Havertze čeká stěhování v rámci Londýna, Chelsea vymění za Arsenal

21.06.2023, 16:16
Aktuality
Kai Havertz (© AFP)

Kai Havertz dokončil třetí a zároveň poslední sezonu v dresu Chelsea. Německý útočník se bude stěhovat do konkurenčního Arsenalu, většina anglických médií se shoduje na tom, že dohoda je na světě a brzy bude vše také podepsáno.

24letý německý reprezentant přišel na Stamford Bridge v létě 2020 z Leverkusenu a celkem za Blues nastoupil ke 139 zápasům, v nichž dal 32 branek. Tu nejdůležitější vstřelil v květnu 2021 ve finále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Chelsea za Havertze zaplatila 71 milionů liber a po finanční stránce by neměla příliš prodělat. Arsenal by měl uhradit 65 milionů liber, další finance budou ve hře díky bonusům.

Chelsea už v zimě nakoupila řadu mladých hráčů a k dalším pohybům v kádru dojde během nadcházejících deseti týdnů. Vedení stanovilo novou politiku a její součástí je neponechávat v týmu fotbalisty, kteří mají smlouvy už jen na dvě sezony. To je případ například Havertze, tomu běží kontrakt do června 2025 a nový odmítl.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (376)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele