Gündogan oficiálně posílil Barcelonu, v Katalánsku podepsal dvouletou smlouvu

26.06.2023, 10:19
Aktuality

Ilkay Gündogan s oficiální platností posílil Barcelonu. Německý záložník po úspěšné minulé sezoně neprodloužil končící smlouvu v Manchesteru City, katalánský klub ho získal zdarma.

O odchodu 32letého středopolaře na východní pobřeží Pyrenejského poloostrova se mluvilo již delší dobu a dnes byl potvrzen podpis dvouletého kontraktu. Jeho součástí je výstupní klauzule nastavená na 400 milionů eur.

"Hrát za Manchester City bylo velkou ctí a privilegiem. Manchester byl mým domovem a v City jsem se cítil jako součást velmi zvláštní rodiny," řekl na rozloučenou.

"V případě odchodu existuje jenom jeden klub na světě, který mi dává smysl. Byla to buď Barcelona, nebo nic. Už když jsem byl malý kluk, tak jsem snil o tom, že jednoho dne obléknu její dres. Jsem přesvědčen o tom, že před sebou mám ještě několik let na nejvyšší úrovni. Barceloně chci pomoci zpět tam, kam patří," dodal.

V Manchesteru City strávil Gündogan celkem sedm let a především uplynulá sezóna mu přinesla nejplodnější momenty kariéry. S klubem totiž ovládl anglickou nejvyšší soutěž, FA Cup a také Ligu mistrů. Celkem v dresu anglického šampiona získal 14 cenných trofejí, včetně těch z Anglického ligového poháru a Anglického superpoháru.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (274)

Přidat komentář
schuby

Díky za všechno hodně štěstí do nové výzvy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Eichel

Reagovat
michalbarca

Tak teď ho ještě úspěšně zaregistrovat

Reagovat
kilobyte

Tak kde jiní už mají hotovo, Barceloně tvrdá práce teprve začíná.

Reagovat
ACSMan

Reagovat
Visca el barca

Vítej Tento týden má následovat Victor Roque a doufám prodeje

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo má odejít?

Reagovat
Visca el barca

Umtiti, Lenglet, Dest a Collado.

Reagovat
Seydou Doumbia

Umtiti zpátky do Lyonku pojd

Reagovat
Messiáš

Jj, bude aji skoro zadarmo, spise myslim, že většina bude pres potenciální procenta z budoucího prodeje. V Lecce měl velice slušnou sezónu a hlavně bez zranění. V Barceloně má obrovský plat, doufám, že po lonské sezoně na něco kývne, než aby nás ještě dále vysosával, ale uvidíme.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Nikdo vás nevysosava, platíte mu plat, na kterém jste se s ním dohodli

Reagovat
Xavi

To se nevylučuje.

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
Messiáš

V první řádě se to nikterak nevylučuje a hlavně nikde snad nepíšu, že na něj nemá nárok, ani to nenaznačuji.

Jen po loňské sezoně věřím, že je daleko větši šance na rozvázání spolupráce, to je všechno.

Je samozřejmě smutný, jakou smlouvu mu Bartomeu akceptoval, nicměně v jednu chvíli vypadal opravdu dobře a vlastně vše se začalo kazit tím, že nešel na operaci a zvolil jinou cestu kvůli MS (pro něj se nejspíše vyplatila, jelikož je mistr světa a už mu to nikdy nikdo nevezme, klubu se to vyplatilo o poznání méně)

Reagovat
Remt

Když to nepíšeš ani nenaznačuješ ty, tak to naznačím já, hrál piču a byl furt zkriplenej, ať táhne mrzák

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neutron

Reagovat
icka

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Eichel

on v tom Lecce hral znova dobre, proste potrebuje zmenu prostredia a vydržať zdravotne pokope.. ale ja by som mu v Lyone veril

Reagovat
VersaceChain

paradni hrac, ale je smutne sledovat naprosto nekoncepcni Barcelonu a jeji pokemony

Reagovat
Rizek

Nekoncepční? V záloze jsou dva hráči do dvaceti let a jeden hráč v nejlepším fotbalovém věku. Doplnění o jednoho takhle zkušeného a kvalitního není nekoncepční.

Reagovat
kilobyte

Jasně jediná koncepce je kupovat hráče pod 20.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to ve FM vždycky fungovalo

Reagovat
VersaceChain

nene, spravna koncepce je totiz podepsat kohokoli, kdo je zrovna zadarmo za poradny plat, aby kazdy pulrok klub musel resit, zda si muze dovolit ty hrace zaregistrovat na soupisku

Reagovat
kilobyte

Do téhle situace se Barcelona nedostala podepisováním hráčů jako je Gundogan, ale hráčů jako byl třeba Griezmann a nesmyslnou platovou politikou.

Reagovat
VersaceChain

v dobe, kdy kupovala Griezmanna tak byl top3 na svete a nikdo nemohl vedet, jak to dopadne.. stejne tak muze dopadnout i Gundogan

Reagovat
kilobyte

Jenže je rozdíl přivést hráče za 120 mega a nasolit mu velký plat a nebo přivést hráče zadarmo s menším platem. Neprosazení Griezmanna byl průser, neprosazení Gundogana by byla jen chyba.

Už před přestupem se to dost lidem nezdálo, protože Griezmann byl herně dost podobný Messimu a takhle nemůžou hrát 2. Takže se musel začít přizpůsobovat.

A hlavně nejde jen o Griezmanna, takových přestupů a smluv bylo více.

Reagovat
VersaceChain

mas pravdu

Reagovat
Eichel

Reagovat
Salfovic

To není úplně pravda, už při přestupu spusta lidí tvrdila, že se do toho Messiovského systému vůbec nehodí.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Messiáš

Co je to za kec? Gundogan šel obrovsky s platem dolů. A neřekl bych, že je to zrovna "kdokoliv". Podle oblíbených klubů bych čekal, že jeho výkony si lonskou sezonu sledoval. V závěru sezony patřil k naprostému Topu a dost možná byl hráčem s největší formou. Takového hráče za 4,5 mega čistého ročně prostě vezmeš.

Reagovat
celeb

nesiel s platom nikam nadol, ma cca to co v City. U nas cez 9mEur, tam 7.23m v librach.

Ale zas City mu nukali zmluvu na rok s platom 14m libier my 2(roky)x9. V oboch pripadoch nasledna opcia na dalsi rok.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Neutron

hlavne tym hracom ten plat dat a potom ich osocovat, ze vyciciavaju klub

Reagovat
Salfovic

A ještě je pak nahánějí dementní fanoušci.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
2miguel1

Barcelona je jeden z mala klubov, ktora ma jasnu filozofiu, t.j koncepcia hracov musi zapadat. My hrame 433 a kupime Griezza, ktory neni ani kridlo ani hrot ci Coutinha, ktory nieje ani zaloha ani kridlo, to boli nekoncepcne nakupy. Gundo keby ma prist zadarmo, je koncepcny aj keby ma 34 rokov. Inak hraci ako Araujo Pedri Gavi Balde FdJ Kounde Dembele Raphinha hraju zaklad a maju vsetci pod 25 rokov.

Reagovat
romeo351

Tak Francouzi na tomto MS jasně ukázali, že v tom 433 má Griezmann možná nejdokonalejší pozici

Reagovat
2miguel1

Francuzi hrali typicky 4231. S Giroudom na hrote a Mbappe Osmane kridla.

Reagovat
romeo351

Možná na začátku. A i teď v kvaldě hraje Griez hodně z hloubky

Reagovat
VersaceChain

Ja nerozporuju, ze Barcelona ma stale jednu z nejlepsich akademii, ktera sype perfektni mlade hrace. Ale co ti ostatni? Kessie, Christensen, Bellerin, Alonso, Depay, Aguero, Auba, Pjanic?

Reagovat
2miguel1

Christensen je asi najlepsi nakup cena vykon v historii Barcelony. Ked sme vyhravali trofeje, tak aj pod Guardiolom sme mali hracov na doplnenie kardu ako Adriano, Seidu Keita, hadam nechces aby sme celu 11 postavili z La Masie.

Buducnost futbalu sa javí, že bude v koncepčnosti herneho štylu. City Arsenal ma jasne definovany štyl, do toho Barca. Realu sa to netýka, tí nakupia najlepsich a Bayern zas najlepsich z Bundesligy. Ale kluby ako Chelsea, United, PSG, ja doteraz neviem, čo oni chcu hrat za futbal. Odide trener, pride novy a ten si zas podla seba nakupi hracov. V Barcelone musis vediet dokonale poznat pozičnu hru, musis byt technicky a aj keby Xavi odide, dalsi trener musi hladat zas podobnych hracov.

Reagovat
Messiáš

Ještě teda tady.

Christensen je přestup 10/10, lonskou sezonu byl lepší než draze přivedenej Koundé. Je to stejný nesmysl jako poukazovat, že nekoncepční je přívést zadarmo Alabu nebo Rudigera, když jsi Real Madrid, přičemž Christensen vypadá rozhodně lépe.

Alonso je průser. Hráč, kterého chtěl Xavi akorát do kabiny. Nedává ani moc smysl jako backup, je to asi jediný takový hráč, který není koncepční, ale ne snad kvůli věku, ale spíše mizerným výkonům. Je fajn, že je univerzální, ale spíše univerzálně špatný.

Bellerin přišel a po pár měsících odešel, již lonskou sezonu se vědělo, že chtěl spíše do Betisu, kde hrál skvěle. Ale ti jej kvůli La Liga FFP taktéž nemohli zaregistrovat.

Depay si stojím, že je velice dobrý hráč, který přišel na popud Koemana. Hrál v mnoha zápasech velice dobře. Má trochu smůlu, že není Katalánec, takže se na jeho horší výkony pohlíželo daleko přísnější optikou. Odešel s profitem do Atletica (3,5 mega plus opce na Yannicka Carrasca). V Atleticu hvězdí.

Aguero měl přijít k Messimu, byl již tehdy za zenitem, ale taky přicházel v době, kdy celá bublina splaskla a vypadalo to s námi všelijak. V klubu byl 3 měsíce, které bohužel problémy se srdcem ukončíly. Strašný sympatak, získal si hodně oblíbenců a on sám má pocit, že za ty 3 měsíce ke klubu hodně přirostl

Auba - zaplacenej Arsenalem, herně u nás velmi slušnej a prodanej s velkým profitem do Chelsea. Nekoncepce by byla jej brát teď zpátky, což se neděje. Absolutní win a majstrštyk Alemanyho. Jediné negativum, že jsme nedostali 25 mega, ale 15 a vředa Alonsa.

Pjanic je účetní kalkul. Tam o koncepci nikdy asi ani nešlo

Kessie naprosto v pohodě hráč, který je super do rotace nebo se bouchne/vymění dál

Obecně dost těch tebou označených "nekoncepčních" hráčů spadá do období, kdy nebyly aktivovány ty páky prodejů části TV práv a podobně. Tudíž se snad ani jiné přestupy dělat nedaly. Ty pofidernější hráči jsou kromě Alonsa všichni pryč.

Reagovat
Dajvytm0

Depay hviezdi v Atleticu? Veď polovicu zápasov ani neodohral, lebo sa hneď po príchode zranil.

Reagovat
Messiáš

Pokud je zdravej, tak opravdu hvezdi. Nicmene je pravda, ze zraneni ma bohuzel dost.

Tak jako tak pro Barcelonu jeho prestup nebyl zrovna zadny provar

Reagovat
celeb

da sa suhlasit, akurat z Christensena az taky vyteceny nie som (moj nazor) a netvrdil by som, ze je lepsi nez Rudiger ci Alaba, ale plat ma nizsi ... a po paberkovani v PL urcite pozitivne prekvapil.

Alonso - otazne, ci neboli nejake spory s Albom a Xavim a on nedosiel prave na post laveho beka, snad bude hrat Balde vacsinu zapasov.

Depaya mi je luto, bol golovejsi ako Torres ci Raphinha, prisiel Lewa a asi musel ist - aj tak sme to mali v utoku zas preplnene a Fati bol rad za par minut + tam hraval aj Gavi casto.

Verim, ze sa mu bude znovu darit - sympatak.

Reagovat
Eichel

Miešaš tu prestupy minulého a terajšieho vedenia, čo je proste to isté ako čudovať sa, že Fiala a Babiš robia rozdielne opatrenia pri správe štátu. Ak sa rozprávame o terajšej koncepcií tak prosím bavme sa od doby, čo tam je súčasné vedenie. A teraz k prestupom.

Christensen mal úplne božiu sezónu a to som ho k nám nechcel. Bol súčasťou najlepšej defenzívy v lige a dosť možno je momentálne na stopérovi pred Koundém. Má 27 a bol zadarmo.

Auba prišiel v dobe, keď klub postrádal gólového hráča a dokázal odohrať skvelý polrok. V 17tich zápasoch dal 11 gólov, tím ho miloval a on ich, veď bol v Barcelone oslavovať titul a aj teraz pridával na instagram fotky s jeho deťmi ktoré majú na sebe dres Barcelony. Prišiel zadara a odchádzal za 12m. Skvelý deal.

Kessié prišiel zadarmo, je typologicky úplne iným hráčom, nie úplne hodiacim sa do Barcelony, ale zas dáva Xavimu iné taktické možnosti. Nehral zle, dal aj dôležité góly, nebudem mať žiaden problém ak v klube zostane, určite kvalitu má. Ak odíde tak stále by mal byť klub v profite, takže nejak ma to neserie.

Bellerín bol zadarmo záplata na RB, kde je dlhodobo problém. Niečo málo odohral, bol priemerný a po pol roku vypadol. V zásade nulový risk a nulová strata.

Alonso prišiel zadara, Xavi ho miluje, ja som ho síce nechcel a úplne som sa ho desil na LB, nieto ešte na CB ale podával dobré výkony. To, že na CB nebol vôbec odveci ma úplne šokovalo. Očividne fajn týpek do kabíny, skúsený backup na dva posty a tréner je s ním spoko. Kedže stále len mzdu a podpisový bonus, dobrý prestup.

Depay prišiel zadarmo, dal v 30tich zápasoch 12 gólov, svoje si odohral ale nesedel Xavimu do tímu, tak sa predal za pár šupov. Sme s ním cca znova na nule, svoje si v tom prechode odohral.. mohlo to byť lepšie ale nič tragické.

Aguero je geniálny futbalista a áno vinou zdravotných problémov stihol len gól Realu a ukončil kariéru, to sa proste môže stať, je to nahovno ale prišiel zadarmo, vyplatilo sa mu minimum.. skúsili sme, nevyšlo. Dodnes dáva rozhovory, kde spomína ako sa cítil, že v Barce hrá roky a ako ju má v srdci a tiež prišiel oslavovať titul alebo na lúčenia s hráčmi. Ja som napríklad rád, že u nás tú chvíľku bol.

No a teraz ku koncepcií. Barcelona má kopec mladých hráčov...Pena, Tenas, Araujo, Koundé, Eric, Baldé, Pedri, Gavi, Nico, Abde, Torre, Fati, Ferrán, či Lamas. To sú všetko hráči do 25 rokov. Raphinha, Dembelé, Kessié a Frankie majú 26. Jediným hráčom starším než 29 rokov v základe je Stegen, kde jeho vek (31) nevadí a Lewa, kde na jeho pozíciu Barca kupuje 18ročného Roqueho za slušné peniaze s vidinou jeho náhrady. Kostra tímu sú proste hráči, ktorí do najlepšieho futbalového veku ešte len prídu a mlaďasi, ktorí skutočne ešte potrebujú vyzrieť. To, že v čase, keď je klub finančne v riti tak doplnas kostru a flikuješ šírku kádru hráčmi zadarmo je proste plne pochopiteľné. Dokonca to môže ešte vypáliť tak ako pri Christensenovi, kde máš super hráča do základu za nulové náklady alebo dokonca môžeš zarobiť ako na Aubovi. Tých vyslovene failov je koľko? Bellerín za polročnú mzdu? To sa dá prežiť. A čo sa týka koncepcie, Xavi si prioritne vyberá Španielov, každý hráč tvrdí, že environment v klubu je úplne inde ako predtým a aj hráči, ćo odišli tak na to spomínajú v dobrom ako Aguero či Auba. Klub sa zbavil prestarnutých hráčov s obrovskými mzdami a v zásade urobil úspešnú prestavbu. Zostáva sa zbaviť už len Desta, Lengleta a Umtitiho. Skrátka klub má španielske mladé jadro, v základe potrebuje nahradiť len útočníka na ktorého miesto už nakúpilo mladý talent, vybudovali tam konečne fajn atmosféru a šírku kádra dopĺňajú lowcostovými variantami, pričom zrovna Gundo je skvelým hráčom. Bolo by lepšie keby doplnaju tím s hráčmi vo veku do 27 rokov? Bolo, ale skrátka treba sa reálne pozrieť na finančné možnosti klubu a v rámci toho robia čo sa dá. Plus sa dá veriť, že to je len na prechodný čas, než mladá generácia dozreje a klub sa finančne stabilizuje.

Reagovat
Salfovic

Tohle ti tady nikdo nepřečte.

Reagovat
Eichel

Ja viem, som sa opustil

Reagovat
Remt

Co znamená ve slovenštině "opustit sa"?

Reagovat
Jordi Alba

Nechal jsem se trošku unést ? Jestli ne, tak mám s jedním kamarádem asi jazykovou bariéru.

Reagovat
Eichel

Reagovat
drussbarb

Ale napsal jsi to dobře

Reagovat
VersaceChain

presvedcil si me

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ratusek

Reagovat
celeb

po tom ako sme sa dostali po sialenych nakupoch na preplnene posty, najvyssich platoch a totalnej neschopnosti predavat, ... do rekordnych dlhov cez 1.5 mld E, by som sa tu nechvalil s jasnou prestupovou filozofiou ci nebodaj koncepciou. Ale zas kazdy si tym moze predstavovat nieco ine.

Gundogan je v tomto smere ziariva vynimka. Super hrac zadarmo s 2+1 a podpriemernym platom.

Taki sa neodmietaju ani keby boli akokolvek nekoncepcni.

Reagovat
zlatan-legend

Co? Jinak jsi v pohodě?

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Eichel

Reagovat
Rizek

Na dva roky super posila. Pak se ukáže, jestli na to bude dál mít.

Laporta

Reagovat
dextroza_m

Jsem zvedav, Barca neni tak namazany stroj jako City, tak snad nezapadne.

Reagovat
dextroza_m

☆ nezapadne do néjakého průměru

Reagovat
Kejza

Reagovat
Nikikrew

Borec, nech sa mu dari

Reagovat
2miguel1

Tak teraz je už jasne, že Barcelona Messiho nechcela. Za ten čas Barca nikoho nepredala, obaja by prišli zadarmo a obaja by mali určite porovnatelny plat.

Reagovat
LyEX

Porovnateľný plat

Reagovat
2miguel1

Messi sa nikdy nebavil s Barcelonou o plate počas rokovaní.. Ja tipujem, že by pristupil mozno aj na menši plat aky bude mat teraz Gundo.

Reagovat
LyEX

Ja som rád, že tu máme človeka, ktorý viac menej vie o všetkých detailoch rokovaní a podmienok medzi zúčastnenými stranami. Fabrizio si to ty?

Reagovat
2miguel1

Tak to su slova Messiho, ja sa držim len toho čo povedal Messi. Že som už dal domienku, že by možno hral aj za menej je moj nazor. Určite by ale u nas nemal plat ako v PSG

Reagovat
LyEX

a máš tu reakciu Messiho niekde, ja ju neviem dohľadať

Reagovat
zurix_new

Jsem si už několikrát všiml tady u některých fanoušků Barcelony, že oni mají v hlavách nějaký alternativní svět. Buď tedy k nám vstupují na Eurofotbal z jiné dimenze/reality, nebo mají zvláštní smysl pro humor, nebo mají nějakou nemoc(?), která jim zabraňuje vidět svět jaký je.

A to mám přitom v blízkém okolí hned 2 lidi, kteří Barce fandí a dokáží ty věci vidět střízlivě. ale tady je to úplný extrém.

Reagovat
LyEX

Úplne to isté som písal pod článok kedy rozpredali polovicu klubu a viedla sa diskusia o budúcich príjmoch vs. súčasný cash a no hlava mi to nebrala čo tu niektorí plodili ako hoaxeri, ktorí nehodnotia fakty a vytvárajú si na základe toho názor ale hodnotia fakty už s určitým názorom

Reagovat
kaja900

Většina tu píšou věci jen jak se jim to hodí..

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Rozdíl je v tom, že Messimu se nechtělo čekat na to, než ho budou moct zaregistrovat. Gundoganovi asi čekat nevadí.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Messiáš

Jen teda dodám, že Messimu se absolutně nedivím a vzhledem k tomu, jak nám "jde zbavování se mrtvého dřeva", tak by opravdu zase čekal do konce srpna.

Reagovat
patas92

Divit se mu nedá, obzvlášť po zkušenosti z předloňska. Na druhou stranu, on byl asi v pozici, kdy si mohl dovolit počkat. Miami by mu neuteklo.

Reagovat
fenixLFC

nie, gundogan ma istotu ze bude moct odist ked ho nezaregistruju a navyse mu budu pripadne platit plat

Reagovat
patas92

Bude brát dva platy podle tebe, jo

Reagovat
fenixLFC

A single source from Barcelona said this clause means Gundogan would be entitled to leave for free before the end of the transfer window, having been paid the entirety of his first year’s salary, if the club cannot register him. (Athletic)

ocividne ano

Reagovat
celeb

hraci z MLS zvyknu hostovat v EU, tie sutaze su posunute. Ja tipujem, ze Messiho este v Barce hrat uvidim.

Reagovat
Salfovic

Po těch kecech Laporty o tom dost pochybuji.

Reagovat
drussbarb

Já taky ne, bohužel

Reagovat
Messiáš

Plat Messiho by byl okolo 12-13 mega cisteho, dvojnásobek hrubého.

Gundogan je 9 mega hrubého = 4,5 cisteho. Je to neporovnatelné

Reagovat
2miguel1

Čo len viem, že Barcelona nikdy nedala oficialny kontrakt pred Messiho. Sam Leo sa vyjadril, že vela ludi z barcelonskeho vedenia ho nechcelo spat, ved sam Alemany ho nechcel. Nemyslim si, že by to padlo na tom, že Messi chcel 25 v hruhom a my ame mohli dat len čo ja viem 15.

Reagovat
Remt

Mě to přijde jako hrozně malé částky na dnešní dobu

Reagovat
Rizek

porovnatelný plat? Máš nějaký zdroj?

Reagovat
LyEX

Už som sa ho na to pýtal a nereaguje na také otázky, publiku poskytuje len svoje domnienky, ktoré začul poza plot Messiho domu a častým opakovaním sa to snaží pretvoriť na fakt.

Reagovat
2miguel1

Na takych ako ty nereagujem

Reagovat
LyEX

Myslím si, že to všetkým ako odpoveď stačí.

Reagovat
2miguel1

Ešte vela zeleniny musis popapat aby som reagoval na takych ako ty.

Reagovat
TopinB

Reagovat
LyEX

Po rokoch priemernosti sa chytil a posledné 2 predovšetkým koniec sezón bol vynikajúci, takže sa bude spominať len v dobrom

Reagovat
romeo351

Snad odejde de Jong

Reagovat
Janek 7

Ten si tam svoje odhreje jeste 2sezony minimalne. Hlavne by vice zajimalo, co ten Liverpool. Zatim jen Mac Allister a nikdo dalsi. Jurgen chtel prestavet tym. .

Reagovat
O.Giroud

Tak hráči o ktorých je najväčší záujem hrajú momentálne ME U21.

Reagovat
Janek 7

Je to tak, mas pravdu

Reagovat
Salfovic

No a? Stejně to řeší agenti.

Reagovat
O.Giroud

No a? Ešte ani nezačalo prestupové

Reagovat
pobody's nerfect

Příliš nechápu jeho motivaci. Je kapitánem týmu, který šlape jak namazany stroj a jde jinam? Navíc do Španělska, kde je furt tak nechutné vedro.

Reagovat
LyEX

Na skysports už dali citáciu jeho reakcie na odchod a dôvody.

Reagovat
Nikikrew

so City vyhral vsetko co mohol, navyse posledny rok treble. Predpokladam ze najvacsim problemom bolo, ze City mu iba ponukalo 1rocny kontrakt, on vyzadoval 2rocny. Platovo bude asi na rovnakej urovni.

Mozno je v SPA nechutne vedro, ale cloveka mozno nebavi prave pochmurne dazdive pocasie v Anglicku.

Reagovat
nvidia

Od malička snil že bude nosit dres Barcelony a pokud měl odejít, tak jedině tam a nikam jinam. Touží pomoci Barceloně vrátit se tam kam patří. (Sky sports)

Reagovat
EaP

Toto je jediná pozitívna vec , ktorá vo futbale ešte za niečo stojí. Že existujú hráči , ktorý aj napriek lukratívnejším ponukám chcú do Barcy, Realu, Poolu či United alebo Bayernu. História sa jednoducho tvorila a bude tvoriť v týchto kluboch a preto tam tie hviezdy chodiť budú aj keď sa úplne nebude dariť. Toto sa nedá kúpiť . I keď ako v prípade napríklad AC , môže prísť zlom ak budú tlačiť na hráčov k predaju , viď Tonali.

Reagovat
LeonardoUžoa

Co se nedá koupit? Vždyť zrovna tento hráč tam jde po svých nejlepších letech, z Manchesteru CITY.

Reagovat
Messiáš

Tak nejlepší roky podle momentálně prožívá. Vrcholu teď v LM dosáhl, tak je možné, že motivace již nebude nejvyšší, ale pořád je to klíčový hráč City, kterým paradoxně třeba před několika lety jako mladší nebyl

Reagovat
Marv

Zrovna Turek bude mít problém s teplem..

Reagovat
Rothbard

*Němec, ale chyby občas děláme všichni.

Reagovat
Marv

Tak si ho tu rozklikni, má dvojí obcanství.

Reagovat
king23

Němec jak poleno

Reagovat
Salfovic

Co jsem tak včera koukal na 21´, tak ano.

Reagovat
Xavi

Jakože v Anglii je lepší počasí než ve Španělsku?

Reagovat
Greaber

Tak je to pěkný místo na důchod. Pláže, sluníčko, bohatý noční život, pěkný holky. Do toho kapesný od Barcelony, aby jsi na to všechno měl. Jenom už hold nic nevyhraje, ale to mu může být jedno.

Reagovat
Seydou Doumbia

vedro je nejlepší možné řešení...kéžby tam bylo i u nás celý rok ideálně

Reagovat
Jordi Alba

Tady se dá žít 2 posraný měsíce v roce a to ještě za předpokladu, že měsíc z toho nechčije.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem rád že někdo souhlasí, většina si stěžuje když je zima i když je slabých 30 stupnů tak je taky špatně, přitom to je top, ideálně i 40

Reagovat
Jordi Alba

Ta zima tady je přímo odporná, už mám naplánovaný, že další aspoň Leden, Únor a Březen tady prostě nebudu. Teď jsem byl na pár dní v Jordánsku a slušných 40, pak člověk přiletí zpátky sem, nějakých 22 stupnů, takže zima a lidi tu chodej skoro nahatý, šílenost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jordánsko slušný, nějaký report o zemi nebo tak nenapíšeš? Známý byl v Pakistánu, v noci 32 stupnů a tady to nemáš ani přes den a lidi chcípaji i při 25. Jo na zimu vypadnout jinam je super, když si to člověk může zařídit. Kam chceš jít na ty 3 měsíce?

Reagovat
Jordi Alba

Nechce se mi tu moc zasírat diskuze, ale tak jsou tu horší věci. Celkově 6 dní. Ammán - Petra - Wadi Rum - Aqaba - Wadi Mujib.

Ammán - Nějakej ten Theatre a kraviny, až na drahý čtvrti neskutečnej smrad a bordel, celkově kromě mešity, Theatru, toho Citadellu kousek nad tím nic moc, plus teda co nevidím rád, je hnusný chování ke zvířátům a to jak se tam prodávají na ulici namalovaný barvama kuřata, králíci, občas i kočky a nějaký fretky nebo co to bylo, prostě hnus. Ale asi jako všude velký rozdíly mezi čtvrťma, já rád vidím i takovou tu špínu a chudobu, ať tam nejsem jen na focení hezkých fotek.

Petra - Nádhera, tam člověk musí, pokud tam letí, celkově ta rezervace je celá krásná, ne jenom ta jedna pokladnice u který se všichni fotí. Jsou tam různý traily, takže se tam dá chodit hodně dlouho.

Wadi Rum - Asi nejvíc TOP pro mě, celej den v poušti, všude vidíš ty veškerý útvary, skály, kameny, který chvílema vypadají jako kdyby je někdo schválně nějakým laserem rozdělil s neskutečnou přesností. Prakticky tam můžeš lízt tak nějak skoro po všem, k večeru kdy už je fakt vylidněno si vylízt na nějakej velkej šutr a jen pozorovat to ticho a přírodu jak kdybys byl na Marsu, ideální na vyčištění hlavy, občas takovouhle samotu potřebuju.

Aqaba - Není vyloženě ošklivá, ale prostě takovej dovolenkovej resort s plážema, takový hodně do Evropska, fanoušky si to určitě najde, přece jenom nejvíc turistů bylo tu a bylo tam i největší teplo společně s pouští Wadi Rum. Pro mě skočit do vody na chvilku, přespat a zase dál, válení u moře mě většinou omrzí dřív, než začne. Mít víc času, vezmu to do Izraele, to je kousíček odtamtud, prakticky jsem v tý Aqabě byl jenom proto, abych teda tu zem projel celou naskrz a protože jednodušší se tam dostat místní dopravou z Wadi Rum, než kamkoliv jinam, pokud nechceš zpátky do Petry.

Wadi Mujib - Tam jsem se vydal vlastně jenom kvůli trailům, hlavně Siq Trail, takovej menší trail ve vodě, na jehož konci je vodopád, ale opět všude ty přírodní útvary.., to je to co chci vidět, hlavně to už jsem byl zpátky v Ammánu a jelo se z Ammánu tam, a hned jak vypadneš z města, tak prostě jedeš nádhernou přírodou všude, za pů hodiny potkáš tak 2 auta, prostě nádhera. Fotky nevím jak se sem dávají a asi nevím jestli bych to tu chtěl sdílet mezi všechny místní honimíry.

Lidi - Celkově tak nějak jako všude, prostě milejší než v tom našem "západním světě", do jaký míry je to tím, že jsem bílá držka co tam utratí nějaký prachy, těžko říct. Anglicky umí prakticky každej minimálně na tý základní lehký úrovni. Jenom nebejt úplný koště a umět si zařídit věci, jinak po tobě bude chtít každej prachy.

Jídlo - přiletěl jsem 16.6., sračku mám ještě teď. Co si pamatuju jednou jsem se tu s tebou bavil a jsi běžec, byli jsme pak na jednom "závodě" v Ústí, jak se po sobě hází ty barvy, naštěstí jsme to neběželi, to bych asi neschoval barvama.

Zkusil jsem to nějak shrnout aby to nebyla úplná sračka, tak snad se to dá číst.

Reagovat
Remt

Pěkný, docela jsi mě navnadil až teda na ten konec

Reagovat
Jordi Alba

Pokud máš jak se dostat do Vídně, měl jsem zpáteční letenku za 33 euro (cca necelých 800kč), to není nejhorší.

Reagovat
Remt

Cože ty vole, za 800 Kč do Jordanska?:-D Jasně, že se mám jak dostat do Vídně, mám to asi 2 hoďky autem. 8 kil, to byva tak do Benátek občas, letenky.. Na kolik tě pak cca vyšly ty výlety a ubytko tam?

Reagovat
Jordi Alba

Celkově všechno i s cestou z Liberce tam a zpět na 19k. Ty letenky skáčou nahoru dolu, když máš čas si vybrat datum, jde to sehnat za hubičku, z Prahy na ty stejný datum by mě vyšly předtím asi na 6k. (To je přepal, seženeš i daleko levnější z Prahy) Jde to dráž, ale šlo by to i levnějš, kdybych ten trail přehodil na jinej den, no. Musel jsem jet z Aqaby do Ammánu a pak z Ammánu do toho Wadi Mujib. Nutno taky říct, že já si nepůjčoval auto, což by se asi díky tý přírodě možná i vyplatilo, ale netuším jak by to bylo cenově.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsi využíval hromadnou dopravu? Na jaké je úrovni, je to bez problémů?

Reagovat
Jordi Alba

Funguje tam společnost JETT bus na takový ty základy typu Amman - Aqaba, Amman - Petra. Zbytek jsou malý lokální busy (rozumněj dodávky z minulých let), který často jezděj jenom jednou denně (např ty do Wadi Rum atd) pokoušet se to dohledat předem je pakárna, buď se v ubytku optat vyloženě na bus co není JETT (někde ti budou tvrdit, že nic takovýho není, to je z 90% bullshit jenom ti budou chtít dohodit taxikáře bratrance), když si bookneš někde ubytko předem a napíšeš jim, zaříděj, ať tě na domluvený adrese naberou autobusem, na přesný zastávky se moc nehraje. Ale pozor, často jezdí fakt jednou za den a nastupuje se stylem že na tebe zatroubí a trochu přibrzdí a ty naskočíš. Já jel třeba autobusem z Wadi Rum do Aqaby směrem na Petru ale řekl jsem řidiči ať mi sežene sharenutej taxík z nejbližším dálnice a ten mě vezme do Aqaby, platil jsem stejnou cenu za bus + tágo jako ty lidi jenom za bus. Po městě kdybys potřeboval, tak Uber skoro stejná cena jako taxi. Rozhodně neposlouchat ty kecy, že tam nic nejezdí a potřebuješ auto/tágo, jenom by tě to stálo 6x tolik. Pokud jseš usměvavej,milej a nejsi naivní jelito, tak si tohle zařídí každej, jen se nebát komunikovat.

Reagovat
Jordi Alba

Jestli to budeš chtít rozepsat co kolik, tak řekni. Jen se mi to nechtělo takhle po ránu vše hledat.

Reagovat
MarcoBanco

Paradicka vzdy si rad precitam taketo cestovatelske okienko btw prave som na Corfu kde obchadzame cely ostrov (samozrejme zaujimave miesta-plaze) a je to tu fakt nadherne

Reagovat
Jordi Alba

Na jak dlouho a jaký to tam zatím je? Už jsem koukal dřív, že z Bratislavy to lítá na Řecký ostrovy celkem za hubičku a i jsem chtěl nějakej stihnout letos, ale mám omezenej čas i peníze. Něco bych chtěl stihnout klidně na pár dní teď v létě ještě, ale Řecko to nebude, na září mám víkend Řím a na začátek prosince jsem tuším kupoval Yerevan nebo kam, ale to je za dlouho.

Reagovat
MarcoBanco

Na 6 dní. Pláže ako Rovinia, Canal D’Amour alebo Porto Timoni fakt stoja za to. Inač je to ostrov v Grecku kde je najviac zelene takže aj priroda je tu pekna a my sme leteli z Viedne, pozeral som ze boli za facku letenky, len my sme si to zial potrebovali trošku prisposobit na dni, kedy sa nam to hodi tak to vyšlo cca na 2000kc

Reagovat
Jordi Alba

2k je furt cajk. Já to mám po Evropě daný tak, že nad 3k za zpáteční nejdu a už u těch 3k se mi nechce. Všechno je o přizpůsobení datumu no, jeden den je to za 500, další den třeba za 6k. Vyjímku dělám občas jen u Barcelony, když chci na zápas a není jindy čas.

Reagovat
MarcoBanco

Tak hej, len ked sme boli v Londyne/Milane za polovicne ceny leteniek, tak som potom trosku fajnovy na tie 2 litre

Reagovat
Jordi Alba

To jsou zrovna takový místa, kam člověk víc jak 500 platit nechce.

Reagovat
MarcoBanco

Prave mam pocit, ze to najlacnejsie co sa da za posledny polrok najst je tych 700, nizsie som to uz dlho nevidel

Reagovat
Jordi Alba

Je to jak nemoc, už jsem si říkal, proč prostě hledám i o 2 kila levnější letenku. Cestuješ často, či jen takhle dovolenky? Já zatím tak nějak jen Evropa s tím Jordánskem a Dubají. Od ledna chci část tý Asie. V plánu je toho hodně, ale asi je na čase víc vydělávat, i když sekám náklady na minimum, tak to furt něco stojí.

Reagovat
MarcoBanco

Od minuleho roku som sa rozbehol (ako som zacal pracovat) pocas skoly nebolo tolko penazi. Zatial po europe, ale laka ma amerika/afrika.

Super, potom dufam najdem nejaky clanok kde budes pisat o Azii, rad si precitam

Reagovat
Jordi Alba

Afrika jaký státy ? Taky bych se tam v blízký době chtěl někam podívat, ale nemyslím Tuniska, Maroka, Egypty atd, ale spíš víc na jih.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tunis, Maroko, Egypt to je nuda, tam se podívá každý sračka jak se píše...ale takové Zimbabwe, Malawi, DR Kongo, Jižní Sudán, Čad, Somálsko, Pobřeží Slonoviny tam jen tak někdo necestuje...tedy nevím zda se tám dá vůbec dostat a jak je to s bezpečnosti, ale co si psal výše jdeš do všeho po hlavě a je ti to ukradený tak proč ne

Reagovat
Jordi Alba

Tak dostat se dá všude, nějaká Eritrea, Somálsko nebo Jižní Sudán by mohla bejt sranda. Tak ono nebejt opatrnej je samozřejmě blbost, ale bát se všeho člověk nesmí, pokud chce něco zažít. Jestli mě kuchne smažka v Liberci, nebo bubák z Čadu už je asi jedno.

Reagovat
Seydou Doumbia

BTW, šilený nápad, příští rok leden do Pobřeží Slonoviny na Africký pohár národu?

Reagovat
Jordi Alba

Šílený ani ne, spíš bych se bál cen letenek. Respektive, víš tak nějak, kam bys šel a co bys dělal mimo fotbal ? Přece jenom, když už bych se sral takovou dálku, nechtěl bych vidět 2 zápasy pochybný kvality a letět zas domů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Absolutně netuším šéfe, byl to jen takový výkřik do tmy, napadlo mě to protože APN mám rád i africký fotbal. Ani mě nikdy nenapadlo googlovat, jaké jsou v takové prdeli památky. V okoli je Ghana, Burkina, Libérie, Guinea, Sierra Leonne, něco zajímavého projet třeba půjčeným autem by možná šlo. Taky záleží, na jak dlouho by se letělo.

Reagovat
Jordi Alba

Tohle je nějaký podezřelý, tady se někomu líbí černošky. Kenya by mohla bejt hezká, co se týče přírody, města čekám všude humus ať už vyspělí nebo ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele líbí se mi spíš jihoameričanky, černošky ne. Černoši jako fotbalisté jsou mi sympatičtější než bílé huby, těžko to napsat nějak aby to nevyznělo blbě.

Reagovat
Jordi Alba

Jo, to jsou takový cikánky no, když je to mladý, tak je to hezký, pak to má ve 14 děti a většina vypadá v 19 na 45. Pohoda, já všem říkám bubák, šikmoočko, cigoš atd, zároveň je mi milejší, když mi někdo řekne bílá držko. Jednou mi týpek řekl, že jsem Europoid, tak jsem mu řekl, že pokud jsem Europoid, tak on není AfroAmerican ale Negroid, nakonec jsme se tomu zasmáli. Ono celkově ta korektnost a řešení nějakýho rasismu je moderní snad jenom tady u nás.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to s těmi babami a věkem a jak vypadají je asi pravda no. Hezký, jako v tom normálním světě si myslím že to je pořád v pohodě, když nebereš fotbal, herce a podobnou smetánku, ale prostě normální bubáky kdesik po světě. Já osobně časno používám slovo negr na jejich označení, popřípadě černé huby a podobně, sám o sobě říkám že jsem bílý negr nebo bílá huba a pohoda. Ale tady se umí jen každý cítit ukřivděně a urážet se kvůli pičovinám tak to sem radši nepíšu.

Reagovat
MarcoBanco

Nemam este nic konkretne vybrane, zatial to je len take vseobecne, ale chcel by som sa tam pozriet z hladiska kultury.. ze ako to tam funguje.. je to nieco uplne ine ako u nas.. ale tiez asi ten juh

Reagovat
Seydou Doumbia

Neodepisoval jsem protože to bylo moc dlouhý tak jsem si to uložil do záložek na jindy. Mohl by ses rozepsat co kolik tě přesně stálo, když si psal že celkově 19 k. A jací tam jsou lidi, jak je tam bezpečno, to jídlo je fakt tak na hovno? Jaký je? Nebo jen nejsi zvyklý? Jo tak barevný běh to bych zrušil úplně, být jako prase tak jdu dělat jiný sport. Mě se vždy tyto cestovatelské okénka líbí a vždy se rád dozvím něco nového tak klidně piš. Když ti tu hodím email, pošleš nějaké fotky?

Reagovat
Jordi Alba

Na mail jdou furt vkládat fotky ? Solid retro. Ale asi by to šlo, když zjistím jak. Případně WhatsApp, mám ještě Instagram, ale tak pro 20 lidí, co znám, ale teoreticky to můžu poslat i tam. Poslal bych ti ten WA, ale nemůžu na EF nikde najít tu soukromou poštu, co tu byla dřív

Budu to nějak zaokrouhlovat na stovky, ať se to dobře čte.

Vlaky, metra letenky - 2000kč záleží odkud bys jel. (Já Liberec, zpátky kousek od Liberce.)

Jordan Pass (jsou v tom víza + vstupy všude v Ammánu + Petra) 70 JOD - 2100kč

Ubytování (Hostely, všude až na WadiRum) dohromady 55JOD - 1700kč

WadiRum - cca 10h v poušti Jeepem (private, sdílený to vyjde na míň), jídlo pití, přespání 75JOD - 2300kč

Hromadná doprava tam - 40JOD - 1300kč

Uber, Tágo - 130JOD - 4000kč (Jenom protože sem kokot a nenaplánoval jsi cestu do WadiMujib dřív)

WadiMujib traily - 35 JOD - 1000kč (je to o něco levnější, platil jsem asi 10 JOD za waterproof bag)

Zbytek bude žřádlo a pití + nějaký malá platby někde za kde co asi, to jídlo je v pohodě, chutově ok, jenom jsem to nechtěl žrát furt, tak jsem to prohodil americkým fastfoodem asi po 4 dnech a to tomu asi neudělalo dobře. Bezpečno tam je, není to Yemen ani Sýrie, ale tak mě by to nevadilo, já na nějaký bezpečno nebezpečno nehraju, v tom Myanmarru má bejt taky nějakej převrat vojenskej či co, ale nezájem, víza dostat jdou. Ale v Jordánsku se nemáš čeho bát, tam klidně vem ženskou a děcka, celkově se řídím tím, když se musíš ptát, jestli je tam bezpečno, tak tam sám nejezdi. Lidi na pohodu, milý poradí, pomůžou, nějakej ten scam typu že ti bude tvrdit, že je taxikář a z letiště do centra tě vezme za 50JOD se sice najde, ale tak na to dnes asi nikdo neskočí už. Stačí nemít předsudky, mají úplně v píči a baví se o všem, když se jich zeptáš slušně, zároveň nic nevnucujou typu religion, behaviour, bílá ženská tam může chodit oblečená jak tady, nejsi jejich vyznání - neřeší. Navíc, fotbal je univerzální jazyk všude ve světě. Jen je prostě divný nebavit se s ženskýma moc no (když nepočítám turistky), koukají na tebe a jak se podíváš zpátky, tak většina kouká do země, ale tak třeba jsem jenom prostě škaredej že jo.

Je to všechno cca nějakej výcuc z účtu, jde to levněji, jde to dráž.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hledal jsem a příjde mi že už nejde posílat soukromá pošta na novém EF. To je v prdeli, asi hodím tady na sebe nějaký kontakt a můžeš to hodi tam, stejně tahle diskuze už je mrtvá.

Hezký rozepsaný. Hele babu a děcka nemám, na to jsem ještě mladý, 25. To že nemají předsudky a nic ti nevnucují mě překvapilo, měl jsem trochu jiný obraz, ale asi si to pletu s jinými státy. A co zvířata tam, potkal si něco co tady nemáme na vlastní kůži?

Reagovat
Jordi Alba

Zkurvenej EF, to se nedá číst na mobilu, jak je ta diskuze delší. Mají to na párku, pokud vyloženě neděláš bordel nebo něco, tak si dělej a choď jak chceš, jen u jedný mešity byla myslím vyjimka, aby měl člověk zakrytý nohy atd. Je to jinej svět, jestli lepší nebo horší ať si každej uzná sám, žít bych tam dlouhodobě ale nechtěl, na to je Evropa zatím furt zlatej důl, 95% cestovatelů, co jsem poznal říkají že z celkovýho hlediska na život je prostě Evropa top. A ono to tak i je, jenom by lidi tu museli vytáhnout hlavu z prdele.

Jako nikdo už sem nepíše, ale je to EF, tady nějakej honič bude potají, nebo pošli ten mail a já ti na na něj pošlu ten WA. Bejt tu ty zprávy, tak ten mail asi najdu, podle mě jsi ten týpek, co tu tehdá posílal ty ručně malovaný loga klubů, ale jistej si nejsem.

Reagovat
Seydou Doumbia

13patas13@seznam.cz....ty vole, pamět jak svina ten s těmi logy jsem já, ale to je tak 8 let zpátky, masakr chlape

Reagovat
Jordi Alba

Dobrej pamatovák je základ toho, jak pak lidem omlátit o hlavu starý příspěvky z EF.

Reagovat
patas92

Reagovat
JM

Já si tě díky tomu taky pamatuji

Reagovat
Seydou Doumbia

paráda kámo já tady ty lidi strašně rychle zapomínám s kým jsem se o čem bavil, ty nicky se mi blbě pamatují často

Reagovat
Jordi Alba

Původní plán byl prostě skončit tady a na začátku roku odletět Asie na nějakou dobu, chtěl jsem třeba 5-6 měsíců, ale pohrával a pohrávám si furt s myšlenkou, že tam budu 3 měsíce přes zimu a pak někam do Evropy najít nějakej job a nevracet se sem no. Samozřejmě se vždycky něco posere a asi jsem se tak nějak zakoukal do jedný slečny, takže uvidím, jak se to vyvrbí no.., ale hlavně mám koupenou letenku na Srí Lanku a pak po cca 20 dnech ze Srí Lanky do Malaysie, pak jsem chtěl na sever - Kambodža, Laos, Thajsko, Vietnam, kdyby se zadařilo, tak Myanmar. Ale uvidí se no, letenka je už chvilku koupená a nějak jsem se tím zatím nechlubil. Vzhledem k situaci ale není tak nějak providitelný to procestovat ve dvou ani kdyby chtěla a byli na to prachy, tam by pravděpodobně neprošlo ani letět na Srí Lanku a odtamtud zpět do Czechie.

Reagovat
drussbarb

Závidím ti tvou dobrodružnou povahu a taky to, že asi nemáš děti

Reagovat
Jordi Alba

Obojí bude pravda, no.

Malý dítě na druhý straně je právě to, proč by to tak nějak nešlo skloubit dobromady. Ve dvou by to ještě šlo, i když už to je takový "omezování s kompromisama". Hlavně chci toho vidět hodně a když je člověk sám a má tu mojí mám v píči povahu, tak se prostě nebojí a jde všude. V momentě kdy jseš s někým, tak máš o něj strach.

Reagovat
Gazdo

Povahu by so aj nasiel ale deti sa dost tazko v dnesnej dobe predavaju

Reagovat
Jordi Alba

V nějakých částech světa by jsi za to dostal i solidní balík, stačí chtít.

Kolik vám tu vůbec je, že už stíhate mít děcka?

Reagovat
Gazdo

27

Reagovat
Jordi Alba

Jaj, však čo sa doma pokazilo, že už děti? Mám cca za měsíc 26 a děcka rozhodně neplánuju.

Reagovat
drussbarb

Ve 27 jsem ještě tahal kačera

Reagovat
Gazdo

Kazdy dospievame inokedy takze rozhodne pohoda

Reagovat
drussbarb

Nesmíš brát tak vážně všechno, co tu přečteš. Já dospěl mnohem dřív, kouřím od 13ti

Reagovat
Gazdo

Pluca 60 rocneho cloveka ale dlane usetrene

Reagovat
Gazdo

Zena tvrdi ze je to moja chyba ja si stojim za tym ze rozhodne neuslo ale prcek uz ma cez tri roky a stale sme to nevyriesili a medzitym pribudol dalsi

Reagovat
CHONG

To jsi frajer, ve 24 letech jsem končil výšku a vůbec si nedovedu představit, že bych se staral o prcka... Mně bylo 31, když se malý narodil a zpětně to beru jako ideální věk. Do třiceti jsem si to "odžil" (čti odkalil a odšukal) a po třicítce jsem spořádaný otec od rodiny

Reagovat
Gazdo

Tak ja som tiez planoval prve dieta az okolo 30 ale bohuzial sa “zadarilo” skor takze co uz s tym tak sme rovno dali aj druhe nech si to uz odtrpime naraz a take to poriadne cestovanie ma caka asi az po 40 ale to je este clovek relativne na take veci mlady takze pohoda. Skor starat sa o deti po 40 si neviem predstavit

Reagovat
Jordi Alba

Kokos prej relativně mladý, já furt beru 30 jako konečnou.

Reagovat
Gazdo

Tak na vrcholovy futbal to po 30 uz asi nedotiahnes a zrejme sa da povedat ze po 30 je telo relativne starsie ako v 20 ale to este neznamena ze ten clovek je na umretie. Proste len pomalsie regeneruje a menej vydrzi ale nie az tak markantne

Reagovat
drussbarb

Dodnes si pamatuju, jak můj starší kamarád slavil 30 a my mu to odpočítali slovy: "Tři, dva, jedna, SKONČILS!"

Teď je mi 43 a mám pocit, že jsme se trošičku unáhlili

Reagovat
Jordi Alba

43 pěkný, v takovej požehnanej věk ani nedoufám. Nejsem úplně blbej,je mi jasný, že tou třicítkou se toho stejně zas tolik nezmění, jen mě děsí to, že jsem si z toho, že 30 je důchod dělal vždycky srandu a za chvilku to přijde. To samý když vidíš v okolí lidí, co se bavíš, že už vlastně zakládají rodiny.

Reagovat
drussbarb

Od 35 vybírám písničky na pohřeb, co ti mám povídat

Reagovat
Jordi Alba

Dost odvážně takhle pozdě, ale proč ne.

Jak dlouho fandíš Barceloně? Tipuju dýl jak já.

Reagovat
drussbarb

Fandím od vyřazení Interem, který vedl Mou, v semifinále LM.

Co ty?

Reagovat
Jordi Alba

Co si pamatuju, tak to bylo docela random, vlastně jsem měl rád Ronaldinha a líbil se mi znak klubu asi ve Fifě nebo kde. To jsem to ještě nějak neřešil, byl jsem jako dečko jenom rád, že jsem slyšel že nějaká Barcelona vyhrála zápas a ani bych to neměl kde sledovat. První zápas co jsem viděl bylo finále proti United, kde už žádnej Ronaldinho ani nebyl. Od tý doby jsem tak nějak hledal streamy a sledoval, éra streamů naštěstí skončila když jsem začal vydělávat.

Reagovat
drussbarb

Tak snad bude tato sezóna dobrá, ale ještě jsem ani zdaleka nepřenesl přes srdce Laportu a jeho jednání s Messim

Reagovat
drussbarb

Když vážně, tak vážně

S odstupem času bych řekl, že mít dítě dřív dává smysl, dítě pak má mladého rodiče, který má víc energie a hlavně, až dítě vyroste, může rodič znovu začít žít tak, jak byl zvyklý.

A i ten přístup první zapařit a až potom porodit je OK, aspoň se člověk stihne vyblbnout, dokud není plesnivý dědek.

Závěr? Každý to má jinak a všechny plány vydrží stejně jen do doby, než se změní

Reagovat
Jordi Alba

Každej to máme jinak no. Já si tohle nedovedu do třicítky vůbec představit, vlastně ani po. Ale tak třeba to někdy ta pravá změní.

Reagovat
Gazdo

Tak ja som to prve nemal umyselne

Reagovat
Gazdo

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Salfovic

Tak ne všichni jsou jak houby.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím počasím

Reagovat
fenixLFC

vyhral uplne vsetko a chcel dvojrocnu zmluvu. city mu ponukalo 1+1. v abrcelone ma 2+1, ale ten druhy rok bude barca odrbavat aby neodohral 60% zapasov a nemuseli ho predlzit

Reagovat
JeséRodriguez

Chce si zahrát nejfotbalovejsi ligu světa.

Reagovat
Mönchengladbach

Na žití bych také dalece upřednostnil Barcelonu před Manchesterem.

Pokud mu nevadí místo boje o vítězství v LM vypadávat s Xavim v úvodních jarních kolech EL, je to zcela pochopitelný přesun.

Reagovat
Mönchengladbach

Vypadávají z EL s Frankurty a Unitedy a vyhlašují vítězství v LM...

Reagovat
Messiáš

Nenarazíme ve skupině na neporazitelný Bayern, tudíž nevím, proč bychom měli vypadávat v úvodních jarních kolech EL

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern byl v uplynulé sezóně všechno - jen ne neporazitelný.

Reagovat
Messiáš

Ve skupině je neporazitelný tuším 3 roky v řadě či něco takového. To, že se pak jejich vedení rozhodlo podřezat si pod sebou větev je věc druhá. Porazirelní nicméně hlavně v první zápase byli a minimálně bod jsme urvat měli.

Je ale zřejmé, že z nich jakýsi komplex máme a hlavně bude snad jednodušší postup do jarní fáze LM při losování skupin z prvního koše (aspoň v to doufám )

Za chvíli mě napadne někdo s tím, že Barcelona by měla porážet všechny (měla, ale nedávná minulost ukazuje, že na síle soupeře záleží)

Reagovat
Salfovic

Neměla.

Reagovat
Messiáš

Jo, já asi i souhlasím. Máme dobře našlápnuto s přestavbou týmu a core do budoucích let vypadá velice slibně. Ale není to Pep nebo Luis Enrique era . Na dno jsme si snad již sáhli, ale favorita všeho to z nás opravdu nedělá.

Reagovat
Marv

Tipoval jsem spíše už návrat domu, Galatasaray nebo Fenerbahce by mu taky slušně zaplatili..

Reagovat
Frank Lampard 8

Výstupka 400 mil. €

Reagovat
Stannis Baratheon

Sleduješ fotbal týden?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Frank Lampard 8

Tak je mi jasný, že je to pojistka, aby ho nikdo nekoupil. Ale i tak je směšně vysoká.

Reagovat
Jardin

A nemá být směšně vysoká proto, aby ho právě nikdo nekoupil?

Reagovat
Bakary3

Tak zrovna u hráče jako gundogan - není nejmladší - bych to dělal jinak, dal bych tam třeba 60 s tím, že když někdo ustřeli, je to super

Reagovat
Xavi

Když by někdo nabídl 60, tak se prodá. Oni ho nemusí prodávat jen podle vykupky.

Reagovat
Salfovic

Tak to by ale musel chtít být prodanej, což asi nehrozí, proč by k vám jinak chodil.

Reagovat
Vinci

Jakoze přes vykupku by nemusel chtít byt prodanej?

Reagovat
Salfovic

Tak když si z x nabídek, i daleko lukrativnějších, vybral vás, tak asi nemá v úmyslu vzít hned roha.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Bakary3

Jasně, jen ta vykupka může být lákavá, protože odpadá nutnost jednání s klubem.

Ale zas chápu, že je to i projev nějaký důvěry v toho hráče, že o něj nechtějí přijít.

Reagovat
fenixLFC

nie je to prejav dovery v hraca, ale povinnost v ramci ligy

Reagovat
Bakary3

Nepovídej

Jako o projevu důvěry v hráče mluvim o výši ty sumy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Eichel

Reagovat
Jordi Alba

Kéžby trénoval max týden.

Reagovat
Rizek

To je kvůli tomu, aby ho nevykoupili anglické mančafty.

Reagovat
LAM

Parádní přestup Kundogun byl poslední 3 měsíce nejlepší hráč City a je trochu jiným hráčem než zbytek zálohy.

Teď se zaměřit na DM a RB a byla by to paráda.

Ve Španělsku to letos šlo hodně nad očekávání, tak snad i jeho příchod pomůže v Evropě.

Reagovat
celeb

Amrabat + Cancelo a ideme si po trebble.

Uz len zbavit sa zbytocnych hracov a dufat, ze sa Xavi nauci vyhravat zapasy o vsetko proti kvalitnym timom s dobrym trenerom.

Reagovat
Eichel

Ja by som napríklad Cancela fakt nechcel. Neprišiel mi nijak úžasný v Bayerne, predtým hral viac vľavo a do toho tie problémy s disciplínou... a on mal problémy v tímoch opakovanie nie?

Reagovat
AlevsakNevadi

jo z každého teamu odchádzal urazený a rozhádal sa v kabíne, ževraj aj v bayerne pičoval že málo hrá.

Reagovat
Eichel

Lebo ja mám pri ňom zafixované problémy aj vo Vale, aj v Taliansku... vlastne asi všade. Fakt by som nechcel problémového hráča za obrovské prachy a s obrou mzdou, ktorý navyše nemal dobrú sezónu a ešte to najlepšie odohral ako invertovaný ľavý bek. Ono ten trh s pravými bekmi je dosť v prdeli celkovo a my sme žiadneho obstojného nenašli od odhodu Alvesa, ale stále si myslím, že by sa tam dalo zvoliť lepšie v pomere cena, výkon a osobnosť do kabíny.

Reagovat
Kluivert9

Tak jeho příchod připadá v úvahu na hostování...

Reagovat
ACSeRw!n

takze on bude hrat a talenti budou sedet

Reagovat
Kluivert9

Jo no, protože určitě nejde oboje, že?

Reagovat
Marv

Ne, ve chvíli, kdy bude na hřišti,jeden talent bude sedět..

Reagovat
Kluivert9

Je fajn, že o sestavě Barcy mají největší přehled Realisti

Reagovat
JM

Reagovat
Eichel

Hlavne chudák Pedri, ktorý je buď zranený alebo nonstop hrá 90 minút.. toho ten Gundo úplne zabije.

Reagovat
Mönchengladbach

Sadio Mané byl zvolen nejhorším hráčem v lize. Hlasovalo přes 250 hráčů Bundesligy.

Mane nasbíral neuvěřitelných 41,7 % hlasů a s naprostým přehledem zvítězil.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Uwe háže buly

Ja to říkal, už když ho podepisovali. Přesně hráč co není pro Bayern. Podobné by shořel i Kane.

Reagovat
Salfovic

Co má jako Kane společného s Maném

Reagovat
r.mrazik

dobře se to rymuje...Kané Mané

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Xavi

pane Čapek?

Reagovat
Psy_cho

...

oba dobří jen pro klub z Hané,

nebo pro práci v Hamé?

Reagovat
r.mrazik

* kde maji ruce posrané

Reagovat
Psy_cho

Reagovat
Uwe háže buly

Je skloňovaný s přestupem do bayernu a může být jeden z mála hráčů z PL, co do Bayernu prestupují.

Reagovat
Salfovic

No a taky má dvě nohy, dvě oči a tak, že. Ale co mají jako společného herně. Podle mě by to byla skvělá posila pro vás i pro Real.

Reagovat
celeb

oné by mali mat obaja

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
Salfovic

A kurva, další společná anglo-španělská diskuse

Reagovat
Kixi Syhimour

Není, článek je jenom pod LL

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Eichel

Škoda, že neprišiel skôr, ale stále sa teším. A btw. na pozíciu pivota má prísť asi Parejo, keďže Brozo si asi vyberie S.Arábiu.

Reagovat
Petrinho17

Osobne by som tam radšej videl Romeua.

Reagovat
Eichel

Tak to mne príde Parejo lepší futbalista než Oriol, len mi príde nevyrovnaný. Ale vraj je možné, že prídu oba. Pri Romeuovi sa spomína 5m a pri Parejovi nejaká klauzula, že môže ísť zadarmo, keďze aj k ponorke šiel ako free agent, tak ktovie.

Reagovat
celeb

To uz vazne radsej Guido Rodrigues z Betisu nez ti dvaja. Parejo ma 34 a uz je na zostupe, radsej by som ho videl dohrat karieru vo Valencii.

Respekt k nemu a celej jeho kariere, ale brat 34 rocneho hraca?? to uz mohol radsej ostat Busq (realne nemohol, aj ten uz upadal).

Mozno Laporte prekvapi s Pogbom, ja by som bral Amrabata, ale mna sa nikto pytat nebude

Reagovat
Eichel

Pogba nezahrá 6ku, on je box to box.

Guido by bol fajn, ale Oriol a Parejo sú lowcost varianty. Možno ich riešia ako backup, ktovie.. každopádne podľa Romera eśte Barca nekontaktovala Betis a očividne Xavi stále sníva o Zubimendim, ktorý nechce odísť.

No bude to sranda. Najlepšia varianta je Rodri, ktorý je nereálny a Zubimendi, ktorý je tiež nereálny. S Amrabatom/Guidom a Parejom ako backupom so zmluvou na 1+1 viem žiť. Očividne Xavi totiž neverí Nicovi, že dokáže hrať pivota a radšej ako experiment s Ericom a Christensenom sa tam budem pozerať na Pareja, ktorý sa stále vie hecnúť ku kvalitnému výkonu.

Reagovat
patas92

To jsou teda výborné možnosti. Busova rychlost se kritizovala, tak ho nahradí stejně starý a ještě pomalejší Parejo, který původem ani není DM. Romeua jsem od odchodu z Barcy viděl max tak ve vzájemných zápasech proti Barceloně a moc si ho nevybavuju, ale to je taky řešeni ve smyslu hlavně ať tam nějaké DM je. Ve výsledku stejně uprostřed budou hrát Frenkie s Gundoganem, jak to tvrdím od začátku.

Reagovat
Salfovic

Ve výsledku stejně uprostřed budou hrát Frenkie s Gundoganem

Reagovat
patas92

?

Reagovat
Salfovic

? Vyjádření souhlasu.

Reagovat
patas92

Reagovat
vilp

Romeu není vůbec špatný, na Španěla je dost důrazný a s míčem na noze je na něm vidět Barcelonská škola. Pro mě asi nejpodceňovanější DM poslední dekády, měl na mnohem víc než tragický Southampton.

Reagovat
patas92

Díky. Jak říkám, moc ho neznám, co píšeš zní fajn, tak snad mě překvapí (pokud přijde)

Reagovat
Jordi Alba

Nic nebude.

Reagovat
Phillipinho

Romeu hral i letos v Girone excelentne.

Reagovat
Salfovic

Lepší by byl Veselý, má to hned vedle.

Reagovat
Smreky

Ahoj. Je prosím vás niekde diskusia k fantasy? Vďaka

Reagovat
Ed_Hazard

No, toto je ale vskutku dobrá posila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele