Milik zůstane v Juventusu, Stará dáma přetavila hostování z Marseille v trvalý přestup

21.06.2023, 21:43
Aktuality
Arkadiusz Milik (© AFP)

V roce 2021 se polský útočník Arkadiusz Milik přesunul z Neapole do Marseille, pro letošní sezónu byl poslaný na roční hostování do Juventusu a to se nyní proměnilo v trvalý přestup. Oba kluby jeho pevnou změnu angažmá již oficiálně potvrdily. Francouzská strana si účtuje za transfer celkem 6,3 miliónů eur, přičemž turínský celek zaplatí částku ve třech splátkách.

Do této sumy každopádně nejsou ještě zahrnuty případné bonusy, které můžou činit až 1,1 miliónů eur. Milik letos za Starou dámu odehrál 27 zápasů v Serii A, sedmnáctkrát se zjevil v základní sestavě a vsítil sedm branek, další dvě pak přidal v Lize mistrů. Nový kontrakt s I Bianconeri podepsal na tři roky.

Milikovo setrvání mimochodem může být také reakcí na sílící zprávy o odchodu Dušana Vlahoviče, Juventus zřejmě nechtěl napevno rozbít svou celou ofenzivní složku hry. Polák v minulosti v dresu OM zapsal v 53 zápasech celkem 30 gólů napříč všemi soutěžemi, v Neapoli ve 122 utkáních dohromady 48 gólů. Největší cenovku měl v roce 2016, kdy se stěhoval z Ajaxu do Kampánie za 32 miliónů eur.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (68)

Přidat komentář
stuff

Do rotacie super. Predcil tento rok moje ocakavania

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Jason_

čo bude s juve? kedy budu tresty definitívne?

Reagovat
Mönchengladbach

Že by šel Juventus ještě do LM místo AC?

Reagovat
Ferda Kokeš

Ten Tonali?

Reagovat
Lech

Penize nesmrdi

Reagovat
cr7sux

A AC nema ambice

Reagovat
Truffaldino

Pokud se bavíme o částce 70+, tak ta mě přijde přestřelená a taky bych jej prodal. Pak bude záležet, zdali za to bude Baldanzi spolu s adekvátní náhradou, nebo z toho budou Cardinaleho kratochvíle mimo působiště AC.

Reagovat
10

Tonali je Milanista, oblíbenec tifosi, symbol klubu a hlavně jedinej Ital ze základní sestavy, nikoho jiného tam nemají. Prodat kohokoliv jiného, včetně Leaa a Thea, by byl mnohem menší průser.

Reagovat
maras93

Souhlas. Prodej kohokoliv jiného by mě rozhodně nesral tolik jako prodej Sandra.

Reagovat
10

Smutný je, že s tím asi nemá problém ani Sandro. To už pak nevím, kdo by PL měl z Itálie odolat.

Tu neschopnost a slabost ligy bohužel logicky cítí i hráči, takovej přestup pak může otočit přemýšlení i dalším, pro který by to doteď bylo tabu. Pochybuju, že by třeba Locatelli i jako fanoušek Juve nyní upřednostil Juve před Arsenalem.

Frattesi taky v rozhovoru říkal, že se ještě na PL necítí, že chce dělat postupné kroky, tj. jít někam výš v rámci Itálie a pak PL (“Premier League? I strongly believe in doing things step by step. So, first I would need to take an internal leap to another club in Serie A before thinking about playing abroad.”).

Pokud to takhle hráči vnímají, jako že se jim ani není čemu divit, tak je to konečná. U té předchozí generace, která odmítala Man Utd, Barcelony, Realy, by tohle bylo něco naprosto nepředstavitelného.

Reagovat
maras93

No, přijde mi, že je uražený, že klub vůbec uvažuje o jeho prodeji a nepochybně tomu přidal odchod Paola. S ním by se to nestalo, co si budeme. Každopádně jsem čekal, že když vždy tolik vyzdvihoval své pouto vůči AC, tak že řekne NE.

Jsem teď trochu nepříjemně překvapen, ale taková je holt realita a obraz italské ligy. Samozřejmě pozoruji, že liga, bohužel, postupně upadá, ale zrovna Sandro byl pro mě chováním a vyjadřováním příslibem toho, že tu je ještě nějaký srdcař, který odolá podobným nátlakům. Teď už si nejsem jist u nikoho (viz ani Tebou zmíněný Loca). Do budoucna ani nevidím žádný příslib, že by se to mělo otočit k lepšímu.

Reagovat
Pettirosso

Další bude Chiesa

Reagovat
Pettirosso

Nevidím do toho, ale ty neshody a následný odchod Maldiniho asi leccos vysvětlují. Pak k tomu přidej zhrzenost Sandra, že ho AC je ochotno prodat a nabídkou 4 násobnýho platu (8+2m, v AC má aktuálně 2,5m) a nemůžeme se divit, že Calcio je tam, kde je.

Reagovat
DelPiero137

Na druhu stranu sa zda ze v AC nic nefunguje. 2,5m je pre hraca ako Sandro v klubu ako AC malo. Dost malo vzhladom nato aku poziciu mal/ma Sandro. Nepochybujem ze ak by to fungovalo spravne (MM ostali) tak sa riesi navysenie platu, posily atd.

Reagovat
MiChaEl

Tak, tak. Na druhej strane, stale je tam hracova vola a urazena hrdost, ze vobec klub nad predajom rozmysla, neverim, ze ak by si dupol ako Barella, tak s tym pokracuju.

Ale ako vravis, majsterstik od vedenia toto leto. Ako zahodit dusu klubu za 2 tyzdne - edition for dummies.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Navíc AC bude muset řešit náhradu. A pokud to má být Frattesi, tak je to dost výrazný downgrade ve všech směrech, za který navíc musí zaplatit 40m+.

70m za Tonaliho prostě v dnešní době není nic extra. Myslíš, že by Berlusconi prodal Pirla za 50m třeba v roce 2005? Že by Sensi prodal De Rossiho?

Calcio is fucked.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Zark

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
maras93

Reagovat
Slavia10

Stejně co to je dneska za dobu, že si Newcastle úplně na pohodu jde pro hvězdu AC Milán.

Reagovat
10

To bude jen horší, každý léto si týmy typu Bournemouth a Luton budou vykupovat to nejlepší, co se v Itálii objeví. Teď ještě Saudové posbírají ty důchodce a flopy z PL, který by jinak dost možná šli do Itálie, takže Serie A bude liga někde na úrovni Ligue 1.

Agnelli to předpověděl už před x lety, snažil se s tím něco udělat, sice jeho snažení zpětně vyznívá naprosto tragicky, ale to je z velký části způsobeno tím, že se ostatní posrali. A teď jsou tyhle "velkokluby" diskont jak Penny market.

Reagovat
Truffaldino

Já si myslím, že s tím ani nic dělat nešlo, jen Abramovič a lidi z Emirátu nacpali do zkvalitnění PL přes čtyři miliardy eur klidně i víc a Anglie toho již od začátku přestavby Chelsea marketingově využívala k budování nejlepší soutěže a to až do dnešní podoby. Navíc to celé souvisí s ekonomikou celé země a tady by bylo konkurence schopné jen Německo. Itálie zaspala s výstavbou stadionů a ani tak by nestačila, hlavní konkurence v podobě Španělska a Německa na tom není líp, z Ligue one se chytře stala podřízená developer liga. Tady je z toho těžká cesta ven a ani 100 mega ročně navíc, které by získali tři italští zástupci v superlize, by situaci nezlepšily. Současná nadvláda Anglie se budovala přes dvacet let, to se nedá dohnat pár mega navíc.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

Tonali měl jednu dobrou a dvě nekonzistentní sezóny, ale Davide je dost jiný typ hráče.

Reagovat
10

První aklimatizační slabou, druhou sezonu byl s Leaem klíčový hráč, třetí sezonu stejně jako celé AC slabší, ale pořád s Leaem nejlépe hodnocený hráč AC.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, a podle mě bude v Newcastlu výborný, ale pořád není world-class.

Reagovat
10

Je mu 23, moc lepších hráčů na jeho postu v tomhle věku nevidím. Spíš nevím, jak to chtějí postavit, když na jeho pozici mají Bruna Guimarãese, což už pro mě world-class hráč bez debat je.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou hrát vedle sebe stejně jako hrál s Bennacerem, možná se bude pár měsíců chytat.

Reagovat
Truffaldino

Všechny námitky jsou relevantní a taky nejsem nadšený z jeho odchodu. Já si Tonaliho osobně tolik necením a k tomu je tahle částka v rámci světa mimo Anglii opravdu velká, ale dokážu si představit, že kdyby třeba AS prodalo Boveho klidně za raketu, tak budu ještě více naštvaný, než zdejší diskutující

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pettirosso

Tohle je naprosto šílený. Pokud potřebují peníze, měli zpeněžit Leaa. Prodat milanistu, srdcaře a italský pilíř zálohy je úplně mimo a AC to vrátí 2 kroky zpátky. AC má dostat 80m, z toho se opravdu dá koupit Frattesi+SMS v podstate za stejny peníze. Ale pro image klubu a jeho pozici je to prostě strašně špatně.

Bohužel taková je očividně realita Calcia. Jako dalšího čekám Chiesu.

Smutný.

Reagovat
CubONE

Sandrino

Reagovat
10

Reagovat
10

Tohle je fakt zk*rvená doba, když klub jako AC musí prodávat symboly jako Tonali do posraný prdele někde na severu Anglie

A bude to jen horší, každý léto.

Reagovat
Igli

souhlasím...slušná deprese

Reagovat
Mates_Matesović

Chlapi jak dobrej gólman je Vicario? Mluví se o něm v souvislosti s Tottenhamem a ze sestřihů člověk blbě pozná, jestli je kvalitní nebo ne.

Reagovat
10

V chytání jeden z nejlepších v lize, ve hře nohama lepší průměr. Chtěl ho Inter, psalo se o Juve. Bohužel další Ital, na kterýho ani ty největší kluby v Itálii nedosáhnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný gólman.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Zark

Klidně ať je to další gollini, pokud odejde

Reagovat
10

aby toho nebylo málo: Sky, Mediaset and DAZN have made their bid for the Serie A TV Rights from 2024. None of them reached the league’s minimal asking price of 1.15 Billion per season. No bids from RAI, Amazon...

ještě že tu ligu a celý italský fotbal vedou tak kompetentní lidi

Reagovat
Godwinson

Smutna doba k fandeni SA nebo L1.

Reagovat
10

hodně smutná...

Reagovat
stuff

PD a BL?

Pride mi, ze okrem PL su vsetci v rovnakych "srackach"

Reagovat
Zark

To se krásně staví tým, když každý rok musíš budovat pomalu odznova s menším a menším kapitálem oproti konkurenci, přitom parádních fotbalistů(stejně jako trenérů) vyprodukuje liga hromadu, ale k čemu to je, když je vždy přeplatí zbohatlík.

Jinak teda rai už je nějakou dobu totálně odepsaná tv, nedávno jsem viděl jejich přenosy, zamrzli snad před 20 lety i s komentátory, ani se nedivím, že se nesnaží o nabídku

Reagovat
10

veřejnoprávní TV, no...ale je pravda, že jsou snad horší než ČT s Čapounem

jinak ten Amazon se trošku čekal, že do toho půjde, na to oni dost spoléhali...

Reagovat
DelPiero137

Posledna veta je klucom celeho upadku ligy. Toto by mali byt otazky klubov, fanusikov, investorov voci vedeniu Talianskeho futbalu.

Reagovat
10

podle ADL byla ta prvotní nabídka pod 600m ročně

což je úroveň Ligue1 a přibližně čtvrtina PL

Reagovat
cresposuper

Vysvetli mi niekto, preto mame ponukat 35M+Mulattieriho za Frattesiho, ked si mozme z hostovania stiahnut Fabbiana, ktory v prvej sezone medzi dospelymi dal 8 golov a patril medzi najlepsich zaloznikov Serie B?

Reagovat
10

Beppe má asi na Fabbiana kupce v Anglii, jako na Casadeie...tipuju Brighton za 8+2

Reagovat
Zark

Za 8+2 se budou z Olympu po roce vracet

Reagovat
10

Casadei se dost chytil...viděl si ho na MS20?

Reagovat
Zark

Bohužel, z MS ani 1 zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to bylo hostování s povinným za 30 a Mulattieri.

Carnevali stejně čeká na 1.červenec a Pintových 23 mil, což je po odečtení toho 30% podílu víc

Reagovat
Truffaldino

Snad, ale doby musí Pinto prodat všechny mladé, kteří AS zbyli.

Reagovat
Truffaldino

*do té doby

Reagovat
smazaný uživatel

Však už máme 6 za Tahiroviče, 12 za Kluiverta, 6 bude Perez, píše se 12 za Volpata s Missorim - tam nevěřím, že to není součást většího dealu právě s Frattesim, protože ani jeden ještě není připraven na dospělý fotbal a pokud Carnevali prodá Frattesiho i Berardiho, má sice na ruce 130 mega za toto léto (výkupy Locatelli, Traore a Raspadori), ale už hodně špatný kádr na sestup a nevím, kdo mu tam půjde za šušně hrát, než ti další talenti dorostou.

Hodně riskuje.

Zpátky k číslům - to je dohromady 36 a červen zachráněný K tomu Viňa a jsme zhruba na 45. Drobné ještě Keramsitis - do Německa. V zásobníku je stále Reynolds, který měl slušnou sezónu v Belgii - 8-10 by mohl vygenerovat, když ho nechceme ani zkusit..

Toho Ibu pak můžeme v klidu střelit v červenci, bez tlaku jako tomu bylo u Salaha. A jsme na 75. Snad ne tak naivní představa.

Nějakou hodnotu má ještě Rick, taky jistý odchod za mě. Potřebujeme dva krajní beky, Scamaccu a Frattesiho. Golman se asi ještě řešit nebude a Matič snad sezónu přežije. Když to bude před ním lítat (jak hráči tak míč), bude to v pohodě.

Důležité pro mě je, že zůstane Bove, Zale (snad vrácen na vyšší pozici).

Reagovat
Truffaldino

To je strašně optimisticky napsáno, ty částky máš o trošičku vyšší než jsou/budou a nemáš tam odpisy. Třeba z Kluiverta bude cca 9 a z Reynoldse pár drobných, nicméně červen se pokryje z mladých jak píšeš. Trochu čekám, že nakonec budeme tlačit Ibaněze k Saudům jako svého času ElSha do Číny. Roger je totiž dokonalým vzhledovým, pohybovým a intelektuálním ztělesněním Otíka z Vesničko má středisková a celý svět to ví.

Reagovat
10

Serie A je Liga účetních, Ugo Fantozzi by měl radost

Reagovat
danko10

Reagovat
smazaný uživatel

Nouze naučila nás housti v účetních knihách.. a děláme to stejně špatně jako ti kluboví oficiální

Reagovat
10

možná i o něco líp, když to vidím

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední reporty Kluiverta byly 9 v librách což je 11 a něco v eurech, s bonusy 12, ok přidal jsem

Perez za 6 je reálný.

Tahirovič za 5-6 ofiko. Volpato + Missori zahaleni dohady, ale jestli ten kšeft se Sassem proběhne, tak je musíme podojit. Buyback, o kterém se psalo, nemůžu ani vyslovit, ale Carnevali sedí na více penězích než oba Milány s Římem dohromady.

Pokud vím, těch 30 mega není v plusvalenze, ale příjmech z přestupů, jinak je v zásadě nemožné to nahnat, Ibanez stál 9, Kluivert 17, Reynolds skončí vždycky jako ztrátový. Za něho můžeme pořád dostat 8 míčů, proč by ne.

Mi je úplně jedno kam Iba půjde, přál bych mu Atletico, kde může klidně 5-6 sezón hrát Ligu Mistrů, nebo ať jde zarobit třeba na Filipíny. Za mě se nemá kam posouvat, jakmile Mou trochu uvolní ručku na autobusu, aby měl aspoň šanci něco dokázat v lize, bude zase hořet, bez Smallinga je taky jalový a chci tam prostě leváka. Ndicka je zcela adekvátní náhrada. Potřebuje stejný babysitting jako Cristante a pořád trochu i Mancini, který prostě bez Smallse není stejný. Stigma bergamských..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele