Manchester United dotáhl příchod první letní posily, z Chelsea koupil Mounta

05.07.2023, 12:30
Aktuality

Očekávaný přestup dnes v poledne potvrdil Manchester United. Z Chelsea na Old Trafford přestoupil Mason Mount, záložník prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt.

Všechny strany se na podmínkách dohodly už minulý týden a 24letý fotbalista v neděli dorazil do Manchesteru. Včera večer se prostřednictvím sociálních sítí rozloučil s fanoušky Blues a dnes podepsal smlouvu, do Londýna putuje suma 55 milionů liber, dalších pět milionů bude ve hře díky bonusům.

"Jsem velmi ambiciózní. Vím, jaké to je vyhrávat největší trofeje a co všechno to obnáší. Vydám ze sebe maximum, abych tyto pocity vítězství zažil i v United," slíbil.

Mount je odchovancem Chelsea a od sezony 2019/2020 patřil do základní sestavy. Se spoluhráči triumfoval v Lize mistrů a nad hlavu pozvedl i trofej pro šampiona MS klubů. Záložník se 36 starty za anglickou reprezentaci je první letní posilou Manchesteru United.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (559)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele