Manchester City by měli opustit kapitán Gündogan a obránce Mendy

17.06.2023, 13:52
Aktuality
Ilkay Gündogan se spoluhráči (© AFP)

Manchester City s velkou pravděpodobností opustí kapitán Ilkay Gündogan a obránce Benjamin Mendy. Vítěz treble z minulé sezony oba hráče zařadil na seznam hráčů, kteří mohou po vypršení smlouvy na konci června odejít.

Německý záložník Gündogan výrazně pomohl k triumfům v Lize mistrů, anglické lize a Anglickém poháru. Podle médií se rozhodl po sedmi letech z Manchesteru odejít za novou výzvu. Zájem o rodáka z Gelsenkirchenu údajně projevily Barcelona, Arsenal, kluby ze Saúdské Arábie nebo bývalý zaměstnavatel Dortmund.

Dvaatřicetiletý Gündogan s mužstvem trenéra Pepa Guardioly vyhrál 14 trofejí včetně pěti mistrovských titulů. Německý reprezentant s tureckými kořeny ve 304 soutěžních zápasech za City zaznamenal 60 gólů a 40 asistencí.

O čtyři roky mladší Mendy do Manchesteru City přestoupil v létě 2017 z Monaka za 52 milionů liber. Naposledy v soutěžním utkání nastoupil v srpnu 2021, poté ho anglický klub suspendoval kvůli obvinění ze znásilnění.

Francouzského beka v lednu shledal soud v Chesteru nevinným v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Mistr světa z roku 2018 stále čelí obvinění v jednom případu znásilnění a v dalším z pokusu o znásilnění. Soud s Mendym by měl pokračovat na konci června.

Autor: ČTK

Komentáře (160)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Co se příchodů týče, blízko je Gvardiol, po něm nejspíš Kovacic.

Reagovat
Slavia10

A ještě jeden krajní obránce ?

Reagovat
Mönchengladbach

Nejspíš.

Reagovat
formic81

to podle me v pripade odchodu Walkera jedine. Gvardiol tam jde na pozici Akeho

Reagovat
Mastný Chobot

So Stonesom sa tým pádom ráta už iba na DM?

Reagovat
SunFells

Určitě ne

Reagovat
Slavia10

Po letošních výkonech bych se nedivil, však byl neskutečný v záloze.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
naheCZ

Gvaridol ke Guardiolovi

Reagovat
Salfovic

Tak Pepek týmy většinou dobře okysličuje, jen teda vůbec nechápu, proč zrovna Kovačičem.

Reagovat
LeonardoUžoa

Chorvat. V příštím finále už nemůže riskovat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Stejný názor

Reagovat
EaP

Lebo Kova je síce pomalý ale skvelý v držaní lopty a vízií hry. On k nim zapadne. Okolo bude mať lepších hráčov ako v Chelsea a tak sa nebude musieť toľko zapájať do defenzívi. Aj ten herný prejav celkovo bude pre neho určite posun vpred lebo bude celá záloha pomerne vysoko blízko 16 permanentne a on vie aj vystreliť ale dať aj dobrú prihrávku.

Reagovat
Salfovic

a on vie aj vystreliť

To snad nemyslíš vážně.

Reagovat
Talker

Vždyť střelba a dobrá přihrávka jsou pro něj dost velké problémy, zvlášť ve finální třetině.

Reagovat
Mastný Chobot

Arsenal are now in advanced talks to sign both Kai Havertz and Declan Rice. Arteta is pushing hard for the German international. Reports, @Plettigoal.

Arteta ho zjavne veľmi chce

Reagovat
Mastný Chobot

Havertza ofc.

Reagovat
Bayern +

Však je to dobrý hráč, len v toxickom prostredí. Keď si ho pozrieš v repre, tak po Musialovi je tam druhý najfutbalovejší. Ešte viac ako Gnabry so Saném.

Reagovat
Mastný Chobot

Však ja viem, že je to určite kvalitný hráč. Nie je to síce môj typ ideálneho futbalistu, mám z neho občas také tie nedobré Ozil vibes, ale Artetovi verím, že keď ho chce, tak vie prečo. Len ma trocha desí tá cena, ktorú Chelsea chce. Nie som úplne presvedčený o tom, či je jej hodný, aspoň v súčasnosti.

Reagovat
Slavia10

Tak do Realu nebo Bayernu by asi nakonec mohl jít za těch cca 50, musíš brát v potaz že chcete hráče, který hrál víceméně poslední 2 roky základ týmu, který s vámi bude bojovat o LM, navíc není mu 30+ jako Luizovi nebo Willianovi.

Reagovat
Bayern +

Súhlasím so záverom komentára. Všetko nad 60 mi príde uletené. Síce chápem, že PL je inde, ale trebárs do Bayernu by som riešil 55 maximum aj to len preto, že je Nemec, inak max. 45 v súčasnej forme a rozpoložení.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Talker

No... Jako sorry, ale z mého pohledu jsme s ním zkusili úplně všechno. V první sezoně jsme vyhráli LM, tým byl ve skvělé náladě a Havertz byl v následující sezoně opět průměrný. Za první půlrok měl 2 goly a 2 asistence.Ve druhé polovině měl asi 5 zápasů, kdy střílel goly a pak zase utichl. Letošek nekomentuju, tam byl úplně trapný.

A zatímco ostatní měli období, kdy byli dobří, tak Havertz je prostě 3 roky průměrný ať ho postavíš kamkoliv, ať hraje s kýmkoliv, v jakémkoliv systému. Možná potřebuje změnu prostředí, možná potřebuje jinou ligu, ale rozhodně bych neřekl, že je v tuto chvíli dobrý hráč. Talentovaný ano, ale poslední 3 roky veskrze průměrný.

Reagovat
Slavia10

Já si myslím, že Arteta dobře ví proč. U vás bude Kai hrát přeci jen trochu jinou roli než v CFC.

Reagovat
formic81

v pripade prichodu Havertze mi nedava smysl drzet Vieiru a mozna i Eddieho. Ta utocna ctyrka bude zdvojena silene.

Martinelli (Trossard, ESR) Jesus (Havertz) Saka (Nelson)

Ode (ESR, Kai)

Reagovat
Golasso

Podle mě bude Ode časem hrát víc z hloubky a Vieira půjde na hostovačku. Byla by škoda o Vieiru úplně přijít, je to zajímavý hráč a podle mě se ještě ukáže.

Reagovat
SunFells

Po roce lidi furt neví co hrajeme.

Reagovat
formic81

tech variant je nekolik, ale to nic nemeni na profilu tech hracu. Stejne tak bude dulezity, kdo v tom systemu nahradi Xhaku. Protoze Jorginho, Rice ani Partey to nezvladnou.

Reagovat
SunFells

Co jsi těmi profily chtěl říct? Právě Kai by nahradil Xhaku mj.

Reagovat
formic81

Ta prechodna faze vypada tak ze de facto hrajeme na dve CAM, ale pri braneni se Xhaka normal stahoval do defenzivnejsi pozice typu CDM. Havertze si teda fakt u naseho vapna predstavit neumim.

podle me Arteta cekal od Jesuse trosku vic a chce konkurenci na hrot. S tim ze na nektery soupere by mohl Havertz obsadit pozici Odeho a ten naopak zastoupit roli Xhaky a byt ready plnit ty defenzivni ulohy.

Proto si myslim, ze roli Xhaky bud nahradi posila typu Gundogan a nebo se Partey vrati do svy role v Atleticu.

Reagovat
Bayern +

Za Xhaku by sa vám riadne hodil Gravenberch a toho by som vám veru aj doprial.

Reagovat
SunFells

Jen přechodná fáze?

Takže když víš že hrajeme na dvě CAM, tak kde je nyní útočná 4?

Pokud se naráz bavíš o pozici bez míče, tak ano, Ode se nabízí možná víc než Havertz na sestupování na CM (proč CDM?) do bloku. Ale asi není důvod se domnívat, že oboje varianty nejsou možné.

Co je Parteyho role v Atleticu?

Reagovat
J0EL

Parteyho rola v Atleticu je vlastne tohtorocny Xhaka no

Reagovat
formic81

Reagovat
formic81

to neni jenom o pozici bez mice, extremne zalezi jestli hraje Zinchenko. Jeho orientace ve stredu hriste je tak o 100% lepsi nez Tierneyho, to pak pri ztrate mice davalo Xhakovi vetsi klid a zaroven se vypomahalo Parteymu.

Ja cetl thread proc Arteta chce Rice a jeden z velkych duvodu je agresivita Parteyho. Obcas hraje proste moc risky a na ty pozici Xhaky by mohl byt velmi zajimavej. Ma velmi underrated dribling, umi udelat prulomovou prihravku a strela taky decent.

fakt vidim Havertze jako cistou konkurenci do utoku a dalsi moznou variabilitu, prece jenom Jesus nastupoval i na pravym kridle v City.

Reagovat
formic81

ale je pravda ze u Artety nikdy clovek nevi a treba ma s Havertzem uplne jiny plany. Nicmene asi ten zajem je velky

Reagovat
masly008

No vidíš a to je vás většina co si myslí že to co jsme hráli letos je už konečná fáze Artetovy taktiky a co když ne?

Zatím pokaždé se upravovala taktika dle toho kde a jaké hráče chtěl mít.

Xhaka dle mě hrál tu pozici proto, že nikde jinde hrát nemohl a Arteta ho chtěl mít na hřišti, tak ušil taktiku aby ho tam dostal.

když se koupí Rice tak zase můžeme hrát úplně jinak

Třeba s Thomasem napravo nebo s jiným záložníkem na pravém beku jako Zinch.

Reagovat
Bayern +

Fuha, tak to teda vôbec. Havertz môže hrat tak Jesusov alebo Martinelliho post. Pripadne Odegaardov čisto teoreticky.

Reagovat
SunFells

Netušíš co Xhaka hraje.

Reagovat
Bayern +

No, Havertz vs. Xhaka sa vylučuje už len z princípu veci, fakt si to nedokážem predstaviť. To už aj Saliba v zálohe v style John Stones mi príde reálnejšia možnosť.

Reagovat
J0EL

To ai uz uletel

Reagovat
herbage

kdyby Havertz přišel, primárně bych se vsadil, že na pozici Xhaky. Když hrál na falešné devítce Trossard, tak Xhaka dle heatmap defacto na hrotu (dělal náběhy do uvolněných prostor) a Trossard se vracel hluboko před stopery

Reagovat
Busby babes

Plettigoal je dost pohadkar, ne?

Reagovat
SunFells

Jj, Plettichář.

Reagovat
Mastný Chobot

Je? Neviem popravde, ja ho mám fixnutého ako nie úplne najhorší zdroj.

Reagovat
Busby babes

ja jen tuhle videl, ze nasi fans si z nej delaj srandu. ale taky ho zas tolik nesleduju.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
mistr129

neříkám že je Havertz špatný, kdyby přišel třeba za 40. Ale za takovouhle pálku, to bych radši dal za Rice klidně 140 a vzal zadarmo Gundogana

Reagovat
Wazza228

Jestli si ho necháme utéct...

Understand FC Bayern are getting closer to reaching full agreement on personal terms with Kim Min-jae! Positive talks and contract almost agreed until 2028.

Bayern confirmed to Kim’s camp plan to pay the release clause in July.

Still no fresh bid from Man Utd.

Reagovat
Salfovic

Tak jestli máte na přestupy 100 mil, tak těžko můžete dát většinu za jednoho obránce.

Reagovat
Wazza228

Má mít výkupku asi 45, ne? To by nebyla většina.

Reagovat
Slavia10

Já si myslím, že jestli se nevyřeší ten váš prodej klubu do těch 2 týdnů, tak můžete mít reálně velký problémy s příští sezónu. City budou mašina to je jasný, LFC ani CFC už na 90% nečeká tak extrémní trápení jako letos, Arsenal čeká letos výrazný posílení, Newcastle, Villa i Brighton budou silnější, vám zatím ty posily utečou. Nakonec ještě budete rádi, když poslední den přestupaku těch 100 mega utratite za někoho z Eredevisie.

Reagovat
Hlahart

Do dvou týdnů se to samozřejmě nevyřeší

Reagovat
Busby babes

ono to spis vypada, ze Neapol klasicky pouzila: zajima se o nej Manchester...

Reagovat
Salfovic

Takže jste ho stejně nechtěli.

Reagovat
Busby babes

ja ho docela chtel a myslim, ze by to byla super posila. jen to proste vzdycky byly jen drby no.

Reagovat
Wazza228

To často funguje.

Reagovat
Likan7

Taháme útočníka, Mounta a možná brankáře. Nemáme na všechny peníze.

Reagovat
Kiss Me Polka!

gundo za xhaku by byl imo vyborny trade. zkuseny hrac, ktery ma vztah s artetou, autorita do kabiny a hrac, ktery vitezi. herne na tu vysunutou xhakovu poizici imo lepe zapadajici, navic dalsi velka golova hrozba, na kterou by se souper musel zamerit.

Reagovat
LyEX

Asi si si trošku uletel, pod novou výzvou cháp inú ligu (niekde za teplom) nie o pár km na juh do iného tímu v PL ako kapitán ku konkurencii

Reagovat
Kiss Me Polka!

?? o zadne vyzve jsem nic nenapsal

Reagovat
LyEX

A článok si čítal či len nadpis? Lebo jeho zaradenie na zoznam voľných hráčov nie je zo strany City, ktoré chcelo predĺžiť jeho zmluvu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

a?

Reagovat
mistr129

Reagovat
El Cid z City

Pep dokázal nahradit Aguera, Kompanyho a hlavně D.Silvu, nepochybuji o tom,že zvládne i Gundogana.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
LeonardoUžoa

A co vyvrhel Kánkelo?

Reagovat
Kinky7

Hlavně nám chce utd přetáhnout oba mladé Fletchery

Reagovat
ashburtongrove

David Raya: “I have ambitions to make the next step in my career. I want to try to win titles and to compete in Europe”

Ehm nekdo vite proc chce do Tottenhamu teda?

Reagovat
ashburtongrove

Jo try to win aha uz to vidim

Reagovat
SunFells

Reagovat
jk

Skvělej joke.

Try to win titles by se přitom mohla jmenovat minulá sezóna woolwiche

Reagovat
SunFells

butthurt

Reagovat
J0EL

Cringe

Reagovat
Nizzie

Nebuď až tak moc ublížený

Reagovat
Ligter

pojďme si řádně nadávat, až vypukne sezóna

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Godwinson

To je dost trefný, ale těm retardům to nedojde, snažíš se marně

Reagovat
Hlahart

Infantilní vtip na Spurs = biggrin boys

Infantilní vtip na Arsenal = nebuď ublíženej butthurt, cringe

Reagovat
Golasso

Tady to mrouskání mufanů a slepic je nejzlejší věc od paktu Molotov-Ribbentrop

Reagovat
Hlahart

To se děje, jo?

Reagovat
Front hell

jo, ale tebe se to určitě netýká

Reagovat
Golasso

Bohužel ano

Reagovat
jk

Přitom tu mrouská akorát trojice sunfell-joel-dalšírandomwoolwichfan

Reagovat
Front hell

a jk se swarleym

Reagovat
jk

Přání otcem myšlenky.

Reagovat
J0EL

uz sa nasli. Vrana k vrane

Reagovat
Swarley

Jak se k te sekte vzdy priznate dobrovolne

Reagovat
Front hell

Přání otcem myšlenky

Reagovat
Nizzie

A zase ta matika, a nedá si říct a nedá si říct

Reagovat
jk

Jestli se chceš zapojit do beefu tak nahoď aspoň něco co má úroveň a ne ty tvoje klasický hovna.

Reagovat
Nizzie

Ty piš o úrovni.

Reagovat
Nizzie

Doplním: Ty piš o úrovni a hovnech. "dalšírandomwoolwichfan" - fakt na úrovni. *clap* *clap* Reaguji ve stylu, v jakém je napsaný příspěvek na který reaguji. Takže si s tebou moc na úrovni nepokecám.

Reagovat
Swarley

Vy uz jste jak nejaka sekta nezvladajku, mazec

Reagovat
Front hell

pravidelný komentář o míře nezvladajkovství, mazec

Reagovat
Swarley

Zacnete zvladat a mate po problemu, mazec

Reagovat
Front hell

Lidi jako ty si vždy něco najdou,mazec

Reagovat
Golasso

Kdyby nezvladajkové měli sektu, tak ty v ní máš pozici Arciproroka nebo tak něco

Reagovat
Swarley

Ze bych tam byl s vama a fandil Arsenalu? Nestras

Reagovat
Salfovic

V rámci diverzity by musel někdo tuhle oběť přijmout.

Reagovat
Swarley

Ze zacatku by me vyhazovali, ale pak by klasicky otocili

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Swarley

klasika

Reagovat
J0EL

Infantilna poznamka k fans, ktori robia len to iste co ostatni = Swarleyho biggriny

Reagovat
Hlahart

ok

Reagovat
Swarley

Joleovo nezvladajkovsti = nonstop

Reagovat
J0EL

fakt mi je trapne uz aj za teba

Reagovat
Swarley

Primarne by ti melo byt trapne za ty tvoje sracky, ale ze ti chybi jakakoliv soudnost, to uz jaksi uplne neprekvapi

Reagovat
J0EL

Pod, strapni sa este viac

Reagovat
Swarley

Od tebe opravdu roztomile

Reagovat
J0EL

Heh, ty vazne nemas stipku sebareflexie vsimol si si kolko uzivatelov ta ma za totalneho vypatlanca?

Reagovat
Swarley

Nemuzes porad otacet na nekoho jineho to, co plati o tobe, tak svet nefunguje... Ale opet, opravdu to od tebe neprekvapi, klasika...

Reagovat
J0EL

Nahovaraj si aj nadalej

Reagovat
Swarley

Rika nekdo, kdo je tak deluded, ze ma pocit, ze jeho nazor ma nejakou vahu...

Jak jsem psal, roztomile

Reagovat
J0EL

Ked si budes nahovarat nezmysly, nezmeni sa to na pravdu Ale skusit mozes

Reagovat
Swarley

Jo, too jsem ti ted napsal, pekna parafraze, ale opravdu tohle detske otaceni nefunguje

Reagovat
J0EL

Cringe zas a znova

Reagovat
jk

Zrovna ty bys měl slovem cringe fakt šetřit , vzhledem k tomu co tu předvádíš.

Reagovat
J0EL

Od teba je to rozkosne fakt

Reagovat
Swarley

Ty s tim chapanim mas fakt tezke problemy

Reagovat
J0EL

Meh, stale slabe. Skusaj dalej.

Reagovat
Swarley

Ani jsem necekal, ze to pochopis

Reagovat
J0EL

Tieto tvoje random srance sa aj daju chapat?

Reagovat
Swarley

Zase to otaceni, ty si nemuzes pomoct

Reagovat
J0EL

No tebe niet pomoci, to je fakt

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Nizzie

Vždyť je to z obou stran úplně to stejné, tak co řešíš bože?

Reagovat
bbbauch

To napis svojim soukmenovcum, az tu budou psat o svaty trojici mufanu a pak si to sami uplne stejne opalcujou..

Reagovat
Nizzie

Jak říkám, je to ze všech stran to stejné. Tady se pouze pozastavuji, že se to Hlaharta ještě vzrušuje, když je to tu diskuzi co diskuzi, a je úplně jedno z které strany na kterou to lítá. A zrovna toto je bych řekl ještě snesitelné, ale některé ty diskuze tady jsou někteří schopni dotáhnout do nesmyslných extrémů.

Reagovat
Nizzie

I když jak tak koukám, tady se rozjel také solidní shitstorm z toho.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

byvals radikalnejsi.

Reagovat
Nizzie

Býval. Ale rozhodl jsem se, že to tu přenechám "zdatnějším" v této oblasti. Ta "výměna názorů" je fakt otravná, a hlavně, když se podíváš, tak je to diskuze co diskuze to stejné. Má to vždycky stejný průběh i výsledek, jen se to vždy přesune do nejnovějšího článku.

Reagovat
Busby babes

je to tak no.

Reagovat
J0EL

Inak je celkom sranda, ze cca 90% tychto "threadov" o nicom ma na starosti jeden mufan a len jeho "superi" sa lisia. Navyse je jedno s kym a o com diskutuje, stale tam bude "Arteta out, To nie ja to vy a dalsie fantasmagorie z Binga tabulky"

Reagovat
Nizzie

Hele v diskuzi, jakkoliv pofiderní, vedou vždy minimálně dva lidé. Stačí jen aby jeden přestal reagovat a je po diskuzi. Fakt si nemáte co vyčítat.

Reagovat
bbbauch

Hezky

Reagovat
Busby babes

jeho souper se lisi... no, to me teda neprijde.

Reagovat
Nizzie

Taky se mi zdá, že je soupeř z 90 % stejný noo.

Reagovat
J0EL

Meh

Reagovat
Nizzie

Tak z 80 % no.

Reagovat
J0EL

No ne, len za poslednych 2 dni to bol okrem mna este Chobot, Sunfells a Front hell. Nehovoriac o tom ze predtym to robil s Bladeom celkom pravidelne Counter detto. Ale ten uz neprispieva.

Reagovat
Nizzie

Hele, nevím co bylo dřív, a co se děje poslední dva dny může klidně bejt, to nerozporuju, ale když si vezmu, co ty klonové války začali tady, nebo co to vnímám, tak jste se Swarleym jednoznačně nejaktivnější.

Reagovat
ashburtongrove

Cenim

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Golasso

try to try to win ...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
martin.b

Reagovat
Nizzie

Reagovat
jk

Spurs have now signed Dejan Kulusevski permanently on a contract that will run until 2028. £25.6m

Levy

Reagovat
Hlahart

hezký

Reagovat
Amon

Reagovat
cr7sux

Když případně Mendyho neodsoudí, budete ho brát za nevinného? Pokud ano/ne, proč?

Reagovat
Kucka

To máš jak s Ferim, i když mu soud neprokáže vinu, tak pro hodně lidí už je hovado/morální odpad.

Reagovat
vceradnesazitra

Mendy byl za 58 mega docela fail

Reagovat
Kinky7

Tak ono se nedalo čekat že se stane co se stalo že?

Reagovat
cr7sux

i když dnes se dělají různé "špionáže" hráčova chování

Reagovat
Amon

I pred tym problemom so zakonom to bol fail. Viac nehral ako hral. Drevak a s nadvahou. Na ihrisku posobil ako valibuk. Pep ho odpisal davno predtym

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele