Nkunku odchází z Lipska, jeho přestup oficiálně potvrdila Chelsea

20.06.2023, 11:49
Aktuality
Christopher Nkunku (© AFP)

Chelsea pokračuje v obměně kádru a dnes oficiálně potvrdila příchod jedné očekávané posily do útoku. Z Lipska na Stamford Bridge dorazí Christopher Nkunku.

O transferu francouzského útočníka se mluvilo už loni a v prosinci fotbalista podepisoval předběžnou dohodu. Nyní uzavřel šestiletý kontrakt, do Německa by prozatím měla putovat suma šedesát milionů eur, dalších deset milionů bude ve hře díky bonusům.

"Z přestupu do Chelsea mám obrovskou radost. Klub musel vyvinout velké úsilí, aby mě získal a já se už nemohu dočkat setkání s novým trenérem a spoluhráči. Chci fanouškům Chelsea ukázat, co všechno dokážu," hlásí Nkunku.

"Hrál jsem Ligue 1 a 1. Bundesligu a teď si chci vyzkoušet Premier League, je to jedna z nejlepších soutěží na světě. Z nové výzvy jsem nadšen, oblékat dres Chelsea je čest," dodal.

25letý Nkunku udělal první kroky v PSG a barvy Lipska hájil čtyři roky. V sezoně 2021/2022 nastřílel celkem 35 soutěžních branek a letos přidal dalších 23 zásahů. Číslo mohlo být ještě vyšší, nebýt listopadového zranění kolenních vazů, které ho na poslední chvíli připravilo o účast na mistrovství světa.

Autor: Tomáš Pavlík / chelseafc.com

Komentáře (562)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele