Mendy odchází z Chelsea do Saúdské Arábie, podepsal smlouvu s Al Ahli Saudi

28.06.2023, 18:44
Aktuality

Al Ahli Saudi oficiálně potvrdilo příchod Édouarda Mendyho z Chelsea, která obdrží necelých 20 milionů eur. Saúdskoarabský klub pro 31letého brankáře připravil tříletý kontrakt...

Mendy v uplynulé sezoně ztratil místo mezi třemi tyčemi Blues, odchytal pouze 10 ligových zápasů a boje o návrat do branky se účastnit nebude, kývl totiž na přestup do Al Ahli Saudi.

Bývalý gólman Remeše a Stade Rennes dorazil na Stamford Bridge před třemi lety a hned v první sezoně pomohl Chelsea k vítězství v Lize mistrů. Mendy byl následně FIFA vyhlášený nejlepším brankářem roku a po zásluze také nejlepším gólmanem milionářské soutěže - při debutu v Champions League zaznamenal devět čistých kont, což se jinému brankáři nepovedlo.

"Za to a za všechno ostatní jsme vděční. Hodně štěstí, Edu," rozloučila se s brankářem Chelsea, za kterou Mendy odchytal 105 soutěžních zápasů s bilancí 49 čistých kont.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, chelseafc.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
FC Porto FC

Havertz se zasekl kde?

Reagovat
Gunner14

Však ten už dávno leaknul, jen se čeká na "ofiko" oznámení

Reagovat
Godwinson

Ty ceny od Saudu jsou fakt velkorysy

Jsem zvedavy, koho Chelsea privede.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sem slepý nebo ten tým není ve fifě?

Reagovat
Batigol

Hráli druhou ligu, letos postoupili

Reagovat
Seydou Doumbia

druhou ligu wtf oka

Reagovat
Swarley

To ma i druhou ligu? Tam vlastni kluby chudi sejkove, co nemaji sjezdovky?

Reagovat
Mass

Něco jako mafiáni druhé kategorie u nás, viz. Starka nebo Rogoz.

Reagovat
John Obi Mikel

Sbohem. Díky za vynikající sezónu 20/21. Ten rok byl nejlepší brankář na světě. Bez něj bychom tu LM nedali.

Reagovat
Benzema

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/2884937/2021/10/14/ive-never-felt-more-disconnected-to-newcastle-how-fans-against-saudi-takeover-are-reacting/

jelikoz se zacly objevovat zpravy, ze nas koupi Katar...

“We’ve waited a long time to finally be rid of Mike Ashley,” says John-Paul Quinn, 30, a lifelong supporter from County Durham. “It should be a glorious day but I’ve dreaded this takeover since it was first mooted. The club is well shot of Ashley, but it’s now in the hands of some of the worst people possible.”

It doesn’t need to be repeated here how unpopular Ashley was, and is, on Tyneside. But is his departure worthy of celebration on its own, regardless of who replaces him?

“I had a brief moment of elation knowing that Ashley had gone,” says Alex Howson, a supporter for 25 years, from London. “But it was soon met with the instant caveats. We’re owned by a state, and an atrocious one. All future success will have a caveat. Every signing. Every goal — a reminder where the money came from.”

a tohle nas presne ceka.

Reagovat
celeb

tak mozno niekto v strednej Europe nedokaze rozlisovat medzi Saudami a Katarom, ale ten rozdiel je obrovsky. Katar (napriek hroznemu anti-PR pred MS aj vdaka stedrym financnym prispevkom SA) je pre Saudov po Irane najvasi nepriatel, snazili sa ho zlomit blokadou, sankciami, chvalabohu je to ostrov, tak invazia vojst po vzoru Bahrainu - ked tam vyhrala volby strana, ktora odmietla bezpodmienecnu poslusnost k Saudom - snad nehrozi.

Aj ked tie stovky miliard dolarov (vdaka ktorym sa stali velki kamarati najdemokratickejsieho statu na svete s najvacsim poctom uvaznenych vlastnych obcanov (aj % z populacie), ktory si vsetok priemysel outsourcoval a nechal si len zbrojarstvo, farmaciu a financnictvo) Saudi neutopili len tak pre Trumpove/Bidenove/... krasne oci.

Na 2. stranu Iran by na pripadanu invaziu 100% reagoval, to ze si pod tlakom Cinanov podali ruku velvyslanci a otvorili sa zastupitelstva este neznamena, ze sa najvacsi rivali v regione s rozdielnou formou Islamu budu naveky milovat.

Reagovat
Busby babes

nejak nechapu na co vlastne reagujes. Ano, Saudove jsou jeste o neco horsi. a ze se mezi sebou nesnasi? no shit Sherlock, vsak proto Saudove treba koupili Newcastle, aby se pokusili porazit emiraty i na tomhle poli.

zbytek uz nechapu vubec, proc sem cpes. USA nekupuji fotbalove kluby, takze co delaj v ramci svoji zahranicni politiky je pro debatu o fotbale uplne irelevantni.

Reagovat
celeb

snazim sa vyrazne rozlisovat medzi Saudskym mordorom a Emiratmi ci Katarom, ktory mi z toho spektra v zalive pride ako kvazi-liberalna krajina. To je vsetko, nechal som sa trochu uniest

Reagovat
Busby babes

ok.

jako ano, Emiraty jsou o neco lepsi, ale porad se tu bavime kdo je hodnejsi vrah v pekle no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vlastně má s tím soudem? To už má definitivně vyřešený?

Reagovat
LeonardoUžoa

To je Nampalys Mendy ty jelito

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
John Obi Mikel

Alex Mendy z Mostu a Bolky

Reagovat
jk

Jo. Ti dementi z britské prokuratury místo něj zabásli Mendyho z City, takže je úplně volnej. Úplně WTF

Reagovat
romeo351
Reagovat
Mass

Reagovat
Rothbard

V 31 a jde do horšího

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by vzít s sebou i bratrance...

Reagovat
Marv

Kdo říká, že to není on? Z té fotky to nejde rozlišit..

Reagovat
jk

Harry Redknapp on Harry Kane's #thfc future: "Harry Kane is cert to stay at Tottenham. I think he is building a new house.

"Family would be the all-important thing for him, so there's no chance he's going to Bayern Munich, he'll be staying at Tottenham.

"He's not going to want to go to Germany, he's not taking his family over there, not a chance." | @BBCSport

Reagovat
Talker

Takže za rok k nám zadarmo, proto kupujeme jen nějaké mlaďochy?

Reagovat
Busby babes

Takze zitra podepisuje v Mnichove

Reagovat
r.mrazik

nez se dum postavi,tak bude mit v bayernu 40 golu

Reagovat
jk

Stavět to v Čechách tak určitě.

Reagovat
r.mrazik

tak predpokladam,ze nebude stavet psi boudu v londyne, ale neco vetsiho...

Reagovat
romeo351

Bratránek barák začal stavět přesně tím, že si našel práci v jiné zemi

Reagovat
Talker

Tak není to Čína, kde jsme na Oscarovi a Ramiresovi ještě vytřískali zisk oproti původním přestupovým částkám, ale pořád to pomůže.

Jemu se nedivím, doteď vydělával "hovno" (oproti ostatním jedničkám v TOP klubech), měl tuším nějakých 50-60k/w. Teď dostane prý nějakých 15-20 mega a bude jedním z nejlépe placených golmanů světa. Pravděpodobně jeho poslední velký kontrakt v kariéře.

Díky za tu LM, jednu dobu byl fakt absolutně skvělej.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak pro něho je to řekl bych pohádka. Ještě pár let zpátky neměl ani klub a chtěl s tím skončit. Pak u nás vyhrál tu největší klubovou trofej a teď si jde pořádně vydělat.

Reagovat
LeonardoUžoa

Pro tskpvou groteskní postavičku falt sen no. Závist.

Reagovat
FC Porto FC

Odškrtat platy Koulibalyho, Mendyho, Kanteho, Zyiech, Havertze, Kovačiče, Aubameynaga, Mounta, Azpilicuety to musí hodit nehorázny ranec

Reagovat
VTID94

Barcelona has a multimillion-dollar proposal to transfer the name to a team in the Qatar League.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jejich situace začíná být až nedůstojná...

Reagovat
VTID94

To už dávno je

Reagovat
Marv

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
smazaný uživatel

Who cares?

Reagovat
Fairplay

Nevíte někdo jak je to s těmi uváděnými platy s daněmi? Když má v Juve Rabiot 7 a tady Mendy 15-20, vím, že někde se to uváděli před/po zdanění, které může být i 50 %. Nebo vážně Saudové cpou každému lemplovi pomalu tolik, co míval Ronaldo a Bale v Realu (30 mega ročně se u nich tehdá říkalo).

Reagovat
Rudy

Ano, italove uvadeji plat v cistem 7. Naklady pro klub 2x tolik, 14 hruby. Penize pro Saudy nic neznamenaji, strikaji tam ze zeme. Irelevantni cislo, 7 nebo 70 je to jedno.

Reagovat
Sigma Olomouc

Pro něj super, před pár lety nehrál ani v 4. lize. Pro Chelsea to je fajn, ale spoléhat na Kepu... kromě posledního roku byl top

Reagovat
romeo351

Ti Arabáči to je jak WhosYourDaddy ve Warcraftu

Reagovat
Csaplárova past

V Chelsea mi nikdy nesedel - ani v casech vitezstvi v LM. Mel dobre obdobi, ale neni to golman pro spickovy klub ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele