Neymar se dočká odchodu z PSG, čeká ho zdravotní prohlídka v Al Hilalu

14.08.2023, 10:45
Aktuality
Neymar (© AFP)

U konce jsou podle všeho spekulace o odchodu Neymara z PSG. Brazilského útočníka v klubu příliš nechtěli fanoušci, zaječí úmysly měl i sám fotbalista a výsledkem bude další velký přestup do Saúdské Arábie.

31letý Jihoameričan měl před týdnem požádat o změnu dresu a ve španělských médiích se mluvilo o opětovném zájmu Barcelony, přednost ale nakonec dostane finančně lákavá nabídka od Al Hilalu. Neymar se rychle dohodl na podmínkách smlouvy, díky níž by si měl ročně přijít na sto milionů eur.

Zkrátka nepřijde ani francouzský mistr, který vyinkasuje devadesát milionů eur. Podle posledních zpráv se Neymar ještě dnes podrobí zdravotní prohlídce.

Neymar v hlavním městě Francie působí od léta 2017 a PSG z něho tehdy udělalo nejdražšího fotbalistu planety, když Barceloně zaplatilo 222 milionů eur. Celkem Brazilec v Paříži odehrál 173 zápasů a může se pochlubit zajímavými čísly, nastřílel totiž 118 branek a na dalších 77 trefách se podílel přesnou finální přihrávkou.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (206)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera jsem hledal brazilské zprávy o Marcosi Leonardovi a psalo se mimo jiné, že si Neymar u Al Hilálu vynutil nějakou klauzuli o hostování v Santosu :D

Reagovat
ACSMan

hostování v únoru že?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to asi blbost.

Reagovat
El Cid z City

Odkaz změní už "pouze" vítězstvím na mundialu, nejtalentovanější hráč od času Ronaldinho(Messiho nepočítám), škoda že neskončil nikdy v Realu, tam by ho možná dokázali srovnat..

Reagovat
Kejza

Reagovat
Eichel

Stačilo by keby zostal v Barcelone.

Reagovat
El Cid z City

Nebyl by jednička,ego.

Reagovat
AlevsakNevadi

to nebol ani v PSG a tak to má byť , on nemá na to byť leader. jemu skrátka vždy išlo len o plat.

Reagovat
Bakary3

Hm, pro PSG boží přestup.

A Neymar... Je guma... Už ten odchod do PSG byl prostě totální hovadina, bylo jasný, že jeho čísla tam nikdo nebude brát vážně.

Reagovat
Mato178178

iba 90 ? mali ich viac podojit

Reagovat
fabec1222

Klasickej Brazilec. V 30 naprosto hotovej.

V podstatě díky tomu, jakej je to kokot nikdy nenaplnil ten potenciál.

Reagovat
Eichel

On vôbec nie je hotový. Keď nie je zranený tak hrá stále skvele.

Reagovat
Moshe Dajan

vůbec, v LM už měl pohyb jak důchodce

Reagovat
j_mrazik

To měli všichni ti tři šafáři vepředu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Stannis Baratheon

Jde do Arábie. Je hotový.

Reagovat
hona.kub

"Klasickej Brazilec. V 30 naprosto hotovej."

Thiago Silva hraje kuličky?

Reagovat
TaLy___

Thiago Silva je výjímka která potvrzuje pravidlo

Reagovat
oli9

Neymar už prostě na fotbal mrdá. Přitom mohl patřit mezi nejlepší z nejlepších....

Reagovat
mrtvej ofsajd

Jednu dobu v Barceloně byl v topu, světový hráč. Škoda toho promrdanyho potenciálu.

Reagovat
Pithivier

Toho casu Messi mu nekolikrat rekl, ze mu pomuze ziskat zlaty mic

Reagovat
Muffi

On byl dobry i v PSG, ostatne cisla jsou v clanku a byla radost ho sledovat.

Jenze se az moc venoval vecem mimo fotbal.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Kucka

Reagovat
janinho

ale o tom je predsa rec. bol dobry, ale keby sa tomu venoval na 100% tak mal potencial na to aby mal doma nejake zlate lopty. mohol dosiahnut ovela viac, ale v hlave mal od poriadku riadne daleko. keby mal aspon z casti taky pristup ako CR alebo Haaland tak mohol byt niekde uplne inde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Třeba mu to takhle vyhovovalo. Zvolil jednodušší cestu, hrál pro radost a měl v piči nějaké makani. Blby balónek nemá, ale pokud si užil život tak to je asi jedno.

Reagovat
janinho

tak nejde o balonek ale o to co reprezentuje. ze mohol byt najepsi na svete a nikdy nim nebol. CR je zase opacny extrem, ale ten Neymar proste prejebal pol talentu a za mna je to skoda. ktovie, keby mal iny pristup, tak mozno by aj selecao dotiahol na MS k vitaztvu, to sa nedozvieme.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo z fotbalového hlediska je to každému líto a je každý nasrany jak se svým talentem naložil, ale kdoví jestli by byl šťastný kdyby dřel jako Roncek rok co rok a pak se ohlédl za svou karierou, kde to byl jen boj o góly, výhry, úspěchy ale žádné užívání života. Tohle je dvojí metr, na fotbal sere pes, je miliardář a to jak naložil se svým talentem je jeho problém. Na to že měl na salámu a dával do toho tak 50% tak za mě úspěšná kariéra.

Reagovat
janinho

jasne, je to u kazdeho individualne. hovorim, CR je opacny extrem, ale si myslim ze aj pri nejakom kompromise medzi neymarom a CR by si clovek dokazal zivot uzit naplno. tym myslim bez chlastaciek a diskotek 2 dni pred zapasom, bez toho ze kazdy rok na mesiac vypadnem na karneval v case ked sa mam liecit zo zranenia a pod. ta hracska kariera je taka kratka, ze si myslim ze do 35 by sa dalo zatat zuby a zamakat a po 35 si mozes povedat ze som dosiahol maximum co sa dalo a mozem si ist uzivat 365 dni v roku.

Reagovat
Seydou Doumbia

možná šlo ale to by zas byla nuda kdyby každý hráč měl vytěžit ze své kariéry maximum a snažit se...už ted máš všechny hráče na všech postech jako naklonovaný, žádný zajímavý hráč protože všichni hrají stejně, nemusí se i stejně všichni chovat

Reagovat
janinho

tomu nerozumiem. v com by sa jeho styl hry zmenil keby mal lepsiu zivotospravu? ze by bol silnejsi, menej nachylny k zraneniam, mal vacsiu vydrz? nevravim ze by mal vyzerat jak adama traore ale aj ked ma CR milion chyb, tak neymar v jeho veku uz nebude vladat zabehnut 12minutovku, taky bude strhany. ta zivotosprava sluzi nielen na to ze si silnejsi, ale predlzuje to karieru a to dost vyrazne. lewa by tiez uz odbijal posledne hodiny keby nebol taky profik. modric to iste.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemyslel jsem to z herního hlediska ted. Jen ocenuji že jsou i hráči co mají talent, miliardy, hrají za top týmy a i tak mají na salámu, ne každý musí být profík. Kdybych si mohl dovolit v práci to flákat jako on, udělám to taky.

Reagovat
janinho

to je dost smutne. on toho nevyhral malo ale tak ak sa niekto uspokoji s 1 LM ked ich mohol mat kludne 5 tak mi to pride dost zvlastne. ale ved kazdeho vec, len sa bavime co by mohlo byt keby. mne sa ten jeho pristup vobec nepaci, tebe naopak ano.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě se líbí že si zhnusil všechny fanoušky a měl na salámu, víc by mě sral kdyby byl top a každý by ho miloval. Čili tak. no.

Reagovat
dantetomas

fotbal, sex a chlebicky... viac mu netreba

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Vopi11

Přesně tak

Reagovat
hornito

Reagovat
Ronaldo.com

v podstatě očekávaný konec jeho kariéry... Nevěřím tomu, že tam odehraje víc jak 5 zápasů do prvního zranění... při jeho potenciálu atd. je ta jeho kariéra vlastně zklamaní, ale tak on je asi spoko...

Reagovat
TaLy___

Nahrabal si dost a o to mu šlo asi nejvíc. Ale talent to byl obrovský.

Reagovat
LyEX

Chcel niečo a naoniec len upadne do zabudnutia, strašné niečo ako tieto chudobné typy vedia dopadnúť keď prídu k peniazom a nemajú správne vedenie, jeho otec bohužiaľ tiež videl len peniaze.

Reagovat
FC Porto FC

Saint Maximin a Neymar tam budou dělat neskutečný věci

Reagovat
O.Giroud

závody na vozíčkoch

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
DieFohlenBMG

Nezajímá

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ACSMan

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že zajímá

Reagovat
Front hell

No super

Reagovat
mrtvej ofsajd

V baru?

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Postaví město nemocnicí?

Reagovat
Hachim Mastour

Veľmi smutné. A má na to ešte hrať za top klub

Reagovat
patas92

Reagovat
Eichel

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Ten kebyze to ma v hlave v poriadku a sustredi sa na futbal tak mohol mat minimalne jeden GB a ovela viac uspechov. Na to aky potencial mal tak za mna hodne velke sklamanie. Ako hrac parada, ta jeho technika a dribling, to bolo dokonale. Skoda ho.

Reagovat
Seydou Doumbia

Miliardy na úctě, fotbal měl jen jako hobby kterým se bavil. Nějaký balónek mu stejně nezaručí že bude v životě šťastný, pokud si to takhle užil více tak proč ne.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kaspar

Misto Sporu ted frci Al

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Visca el barca

Ach jo. Jeho je fakt velká škoda.

Reagovat
Müllered

Konečně neuvidíme tu jeho ubrečenou držku.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rox

Rozhodnutí nebýt v Messiho stínu mu zničilo celou kariéru, mohl dosáhnout daleko větších úspěchů než se zakopat na několik let ve Francii. Nakonec tím utrpěla jak Barcelona, tak Neymar.

Reagovat
vceradnesazitra

To je tak když nedokážeš spolknout svoje ego no

Reagovat
Talker

Stejně tak by se dalo říct, že neměl chodit do Barcelony, ale měl jít do klubu, který by to kolem něj postavil.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
juveforever

klub hodný jeho charakteru

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Lemond Laws

Docela mě mrzí, jakou nakonec měl kariéru.. Asi si za to může i trochu sám. Ale po technické stránce to byl asi nejlepší hráč za hodně hodně dlouhou dobu. A mohl a měl toho dokázat mnohem více.

Ale třeba se mu to ještě s Brazílií povede a nakonec odejde s hlavou vztyčenou

Reagovat
Nuno čomes

Vůbec není co mrzet.

Reagovat
Well

Pro mě nejlepší od Ronaldinha a bylo strašně super ho sledovat v těch letech, kdy ho ten fotbal nejvíc bavil.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Souhlas, od Ronaldinha nejlepší technik...

Reagovat
DieFohlenBMG

Mě nejvíc bavil Ben Arfa

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
smazaný uživatel

Okocha!

Reagovat
Eichel

Je mi z toho vlastne veľmi smutno. Nikdy nemal odchádzať z Barcelony. Talent to bol neuveriteľný a on aj v tom PSG, keď nebol zrakvený tak hral skvele. Očividne ale začal mrdať na životosprávu a už stratil nejaké osobné ambície. Je to veľká škoda, veľmi rád by som ho videl niekde v Európe, kľudne aj mimo Barcelony, aj keď som si ho prial k nám.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Doubas

Kdo o něm viděl dokument, tak musí vědět, že za tohle všechno může z větší části jeho fotr. Od mala se k němu choval, jako ke zboží. Když se zranil, tak jediný o co se zajímal, že nepotečou cashe, jak si představoval. Takže zmrd

Reagovat
Pigeon

Kdepak, za to si může Neymar úplně sám.

Reagovat
Ladas321

Jojo svalovat vinu na někoho jiného je vždy nejlehčí. Ještě napiš, že jeho otec muže za to jaký vede životní styl, když byl zraněny tak chlastal na karnevalu v Brazílii, za to taky může jeho otec.

Reagovat
Rudnevs

Za to konkrétne nie, ale to, jak je strašne na prachy, môže pochádzať z detstva.

Reagovat
j_mrazik

Všichni si táhneme něco z dětství. On měl čas i prostředky, jak se s tím vypořádat. Neudělal to a takhle to dopadlo. Za mě si život užil a ještě užije. Jsem zvědavý, jak na tom bude za 10 let. Já čekám článek, že zkrachoval. Snad ho neuvidíme s AK47 v ruce jak Adriana.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Gazdo

Vychova je uplny zaklad. Samozrejme u niektorych deti su limity kvoli inteligencii alebo nejakej poruche a stanu sa z nich psychopati ale u absolutnej vacsiny populacie moze obdobie detstva za to aky si v dospelosti

Reagovat
Greaber

Tvůj příspěvek mi připomíná návštěvu ve věznici Bory. Tam byli všichni nevinní a nebo za to mohli rodiče

Reagovat
Messiáš

Strašná škoda. Zdravej a motivovanej Neymar je pořád jedním z nejlepších hráčů. Bohužel této konstelace dochází zřídkakdy. Pořád bych jej bez mrknutí oka bral do Barcelony všemi deseti. Smutný konec

Reagovat
mrtvej ofsajd

Taky by mě tam bavil, navíc by zvýšil La lize sledovanost ve všech ohledech.

Jen to jeho chaby zdraví...nehrál s nim ang týdny, šetřit ho. Ale z čeho by ho platili to nevím .

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
uff

V čom by pomohol? Tým v obrovských finančných problémoch, ktorý nehrá na vlastnom štadióne túto sezónu a mal by hráča bez motivácie, za obrovský plat. To už radšej investovať do niekoho mladšieho.

Reagovat
Ranoth

90 mega za 31 rocneho brazilca ktory to uz ma totalne na salame

Reagovat
vceradnesazitra

Je pravda, že víc by mu seděl Al Salaam

Reagovat
technecium

Hrac, ktery se statisticky nejvic pribizil Messimu Skoda ho byla uz v PSG

https://understat.com/player/2099

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Jardin

To ma za celou karieru odehrano neco malo pres 200 zapasu?

Reagovat
technecium

Maji tady statistiky jen od 14/15, za Barcu hral od roku 2013, predtim v Brazilii

Reagovat
Ladas321

222 mega přestup - 90 mega odchod = 132 mega vynaložených na přestup. Teď 50 mega ročně na platu * 6 let = 300 mega. Celkem 432 mega. V PSG za 6 let odehrál méně zápasů než Barceloně za 4 roky. V PSG 173 zápasů a v Barce 186 zápasů. Za těch 6 let v play off LM dal 2 góly.

Je škoda, že žije tím klasickým jihoamerickým životem a to ho stálo kariéru, Messi je oproti němu dříč. Dnes bude každý fanoušek PSG ve Francii happy, konečně se obrátil list.

Reagovat
Superme

Messi si se všema na konci kariéry vytřel zadek… a to říkám jako člověk, který měl celou dobu raději CR7. Jediný, kdo se k němu může v blízké budoucnosti příblížit je Haaland. Mbappe na to nemá hlavu a vlastně ani kvalitu.

Reagovat
Rudnevs

Nikdy som nebol nejakym veľkým prívržencom Messiho alebo Ronalda, celý život som sa do týchto debát moc nezapájal, ale musím uznať, že vďaka tomu koncu je pre mňa Messi ako futbalista proste viac. V Paríži sa mu síce moc nedarilo, ale vyhral Copu, vyhral MS a teraz si šiel na koniec kariéry vychillovane zakopať so starými kamarátmi k Beckhamovi. Za mňa skvelý koniec kariéry. Naopak Ronaldo na to, aký bol pracant a všetko, čakal som u neho špičkový koniec kariéry a nakoniec z Európy odišiel ako spraskaný pes k nechutným Saudom pomáhať tej ich propagande. A že tam ide i tento nenažraný zmrd, to ma neprekvapuje, to bol hneď prvý z hráčov, ktorých som tam čakal, keď sa tento boom spustil. Skôr než sa na mňa strhne spŕška kritiky od fans Ronalda, ja viem, že Messi v tej USA tiež nekope za pivo a klobásu. No aj tak mi to príde sympatickejšia cesta než toto.

Reagovat
Well

Si myslím, že žádná sprcha nepřijde v dlouhodobé soutěži byl Messi prostě lepší (a nejlepsi v historii), Ronaldo je zase nejlepší v historii LM, protože se dokázal lépe na ty jednotlivé zápasy nahecovat. Co se týká mezinárodních úspěchu, tam je taky Messi výše, ale ani jednoho bych neradil úplně mezi nejlepší hráče v historii MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti to sympatičtější jenom proto, že je to USA, že? Odejít za starými kamarády a v chillu si zakopat (s obřími sponzorskými smlouvami, viz jeho oslavy gólů, je taky nenažraný zmrd?) = skvělý konec kariéry. Odejít do SA za podobných podmínek = čekal jsem od něj špičkový konec kariéry, ok no, hlavně nezaujatě...

Reagovat
Rudnevs

Ako hej, pre mňa proste USA a SA neni to isté. SA je krajina s obmedzenými ľudskými právami a propagandou, ktorá plánuje prebrať futbalový svet. Neni mi sympatické, že tam hráči idú.

Reagovat
Seydou Doumbia

zase alespon šel do lepší ligy

Reagovat
celeb

MLS nie je top liga, ale ma svoju kvalitu a to neporovnatelne vacsiu nez Saudska liga. Ano, ak budu takto 3 roky pokracovat a nakupia trenerov, managerov a hracov z top europskych lig, tak sa to moze zmenit ... ale nemusi. Uz len kvoli podnebiu a prazdnym stadionom.

Reagovat
smazaný uživatel

"neporovnatelne vacsiu", ok, nebudu se rozčilovat...

Reagovat
celeb

spravne, rozculovanie skodi!

Reagovat
Nizzie

Taky bych úplně nesouhlasil, že má MLS neporovnatelně větší kvalitu než Saduská Liga. Větší asi ano, ale neporovnatelně? Pořád tam hrajou strašné dřeva a fotbalisti z Evropy si tam jdou udělat žízeň na pivo a párek, co si chodíme tady u nás udělat na III. třídu.

Reagovat
celeb

ok, neporovnatelne stahujem, rozdiel v rebricku je len nejakych 12 miest, to pridavne slovicko mi uslo, hlboko sa ospravedlnujem a urobim vsetko preto, aby sa to uz nezopakovalo.

Reagovat
Nizzie

Ono úplně postačí, když se nebudeš chovat jako vůl. Věř, ocení to i Tvé okolí.

Reagovat
celeb

a v com konkretne som sa choval ako vol? Aby som vedel a mohol sa zmenit ako mi prajes. V tom slovicku neporovnatelne?

Reagovat
Nizzie

Ten zbytečný sarkazmus třeba?

Pokud to nebyl sarkazmus, tak se omlouvám, ale mě to přišlo jako vyloženě sarkasticky myšlená omluva. Nota bene v kontextu toho, že se nemáš za co omlouvat.

Reagovat
O.Giroud

Priznám sa, že nemám prehľad o hráčoch z Arábie ak teda nepočítame tentoročný nával, ale teda MLS má dosť schopných, zaujímavých hráčov. Máš tam hráčov ako Mukhtar, Zelaryan(ktorý nedávno totálne zničil Wales), Gil, Almada, Acosta a pod. Do Európy odišli nedávno napr. Castellanos, Brenner, Durán, Slonina, Turner, Buchahan, Pepi, Aaronson.

Reagovat
Nizzie

Jo špatně jsem se vyjádři. Samozřejmě, že tam máš kvalitní čutálisty, ale pořád tam máš i dřeva mělo být. Jako nepopírám, i z mého pohledu je MLS výše kvalitativně, ale zase nemůžu říct, že by SA byla vyloženě ligou bez jakékoliv úrovně.

Reagovat
O.Giroud

No teraz už to je asi na dlhšiu debatu po príchodoch takých mien aj keď stále sa bavíme asi o 4-5 tímoch no, ako tu niekto spomínal ten vrch bude lepší v Saudskej ale od stredu nižšie možno MLS, ale tak ako hovorím nemám prehľad o tých domácich hráčoch, či vôbec za niečo stoja. Síce sa tu spomína ako Saudská porazila Argentínu, ale tam asi tiež tí hráči budú skôr v tých top tímoch.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Well

Možná před tím boomem, teď se to srovnalo a ty top týmy bych řekl, že jsou už lepší v Saúdské, ty spodní týmy v MLS.

Reagovat
misinho7

Neporovnateľne vacsiu? sak SA už tam ma teraz lepších hracov..

Reagovat
Benfica

Reagovat
O.Giroud

Možno tak 4 tímy, ostatok by som sa teda dosť hádal.

Reagovat
EaP

Nemôže sa to zmeniť ani za 15 rokov. Môžu tam naťahať pokrmonov koľko len chcú a zvýšiť atraktivitu ligy . Lenže ako nahradia prestíž z európskych pohárov ? Väčšina hráčov ide do Realu, Barci , Bayernu, atd hlavne preto , že majú šancu vyhrať LM. V púšti vyhrajú tak vodu z kohútika . Až budú hrať zápas tej ich Ázijskej LM a budú hrať proti súperom 4 cenovej , prejde ich radosť. Hráča ktorý ma ambície tam nemôže ťahať nič , ani peniaze. A prestup späť do Európy bude sakra zložitá záležitosť . Takže tí fakt Top hráči tam pôjdu len dohrať kariéru a z mladých tam pôjdu taký , ktorí už v Európe dieru do sveta neurobia

Reagovat
Benfica

Tak, ale to iste plati aj pre MLS, len s tym rozdielom, ze tam v LM im nakopavaju prdel mexicke timy..

Reagovat
Benfica

prazdne stadiony? No teda urcite nie su prazdnejsie ako v USA na soccer uz len tie zapasy teraz v tej arabskej LM mali atmosferu..

Reagovat
O.Giroud

Tak sa pozri na návštevy na ten soccer

Al Shabab - Al Akhoud včera 2000 divákov

Reagovat
Seydou Doumbia

Al Shabab nemá hvězdy tak nemá ani fanoušky...příjdou hvězdy, budou lidi chodit

Reagovat
O.Giroud

No neprídu lebo ich nedotujú ako tie vyššie tímy, pozrel som aj iné zápasy a u jedného 1500 divákov a ptom pozrieš MLS a 40 tisíc divákov a pod 15 tisíc tam asi počet nie je ale tak to bolo len reakcia k tomu, že určite nie sú prázdnejšie než USA a oni sú dokonca prázdnejšie než v Českej lige

Reagovat
Seydou Doumbia

Amíci jsou blázni, to že až tak moc neumí sokr a chodí tam 10x více lidí jako v Česku, kde je každý z fotbalu posraný to je taky sranda

Reagovat
O.Giroud

Veď Amerika no, ale dosť ľudí oklame to, že sa hovorí všade ako to je v Amerike nepopulárny šport a tak si automaticky myslia, že tam chodí 5 tisíc ľudí

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale upřímně by mě zajímalo v % kolik je tam amíku a kolik to je třeba mexičanů a dalších přistěhovalců třeba z evropy, které zajímá nějaká kopaná

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Robochelsea

Ved uz teraz je v SA ovela viac top hracov, ako bolo v MLS za poslednych 10 rokov A ani ti domaci nie su az tak zli, ved si spomen ako hrali Saudi na MS a repre bola komplet z hracov z ich ligy. Mne je tiez sympatickejsia MLS, ta saudska liga mi zacina dost vadit, ale uz teraz je mozno lepsia ako MLS, resp. ked sa vsetci ti novi hraci zohraju, tak bude.

Reagovat
PP

To ale není jediné měřítko. Se podívej, jak odcházel Messi a jak Ronaldo. To, co předváděl Ronaldo u druhé štace u Mufanů bylo otřesné.

Reagovat
Superme

Jistě že je mi jsou USA/Kanada sympatičtější než SA. Ostatně celý projekt MLS je mi milionkrát sympatičtější než hurá akce šejků, kteří jsou asi uraženi, že bylo MS u sousedů v Kataru a tak jim to chtějí “vrátit”. Každý má morální zásady jinde a mě by třeba vadilo, že na fotbal nemohou jít ženy a dívky. I kdyby tam hráli všichni nejlepší, nekoukal bych na to. Ani nevěřím, že někdy hrát budou. Ronaldo mě zklamal, myslel jsem, že on je fotbalista, který chce lámat rekordy a být tím nejlepším. Možná, že by tohle udrželo i Messiho dál v Evropě. Má prachů neskutečně a bude je mít po kariéře stejně tak. Kvůli tomu tam hnít nemusí. Jenže on se nejspíš urazil…

Neymara sem tam čekal, stejně jako třeba Beznemu. Jeho ne. Messi u mě stoupl, CR7 klesl. Každý to může mít jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

V SA na fotbal ale můžou chodit ženy a dívky.

Ronaldo může lámat rekordy a být nejlepší v SA. V Evropě by v 38 byl asi těžko nejlepší, to je snad všem jasný.

Reagovat
Elliasson

S těmi ženami už to není pravda. Saúdská Arábie se hodně mění.

Reagovat
Benfica

Tak ty o SA vies snad len to, ze to je arabska krajina? a ostatne odvodzujes od predsudkov?

Reagovat
mistr129

Tak samozřejmě že je sympatictejsi jít do USA než připravovat zločinný režim

Reagovat
Nizzie

Hele mně je nebo byla vždy sympatičtější cesta ta Ronaldova. Vždycky říkám, že u Messiho je to o neuvěřitelném talentu a u Ronalda o neuvěřitelné dřině (ne, že by ten opak ten druhý neměl). Ale docela mě mrzí, jak se tu z jednoho nebo z druhého dělá na konci kariéry žebrák. Místo abychom si užívali, že jsme viděli možná dva nejlepší fotbalisty historie a možná nejlepší souboj dvou hráčů v historii, tak se tu na jednoho a druhého defacto jen plive. Messiho jsem fakt nikdy moc nemusel a i ten úspěch na MS mi přišel takový meh, ale to kvůli mým antipatiím k Argentině a k jižanskému způsobu fotbalu, ale to je vedlejší. Nicméně mě teď baví a těší, když vidím Messiho, jak si to v Americe zase užívá po PSG a Ronaldo jak si to užívá v Arábii. A to, jestli jeden nebo druhý podporuje ten či onen režim, za mě nepodporuje. Podporují především fotbal a to v zemích, kde to zrovna je potřeba. Fotbal se vždy jevil jako světový sport. A utlačování lidských práv opravdu fotbalem nevyřešíš. Tam si prostě nevybereš, USA rozhodně za mě nejsou žádní beránci, stejně tak Arabové.

Reagovat
Well

Jeden velký souhlas, hlavně se mi vždy líbil jejich vzájemný respekt a tu nevrazivost vždy dělali fanoušci.

https://youtube.com/shorts/U-m4Dn7uPyE?feature=share

Reagovat
Nizzie

Mě to fakt hrozně mrzí, protože jako fanoušek především PL jsem si vždy zapínal jejich souboje ve španělsku a za mě to byly nejlepší zápasy. Ne náhodou se v té době La Liga zvedala a šlapala PL na paty. To byly pro mě nejlepší zápasy vůbec. A je škoda, jak rychle lidé zapomínají.

Reagovat
Well

Je to tak, ta jejich éra mi už chybí i teď. I když od mala fandím Realu, tak Messiho jsem vždy respektoval a žasl nad tím, co ti oba dokáží kazdy týden. Už tehdy jsme si vždy s kamarádem (fanoušek Barcy) říkali, že si je musíme užívat dokud to ještě jde a bohužel teď je to definitivně v Evropě pryč a po nich je alespoň pro mě strašně prázdno, protože jejich kvalit z mého pohledu teď nedosahuje nikdo.

Reagovat
Nizzie

Jako ta rivalita tam je vždycky a je to koření fotbalu. Mezi nimi to bylo vyloženě výjimečné, ale ty výkony byly naprosto bez debaty úplně mimo úroveň všech ostatních. Tam se nikdo nechytal dlouhodobě. Krátkodobě někdo měl povedenou sezku, že by se dalo uvažovat, že by se jim vyrovnal, ale v tom dlouhodobém měřítku ne. A nemyslím si, že takovou rivalitu ještě zažijeme. Haaland s Mbappem by třeba mohli, ale nevím. Haaland je skvělý střelec, otázka je jak dlouho mu to vydrží. A co do fotbalových vlastností krom střílení gólů se mi zdá hodně za Ronaldem a Messim. On je podle mě podobný zabiják jak Ronaldo, ale už nemá zatím moc navíc, ale je jasné, že to může dorůst, pořád mu je 23 nebo kolik. Mbappe mi přijde blíže k nim, ale pak je otázka jeho mentalita, jestli se udrží tak dlouho, protože se zdá, že mu to hodně stouplo do hlavy.

Reagovat
uff

Reagovat
uff

Reagovat
Nizzie

Ještě k tomu MS, to, že mi to MS přišlo takové meh nebylo jen kvůli Messimu, ale obecně, jak se tam hrálo ve prospěch legend fotbalu, pro které to bylo nebo mohlo být poslední MS. Za mě to ok nebylo. A ještě porovnání Ronalda ze sportovního hlediska se dělá, že Messi ho na konci kariéry úplně sportovně přejel, ale já to tak jasně nevidím. Jasně, vyhrál MS, ale jinak je Ronaldo o dva roky starší a tu kariéru před dvěma lety měl na dost slušné úrovni, když se vracel do United. Jako nepopírám, že Messi byl a je lepší fotbalista, ale že by zase Ronalda až tak natřel se říct nedá za mě. Přeci jen, MS je především týmová soutěž pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je lepší, ale ten úspěch na MS (naprosto regulérní) v tom pro mě nehraje žádnou roli.

Reagovat
Nizzie

Souhlasím.

Reagovat
Well

Hlavně při MS moc spoluhráče neovlivnis, ale pro mě osobně je nejvíc LM, protože ty týmy jsou samozřejmě mnohem více sehrané atd. Pro hráče je nejvíc úplně jasně něco vyhrát pro svůj národ, ale ten fotbal v LM je na vyšší úrovni, protože spolu trénují skoro celý rok, na repre srazu se vidíš jednou za čas, tu výjimečnost tomu MS dodává hlavně to, že je jednou za 4 roky. A k poslednímu MS, strašně jsem to přál Messimu nebo Ronaldovi, jen mě tam potom sralo to chování hráčů jako Paredes, Martinez atd, těm jsem to pak přát opravdu nemohl, protože to byl hnus...

Reagovat
Nizzie

Souhlasím, to je právě to, Messimu i Ronaldovi jsem to přál, ale ne takhle. Za mě to má pachuť strašnou, ať už chování právě zmíněných například, nebo to, jak se jelo na to zařídit těm fotbalovým velikánům (i mimo Messiho a Ronalda) co nejlepší rozlučku s kariérou. V podstatě se dá říct, že Messimu jedinému jsem to po konečném hvizdu přál, ikdyž i jeho chování v průběhu turnaje mi přišlo dost smutné.

Každý trochu soudný člověk ví, že individuálně byl Messi lepší. Ale fakt nechápu ten naprostý hate na Roncka na konci kariéry. To mi hlava nebere.

Reagovat
Well

Ještě doplním AdM, to je strašně nedoceněný hráč a tomu jsem to také strašně přál.

Ten hate souvisí hlavně s tím jak si popudil fanoušky Juve a ManU na konci, taky mohl už tehdy pryč a vzpominalo by se na něj jinak, spousta lidí má krátkou paměť a velmi rychle zapomíná.

Reagovat
Nizzie

AdM jasně. Skvělý hráč, taky mírně nesympatický, ale velký fotbalista.

No ano, je to narcis, vždycky byl, to není nic nového. On musí být vždy číslo jedna v klubu a vždycky to tak měl nastavené. Tady se to vše hází jen na jeho stranu, ale vinna byla určitě i na straně klubů. Jako odchodem z United a tím co dělal ze sebe udělal hlupáka, to rozhodně, tam to bylo vyloženě špatně z jeho strany, nevím jak u Juve, co tam bylo a jaké tam bylo pozadí. Ale mě to určitě nevymaže to, co pro fotbal udělal a co jsem díky němu mohl za svého krátkého života zažít.

Reagovat
Benfica

Len ma stale udivuje, ze sa akoby zabudlo, ze Ronaldo vyhral Euro

Reagovat
Nizzie

"Jasně, vyhrál MS, ale jinak je Ronaldo o dva roky starší a tu kariéru před dvěma lety měl na dost slušné úrovni, když se vracel do United." ano, na to jsem tak trochu oklikou narážel v této pasáži. Messi má coppu, Roncek Euro.

Reagovat
Well

To ano, ale Copa se hraje častěji a přece jen Brazílie a Argentina jsou tam favorité číslo 1 a 2 na druhou stranu EURO máš jednou za 4 roky a ta konkurence je tam vlastně stejná mimo týmy z JA, Mexika a pár konkurenceschopných týmu z Afriky. Portigalsko je v tom okruhu favoritů, ale neřadil bych je tehdy ani mezi 5 nejvetsich. Takže ten úspěch na Messiho stranu prevazilo až to MS.

Reagovat
Nizzie

Ano, rozhodně to převážilo MS a rozhodně řadím Euro výše než Coppu. Já tím právě narážel, že se tvrdí, jak na konci kariéry Leo Roncka přejel, ale za mě tomu tak není.

Reagovat
Benfica

Nemozes porovnava copu a euro.. skor copu a ligu narodov ak tak..

Reagovat
Nizzie

Já to jako neporovnávám ty dvě soutěže. Jen jak píšeš, úplně se zapomíná, že Roncek vyhrál Ligu národů a Euro, Messi Coppu a MS, ale Messi díky MS Ronalda údajně přejel na konci kariéry, já s tím nesouhlasím. Ano, je lepší, ale ne jenom díky konci kariéry a ne příliš výrazně.

Reagovat
Benfica

Tak o tom by sa dalo polemizovat, kto je lepsi.. ale mam serioznejsi problem, teda dufam ze nemam tak na toto momentalne nemam hlavu

Reagovat
Nizzie

Jako polemizovat se o tom dá určitě. Je i dost subjektivní, jaká kritéria jsou pro Tebe důležitá. Já říkám, z mého pohledu celkově je o trochu lepší fotbalista Messi, ale Ronaldova celková cesta a úspěchy jsou mi sympatičtější a obdivuju ho trochu více než Lea. Toť vše.

Reagovat
Al Capone

Souhlas. Sice jsem fanousek Ronalda (ono ani nejde nebyt kdyz za muj oblibeny klub daval tolik golu a hral tak skvele), ale ten konec kariery je pro Ronalda neskutecne ubohy. Sice nejsem fanousek USA, ale taky bych radsi hral tam. Sice ne zrovna v Miami jelikoz Beckham je mi po MS krajne nesymapticky, ale to je uz o necem jinem.

Reagovat
Elliasson

Zas co je na té saúdské cestě tak špatného? Jednak ta země se neuvěřitelným způsobem mění (turismus, práva pro ženy) a jednak vize 2030 je prostě úžasná (a to zdaleka ne jen sportovní). Neříkám, že v Saúdské Arábii je vše růžové (naopak jsem rád, že jsem Čech), nicméně... Mám takový pocit, že fotbalová Evropa tohle potřebuje. Nějakou protiváhu.

Reagovat
Shevchenko

Mbappe který dal ve finále MS už 4 góly nemá kvalitu

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemá, jeho tým prohrál čili goly k ničemu tady jsou přísnější měřítka posuzování hráčů, nějaké 4 goly ve finále LM bez trofeje to je nic

Reagovat
janinho

dokazal vela ale mohol este neporovnatelne viac. taky talent ako je on sa rodi mozno raz za 15 rokov. ten jeho gol zo santosu za ktory dostal Puskasa, ked pretancoval cez pol ihriska je jeden z najkrajsich ake som kedy videl.

skoda ze to v hlave mal dost zle usporiadane a takisto ze mal vo svojom okoli ludi ktori mu nevedeli ukazat spravny smer. nieco podobne ako Ronaldinho, aj ked ten toho dosiahol o dost viac. ale tiez mal potencial na este ovela vacsie veci.

Reagovat
Free_player

To se od něj dalo naprosto čekat vzhledem k tomu co vyvádí poslední roky. Na fotbal sere tak si pude aspoň ještě trochu nahrabat na párty život. Nicméně na ten barcelonský trojlístek Neymar, Messi a Zubaréz radost vzpomínat - to byla vražda, smrt, zabití ...

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dostane Santos? Už jim to zalepí huby a pustí Marcose Leonarda?

Reagovat
DieFohlenBMG

Thiago Silva je v poslední době jediný Brazilec, co vydržel na top úrovni do vyššího věku. Holt mají jiný priority.

Reagovat
Kluivert9

Thiago Silva, Marcelo, Dani Alves... u obránců je to jiné.

Reagovat
Remt

Z hráče který mi přišel extra fotbalově zajimavej se z něj stal hráč, o kterým doufám, že už neuslyšíme, protože mi přijde extrémně nezajímavý a otravný jakoukoliv článek o něm. Osel.

Reagovat
Geordies

Win-Win situace pro všechny strany. Vydělá si Neymar, vydělá PSG, Saúdi mají dalšího pokémony a já už u telky nemusím trpět největšího simulanta

Reagovat
JamesJ01

Nechapu,ze na nej vsichni nadavate….

Porad je to fotbalista extratrida a ktery se rodi jednou za x let….Porad bude patrit do top 5 soucasny dekady a mezi nejlepsi fotbalisty ktery kdy hrali…

Ona asi nebude sranda unaset ten tlak co na sebe ma asi od 15 let

Sam rekl ted pred MS,ze uz je to jeho posledni,ze uz je ze vseho kolem sebe a tlaku unaveny a ze fotbal uz dlouho hrat nehce.Takze se s tim odchodem z Evropy jaksi pocitlo.A je to Brazilec,podivejte kdy koncil Ronaldinho,Ronaldo atd.,ty opravdu nehraji do 40let ikdyz by mohli…

Skoda ze odesel tenkrat z Barcelony,ale tam by nikdy nebyl jednicka dokud tam byl Messi a on byl v nejlepsim veku,tak to proste risknul no.

Fraska je hlavne cela Pariz a jeji fanousci…

Borec dal asi za 170 zapasu asi 120 golu a 80 asistenci a oni na nej piskaji a nechteji ho. Vsichni tady resite preplaceni a nejakou hamiznost..

Je to prace jako kazda jina

Kdyz budete patrit k top chirurgum ve svete,tak taky nebudete mit plat jako bezny chirurg v nemocnici…

To maji rict ne,ja to nechci me staci desetina platu co mi nabizite?

Neni to spis chyba tech lidi co ty penize jsou schopny nabidnout,ze jim je daji a nabidnou?

A ze chodi do mene kvalitnich lig kvuli penezum.

Kdyby Vam nekdo 5 let pred duchodem nabidnul mene narocne zamestnani a 5x vyssi plat,taky by jste to urcite odmitli.uz nemate sice extra velke ambice ale prijde Vam to moc.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
jenage

Mně na něm fakt nevadí, že si chce vydělat, ale to, že je to simulantská krysa a vypatlanec. To pak může mít fotbalové skills jaké chce.

Reagovat
Csaplárova past

To PSG jde do sracek. Jakoze charakterive Mbappe a Neymar asi chybet nebudou, ale kdo tam bude davat goly? Ramos? Heh ...

Reagovat
Seydou Doumbia

Ramuš dávat goly bude, ale klasicky polovina týmu o hovně tam

Reagovat
Csaplárova past

To PSG jde do sracek. Jakoze charakterive Mbappe a Neymar asi chybet nebudou, ale kdo tam bude davat goly? Ramos? Heh ...

Reagovat
Al Capone

Tak obrovsky talent a nakonec takovy provar. Odchodem z Barcelony zpecetil svuj fotbalovy osud a dal prednost prachum.

A i pres jeho obrovsky talent tak nemel na to dovest Brazilii k titulu. Vzdycky v tech nejdulezitejsich zapasech byl nulovy, jediny co umel tak zbytecne drzet mic.

Reagovat
El Cid z City

Neřekl bych, 22 gól Chorvatům, 18 velmi dobrý výkon proti Belgií, 14 celej mundial skvělej, s Němci už nehrál kvůli zranění.

Reagovat
Al Capone

Proti Belgii byl totalne marny, jediny co delal tak klasicky zdrzoval hru na puli hriste.

Reagovat
Well

MS14 a 22 hrál víc než dobře, to zranění bylo smolné a bez něj se úplně zlomili.

Reagovat
ADM

Odkedy “odmietol” hrať a behať na krídle v Barce, čo bolo niekedy koncom sezóny 15/16, tak už šiel len dole. Výnimkou je prvý polrok v PSG…

Strašná škoda, avšak vzhľadom na to, čo všetko predvádzal na ihrisku aj mimo futbalových schopnosti, mi nejak chýbať nebude.

Reagovat
Kincl

Tak já nevím, třeba hraje fotbal protože chce mít prachy a nepotřebuje zlaté míče nebo hrát někde za 20 let nějaké exhibice. Prostě to bere jako způsob obživy a když zjistil, že si může nahrabat víc tak jde.

Reagovat
Sigma Olomouc

Konečně pryč

Reagovat
Arnar Resmusonn

konečně pryč z Evropy

Reagovat
Gazdo

Jediny futbalista ktory mal na to poprehanat Messiho. Taky talent ako ma on je vazne tazke najst, ziadny Mbappe, Haaland a podobni sa jeho urovni talentu ani nepriblizia. Clovek by si aj povedal ze premehana kariera ale on toho naozaj dost vyhral, statistiky neskutocne na to ako ten futbal bral vazne a aj tak sa jeho kariera berie ako sklamanie hlavne skrz toho ze jednoducho mohol byt najlepsi na svete. Pri vsetkej ucte to co dokazal Neymar to nedokazal ani Dinho a to uz je obrovska poklona vzhladom na to ze Dinho je hrac ktoreho mam asi najradsej na svete ale proste Neymar bol lepsi. A aj tak sa nanho bude z hladiska historie zrejme pozerat ako na toho horsieho. Strasne ma serie ze niekto takyto existuje a nevazi si to co dostal do vienka

Reagovat
Tomanatura

V cem byl Neymar lepsi nez Dinho? Neymar byl neuveritelne talentovany, ale ten naprosty vrchol mel Ronaldinho vys, jelikoz Barcelona ty 2-3 roky stala hlavne na nem. V repre mel lepsi spoluhrace a statistiky tam nejde srovnavat, protoze se goly musely rozdelit mezi vsechny. Kdezto Neymar je v slabsi generaci, ve ktere to stoji na nem.

Reagovat
Gazdo

V podstate vo vsetkom. Dribling, strela oboma nohami, tvorba hry, nahravky, vizia atd. Proste pre mna bol Neymar lepsi hrac ako Dinho aj ked som Dinha miloval vela ludi ho ma strasne spojeneho s nostalgiou ale tych hluchych zapasov mal proste strasne vela. Rovnaky pripad je napr Zidane. Hrac ktory ked mal den tak sa s nim proste nedalo nic spravit a ovladol zapas ale na to mal jednoducho x zapasov ktore bol skoro k hovnu. To u Neymara pokial bol zdravy tak proste skoro nehrozilo

Reagovat
Al Capone

Tak to vubec a neni to o nostalgii. Zizou a i Ronaldinho byly zcela jasne lepsi. Oni dokazali tym utahnout, vyhravat velke zapasy, to Neymar nedokazal.

Reagovat
Mercury

6-1. Neymar MOTM. Byl to maly zapas?

Reagovat
-R2D2-

No kdyz to napises takhle, tak to zni libive, ale v kontextu ta vyhra nic moc neznamenala. Navic jsem pote asi mesic v kuse poslouchal jak nas sudi tlacili za obratem, coz me dost sralo – totiz neco na tom bylo…

Reagovat
Al Capone

tak tohle nemuzes myslet vazne.

Reagovat
Mercury

proč?

Reagovat
Al Capone

Protoze je to nejvetsi podvod v Lize mistru.

Reagovat
Mercury

Zapomnel jsi jeste na Chelsea 2009 . Ze nebyla penalta na Suareze v tom zapase uznavam, ale jinak to bylo celkem v pohode. Ten point byl vsak ohledne Neymara, velky zapas, ve kterem dominoval a pokud si vzpominas na sezonu 14/15 tak tak tam skoroval snad ve vsech zapasech playoff LM. Vylozene hrac, ktery neumi vyhravat velke zapasy.

Reagovat
Gazdo

Tak tu sa proste nezhodneme bohuzial. Ani sa mi o tom nechce hadat pre mna bol Neymar proste po Messim druhy najlepsi hrac ktoreho som mal moznost vidiet a to som videl aj velikanov hry ako prave Zizou, Dinho alebo Fenomeno a aj tak mam Neymara co sa tyka cistej futbalovej individualnej kvality vyssie. Ostatnych hracov mam samozrejme radsej ale to zrejme bude hlavne kvoli spravaniu a tomu aki ikonicki boli ale to je tak vsetko. Skratka pre mna to co som mal moznost vidiet Messi>Neymar>zvysok a viem ze niekto ma za to moze vysmiat ale to je proste to ako to ja vidim a stojim si za tym

Reagovat
-R2D2-

Beru tvuj nazor, ale ze mel Ney lepsi vizi a prihravku me nuti te nemit rad. Blbost. Nikdo v tomhle na Dinha nemel. Ani Leos, ani Iniesta, Scholes, Baggio, Cruijff… nikdy jsem u tehle jmen nevidel takovou prihravku jakou byl schopnej vytlacit R10. Zase ale nutno priznat, ze ac jsem videl dost, taky ne uplne vse.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Elliasson

Jestli mu zdraví vydrží, tak za 2 roky ho čeká MS klubů. Vypadá to, že al Hilal bude mít fantastický útok. Malcolm, Neymar a teď se spekuluje o Mitrovićovi. Já ten krok chápu. Vydělá si úžasné peníze, v útoku bude hráč z Brazílie, nebude až pod takovým tlakem (tlak tam bude, Arabové jsou taky dost vášniví fanoušci, ale ne takový extrémní) a navíc tři týmy v lize mají v lize ikonického útočníka.

Jsem zvědavý, jak se rozhodne Veratti.

Reagovat
Csaplárova past

Chtěl bych vidět ty zdravotní prohlídky. Beztak vezmou každého kvůli propagaci ligy ...

Reagovat
sensei25

Spolu s Ronaldhinom najtechnickejsi hraci akych som mal moznost sledovat.Skoda ze v jeho veku sa ide zahrabat do Saudskej Arabie.Uz v dokumente o nom som mal pocit,ze miluje futbal,ale to vsetko okolo toho nenavidi.

Reagovat
kilobyte

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ostatni-neymar-v-arabii-podminky-jako-ronaldo-miliony-za-prispevek-na-sitich-i-moznost-zit-s-partnerkou-4397542

Jestli je pravda, že má 500k euro za příspěvek o SA a za vítězství 80k, tak si umím představit, jak budou vypadat jeho výkony.

Reagovat
Greaber

https://www.transfermarkt.com/neymar/profil/spieler/68290

43% že půjde do Sparty, v Transfermarktu dneska sjíždí nějáký až moc kvalitní matroš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele