Kanté následuje Benzemu, podepsal čtyřletou smlouvu s Al-Ittihadem

21.06.2023, 08:52
Aktuality
N'Golo Kanté (© twitter.com/ittihad_en)

Al-Ittihad Club oficiálně získal N’Gola Kantého, jenž se k mistrovi Saúdské Arábie vydává jakožto volný hráč z Chelsea. Dvaatřicetiletý záložník se dohodl na smlouvě do roku 2027 a podle novináře Fabrizia Romana si může celkem vydělat 100 milionů eur...

Kanté, jenž kvůli zranění promarodil většinu uplynulé sezony včetně mistrovství světa, na začátku června podstoupil zdravotní prohlídku, a přestože se následně začalo spekulovat, že by mohl setrvat v Londýně, nakonec přece jen podepsal lukrativní smlouvu s Al-Ittihadem.

Pařížský rodák má od svého nového zaměstnavatele dostávat 25 milionů eur za sezonu, celkem si tedy přijde na fixních 100 milionů eur a další příjmy mohou následovat z reklamy.

Třiapadesátinásobný reprezentant Francie se s Chelsea loučí po dlouhých sedmi letech, během nichž odehrál celkem 269 soutěžních zápasů, ve kterých se podílel na 29 gólech (13+19). Kanté s Chelsea opanoval Premier League, Ligu mistrů nebo Evropskou ligu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele