kjaer súhlas 6.Angel súhlas , aj ked si mylsím , že nebráni horšie ako Taddei 6.No a s tou predvedenou hrou nesúhlasím už absolutne , toto čo opisuješ sa hralo na začiatku sezony tak prve 3-4 zápasy , odvtedy je hra diametrálne odlišná , ked si pozeral napriklad vcera ten 1.polocas kde sa ešte dal hrat ako tak futbal , AS malo rýchli prechod do útoku , a takto to už niak posledné 2-3 mesiace aj hraju - jedine ze si videl 1.polocas v Coppe , tam to bolo hrozne, to potvrdil aj Enrique ...

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Francesco Totti AS

v podstatě popisuješ AS z první poloviny podzimu...v létě přišlo do týmu 11!! nových hráčů a z toho 7!! hrálo základ...v takovém případě nemůžeš čekat zázraky od prvního zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Proste bullshit, jeden poriadny bullshit, nic viac, nic menej, a registracia za vyjadrenie mojho nazoru zato fakt stala, myslite sii co chcete, ale toto je tak strasny bullshit, ze radsej nepokracujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Paci sa mi ako kazdy tvrdi ze Ital pozera zostrihy zapasov, statistiky a YT

Reagovat
cresposuper

Parádny článok.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor krasne zkritizoval Juve...a srovnani Vidal-Sissoko?To je dobrej vysmech...Je sice pekny ze se pisou clanky o Serii A ale chtelo by to trochu objektivni nazor a ne zkritizovat tym kterej je na spici ligy!!!To bych blil!

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

som dost sklamany z navstev na udinese. velky stadion, pekny futbal a malo ludi im chodi....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni sú len takou väčšou dedinou, takže možno preto

Reagovat
smazaný uživatel

Jen malá poznámka. Tento článek většinou odpovídá na otázky začínající slovem proč. Pokud ho někdo označuje za blbost, měl by napsat jiný názor. Napsat o čemkoli, čemu zrovna nerozumím, že je to hovadina, umí šimpanz, když ho naučíte písmenka. Umí některý z fans AS napsat, proč je tým, kterému podle něj vyšly posily, má světové hráče a ambice nejmíň na Ligu mistrů, na sedmém místě. Navíc dokázal italskému fotbalu udělat snad největší ostudu posledních let. Samozřejmě se to netýká jen fans AS.

Mimochodem článek vyšel na víkend, kdy nemám čas reagovat. Ve skutečnosti jsem ho (tuhle půlku) dokončil 14 dní zpět. Před Borrielem, Patem, před Lecce a celým posledním kolem. Nevím, jestli je to načasováním vydání, ale můj záměr, se kterým jsem se do toho pustil, se mi nevyplnil ani náhodou...

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak si to načasoval celé zle a o dovod naviac nič nepísať .... v tvojom prípade by som sa radšej ani nepodpisoval napríklad ked ti niečo donesie poštár , aj to domrvíš ...

Reagovat
smazaný uživatel

dementádorko z dementovíc, nesi ty balasz borbely ? odbornik na vsetko ?

Reagovat
Francesco Totti AS

"Navíc dokázal italskému fotbalu udělat snad největší ostudu posledních let."

Reagovat
Francesco Totti AS

srry reakce na itala

Reagovat
smazaný uživatel

No, okrem prehry Squadry zo Slovenskom si na väčšiu blamáž fakt nespomínam ani ja....

Reagovat
Francesco Totti AS

tak vzpomínej neni to tak dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň tohle řekni. Když už stejně jako další fans AS nejsi schopný říct příčinu špatného umístění svého týmu.

Reagovat
Francesco Totti AS

špatného umístění týmu? vždyť už asi 5 sezon po sobě celý podzim neděláme nic jiného než že se hrabem ze sestupového písma nahoru...teď jsme po půlce 7. a od pohárů nás dělí 2 body nebo kolik.

a sorry, ale když mi Juve fan napíše že jsme udělali SA respektive italskému fotbalu největší ostudu na posledních několik let, tak prostě nemůžu jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus při své nejhorší sezóně nahrál do italského koeficientu 1,43 bodu, AS letos 0,07. Ale chápu, že tobě to přijde skoro stejné...

Reagovat
Francesco Totti AS

já ale vůbec nemluvím o koeficientu

Reagovat
smazaný uživatel

No a o jaké ostudě to mluvíš? Tuhle hrůzu, co se letos povedla AS, nepřekoná nic.

Reagovat
Francesco Totti AS

prosimtě nedělej se, vím že nejsi tak blbej jak se děláš

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus, talianska pycha. pockat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele