Serie A hlásí návrat Weahova jména. Timothy přestoupil z Lille do Juventusu

28.06.2023, 21:20
Aktuality
Timothy Weah (© AFP)

V Serii A se znovu objeví slavné jméno Weah. Syn někdejšího kanonýra AC Milán a nynějšího liberijského prezidenta George Weaha Timothy bude hrát za Juventus. Turínský klub získal amerického reprezentanta z Lille, podle médií za něj zaplatil 12 milionů eur (284 milionů korun). Weah se dohodl s klubem na pětileté smlouvě s ročním příjmem dva miliony eur.

V Lille strávil Weah čtyři sezony a ve 107 zápasech dal osm gólů. Kariéru zahájil v Paris St. Germain, kde působil v minulosti i jeho otec. Krátce také hostoval v Celticu Glasgow. Za reprezentaci USA odehrál třiadvacetiletý útočník zatím 31 utkání, v nichž vstřelil čtyři branky.

Autor: ČTK

Komentáře (53)

Přidat komentář
Top5scout

Super náhrada za Cuadrada.

Reagovat
stuff

Na 5 rokov

Reagovat
Furia Ceca

Uvidíme, no... za mě trochu no name, ale bez LM si nemůžeme moc dovolit utrácet. + Rabiot na rok – vlastně to je na naše aktuální možnosti zatím docela sympatický mercato

Reagovat
Vrubozubec

No jako jestli to má být ofenzivní hráč, tak 107 zápasů a 8 gólů je teda tragédie

Reagovat
GrimeBaller98

hraje spis beka/wingbacka kam se posunul v tehle sezone

Reagovat
Vrubozubec

Aha ok

Reagovat
Seydou Doumbia

Hmmm, zajímavý hráč. Jako ofenzivní křídlo/hrotový útočník značně neefektivní a neviditelný. Letos většinu sezony jako bek solidní, ale celkově pro Lille ani Ligue 1 žádná extra velká ztráta. V Juve jestli má plnit roli nějakého 13,14 hráče, co pokryje více pozic tak asi oka, ale nepočítám že by tam tu hru dokázal výrazně pozvednout na vyšší level.

Reagovat
MarcoBanco

Hraval aj beka? ja si ho pamatam ako utocnika a teda veeeľmi priemerneho utocnika. Sice mlady, ale moc mu to tam nepadalo preto som trosku zaskoceny prestupom do Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Fonseca ho stavěl na levého beka, pokud si pamatuju dobře, trochu mě to udivilo. Ale on je dopředu bez čísel a asi měli díry v kádru, tak to zalepil takto.

Cuadrado bude i ve 40 mnohem lepší bek než Weah.

Spíš hodně divný kup za 12, což se dalo zainvestovat do skutečného beka, Parisiho třeba.

Možná má nahradit Chiesu

Reagovat
10

Cuadrado je minimálně 2 roky bývalý fotbalista. Weah bude větším přínosem už jen když bude běhat.

Já mu věřím, v tom systému Juve z minulý sezony mu to bude sedět, je to typ beka/WB, co se v dnešním fotbale prosazuje. Technicky a fyzicky nemá problém, teď je to na Maxovi, jak do něj dostane to ostatní.

S Parisim se nijak nevylučujou, Weah je logická náhrada za Cuadrada na pravou stranu.

Reagovat
Largo

Reagovat
zurix_new

Co vůbec ti navrátivší střední záložníci Arthur, McKennie a Zakaria, počítá se s nimi? Případně Pjaca když budete spíše asi šetřit?

Reagovat
10

Všichni jsou podle médií na odchodu.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zrovna Weah technicky nijak zatím neoslnuje, Cuadrado ještě když byl fotbalista tak mi přišel na solidní úrovní v tomhle parametru. Weah je mladý, Allegri se musí zapříčinit o rozvoji toho hráče, zatím to nebyl ani svými výkony adept na odchod do lepší ligy a lepšího týmu, takže sám ten přestup je celkem překvapení. O to víc s ním musíte pracovat.

Reagovat
10

Já si pouštěl sestřihy ze zápasů, kde hrál na RB a mám z něj dobrý dojem. Z Celika jsem sice měl asi lepší, ale toho už Juve prosralo.

Snažím se na něj koukat bez těch "filtrů" z minulosti, kdy bych Weaha určitě posuzoval jinak, ale ten dnešní fotbal se změnil a tenhle typ hráčů dělá rozdíl.

Navíc tohle (a Parisi), jsou přesně trademark přestupy Giuntoliho, což mi dodává ještě víc optimismu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Celik to byl v Lille pán obránce, který fakt byl komplexní, uměl bránit a měl solidní techniku na beka. Dokonce byl jeden z nejdůležitějších stavebních kamenů při cestě za titulem, Weah toho zatím moc neukázal, ale zase má větší potenciál. Tak mi nezbývá než mu držet palce, když jde z Ligue 1. Pokud se vám hodí do koncepce tak tím lépe.

Reagovat
Eichel

velmi som sa čudoval, že o Celika nebol vačší boj

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak nebyl to dvacetiletý černoch s brutálním potenciálem do budoucna jako hráči typu Camavinga, Čumení a podobně...to byl prostě spolehlivý pracant, za takové nenápadné ale spolehlivé hráče se obecně plátí méně, nejsou tolik vidět, ale kvalitu mají...nebo takhle na mě vždy Celik působil

Reagovat
Eichel

Ale stále mal 25 rokov a v dnešnej dobe je fakt problém nájsť spoľahlivého pravého beka. Viď Barcelona ktorá nemá nikoho od odchodu Alvesa. Preto sa čudujem... Ono to je post ktorý tlačí dosť tímov a za tú cenu za ktorú šiel mi to hlava neberie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím zda to je čistě můj názor, ale pozice beka mi v dnešním fotbale nepříjde tak důležitá, respektive i za menší sumu se dá najít nějaký poctivý solidní bek...ne každý tým tam musí mít hráče typu marcelo, davies, arnold, kteří vlastně nehrají beka ale spíš falešné křídlo...ale třeba to je jen můj dojem

Reagovat
Israha

Tak tohle platí, pokud se bavíš o oldschoolovém bekovi v nějaké retro variantě čtyřobráncového systému, co má za úkol v podstatě "jen" bránit. Ale stačí si uvědomit, jak klíčoví jsou ofenzivní krajní obránci až wingbackové pro určitá moderní rozestavení. Oba víme o nezastupitelných rolích takových hráčů v naší oblíbené lize...Hakimi, Nuno Mendez, Clauss, Caio Henrique, Frankowski, Truffert, Gusto, etc. To, že některé kluby tam kvalitní hráče nemají a jsou schopny to víceméně funkčně skládat i bez nich, je druhá věc, ale věř mi, že jsem dost trpěl například celou dobu, kdy v Realu za Vinckem hrával ofenzivně nepoužitelný Mendy .

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu kam tím míříš. Jasný souhlasím. Šlo mi spíš o to že pokud tým nemá kvalitního beka nebo nemá na něj peníze tak na tuto pozici se ten nedostatek dá nějakým způsobem skrýt, většinou nějakou změnou systému, rozestavení a podobně. Jinak rozhodně i beci mohou být rozdíloví hráči pro každý tým. Taky mi šlo o finanční stárnku věci, tihle výše zmínění obránci z Ligue 1 kdyby ted šli do lepšího týmu, tak nikdo mimo ty první dva by nestal extra dardu, ale přesto by ti hráči byli více než schopní se za tu částku vyrovnat hráčům, kteří stáli více, ale hrají na jiných postech. Obecně za beky se takové dardy neplatí a pokud umíš hledat, dokážeš tam i za relativně nízkou částku najít fakt poctivého kvalitního hráče a nemusíš tam kupovat za 100 mega daviese...samozřejmě jedná věc je real a druhá třeba sevilla, ale snad to je trochu srozumitelný

Reagovat
Israha

Zas žijeme v době, kdy se částky 50-100 mega platí za světovou kvalitu na jakémkoliv postu, tenhle argument už se pomalu stává redundantní. Ale pointa, že dobrého krajního beka nějaký schopnější scouting snáze vyhmátne i za relativně mrzký peníz oproti třeba křídlu nebo hroťákovi, špatná není (viz Clauss zadarmo do Lens a za 7,5 do OM).

Reagovat
Seydou Doumbia

Clauss byl wtf příběh no, jak hrál ještě nedávno 2 německou ligu a najednou se dostal mezi nej beky ligy, možná světa. Jinak co si myslíš o Lens, příjde výprodej? Jestli jím odejde Fofana, Openda, Danso tak to bude v LM průser si myslím.

Reagovat
Israha

Fofanu bude extra těžké nahradit, nejvíce z těch jmenovaných, ale asi bych si netroufal soudit, protože koncepční práce Haiseho s celým kádrem i při výběru posil je natolik dobrá, že klidně příští rok mohou být podobně silní.

Reagovat
Israha

A jinak teda s výprodejem počítám, no...

Reagovat
Eichel

Danso nemá predĺžiť? To mi príde inak skvelý hráč, vobec by som sa nečudoval keby po ňom skočil Brighton ak im Chelsea nepredá Colwilla.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jestli prodlouží nebo ne to netuším, ale každý hráč Lens bude ted na radaru všech lepších týmu. Nečekám že všichni klíčoví hráči co vybojovali LM si ji tam zahrají no. Už přivedli Dioufa z Rennes (host z Basileje) a Guilavoguiho z Paris FC, někdo z nich bohužel půjde. Zatím měla zájem Neapol o Dansa co jsem zaregistroval.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale je pravda že z Ligue 1 jste už přivedli horší hráče, největší wtf posledních let mi přišel Marley Aké, absolutně netuším kdo na něm co viděl u vás.

Reagovat
10

Aké byl jen účetní položka, kterou si s kamarádem Longoriou tehdejší vedení dohodlo s ohledem na optimalizaci účetnictví (ahoj -10b).

Opačným směrem šel Tongya, v tu chvíli považovaný za mnohem větší talent. A teď koukám, že šel zadarmo někam do Dánska...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to jsem vůbec netušil. Toho druhého slyším poprvé, ten snad si nekopl ani za áčko.

Reagovat
10

Tongya stál na papíře 8m, hrál za béčko, dal v něm hattrick Monacu B a tím jeho kariéra v l'OM skončila

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me ho hral Fonseca vlevo.

Reagovat
Largo

Parisi ještě přijde podle mě.

Reagovat
Zark

snad máš pravdu

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Seydou Doumbia

Do začátku této sezony hrál standartně křídlo nebo hrot, ještě na MS za USA byl v ofenzívě, ale letos 3/4 Lille obrana. Jak říkám pro Lille žádné citelné oslabení.

Reagovat
Kucka

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Zark

Zaniolo alla Gazzetta: "Tifo Juve da sempre, ci giocherei anche senza Champions"

Reagovat
10

Asi nikdy jsem neviděl, aby se hráč se smlouvou takhle cpal do jiného týmu, jako Zaniolo v tomhle rozhovoru

Reagovat
Zark

Jj, vidí že udělal krok vedle... debil

Reagovat
10

kdyby jen jeden...

Reagovat
smazaný uživatel

Frattesi loni mluvil celkem jednoznačně :)

Reagovat
Largo

Jak já jsem rád, že jsme ho v lednu vyprovodili...

Reagovat
Zark

Nedivím se, doufám že se o něj moc zajímat nebudeme

Reagovat
Sigma Olomouc

No nevím, pokryje více pozic, je mladej, rychlej. Snad mu vydrží zdraví

Reagovat
zurix_new

Danilo díky za všechny ty roky

Každopádně pokud budeme chtít hrát zase na 3 vzadu, tak to budeme muset začít zase nějak více doplňovat.

Reagovat
zurix_new

Bastoni (Dimarco), ? (?), ? (Darmian)

Acerbi?, Bisseck?, Azpi?, Nacho?, De Vrij zůstane? někdo z mladých dostane šanci?

Reagovat
Slavia10

De Vrij už má podepsáno na 2 roky. Azpi bude mít v Itálii určitě na základ.

Reagovat
zurix_new

Aha tak to mi úplně uniklo, díky

Reagovat
M11

Vitej.. pro Maxe asi idealni univerzál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele