Mendy se vrací k fotbalu, po odchodu z Man City se upsal Lorientu

19.07.2023, 13:29
Aktuality

Mistr světa z roku 2018 Benjamin Mendy se na dva roky upsal Lorientu. Klub o dohodě informoval jen pár dní poté, co byl francouzský obránce shledán nevinným ze znásilnění.

Devětadvacetiletému Mendymu po sezoně skončila smlouva s Manchesterem City, se kterým v minulosti získal tři tituly a zahrál si s ním i finále Ligy mistrů. Kvůli obviněním ze znásilnění ale za anglický celek téměř dva roky nehrál.

Mendy čelil celkem devíti obviněním ze znásilnění nebo sexuálního napadení v období od října 2018 do srpna 2021, kdy byl zadržen a ve vazbě pak strávil 134 dní. Mendy vinu od začátku popíral. V prvních sedmi případech byl shledán nevinným už v lednu, ve zbývajících dvou minulý týden.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
LyEX

Trochu zamrzí ako sa City zachovalo pri jeho odchode, ani len slovom nezmienili odchod, alebo to, že bol oslobodený. Tento zvrátený svet PR nad všetko ostatné už začina liesť na nervy.

Reagovat
shitcool

No, slušně mu to šláplo na kariéru

Reagovat
Sandstorm

Kariéru už mu sešlápla zranění. Paradoxně nebýt tohoto obvinění, nejspíš už by odešel ze City daleko dříve.

Reagovat
eibe

Podal žalobu na ty k**vy, které mu pokazily kariéru a přišel tak o 2 roky luxusního příjmu?

Reagovat
Hachim Mastour

plat mu asi chodil

Reagovat
Rudnevs

Plat mu vraj bežal. Tiež som si myslel, že nie, ale minule ma tu niekto opravil.

Reagovat
Sandstorm

Na těch zlatokopkach si nic nevezme.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
guerro

29 let, myslíte že zvládne nakopnout svojí kariéru, nebo už je po fotbale a bude dohrávat ve Francii, s trochou štěstí v USA či SAE.

Reagovat
Seydou Doumbia

Záleží na jeho přístupu a odhodlání a na tom, jak moc ho celá situace poznamenala a jakou bude cítit podporu v klubu, v ochozech a v rodině. V OM 10 let zpátky jsem měl dojem že vidím budoucího nejlepšího beka, ale nějak to nevyšlo. V City měl záblesky geniality, ale zároven ukazoval své nedostatky. Pořád ještě ten jeden dobrý přestup udělat může, ale nevěřím že to bude do týmu kalibru City.

Reagovat
samoyed

On uz zadnou karieru pomalu nemel ani pred tim obvinenim. Historicky ho suzovala zraneni a v City odehral prumerne jen 14 zapasu za sezonu. Paradoxne si myslim, ze to obvineni mu "pomohlo", protoze je dost dobre mozny, ze kdyby nenastalo a pokracoval v nastaly trajektorii, tak dneska za prvoligovy klub nehral nikde.

Reagovat
Eichel

To sme si docela zapreháňali. Áno mal problém so zraneniami, ale aj za City z toho mála, čo zahral tak ukázal skvelé zápasy. Tú výkonnosť mal kolísavú ale potenciál v ňom bol obrovský. Určite by v prvej lige hral v pohode aj dnes a možno sa ešte do nejakého dobrého tímu vyšvihne. Nerobme z neho Hazarda, ktorý ukončil prestupom do Realu kariéru.

Reagovat
El Cid z City

Měl problémy se zraněním, ale i s disciplínou, nejedenkrát byl trestán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele