Al-Ittihad získá po Benzemovi další zvučnou posilu, dotahuje se přestup Kantého

13.06.2023, 12:51
Aktuality
N'Golo Kanté (© AFP)

Karim Benzema se může těšit v Al-Ittihadu na svého bývalého parťáka z reprezentace. Podle italského insidera Fabrizia Romana bude brzy oficiálně oznámený příchod N’Gola Kantého, který se přesune do Saúdské Arábie jako volný hráč z Chelsea. Naplánováno má být během úterý ještě poslední kolo jednání, na němž by měla být stvrzena spolupráce do roku 2025.

Podle dřívějších zpráv by si Kanté měl vydělat 100 miliónů eur za jeden ročník. Ačkoli některé zdroje uváděly, že ještě bylo ve hře setrvání Kantého v Chelsea, která i nadále nabízela hráči prodloužení spolupráce, vše směřuje k jeho odchodu z The Blues. Všechny klíčové náležitosti ve smlouvě jsou totiž dotaženy do úspěšného konce, Francouz už absolvoval také většinu lékařských prohlídek.

Hráčův agent nedávno pro francouzský deník Le Parisien prozradil, že dvaatřicetiletý záložník vidí svou budoucnost stále v Londýně, tyto informace se však evidentně nesetkaly s realitou. Kanté, který přišel kvůli zranění o světový šampionát v Kataru a vynechal kvůli zdravotním problémům větší část uplynulé sezóny, odehrál dosud v dresu Chelsea celkem 269 utkání napříč všemi soutěžemi a vsítil 13 gólů.

Autor: Patrik Sandev / twitter.com/FabrizioRomano, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (157)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Tak hlavne, ze se porad rika jak je Kante skromnej kluk

Reagovat
Ladas321

Můžeš a vydělávat prachy a hrát fotbal, v Chelsea už by toho moc nenahrál a navíc častá zranění. Je to muslim stejně jako Benzema, takže kulturně tam bude jako doma.

Reagovat
Bandita_Harry

Vážne tam bude ako doma ? zato ze je moslim z Európy ? Odkiaľ sa berú tieto zvasty Aj ja sa asi budem cítiť ako doma v Mexiku alebo Brazílii

Reagovat
Ladas321

Tak třeba Benzema při přestupu řekl, že vždycky chtěl žít v muslimské zemi.

Reagovat
Bandita_Harry

S tým platom aj ja

Reagovat
bobis21

To že vydělává se nijak nevylučuje se skromností. Nebo si snad myslíš, že kdo vydělává míň je automaticky skromnější?

Reagovat
Spagetka

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JFT97

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Neri04

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
king23

Reagovat
Rudnevs

Tak nie, ale pokiaľ rezignuje na kariéru a ide k Arabovi len kvôli prachom, moc o skromnosti to nevypovedá Nevravím, že je kvôli tomu hneď nejaky kokot, ale tiež by som zrovna od neho takýto krok nečakal.

Reagovat
bobis21

Tak "rezignuje na kariéru". On od zranění prakticky nic neodehrál a otázka na jakou úroveň je to dál. Když letos odehrál v lize 500 minut, nebylo by spíš rezignací na kariéru pokračování v tomto? A jít v takovém stavu do nějakého týmu hrajícího o záchranu, kde právě tvoje zranění může ten tým třeba úplně položit, to asi taky není ideální situace.

Pokud si za ty prachy začne najednou kupovat vrtulníky a jachty, pak budete mít nějaký argument. Pokud bude dál jezdit v Mini a chovat se stejně jako doteď, nemá to s neskromností nic společného.

Já třeba vydělávám mnohem více než utratím, ale když mi dají o 15% vyšší plat tak je s tím přeci taky nepošlu do prdele

Reagovat
Busby babes

jezis vsak on je uplne dobitej zranenima. Imho uz ho zadnej top klub jako startera ani nechtel, mozna nekdo jako nejakej backup...

Reagovat
O.Giroud

Tak o Kantem sa hovorilo, že je slušný, skromný chlapec a nie, že jeho snom byť najlepší. V takom prípade by odchod za peniazmi do takej ligy bol divný. Ale v tomto prípade nechápem kde je problém. Nechápem kde je tá skromnosť, slušnosť keď ide do Chelsea za 200k než do nejakého Al SaudKataru za 500k. To už rovno sa mu mohlo nadávať, že miesto toho aby ostal v 3. Francúzskej lige skončil nakoniec v Chelsea.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
mesyas

spíš ti kteří vydělávají málo mají tendenci utrácet za nesmysly a pak počítají dny do výplaty.

Reagovat
bobis21

Znám lidi, kteří vydělávají polovinu toho co já a mají potřebu mít nejnovější iphone, značkové hadry apod. Já mám veškeré oblečení jednobarevné bez jakékoliv značky a jezdím ojetou Corsou

Reagovat
Front hell

Reagovat
Swarley

Reagovat
Kiss Me Polka!

Well pokud jim to finančně i tak vychází a činí je to šťastným, tak na tom nevidím nic špatného.

Reagovat
bobis21

Já taky neříkám že na tom je něco špatného. Jen říkám, že ten vztah mezi příjmy a skromností nemusí být tak jednoznačný, jak tu někteří naznačovali.

Reagovat
Salfovic

To já se občas plácnu přes kapsu a koupím si i dvoubarevné triko.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Lof

Reagovat
GrimeBaller98

To neni nic k chlubeni, jen ukazka toho, ze spis nemas vkus

Reagovat
bobis21

Jestli vkus podle tebe znamená mít na všem napsaný název nějaké firmy, tak to mně spíš přijde jako nevkus. Proč bych měl někomu dělat chodící reklamu a ještě jim za to platit? Až za to začnou platit oni mně, můžeme se začít bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Každý tu doteraz nadával na Chelsea respektíve celú anglickú ligu, ako ničí trh a zrazu tu je kopec pokrytcov a alibistov, ktorí nemajú s krvavými peniazmi od šejkov problém, čiže rozdiel je v tom, kde tie peniaze zarobí a Kanté by bol asi ten posledný o ktorom by som si myslel, že na tie krvavé peniaze šejkov skočí

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
insane

A kde je psáno, že ty peníze nevyužije k nějakym altruistickym účelům?

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
ACSeRw!n

pata nejlepsi liga sveta

Reagovat
SunFells

https://www.youtube.com/watch?v=FvQozqTxyzM

Sakra, Stan už senilní. Ale Nuggets

Reagovat
smazaný uživatel

Jokerovi jsem to přál. Každopádně po jeho výkonech v playoff působí MVP pro Embiida ještě víc komicky.

Reagovat
SunFells

To teda, PO od obou jak nebe a dudy. Holt špatné načasování udělování cen a snaha o změnu, když je to ty tři roky stejná trojka kandidátů a do letoška i stejný vítěz. S prstenem a finálovým MVP na to ale už i zapomněl.

Reagovat
Ladas321

Embiid hrál v play-off zraněný. Kdyby 76ers neměli v týmu washed Hardena, který jeden zápas zahraje v MVP formě a další 2 je úplně mimo, tak by to vypadalo jinak. Denver zaslouženě, skoda, že se do finále nedostal Boston. Věřím, že by Denveru více zavařili.

Reagovat
Neri04

Prijde mi, ze vice nez Heat zavarili Nuggets i Lakers, byt to byl od Nuggets sweep.

Reagovat
SunFells

Možná no, ale dle mě by si tu předchozí sérii museli vyřešit rychle a ne takto do 7. zápasu, když Denver týden odpočíval. Možná už to se projevilo v tom finále konference, Celtics i předtím měli o něco víc nahrané než Miami.

Reagovat
Neri04

No ale Embiid mel zase ziskat MVP minuly rok.

Tahle cena je hodne subjektivni, a hlavne je za regular season, takze play-off je irrelevantni.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
letitfly

To s tím MVP bych úplně neřekl. Máš 3 kandidáty, z nichž 2 mají historickou sezónu (Embiid a Joker) a jeden standardně famózní (Giannis).

Denver sice první na západě, ale bilance horší než Sixers i Bucks. Navíc MVP se řešilo až do posledního zápasu a Joker prostě poslední čtvrtinu sezóny polevil a nakonec mu utekl i triple-double.

A co je naprosto zásadní, je potřeba to brát i z historickýho hlediska. Pouze 3 hráčům v historii přidělili MVP potřetí za sebou (Russell, Wilt, Bird). Co měli společnýho? Každej z nich v prvních dvou letech získal alespoň jednou titul a každej z nich byl ve třetí sezóně v týmu s nejlepší bilancí v celý NBA. Nic z toho se Jokerovi nepovedlo...

Reagovat
Nikikrew

Skoda Lakers ale nemali an nich

Reagovat
nani92

Kroenke zbiera všade tituly

Reagovat
J0EL

Otazka casu

Reagovat
Talker

Co si budeme povídat, prodlužovat smlouvu s Kantem má smysl kvůli jeho zraněním jen v případě, že by přistoupil na masivní snížení platu (v tuhle chvíli jeden z nejlépe placených hráčů), kdy by většinu platu tvořily bonusy za odehrané zápasy a performance bonuses.

Za mě se tam měl udělat radikální řez v létě po výhře LM a měli se prodat Kante i s Jorginhem a zafinancovat z toho TOP hráče do zálohy. Tam byl potenciál z toho vytřískat 100 mega. Místo toho jsme o rok a půl dostali 10 mega za Jorginha a z Kanteho jednu sezonu a žádné fee.

Reagovat
formic81

ze zrovna vy budete resit, ze jste nevydelali dostatek penez na prestupech

Reagovat
kbtk23

Reagovat
Talker

Tak my donedávna měli netspend minimální, protože jsme prodávali hráče.

Ale po té LM se to posralo, tam měli odejít tihle 2 + Rudiger s Christensenem, což by nám dalo tehdy možnost přebudovat ten střed pole.

Reagovat
Svatej

Nojo, z druhy strany ale budme uprimni, prodavat zalohu, ktera po LM zvalcovala kazdyho soupere, by nebyl zas tak rozumnej napad z tehdejší perspektivy

Reagovat
Talker

Tak Kante byl injury-prone hráč už tehdy a Jorginho v PL byl lehce nadprůměrným záložníkem. Ne v rámci TOP týmů, ale v rámci celé ligy.

Tam byla fakt otázka 2-4 let, kdy to bude potřeba vyměnit. Nakonec to trvalo 18 měsíců pro Jorginha a vlastně jen 12 pro Kanteho, protože v druhé sezoně si už nekopnul díky zraněním.

Reagovat
Svatej

No to sice jo, ale v tom dulezitym nechyběl a to z hlediska fandu i klubu hraje vzdycky roli, at chcem nebo ne

Jorginho byl pod Tuchelem dobrej, v ty dobe jsme zalohu sice vyhledove chteli resit, ale dobre se vedeli, ze na seznamu nasich problemu to bylo to totálně poslední, snad s vyjimkou golmana, u kteryho to vypadalo na trefu

Chteli jsme po ty LM resit hrotaka, situaci na levym bekovi, nekoho napravo k Jamesovi a začala se zvazovat obměna tech katastrofalnich kridelniku. Stredaci, wingbeci (a to ani ne jejich backupy) + stoperi byli jedini hraci v tymu, co dodavali zrovna vykonnost, tech se dotykat nikdo nechtěl.

Reagovat
vitasrp

Po finále LM a tom tažení v celý tý soutěži by Kantého neprodal žádnej klub na světě, to je věc, která je možná tak v FM, kde víš, že když si koupíš hráče xy, tak to prostě bude úspěch. U nás by to dopadlo akorát tak, že bychom koupili nějaký jelito, který by po sezóně bylo na odpis a ještě bychom kvůli tomu neudělali v lize příčku zajišťující Champions League.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

To je otázka, no. Z mého pohledu by to prostě smysl dávalo, pokud bychom za tu dvojici dostali kilo, tak jsme ho mohli poslat za Rice, k tomu zkusit Camavingu nebo jiného střeďáka za 40-50 a měli bychom vystaráno.

Reagovat
vitasrp

To vůbec není otázka. Řešit to s odstupem dvou let, kdy znáš výsledek, to je fajn, že jo. Ale v tom létě nikdo (vedení, trenér) neměl zájem na tom si říct - Kante je jeden z nejlepších záložníků planety, ale je mu třicet, mohl by se zranit, tak ho pojďme prodat a budeme doufat, že náhrada bude hrát z alespoň 40 procent to, co on. Tohle je spíš takový bláznovství, tohle by neudělal snad žádnej klub, žádnej fotbalovej ředitel na světě.

To kilo si klidně mohl zkusit poslat za Rice, nikde ale není psáno, že by se ten přestup za ty peníze podařilo uskutečnit. A kdyby ne, tak co, budeme nahrazovat Kantého a Jorginha nějakýma druhýma variantama?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
hraca

Ahoj, mohl bys mi napsat na gulzadyanhrachya@gmail.com. Řešili jsme spolu něco pár měsíců zpátky, jestli si pamatuješ. Díky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

Ať si vezmou Maného...

Reagovat
j_mrazik

Toho bych tam čekal no…

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslíte si že se opravdu ta liga může stát jednou z nej v Evropě? Budou tam chodit mladí talentovaní hráči z JA na ukor City, Realu? Naučí Saudy hrát fotbal? Nebo to bude jen liga, kde budou chodit finished hráči před důchodem nebo pár dalších co chce zarobit? Kolik tam je reálně klubů, které mohou dát raketu na platu jako tady Kantému?

Reagovat
Busby babes

tezko bude jednou z nej v Evrope, kdyz neni v Evrope.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak příspěvek v hajzlu kvůli chybě no...posral jsem to

Reagovat
Busby babes

sorry, ja musel.

Reagovat
Seydou Doumbia

pohoda

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Remt

Reagovat
smazaný uživatel

A UEFA ti to už potvrdila?

Reagovat
Seydou Doumbia

dělám na tom

Reagovat
smazaný uživatel

To vyjde

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Banikovec7

Stát se jednou z nej v Evropě to bude mít saudská liga dost těžké.

Reagovat
r.mrazik

ne...bude to neco jako tehdy cinska liga,kdy tam chodil Hulk, Tevez a dalsi...

Reagovat
Busby babes

no ted tam chodi vetsi hvezdy, plus Cine pak dosli penize, to u Saudu nehrozi... neda se to uplne srovnat.

Reagovat
kilobyte

Kdyby Čína chtěla, tak jí na to taky "nedojdou". Spíše viděli, že to není dobrá cesta a vydali se cestou levnějších hráčů a zaměření na domácí hráče. Což je podle mě rozumnější. Sice s tím neudělají díru do světa, ale ta liga bude udržitelná.

Saudi možná budou mít peníze na to, aby přiváděli hvězdy na ústupu za mega prachy. Ale co z toho budou mít? Ti hráči už mají to nejlepší za sebou a pochybuji, že ze sebe budou ždímat poslední zbytky pro klub, o kterém doteď ani neslyšeli.

Reagovat
vilp

Však v Číně několik klubů zkrachovalo, ne?

Reagovat
kilobyte

To nevím. Ale kdyby tam ten zájem byl, tak by peníze měli.

Reagovat
Busby babes

ne, cinska vlada to zatrhla no. respektive ztizila to tak, ze to uz nebylo mozny dovezt jeste dal.

Tady to vsechno jede Saudska vladnouci reprezentace, takze tohle moc nehrozi.

Reagovat
kilobyte

Vždyť píšu, že kdyby chtěli, tak by ty peníze měli.

U Saudů stačí, aby je to přestalo bavit a bude konec.

Reagovat
Busby babes

jo takhle to myslis, ok.

Reagovat
r.mrazik

chodi tam vyhasle/zrakvene hvezdy stejne jako tehdy do ciny

a taky nevis,jak dlouho to župany bude bavit dotovat stejne jako u cinanu

Reagovat
Busby babes

Benzema je porad top 5 utocnik na svete imho.

Reagovat
Likan7

Už ne..

Reagovat
kilobyte

Možná je aktuálně v top 5 hroťáků, ale jeho výkonost půjde už jen dolů a v Arábii podle mě ještě rychleji.

Jedna z jeho nejlepších vlastností je zarputilost a napadání. Bude to dělat s takovou vervou jako v Realu i v Al-Ittihad?

Reagovat
Busby babes

tak to je jasne, ale porad tam jde jako velka hvezda. to same Ronaldo. Nikdo takovej do Ciny imho nesel.

Reagovat
kilobyte

Ale jméno ti kvalitu neudělá. Do Číny chodili horší hráči, ale zase byli mladší.

Ronaldo 38 let, Benzema 36 a Kante 32 (skoro celou poslední sezónu strávil na marodce). Více než sportovní přínos podle mě bude marketingový. Jenže dokážou toho využít? A jak toho využijí? Protože u marketingu je nejzajímavější asi finanční využití. Jenže když těm hráčům dávají takové pálky, tak na tom nemůžou vydělat.

Reagovat
Busby babes

ja si myslim, ze ne, ze je jen ti hraci podoji a mozna se z toho stane neco jako MLS, ale realna konkurence pro evropske top tymy to nebude.

Reagovat
Talker

Tak pro ně je to vyloženě marketing, podobně jako bylo MS pro Katar a spousta dalších projektů, které organizují - ať už sportovních, kulturních nebo třeba realitních nebo jiných.... Prostě zviditelnění země, být více propojený s tím západem, být brán jako pokroková země.

Vždyť se stačí mrknout na "the line", které staví. To bude šílená díra na prachy, navíc extrémně neužitečná a neefektivní a stejně v tom utopí ne miliardy, ale biliony.

Reagovat
kilobyte

Jasně že je to marketing. Ale je otázka jestli se jim vyplatí a jak ho dokážou využít.

Reagovat
Talker

Finančně určitě ne. Na druhou stranu pro ně to není prostě o financích, ale i o vlivu. Jednodušeji nalákají zahraniční podnikatele, aby tam přiletěli, stejně tak i firmy, další lidi a podobně.

Pro ně je to diverzifikace a pokud naučí lidi jezdit do SA stejně jako jezdí do Kataru, tak to pro ně bude mít z dlouhodobého hlediska přínos. Stejně tak relocations špičkových lidí, kdy dostanou permici na Ronalda, Lukaka a podobně.

Reagovat
Salfovic

Jak už si tam vyhostil Lukaka

Reagovat
Seydou Doumbia

tak finished hráči by měli jít jako první

Reagovat
Seydou Doumbia

já bych se zase vůbec nedivil, kdyby v dohledný době dali místenku do evropské LM někomu z těchto zemí...to by vše mohlo rázem změnit

Reagovat
Kiss Me Polka!

Podle me je celkem jednoznacne, že to směřují k té kandidatuře na pořádání ms

Reagovat
r.mrazik

to je vlastne dost mozne.

roncek mel neco takoveho ve smlouve ne? ze jim bude delat ambasadora (proti svemu portugalsku)

Reagovat
Langi

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
veikko

Já v tomhle půjdu trochu proti proudu (a pominu tu Evropu ). Myslím si, že oproti Číně má určitě SA na to, aby byla v horizontu třeba 10 let někde na úrovni belgické ligy (výš si myslím, že přece jen ne). První faktor je obrovský rozkvět Saúdské Arábie jako celku. Už dávno to není pouštní prdel se dvěma třemi městy z roku 2002. Momentálně tam jedou zajímavé technologické projekty (nechci počítat Neom, protože to je totální utopie, ačkoli by to bylo fajn, kdyby to vyšlo) a snaží se lákat zahraniční vědce, inženýry a z druhé strany i obyčejné dělníky.

Druhým faktorem je výrazně zkvalitněný národní tým a práce s mládeží. Saúdové jsou mistři Asie do 19 let z roku 2018 a na MS v Kataru hrála jejich repre parádní fotbal. Za dva dny začíná mistrovství Asie do 17 let, tak uvidíme, jak si povedou tam. Na druhou stranu nějaký neorganizovaný fotbálek jako třeba v Jižní Americe, ve kterém si tříbíš techniku, v takovém vedru asi těžko půjde realizovat. Ty přírodní podmínky úplně nenahrávají nějakému přirozenému sportovnímu rozkvětu.

Potenciál na vzestup mají. Je třeba taky svět vnímat neeurocentricky. Mají možnosti lákat špičkové asijské hráče, jihoameričtí hráči taky nemají problém s tím tam jít: zmínil bych hlavně Peruánce Andrého Carrilla, byl tam Christian Cueva, za Al-Taawoun hraje paraguayský špílmachr Alejandro Romero Gamarra... Záleží hodně, jak moc chytře si budou počínat. Jen přeplacenými hvězdami to nevytrhnou, budou se muset zaměřit taky na zkvalitnění středu tabulky a zlepšení hráčů "druhého sledu".

Reagovat
Salfovic

Zrovna ten příměr s Belgickou je podle mě úplně mimo. Tam chodí půlka Afriky, ve snaze se vykopat někam výš. Do SA se bude chodit jen kvůli prachům, a ani oni asi nebudou mít moc zájem tam tahat nějaké bezejmené afričany s nadějí, že z nich možná něco bude.

Reagovat
veikko

Myslel jsem to kvalitou fotbalu, ne stylem ligy. O to prachatí Saúdové vážně nebudou mít zájem, aby dělali farmu ostatním ligám. Jinak samozřejmě, že se tam bude chodit kvůli penězům, ale to je právě jejich výhoda. Je to jediná liga na světě, která je schopná konkurovat finančně Premier League. Důležité pro ně bude udělat si renomé. Zkvalitnění celé ligy neproběhne za 5, možná ani za těch 10 let. Jestli chtějí opravdu kvalitu, budou to muset vybudovat. Trpělivost nejspíš nebude největší ctností ropných šejků, ale kdo ví... Neříkám, že se to stane, ale potenciál být lepší než 90 % evropských lig určitě mají.

Reagovat
veikko

* 80 %, ať nepřeháním

Reagovat
Talker

Takhle - oni to buď zkvalitní velmi vydatně během 2-3 let nebo se jim to dosere. Protože to přestane ty předražené hráče bavit a půjdou pryč - ať už do důchodu, do MLS nebo zpátky do Evropy.

A pak je otázka, co jim tam zůstane. Oni by fakt museli zainvestovat fakt monstrozně a přivést tam 50+ hráčů do té ligy, aby to dávalo těm hráčům smysl tam zůstávat.

Reagovat
veikko

Tak hlavně zlepšení nepřijde kvůli přeplácení hvězd, že jo. Musí prvně vybudovat i stabilní základnu domácích nebo kvalitních zahraničních hráčů, kteří nestojí takovou šílenou raketu. Nakoupit 10-15 superhvězd OK, ale zbytek musí být stabilizovaný. Pak taky i ze slov Ronalda jsem pochopil, že spodek ligy je úplně někde jinde než špička. Možná by stálo za to i zredukovat počet týmů v lize. Já si myslím, že skokové zlepšení se jim nepodaří. Už teď ale ta špička ligy není vůbec špatná, viz MS. Herně byli určitě lepší než Poláci i Mexičani, měli ale smůlu na zranění a selhali v zakončení. Ten potenciál je ale i v domácích hráčích. Už to prostě není ta SA, která dostala od Němců 8:0 před 20 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Na Neome sa ale uz normalne pracuje fyzicky nie? Pokial viem uz to nie je len nejaka vizualizacia ale normalne zacali makat

Reagovat
veikko

Jj, je to i na mapě, ale má to být dokončeno do roku 2025, což mi přijde absolutně nereálné (do roku 2028 má být myslím ten zimní areál Trojena, to už reálné snad je). Ale kdyby to fakt postavili a nebyl to žádný šlendryján, tak je to dle mého názoru podobná bomba jako lety do vesmíru v 60. letech. Když si vezmu, že v Ostravě ve Staré Bělé je už přes rok rozdělaný chodník s kanalizací nebo co to je... Ach jo.

Reagovat
Salfovic

Proti projektu Neom protestovali současní obyvatelé. Jejich náčelník byl zabit saúdskoarabskou policií

Reagovat
veikko

Však jistě, MbS je klasický diktátor. Možná osvícený, ale pořád je to typ člověka, který je zvyklý dostat to, co chce a že "má vždycky pravdu". Já jsem i samozřejmě morálně na straně těch obyčejných lidí, jen prostě pokud by ten projekt vyšel, tak budu mít takovou klukovskou radost, že se lidstvu podařilo absolutní sci-fi. Ale osobně si bohužel myslím, že to bude díra na peníze. Pokud to postaví, tak to pravděpodobně bude takové předražené nic. A teď nemluvím o tom "The Line" (to mi přijde jako celkem zbytečná blbost), spíš o zcela soběstačném supermoderním technologickém centru.

Reagovat
Gazdo

Tak mna prave najviac asi zaujima ta Line lebo to ma byt myslim 170 km dlhe mesto a to zimne centrum lebo neviem ako tam chcu ten sneh udrzat bez toho aby to stalo miliony na elektrine

Reagovat
veikko

Ta Trojena má fungovat celý rok jako turistické středisko s různým využitím podle počasí. Média to samozřejmě popsaly jako zimní středisko v absolutní výhni, ale "zimní" sezóna tam má být jen od prosince do března a pak to bude něco mezi wellness, dobrodružným safari apod. Je to navíc v hodně vysoké nadmořské výšce (až 2600 m n. m.), takže ona to není zase taková bláznivina, jak to popsala média. Zatím jsem nedohledal, jaké tam jsou teploty v zimě, ale je docela možné, že jim to bude stačit uměle zasněžit v prosinci a vydrží to až do března.

Reagovat
Elliasson

NEOM taky docela věřím. Ze začátku jsem byl skeptický, ale už se koplo do země a král vypadá být velmi silně přesvědčený.

Reagovat
O.Giroud

No bude im chýbať to, že si nezahrajú tú pravú LM

Reagovat
smazaný uživatel

Prostredníctvom štátneho fondu, štát podporil štyri najznámejšie miestne kluby – Al-Nassr, Al-Ittihad, Al-Hilal a Al-Ahli. Vo všetkých štyroch kluboch bude mať štát 75% podiel, zvyšných 25 % bude štát kontrolovať prostredníctvom neziskových organizácií

Reagovat
VersaceChain

Tak La Liga uz neni ani treti nejlepsi soutezi na svete, RIP

Reagovat
Salfovic

1. Česká 2. Saudská. 3. Anglická

Reagovat
j_mrazik

Jak asi probíhá úspěšná lékařská prohlídka u Kantého? Nahmatají mu puls a hotovo?

Reagovat
Busby babes

hele kdyz tema prohlidkama nekolikrat prosel Hargreaves, tak jima projde kdokoliv.

Reagovat
kbtk23

.ale zase stejně jako Kante to byl skvělý hráč

Reagovat
Mass

Reagovat
Kincl

Počkejte, až dostanou od toho plešouna dvě místa do LM :)

Reagovat
Seydou Doumbia

jako vůbec bych se nedivil, kdyby se to někdy stalo

Reagovat
Mastný Chobot

Bayern Munich have decided NOT to submit an offer for Declan Rice after all. The player is now on the verge of joining Arsenal. [@Plettigoal]

chcelo by to Ornsteina, ale vyzerá to dobre

Reagovat
Salfovic

Staré páky poslali Tuchela s touhle píčovinou do hajzlu

Reagovat
Salfovic

re: poslaly

Reagovat
SunFells

Spíš Rice poděkoval za zájem a uvedl že už holku má. A taky Bayern nebyl ochotný naplnit požadavky WHU.

Reagovat
fff

Z mojho pohladu pre Arsenal absolutna bomba, nech to je kludne aj tych 90 ci 100m, 24 rokov, odskusany v lige, podla mna kvalitou fakt vyborny hrac, ktory moze byt pre vas novy Vieira na roky dopredu.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Mastný Chobot

charakterovo aj herne je to skvelá voľba, snáď to vyjde

Reagovat
Godwinson

Spis se divim, ze se Chelsea nesnazi jakkoliv udat Havertze do Bayernu. Neverim, ze by ho nebrali.

Reagovat
SunFells

Já tomu teda věřím, vypadá to že chtějí přirozenou devítku a nechtějí nějak plýtvat náklady.

Reagovat
Talker

On je problém, že tam je Tuchel. Ten ho zná, takže pokud se ho vedení zeptá, jestli chce Havertze, tak zavrtí hlavou a řekne "v žádném případě".

Reagovat
Salfovic

Já se spíš bojím toho, že by ho chtěl.

Reagovat
Talker

Toho bych se vážně nebál, protože jinak by už Bayern dal nabídku nebo by byly nějaké spekulace.

Tam vidím šanci leda v tom, že se jim změnilo vedení a že by to prostě zkusili, protože to kdysi dávno býval jejich diamant, který měl být generačním talentem.

Reagovat
Mastný Chobot

Sa mi páči, ako sa najväčší talent nemeckého futbalu a jeden z najväčších na svete vo svojej vekovej kategórii u vás za 2 roky stal najneschopnejším a najviac hejtovaným hráčom. Naozaj klobúk dole pred vašou prácou s hráčmi. Už sa teším, čo urobíte za rok a pol s Mudrykom

Reagovat
Busby babes

takovych hracu kteri takhle byli nalepkovani a za dva roky o ne zas takovej zajem nebyl uz bylo...

Reagovat
SunFells

Zajímá se o něj Real a Arsenal, to mi nezní špatně.

Reagovat
Busby babes

najväčší talent nemeckého futbalu a jeden z najväčších na svete vo svojej vekovej kategórii u vás za 2 roky stal najneschopnejším a najviac hejtovaným hráčom

mluvim o tomhle

Reagovat
martin.b

já bych se spíš divil, kdyby ho někdo za 60m fakt chtěl.

Reagovat
Greaber

Jupí, Kante už má místo té chudé expresky celý článek

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SwedishRumble/status/1668795805828882432

dobry vlakno o tom, proc bude muset PSG letos prodavat.

In September, PSG was fined €65m for breaching the FFP regulation, of which 15% was forfeited immediately and the rest to be withheld unless PSG get their financials in order. PSG was also in accordance with procedure forced to enter into a Settlement Agreement (a "SA"). (2/n)

Under the SA, PSG must comply wtih the rules after the 24/25 season and not record more than €60m aggregate loss for 22/23 and 23/24. FFP is designed so that sanctions for one breach is not draconian, but after the first breach, you must get the finances in order. (3/n)

I think that the seriousness of PSG's situation is understated. If the finances would remain unchanged from 21/22 to 22/23 and 23/24, they will record a 700m loss while the threshold is 60m. They won't play in the CL in 25' if they disregard these rules. (4/n)

Reagovat
Busby babes

a ze u nich nemusi byt letos prekvapive ty swapy ala Pjanic vs Melo mezi Barcou a Juve...

Secondly, because player swaps can be used to "cheat" FFP. If Veratti and 40m is transferred for Bernado Silva, Veratti must be assigned a value. If he is assigned a value of 80m, MCFC makes a 120m profit on Silva and PSG makes a 80m profit on Veratti.

If Veratti instead is assigned a value of 20m, MCFC makes a 60m profit and PSG a 20m profit. Is Veratti's value with 1 year left 20m or 80m? What can UEFA prove?

Reagovat
Dawon

To je teda dost bizarni, jestli to takhle funguje

Reagovat
Busby babes

vsak presne tohle udelala Barca a Juve. Barca prodala Arthura za 72 mega a koupila Pjanice z 60. ty puvodni castky si kluby rozlozili pres delku smlouvy, ale prijmute prachy sly do ucetnictvi cele pro ten dany rok.

Reagovat
Dawon

No ale tak taky to ve finale byla jedna z veci, za kterou Juve schytalo trest ne?

Reagovat
Busby babes

jo, ale kvuli ucetnictvi a italskou prokuraturou, UEFA to neresi.

Reagovat
Dawon

No uplne koser to asi ale ve finale nebude a kdyby se to delo nejak hromadne, tak hadam, ze by si na to vic posvitili (nebo mozna jen naivne doufam )

Hlavne teda furt hrozne moc doufam, ze to ten Katar nevyhraje...ty reporty, co kolovaly par dni zpatky, se zase zdaji byt jen nepodlozene sracky reagujici primarne na spekulace lidi na burze.

Reagovat
Busby babes

tohle je jen reakce na reci o tom, ze by pak delali byznys s United. Nic vic. nerika tim, ze Katar vyhraje nebo ne. To imho nikdo nevi. Jsme obchodovani na burze a za to, ze nekdo pusti tyhle info ven by ho SEC zavrela na hoooodne let do vezeni a to si nikdo nelajsne. U tech jednani je par lidi, nebylo by tezke to dohledat.

Reagovat
Hlahart

Což je ale jen a pouze opakovaná neschopnost právníků UEFA. Původně bych si myslel, že třeba nechuť to řešit, ale obecně si myslím, že jsou fakt neschopní

Reagovat
Greaber

Hm zajímavý účet, projel jsem tam pár příspěvků a o nás zatím naštěstí ani slovo

Reagovat
Busby babes

tak on resi hlavne United. tady to vlakno udelal kvuli recem, ze kdyz nas koupit Katar, budou pak delat trejdy s PSG.

Reagovat
vodka

Jinak Kantého je škoda, když byl zdravý, tak jeden z nejzábavnějších hráčů v PL

Reagovat
Greaber

Je to velká škoda, on už je po fyzické stránce vyřízený, žádný velký minuty nezvládne. Šejk mu v zásadě nabízí 100M za rok za to, že tam bude leštit lavičku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele