Odvety čtvrtfinále poháru UEFA

22.03.2002, 12:49
Aktuality
Včerejší odvety čtvrtfinále poháru UEFA rozhodly o tom, které čtyři týmy budou letos bojovat o postup do finále. Postoupily dva italské týmy, Slovan Liberec svou pouť bohužel ukončil...

Borussia Dortmund - Slovan Liberec 4:0
(komentář najdete zde)

Feyenoord - Eindhoven 1:1, 5:4 na penalty
Ve velmi vyrovnaném a dramatickém zápase byli nakonec šťastnější domácí. Do vedení šli v 75. minutě hosté, když se trefil van Bommel. Ve třetí minutě nastaveného času si na centr Johana Elmandera naskočil Pierre van Hooijdonk a zařídil prodloužení. Tentýž hráč také proměnil poslední penaltu, která poslala Feyenoord do semifinále. Svou penaltu neproměnil jen Gakholidze, gólman domácích ho vychytal. Tyto dva týmy se letos potkali už čtyřikrát, zápas pokaždé skončil remízou. V holandském poháru došlo i na penalty, vyhrál Eindhoven. Včerejší rozstřel byl tedy jakousi odvetou, která Feyenoordu vyšla.

AC Milán - Hapoel Tel Aviv 2:0
Putování izraelského týmu letošním pohárem UEFA skončilo, po vyřazení Chelsea a Parmy byl nad jejich síly AC Milán. Před odvetou měli ještě dobrou šanci, v prvním zápase vyhráli 1:0. Už v páté minutě byl faulován Inzaghi a Rui Costa přímý kop z 18 metrů proměnil. Postup italskému týmu zajistil před koncem poločasu vlastním gólem Gershon. Hapoel měl v druhé půli dost šancí, ale vytoužený gól, který by jim zajistil postup, dát nedokázali. Kouč Hapoelu Kashtan byl i přesto s výkonem spokojen. "Nikdo nechce prohrávat, ale i přesto že jsme prohráli s AC Milán, jsem s výkonem spokojen. Jsem hrdý na to, co hráči dokázali, jak ukázali celé Evropě, co Izraelský fotbal dokáže."

Valencia - Inter Milán 0:1
Jediný a rozhodující gól zápasu dal už ve čtvrté minutě Nicola Ventola. Po celý zbytek zápasu Valencia tlačila, měla nespočet šancí, ale vynikající Toldo v brance Interu míč za svá záda nepustil. Tlak vyvrcholil pár minut před koncem, kdy dostal Toldo za zdržování druhou žlutou a byl vyloučen. Inter už třikrát střídal, takže musel jít do branky jeden z hráčů Byl to Fancisco Farinós, bývalý hráč Valencie, asi nejmenší můž na hřišti. I přesto dokázal Inter vedení udržet a postoupit. Zápas byl pikantní pro trenéra Interu, Hectora Cúpera. Právě ten totiž vedl Valencii v minulých veleúspěšných sezónách. Touto porážkou také skončila neuvěřitelná série španělského týmu. Před téměř deseti lety Valencia doma v evropském poháru prohrála s SSC Neapol. Od té doby, ve 34 zápasech, nikdo stadión Mestalla nedobyl. Až včera Inter Milán, s bývalým koučem Valencie v čele...

Autor: Petr Starý

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

:td1:

Reagovat
smazaný uživatel

::td1::

Reagovat
smazaný uživatel

do pici s tim!

Reagovat
Dayman

        

Reagovat
Dayman

__________________________________________

| |

|       |

|                    |

|       |

| |

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele